crvenebrigade wrote:Poznati novinar Sasa Rukavina (Start BIH) komentarise Demokratsku frontu-Zeljko Komsic:
Napisao sam ovdje već da je Komšić politički balavac i ništa što su on i stranka mu uradili od tog jula 2013. nije me ubijedilo da se od toga odmakao. Zato neću ni da se bavim njim. Dečko ima stranku, oktobar ide, bh. društvo je u takvom beznađu da Demokratska fronta može čak i odlično proći kao Radončićev SBB prije četiri godine, ali, to ne mijenja činjenicu da Komšić o politici ne zna ništa, a da je kao vlast zaustavljen u razvoju na pola puta do pravog opštinskog načelnika.
http://stasemoze.blogspot.com/
Recimo da mu je svaka na mjestu. Ali jebem ja vise ovakve pametne analize i analiticare (medju kojim sam i sam!). Do sada sam i ja ovakvo precizno opisivao politicke aktere i... svaki put se zajebao!
Ovdje ne vlada takva vrsta rezona i opredjeljenja. Ovo je KKKK zemlja, zemlja Korida, Korupcije, Kriminala i Kurchenja.
Dakle Komsic fakat nema goreopisane politicke kvalifikacija. Ali ko ih to materevam ima a trenutno je na vlasti? Komsic zato ima onu najvazniju karakteristiku - suprostavio se trenutno najgadljivijem politicaru u BiH (to ni Alister ne spasi) i nema ga u aktuelnim pricama u kriminalu.
Osim toga, vaznije od toga sta cu reci ja, Alfons Kauders, Jontra, Banksy...jeste ono sta je u glavi onih penzionera sto igraju sah, onih domacica madjionicara sto od par maraka prave rucak za cetvoro, pa i onih sto trpaju pare u gace kurava na koridama i drze Titu na zidu... dakle bitno je sta je u glavama glasaca a ne nas nekolicine umnih forumasha.
A to, kad onako objektivno sagledamo, daje vec poznat odgovor na oktobarsko pitanje: SDA, HDZ, Komsic (Radoncic nece docekati oktobar, njegovi glasaci idu Komsicu).
SDP dobija glasove onih koji od njega zive (ima njih ali ne dovoljno da ga spase) s tim da je jasno da za same sebe nece glasati ni neki clanovi Glavnog odbora, a njihova familija pogotovo.
Jedino sta moze pojebati ovakav ishod jeste neki novi nesmotren potez ZK, najbolje bi mu bilo da sad ode na dvomjesecni odmor!
Eto, to je moje vidjenje sitovacije, ako je ko za mogli bi se i kladiti da ne bude sve uprazno.