ioannes wrote:Krokodajl wrote:
U vezi smrti McCaina opet, razumijem Sirijce i neka se šprdaju ja njegov račun, oni imaju pravo, ja kao BH patriota nemam to pravo i neću to da radim jer je licemjerno, da li je njegovo prijateljstvo prema BH bilo iskreno ili nije o tome ne bih, ali kao što je mogao zagovarati bombanje Banja Luke mogao je zagovarati i bombanje Sarajeva... tako da psssst.
zašto ti kao bih patriota nemaš na to pravo?....kakva je to argumentacija. dovoljno si pametan i informiran da možeš da vidiš da je lik bio ratni huškač i da je politika koju je on propagirao odgovorna za milione žrtava po svijetu. Meni je drago da takvi likovi izumiru, to samo može biti pozitivna stvar za čovječanstvo.
Zato jer bi bilo licemjerno da komentarišem išta, da je bio ratni huškač jeste, i da, dovoljno sam pametan DANAS, ali u vrijeme kada smo se i za slamku hvatali i kada je i onaj Tabasco sos bio ko "zlatna kašika" bilo je ako ništa lijepo čuti takve poruke, a barem ih je McCain govorio tada, ako bih o njemu govorio neke stvari a koje kada bih rekao ne bi bile neistina a koje su drugi forumaši izrekli, popljuvao bih sebe koji je tada kao i hiljade drugih gledao u havu i čekao te Američke avione, koji su došli, kasno ali su došli, teško je opisati osjećaj sreće kada su Miraži i Efovi gađali Kraljicu i skladišta po Ozrenu, to treba se vratiti u ono vrijeme, nedaj Bože, pa proživit opet, McCain je o tome vazio 2-3 godine, i zato kažem, bilo bi licemjerno da ga danas popljujem a u to vrijeme sam se veselio tim Američkim napadima koji su na kraju i došli, kao što sam se i veselio kada su gađali SRJ.
Naravno da danas imam drugačije mišljenje o mnogim tim stvarima, i proispitujem i sam sebe i mnoge svoje stavove koje imam i koje sam imao, i imam i drugačiji stav prema Američkoj vanjskoj politici danas nego što sam ga imao prije 20-ak godina.
U slučaju McCainove smrti, naravno, jedan ratni huškač manje, i naravno neka se Sirijci, Iračani, Libijci, Srbi i ko već ne, neka se vesele, jer imaju za što. Ja ne mogu, ne mogu zbog 95-e.
Bog će mu sudit kao i svima što sudi, nekada se nešto može i prešutiti.