Ukrajina
- Challenger__
#11976 Re: Ukrajina
Ma kakvi njihovi "odgovori" i argumenti Daxe. Puka emocija i emotivne konstrukcije.
- Renta
#11977 Re: Ukrajina
O tom potom...tko dobija bitku ne znači da će dobiti rat.
Ali ne nadam se ja ničemu, nije moja interesna sfera Ukrajina već Balkan. Tako da, niti ne navijam nekom velikom strasti niti za jedne u ovom sukobu, samo inzistiram na poštivanju međunarodno priznatih granica a ne u Europi u 21. stoljeću PRVO okupiranje i aneksiranje tuđih teritorija čega si ti zagovornik. Velika ljaga i sramota za Rusiju koju neće dugo moći isprati.
Ali ne nadam se ja ničemu, nije moja interesna sfera Ukrajina već Balkan. Tako da, niti ne navijam nekom velikom strasti niti za jedne u ovom sukobu, samo inzistiram na poštivanju međunarodno priznatih granica a ne u Europi u 21. stoljeću PRVO okupiranje i aneksiranje tuđih teritorija čega si ti zagovornik. Velika ljaga i sramota za Rusiju koju neće dugo moći isprati.
- Bratov brat
#11978 Re: Ukrajina
Citajuci i slusajuci razne poznavaoce geopolitickih prilika shvatio sam da zbog novonastale situacije u Ukrajini , Rusija i USA imaju dogovor da Basar sto pre resi to u Siriji , jer zbog "problema" koji sam naveo Sirija i jednima i drugima predstavlja " teret" ? Iako je USA " do juce" podrzavala ove " revolucionare" , vidimo da se okolnosti menjaju veoma brzo.Challenger__ wrote:Šta sa Sirijom? RF podržava vladu u Damasku, a SAD podržava primate, Nusrine i slične "revolucionare"...Bratov brat wrote:Sta je sa Sirijom ?Challenger__ wrote:- Ta priča o rusko-američkoj (otvorenoj ili prećutnoj) saradnji je apsolutno deplasirana. To je prahistorija. Od Gruzije (2008) više nema dogovora (ne računam sporedne stvari, tipa tranzit za trupe do Afganistana).
- Challenger__
#11979 Re: Ukrajina
Kao prvo - LAŽEŠ, jer mi imputiraš nešto što nije istina. Kao drugo - sam si ispisao svoje viđenje događaja (pohod na rusku granicu), što je akt dvostruke agresije (Ukrajina, RF), a onda lažno morališeš.
Double, fail: ethic and logical.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#11980 Re: Ukrajina
pronašao sam tj. sjetio sam se događaja koji u potpunosti "opravdava" ruske akcije u ukrajini kao i aneksiju krima
koliko sam upratio niko to nije pomenuo a radi se o ultimativnom par exellence opravdanju i dokazu da je rusija u pravu pogotvo jer je najjači argument do sada bio tipa "kad mogu ameri mogu i rusi" ...
doduše ne radi se o amerikancima u pitanju je turska invazija na kipar
koliko sam upratio niko to nije pomenuo a radi se o ultimativnom par exellence opravdanju i dokazu da je rusija u pravu pogotvo jer je najjači argument do sada bio tipa "kad mogu ameri mogu i rusi" ...
- Renta
#11981 Re: Odg: Ukrajina
daxon wrote:@RentaNaravno, niko mi nije odgovorio, na ove upite i konstatacije, stoga, ovo stoji kao odgovor i na ovaj tvoj zadnji post.daxon wrote:Dobro, a gdje su to Rusi, tj. ruska vojska upotrijebili silu, naročito u Ukrajini?General War wrote:A ha, znaci ruska preventivna upotreba sile bez ikakve najave na tudjoj teritoriji to sto ti tvrdis je OK?
To što ti impliciraš, značilo bi da je ruska vojska prešla rusko - ukrajinsku granicu i upotrijebila silu?
To ne da nije tačno, to je laž u koju ni sam vjerovatno ne vjeruješ.
Ovo što se dešava u Ukrajini, nije nikakva ruska agresija, niti to može biti, ovo je plebiscit naroda Ukrajine, dakle volja naroda, najdemokratskiji čin koji demokratija poznaje.
Znači, ako već trabunjaš o ruskoj agresiji, onda daj dokaze da je iti jedan Ruski vojnik prešao rusko - ukrajinsku granicu, odnosno, da je iti jedan ruski vojnik opalio iti jedan metak na teritoriji Ukrajine*
Ti si onaj koji nije nikad čuo za Hitlerovu aneksiju Austrije i Sudeta prije nekih mjesec dana u ovoj temi, i tamo sam ti još odgovorio, jel tako stručnjače? Treba ponoviti?
