jbga, šuti onaj radnik, kaže ima 98-ca, po 1,96 na akciji...kao hoće da je ukinu iz ponude, pa na akciji...
i tako sam nasuo 98...
sad imam 45 KS više i obrtni moment +100 NM..
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Kakav cuning.johntra wrote:Jutros na EP, benzin 2.01...kaže jutros poskupio...rekoh, vi fakat niste normalni, koji će nam racku akcize pored vas...
jbga, šuti onaj radnik, kaže ima 98-ca, po 1,96 na akciji...kao hoće da je ukinu iz ponude, pa na akciji...
i tako sam nasuo 98...![]()
johntra wrote:Jutros na EP, benzin 2.01...kaže jutros poskupio...rekoh, vi fakat niste normalni, koji će nam racku akcize pored vas...

Kopex je prodao biznis sa gorivom OMV-u, a OMV Gazpromu. Ili nisu rebredirali cisterne (sto je malo vjerovatno), ili Kopex koji se sad bavi autoprevozom ima ugovor za prevoz sa njima.tovarish wrote:Ja od jeseni sipam dizel premium na gazpromu i stvarno se osjeti na autu da ide bolje.
Al' me zanima jel im nafta dolazi iz panceva il je kupuje ovdje negdje ko i drugi.Neki dan sam im vidio cisternu kopex-a,nije gazpromova.
Pa gdje stanujete pa nemate alternativu?pepeljara wrote:johntra wrote:Jutros na EP, benzin 2.01...kaže jutros poskupio...rekoh, vi fakat niste normalni, koji će nam racku akcize pored vas...
fakat nisu normalni
Cijena jos i spala, samo kod njih raste, dobro ti je rekao, jutros poskupio, ali kod njih
A koliko se moze vidjeti zadnjih par dana i stagnira, nakon pada, a nisu spustili cijene.
ma iskren da budem ja nemam problem sa sipanjem, bihamk kartica - hifa rajlovac.Naslovnica wrote: Pa gdje stanujete pa nemate alternativu?
Ako imate ikakvu alternativu sipajte tamo i to je to.
Bar u Sarajevu to nije problem.
Potpis.pepeljara wrote:ma iskren da budem ja nemam problem sa sipanjem, bihamk kartica - hifa rajlovac.Naslovnica wrote: Pa gdje stanujete pa nemate alternativu?
Ako imate ikakvu alternativu sipajte tamo i to je to.
Bar u Sarajevu to nije problem.
Nego nisu mi jasni ostali u gradu, nek mu je benzinska ispod kuce, i 30 feninga skuplje gorivo, i sipa
Gorivo na Gazprom pumpama dolazi iz Panceva, Kopex je samo prevoznik.drugi profil wrote:Kopex je prodao biznis sa gorivom OMV-u, a OMV Gazpromu. Ili nisu rebredirali cisterne (sto je malo vjerovatno), ili Kopex koji se sad bavi autoprevozom ima ugovor za prevoz sa njima.tovarish wrote:Ja od jeseni sipam dizel premium na gazpromu i stvarno se osjeti na autu da ide bolje.
Al' me zanima jel im nafta dolazi iz panceva il je kupuje ovdje negdje ko i drugi.Neki dan sam im vidio cisternu kopex-a,nije gazpromova.
Jbga, očito ti pare nisu problem...johntra wrote:Živim u Hrasnom i EP mi je najlakši izbor, tamo sipam nonstop otkad se renovirala...do tada sam išao na EP na Č Vili...meni je stvarno mrsko, pogotovo kad negdje žurim, da klapam do Stupa, gdje mi je najbliža Gasprom pumpa...kad sam dole i kad mi treba gorivo, onda naspem...
+1Naslovnica wrote:Jbga, očito ti pare nisu problem...johntra wrote:Živim u Hrasnom i EP mi je najlakši izbor, tamo sipam nonstop otkad se renovirala...do tada sam išao na EP na Č Vili...meni je stvarno mrsko, pogotovo kad negdje žurim, da klapam do Stupa, gdje mi je najbliža Gasprom pumpa...kad sam dole i kad mi treba gorivo, onda naspem...
![]()
Ja sipam svaki četvrti dan, i opet mi nije mrsko otići i natočiti u Rajlovac.
Na godišnjem nivou uštedim nezanemarljivu sumu para.
But that's just me...
Samo da dodam da na 5kpf uštede po litru, godišnje uštedim, na svoju kilometražu, cca 190 maraka. Možda je nekome malo, meni nije. Da ne spominjem uštedu kada bih plaćao po 15-20kpf skuplje gorivo na EP, samo zato što mi je mrsko otići tamo gdje je jeftinije, makar to bilo udaljeno samo nekoliko kilometara.
Ušteda bi tada bila cca tisuća.
I kada bi svi maksimalno bojkotovali ove što napiče cijene "niđe veze", vratili bi oni njih brzo na nivo konkurencije, 100%.
drugi profil wrote:I na Ametu neko sipa, pa vi vidite.
ija vidio neki dan opetNaslovnica wrote:drugi profil wrote:I na Ametu neko sipa, pa vi vidite.![]()
![]()
![]()
hvala obojiciElRe wrote:Gorivo na Gazprom pumpama dolazi iz Panceva, Kopex je samo prevoznik.drugi profil wrote:Kopex je prodao biznis sa gorivom OMV-u, a OMV Gazpromu. Ili nisu rebredirali cisterne (sto je malo vjerovatno), ili Kopex koji se sad bavi autoprevozom ima ugovor za prevoz sa njima.tovarish wrote:Ja od jeseni sipam dizel premium na gazpromu i stvarno se osjeti na autu da ide bolje.
ne vozimo svi pumpa DJet diznaMOSALJOZE wrote:Forumaši klixa sipaju samo d7 ili d8,to ćetvorke nije vidjelo
Jes', jes' i ja kazem, ne moze niko napravit ubrizgavanje ko Bosch.MOSALJOZE wrote:Bosch
MOSALJOZE wrote:Bosch