Sirija vol. 2

Locked
karakters

#119601 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

insomnia78 wrote:
Izetbegović o McCainu: Bosna i Hercegovina i njen narod izgubili su velikog prijatelja
http://www.klix.ba/clanak/180826038
Pravo govoreci, to je primarno gubitak za Erdoana, jer je i Bake potvrdio da je njegov babo Bosnu i Bosance ostavio Tajipu u amanet.

Druga je stvar sto Bake jos nije uspio turski patriotizam u Bosni dici na nivo patriotizma i nacionalne i vjerske osvijestenosti kakav je recimo u Dzarabulskom emiratu. Iako je sultan Tajip boziji poslanik kojeg svi moraju slijediti.
insomnia78

#119602 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Kme, kme
insomnia78

#119603 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Jel to poredis Bosnjake sa kojekakvim samoproglasenim emiratima?
karakters

#119604 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

insomnia78 wrote:Jel to poredis Bosnjake sa kojekakvim samoproglasenim emiratima?
Nisam ja Bake, Sebije mi, sutlije i Sultana.
karakters

#119605 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

insomnia78 wrote:Kme, kme
Sta ti je, jesi to se udario ili zbog Mekkejna?
Nadzornik

#119606 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Svakodnevno u Alepo pristizu trupe SAA pred predstojecu ofanzivu na Idlib.

Image
Nadzornik

#119607 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Uvazeni predsjednik Asad se sastao danas sa iranskim ministrom odbrane i njegovom delegacijom a zatim su ministri odbrane Sirije i Irana polozili cvijece na grob neznanog junaka u Damasku.

Image
Image
Image
Image
Nadzornik

#119608 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

BRICS je najvece trziste na svijetu i lideri ovih pet zemalja podrzavaju uvazenog predsjednika Asada... :thumbup:

Turska vec neko vrijeme kuca na vrata BRICS-a i zeli da udje ali prvo mora da se izvini predsjedniku Asadu sto mu je Kurde maltretirao.

Image
Nadzornik

#119609 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Kadirov je podsjetio na McCain-ovo neprijateljstvo prema Rusiji i nazvao je njegovu smrt Bozijom voljom.
On je podsjetio da se McCain kao politicar isticao medju svojim kolegama po svojoj neobjasnjivoj i nerazumljivoj odbojnosti prema Rusiji.
McCainu se nije svidjala cinjenica da je Rusije bilo,jeste i bice i da je to Allahova volja.

Image

https://lenta.ru/news/2018/08/26/kadyr/
habanero68

#119610 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

Jugo se sprema :D

LBVIEW

#119611 Re: Sirija vol. 2

Post by LBVIEW »

Nadzornik wrote:
Krokodajl wrote:
Bio je jedan od rijetkih koji je zagovarao neke stvari u korist nas, i hvala mu na tome, ali isto tako bio je ratni huškač u dalje pobrojanim zemljama, ali mislim da bi mi barem u slučajy McCaina trebali bilo kakve komentare izbjeći.
U vasem slucaju DA ali u nasem NE.

McCain-u bombardovanju Srbije skole i bolnice ne treba da budu izuzetak... :evil:

Image

https://facebookreporter.org/2017/04/10 ... -izuzetak/
I ko prenosi, Informer ili Kurir.
Samo nastavite, caca nacije bi bio ponosan na vas.
solar7

#119612 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

animus wrote:Covjek koji je zagovarao ravnanje Srbije ne moze biti los covjek. To je svakom Bosnjaku i Hrvatu jasno. Srbima svakako nije nista jasno.
Des to reci a drug nadzornik te gleda stop non
solar7

#119613 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

habanero68 wrote:
Lopez1981 wrote:Sta se navio ovaj cetalj, mrš na krstaricu brnjašu tamo ti je drustvo.
Prijavljen si u ime normalnih Srba. Očekuj šupkartu :izet:
a izvinjavam se sto se t nadje uvrijedjen
Krokodajl

#119614 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Mislim (a nadam se da ne griješim), da se nisam ni jednom zajebavao na račun one "Assad must go" jer kao što je neko davno primjetio, to je onako malo poglupa konstatacija, jer predsjednici odlaze i dolaze jer su jelte na demokratski način izabrani i prođe im madat, Obama se nije imao pravo ni kandidovat više pa nije sad da je to neko iznenađenje, i Asad će jednog dana da ode, a ja se nadam da će to biti naredne godine i to sam govorio i ranije, a sad, vrijeme će pokazat šta i kako.