Tada si veličao Putina kako je lijepo aneksirao Krim "bez ispaljenog metka". Baš kao i Hitler prije 80-tak godina.
Jel još nešto nije jasno?
- Challenger__
#11982 Re: Ukrajina
Ko su ti autori?Bratov brat wrote:Citajuci i slusajuci razne poznavaoce geopolitickih prilika shvatio sam da zbog novonastale situacije u Ukrajini , Rusija i USA imaju dogovor da Basar sto pre resi to u Siriji , jer zbog "problema" koji sam naveo Sirija i jednima i drugima predstavlja " teret" ? Iako je USA " do juce" podrzavala ove " revolucionare" , vidimo da se okolnosti menjaju veoma brzo.
Od početka tzv. "Arapskog proljeća", američka agenda je bila - srušiti vlast u Damasku, a ruska - odbraniti vlast u Damasku. Eventualna korekcija američke administracije (za koju još nema dokaza) je mirenje sa realnošću, a ne dogovor sa RF.
- Challenger__
#11983 Re: Ukrajina
Ne, uopšte nije riječ o takvoj paraleli "kad mogu drugi, možemo i mi". Paralele prave u pogledu opravdanja secesije (Kosovo). O čemu je, u stvari riječ? Riječ je o ultimativnom bezbjedonosnom izazovu koji proizašao iz američkog puča u Kijevu. Analogno bi bio ruski puč u Kanadi, gdje bi Rusi frankofono stanovništvo huškali na anglofono stanovništvo.japin_mutapi wrote:pronašao sam tj. sjetio sam se događaja koji u potpunosti "opravdava" ruske akcije u ukrajini kao i aneksiju krima
- Renta
#11984 Re: Odg: Ukrajina
Challenger__ wrote:Kao prvo - LAŽEŠ, jer mi imputiraš nešto što nije istina. Kao drugo - sam si ispisao svoje viđenje događaja (pohod na rusku granicu), što je akt dvostruke agresije (Ukrajina, RF), a onda lažno morališeš.
Opet miješaš kruške i jabuke, ponestalo ti municije.
A kad ćeš ti priznati akt agresije Rusije nad Ukrajinskim Krimom?
Svi smo pročitali što si napisao - da nisi impresioniran tim ruskim potezom.
Ali to je puno premalo za veličinu takvog čina i za tebe kao samoproglašenog pravednika i istinoljupca.
- Challenger__
#11985 Re: Ukrajina
Falsifikuješ upis, ide: 1. niti američkim pučem, 2. niti ruskim odgovorom.Svi smo pročitali što si napisao - da nisi impresioniran tim ruskim potezom.
- Renta
#11986 Re: Ukrajina
Kako god želiš! Možeš li nam malo pojasniti u rečenicu dvije zašto "nisi impresioniran ruskim odgovorom"?
- Challenger__
#11987 Re: Ukrajina
Mogu, ali neću.Renta wrote:Kako god želiš! Možeš li nam malo pojasniti u rečenicu dvije zašto "nisi impresioniran ruskim odgovorom"?
- daxon
#11988 Re: Ukrajina
Renta wrote:Ti si onaj koji nije nikad čuo za Hitlerovu aneksiju Austrije
Smješno kako rusofobi vrište da je Rusija anektirala Krim, iako su stanovnici krima na demokratskom plebiscitu sa 96 % glasova ZA, sami tražili da se pripoje Rusiji.
A još je veća smijurija činjenica, da niko od današnjih demokrata i poštivaoca granica suverenih država, ni riječ nije rekao kada je Hruščov 1954. otrgnuo, oduzeo Krim Rusiji, bez ikakve demokratske procedure, bez da išta pita građane Krima ili Rusije šta misle o tome, to je kao bilo Ok.
Dakako, to je za današnje demokrate bilo demokratski i neupitno, ali im je itekako upitno i nedemokratski, kada građani Krima demokratski, referendumom, narodnim plebiscitom odluče da se vrate u sastav Rusije odakle su i nasilno otrgnuti, e tada vrište i urlaju, lažu i petljaju o nekakvoj agresiji i aneksiji, iako za takve tvrdnje ne postoji ni osnova ni najmanji dokaz.
Ono što raduje mnoge koji misle svojom glavom, to je činjenica da Rusija nije ni Irak, ni Afganistan, ni Libija... tako da ga "demokrate" mogu samo glabati, mogu do prekosutra lajati na mjesec i ništa više, uostalom, nikoga i nije briga o čemu oni kenjaju.
- Renta
#11989 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:Mogu, ali neću.Renta wrote:Kako god želiš! Možeš li nam malo pojasniti u rečenicu dvije zašto "nisi impresioniran ruskim odgovorom"?
Što se desilo? Ne voliš sam sebi zabijati golove pa prešućuješ istinu?!?
Bitno da si ti svima nama objasnio nadugu i naširoko "američki puč u Kijevu". Za ruski odgovor koga briga!
Legendo nad legendama!
Last edited by Renta on 25/05/2014 13:07, edited 2 times in total.
- Challenger__
#11990 Re: Ukrajina
Hahahah...daxon wrote:Renta wrote:Ti si onaj koji nije nikad čuo za Hitlerovu aneksiju Austrije![]()
Smješno kako rusofobi vrište da je Rusija anektirala Krim, iako su stanovnici krima na demokratskom plebiscitu sa 96 % glasova ZA, sami tražili da se pripoje Rusiji.
A još je veća smijurija činjenica, da niko od današnjih demokrata i poštivaoca granica suverenih država, ni riječ nije rekao kada je Hruščov 1954. otrgnuo, oduzeo Krim Rusiji, bez ikakve demokratske procedure, bez da išta pita građane Krima ili Rusije šta misle o tome, to je kao bilo Ok.
Dakako, to je za današnje demokrate bilo demokratski i neupitno, ali im je itekako upitno i nedemokratski, kada građani Krima demokratski, referendumom, narodnim plebiscitom odluče da se vrate u sastav Rusije odakle su i nasilno otrgnuti, e tada vrište i urlaju, lažu i petljaju o nekakvoj agresiji i aneksiji, iako za takve tvrdnje ne postoji ni osnova ni najmanji dokaz.
Ono što raduje mnoge koji misle svojom glavom, to je činjenica da Rusija nije ni Irak, ni Afganistan, ni Libija... tako da ga "demokrate" mogu samo glabati, mogu do prekosutra lajati na mjesec i ništa više, uostalom, nikoga i nije briga o čemu oni kenjaju.
Pa njih činjenice NE IN-TE-RE-SU-JU. Za njih su (kako je ovdje ispisao Renta) Rusi, "vječiti bad guys" a Rusija treba da se podijel na 10 država i svede na "razumnu mjeru". To je njegovo i sličnih poimanje "prava". Ni činjenica, ni prava ni morala, samo puste želje i obilate emocije.
- sluga_okupatora
#11991 Re: Ukrajina
SSSR je bio jedna drzava kada je Krim "otrgnut" od rusa - nije Hruscov poklonio Krim Poljskoj ni Turskoj nego je ostao unutar SSSR-a.
Epic fail
Epic fail
- Challenger__
#11992 Re: Ukrajina
Evo ga...
Renta kao l'enfant terrible.

-
flexibila
#11993 Re: Ukrajina
Renta wrote:Da ti ja odgovorim umjesto Chellija.Challenger__ wrote:Dakle, pučirali vlast koju je narod izabrao, instalirali svoje marionete i "približavaju se granicama Rusije". Sam si - svjesno ili ne ispisao - dvostruka američka agresija, prema Ukrajini i prema Rusiji. Slažem se. Pa šta onda morališeš oko Krima?Renta wrote: Ovdje je očito kao dan da odvajanjam CIJELE Ukrajine puno više gubi Rusija nego što bi SAD izgubile da CIJELA Ukrajina ostane pod ruskom kontrolom, kao što je donedavno i bila s Janukovičem kao predsjednikom.
SAD ne gube ništa jer NIŠTA NISU NI IMALE. Svaki američki kilometar bliže Rusiji za SAD je dobitak a trenutno su dalje od Kijeva pa prema Ruskoj granici. Prema tome, ZA SADA još uvijek vode Ameri s povećom prednosti i tendencijom status quoa.
I ako ostane ovako a ostati će jer Kijev neće pasti pod prorusku vlast, pobjednici su AMERI! Zašto? Dovoljno je pogledati granicu NATO prije Majdana i poslije. Jer, Kijev je već u NATO savezu, ostalo (svečanost pristupanja i sl.) je samo formalnost.
To se zove licemjerje.
SAD okupira i ne aneksuje teritorije, vec postavlja svoje marionete da vladaju tim teritorijama za njih.
Pogledas nasa podrucja (ex YU) onda odes malo po jugoistocnoj Aziji, pa malo proucis sta znaci "pet ociju", pa se bacis na bliski istok i pogledas kako SAD siri demokratiju po saudiskoj arabiji, bahreinu, kataru, aue, jemenu, omanu, jordanu.....da nepricamo za avganistan, libiju, irak, IRAN. SIRIJA
.