U vezi smrti McCaina opet, razumijem Sirijce i neka se šprdaju ja njegov račun, oni imaju pravo, ja kao BH patriota nemam to pravo i neću to da radim jer je licemjerno, da li je njegovo prijateljstvo prema BH bilo iskreno ili nije o tome ne bih, ali kao što je mogao zagovarati bombanje Banja Luke mogao je zagovarati i bombanje Sarajeva... tako da psssst.

Isto tako, što se raka tiče, i hanuma Asad boluje od istog, tako da je malo morbidno i na tu temu se šprdat.

Sirija pobjeđuje, to je bitno, ostalo ... zaobiđimo.
insomnia78

#119615 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Da se i sa tobom jednom u potpunosti slozim
Lopez1981

#119616 Re: Sirija vol. 2

Post by Lopez1981 »

Da su ih 1992 bombardovali u BiH bi bilo sacuvano 100 hiljada zivota, genocidase ne mozes drugacije obuzdati nego silom. Ljude koji su zagovarali bombardovanje genocidasa treba postovati, boli me djon postuju li ih Sirijci,Iranci,Turci,Rusi i ostala bagra.
:bih: ispred svega
solar7

#119617 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

PUCALI SU I U KNJIGE
Na današnj dan 25.08.1992.godine četnici su zapalili gradsku vijećnicu u Sarajevu i uništili na milione knjiga,cjeli katalog Nacionalne i Univerzitetske biblioteke BiH.
ioannes

#119618 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Krokodajl wrote:
U vezi smrti McCaina opet, razumijem Sirijce i neka se šprdaju ja njegov račun, oni imaju pravo, ja kao BH patriota nemam to pravo i neću to da radim jer je licemjerno, da li je njegovo prijateljstvo prema BH bilo iskreno ili nije o tome ne bih, ali kao što je mogao zagovarati bombanje Banja Luke mogao je zagovarati i bombanje Sarajeva... tako da psssst.
zašto ti kao bih patriota nemaš na to pravo?....kakva je to argumentacija. dovoljno si pametan i informiran da možeš da vidiš da je lik bio ratni huškač i da je politika koju je on propagirao odgovorna za milione žrtava po svijetu. Meni je drago da takvi likovi izumiru, to samo može biti pozitivna stvar za čovječanstvo.
zrakomlat

#119619 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

japin_mutapi wrote:evo nove forumske paradigme
Paradigma se uvijek vraća svome vlasniku
karakters

#119620 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

ioannes wrote:
Krokodajl wrote:
zašto ti kao bih patriota nemaš na to pravo?....kakva je to argumentacija. dovoljno si pametan i informiran da možeš da vidiš da je lik bio ratni huškač i da je politika koju je on propagirao odgovorna za milione žrtava po svijetu. Meni je drago da takvi likovi izumiru, to samo može biti pozitivna stvar za čovječanstvo.
Sta je korektna moralnost u situaciji "jeste šupak, al meni je valjo", staviti akcenat na prvo ili drugo?