I onda se vratis malo na finansijski sustav koji se zove $$ i ko ga kontrolise i zasto...pa kad to sve svaris malo se fati NWO i procitaj doktrinu..............pa onda se vrati na Evropsku Uniju i malo istrazi ko je finansijski kontrolise i zasto......ima jos SAD-e demokratije "vijetnam, granada, panama, honduras, salvador, kuba...itddd
Samo da kazem da nisam Srbin vec Bosnjak musliman.....iz razloga po vasem (tvom i pojedinih forumasa) zakljucku ko je za Ruse on je srbin-cetnik, a ko je za SAD on je cool.........nisam za ruse niti za sad vec gledam realno![]()
![]()
Nije isti par rukava. Miješaš kruške i jabuke. Pričamo samo o interesnim sferama. Kad mi dokažeš da je SAD okupirala i aneksirala bilo koji dio teritorije Ukrajinske države onda ove dvije super sile možemo poistovjećivati u ovoj krizi. Dok to ne uspiješ jedini agresor i okupator ovdje je samo majčica Rusija.
-
flexibila
- Challenger__
#11995 Re: Ukrajina
Hajde malo guglaj, kad nemaš u glavi. Guglaj pa dođi ponovo.sluga_okupatora wrote:SSSR je bio jedna drzava kada je Krim "otrgnut" od rusa - nije Hruscov poklonio Krim Poljskoj ni Turskoj nego je ostao unutar SSSR-a.
- daxon
#11996 Re: Ukrajina
CCCP je bio savez republika, dakle, to što su te republike bile u savezu, nikome ne daje pravo da otrgne teritoriji jedne republike i pripoji ga drugoj, a bez da pita stanovnike te republike što misle o tome.sluga_okupatora wrote:SSSR je bio jedna drzava kada je Krim "otrgnut" od rusa - nije Hruscov poklonio Krim Poljskoj ni Turskoj nego je ostao unutar SSSR-a.
Epic fail
Ili možda sugerišeš, npr. da je Tito 1975. BiH ili Hrvatsku pripojio Srbiji, po tebi u tom slučaju, stanovnici BiH ili Hrvatske ne bi imali pravo da traže da izađu iz Srbije i steknu samostalnost?
- Renta
#11997 Re: Odg: Ukrajina
daxon wrote:Renta wrote:Ti si onaj koji nije nikad čuo za Hitlerovu aneksiju Austrije![]()
....e tada vrište i urlaju, lažu i petljaju o nekakvoj agresiji i aneksiji, iako za takve tvrdnje ne postoji ni osnova ni najmanji dokaz.
Nema dokaza o ruskoj aneksiji Krima???
Jesmo li u istom univerzumu???
Ajde pliz, ne sramoti se više po temi... U svakom slučaju zaobilazim te ubuduće. Tvoje neznanje i autizam su uvreda za moj mozak.
Vozdra.
- Kikibombona
#11998 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:Falsifikuješ upis, ide: 1. niti američkim pučem, 2. niti ruskim odgovorom.Svi smo pročitali što si napisao - da nisi impresioniran tim ruskim potezom.
Koji je ublehas ovaj Renta.
- Challenger__
#11999 Re: Ukrajina
Renta. Nauči razliku između secesije i aneksije.
- sluga_okupatora
#12000 Re: Ukrajina
daxon wrote:CCCP je bio savez republika, dakle, to što su te republike bile u savezu, nikome ne daje pravo da otrgne teritoriji jedne republike i pripoji ga drugoj, a bez da pita stanovnike te republike što misle o tome.sluga_okupatora wrote:SSSR je bio jedna drzava kada je Krim "otrgnut" od rusa - nije Hruscov poklonio Krim Poljskoj ni Turskoj nego je ostao unutar SSSR-a.
Epic fail
Ili možda sugerišeš, npr. da je Tito 1975. BiH ili Hrvatsku pripojio Srbiji, po tebi u tom slučaju, stanovnici BiH ili Hrvatske ne bi imali pravo da traže da izađu iz Srbije i steknu samostalnost?
Pricas o SSSR-u 50-tih godina proslog vijeka i ispucavas bisere o "demokratskim procedurama", "misljenju stanovnika" itd.
Tvoje poznavanje istorije je vrlo zabrinjavajuce - hajd' malo proguglaj kakva vrsta rezima je bila u SSSR-u prije 60-ak godina.
Svi oni koji su tada imali "svoje" misljenje u SSSR-u su takodje imali i istu stalnu adresu stanovanja - gulag.