Kako za koga.
Krokodajl

#119621 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

ioannes wrote:
Krokodajl wrote:
Zato jer bi bilo licemjerno da komentarišem išta, da je bio ratni huškač jeste, i da, dovoljno sam pametan DANAS, ali u vrijeme kada smo se i za slamku hvatali i kada je i onaj Tabasco sos bio ko "zlatna kašika" bilo je ako ništa lijepo čuti takve poruke, a barem ih je McCain govorio tada, ako bih o njemu govorio neke stvari a koje kada bih rekao ne bi bile neistina a koje su drugi forumaši izrekli, popljuvao bih sebe koji je tada kao i hiljade drugih gledao u havu i čekao te Američke avione, koji su došli, kasno ali su došli, teško je opisati osjećaj sreće kada su Miraži i Efovi gađali Kraljicu i skladišta po Ozrenu, to treba se vratiti u ono vrijeme, nedaj Bože, pa proživit opet, McCain je o tome vazio 2-3 godine, i zato kažem, bilo bi licemjerno da ga danas popljujem a u to vrijeme sam se veselio tim Američkim napadima koji su na kraju i došli, kao što sam se i veselio kada su gađali SRJ.

Naravno da danas imam drugačije mišljenje o mnogim tim stvarima, i proispitujem i sam sebe i mnoge svoje stavove koje imam i koje sam imao, i imam i drugačiji stav prema Američkoj vanjskoj politici danas nego što sam ga imao prije 20-ak godina.
U slučaju McCainove smrti, naravno, jedan ratni huškač manje, i naravno neka se Sirijci, Iračani, Libijci, Srbi i ko već ne, neka se vesele, jer imaju za što. Ja ne mogu, ne mogu zbog 95-e.

Bog će mu sudit kao i svima što sudi, nekada se nešto može i prešutiti.
LBVIEW

#119622 Re: Sirija vol. 2

Post by LBVIEW »

Ova Assadova ekipa sto se raduje, da se ne lazemo, uglavnom to cini zbog milosrdnog andjela.
Kikibombona

#119623 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Veliki covjek, sluga potlacenih i vitez u borbi protiv diktature - Dzon Mekejn - neka mu je vjecna slava i hvala :thumbup: :thumbup:
John McCain: “Let me be clear: If Baghdad cannot guarantee the Kurdish people in Iraq the security, freedom and opportunities they desire, and if the United States is forced to choose between Iranian-backed militias and our longstanding Kurdish partners, I choose the #Kurds.”
John McCain: “That is why we need to stick with our true friends, like the Kurds.”
John McCain: On Syria, “The conundrum is that if you don't use the Kurds, [the battle] takes a lot longer.”
John McCain: “The Kurds have this age old ambition for their own state. The problem that I have is the treatmeant of the Kurds by Erdogan and Assad, because both of them view the Kurds as an enemy. They’re very resilient people, but they’re losing confidence in us (US).”
John McCain: “Now we see centuries old rivalry, the largest ethnic group on earth is without a nation to call its own, the Kurds. They’re the best soldiers in the region, I say that with great respect. They are viewed by Erdogan as a greater threat than ISIS.”
Sva sreca pa na braniku slobodnog svijeta ostaju ljudi poput Dzona Boltona, Majka Pomepa i Majka Pensa.

John McCain: Erdogan is a dictator and the Kurds don't believe USA anymore

Mekejn je bio veliki zagovornik slobodnog Kurdistana.
karakters

#119624 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Kikibombona wrote:Veliki covjek, sluga potlacenih i vitez u borbi protiv diktature - Dzon Mekejn - neka mu je vjecna slava i hvala :thumbup: :thumbup:
To je taj. Na slici mu se sa usana moze procitati kako dovi protiv saudijskog diktatora koji u 21. vijeku ne da zenama da voze i ljudima odsijeca glave zato sto gataju iz fildzana.

Image

A milonske donacije od saudijskog diktatora vispreno i tajno daje porodicama zrtava diktature.
Kikibombona

#119625 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

karakters wrote:
Kikibombona wrote:Veliki covjek, sluga potlacenih i vitez u borbi protiv diktature - Dzon Mekejn - neka mu je vjecna slava i hvala :thumbup: :thumbup:
To je taj. Na slici mu se sa usana moze procitati kako dovi protiv saudijskog diktatora koji u 21. vijeku ne da zenama da voze i ljudima odsijeca glave zato sto gataju iz fildzana.

Image

A milonske donacije od saudijskog diktatora vispreno i tajno daje porodicama zrtava diktature.
Image
Locked