Kao što i stranke SDA, HDZ i SNSD mogu slobodno ovo D za demokratija izbaciti iz naziva jer su u suštini prikriveni republikanci koji samo žele zaštiti vlastiti interes i interes velikih privatnih kompanija i tajkuna a interes naroda ih ne zanima.antimobbing wrote:Ne može kada uopće ne postoji. Vidiš da su psihopate u potpunosti uništile sve društvene vrijednosti i sve sveli na novac. Postali smo obična SDA stočna pijaca u kojoj ako imaš novac živiš, a ako nemaš umireš.jon_jovi wrote:Pa može li barem vlast biti vlast a opozicija biti opozicija?
SDA-All about
- Styling
#11951 Re: SDA-All about
- Paranoid
#11952 Re: SDA-All about
Nekako mislim da bi ti našao način da okriviš SDA za požar u Australiji, a i za slab ovogodišnji mrijest lososa u Kanadi..antimobbing wrote:Ne može kada uopće ne postoji. Vidiš da su psihopate u potpunosti uništile sve društvene vrijednosti i sve sveli na novac. Postali smo obična SDA stočna pijaca u kojoj ako imaš novac živiš, a ako nemaš umireš.jon_jovi wrote:Pa može li barem vlast biti vlast a opozicija biti opozicija?
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#11953 Re: SDA-All about
Kod SDA sve, ama baš, sve je na prodaju. Obična stočna pijaca.Paranoid wrote:Nekako mislim da bi ti našao način da okriviš SDA za požar u Australiji, a i za slab ovogodišnji mrijest lososa u Kanadi..antimobbing wrote:Ne može kada uopće ne postoji. Vidiš da su psihopate u potpunosti uništile sve društvene vrijednosti i sve sveli na novac. Postali smo obična SDA stočna pijaca u kojoj ako imaš novac živiš, a ako nemaš umireš.jon_jovi wrote:Pa može li barem vlast biti vlast a opozicija biti opozicija?
Najbolji išaret/znak ljudima od Uzvišenog Boga koliki su to kriminalci jeste, onaj ESED Radeljaš i način kako je on preko SDA postao bogat. ESED Radeljaš uopće nema pameti i javno čitavoj državi pokazuje što rade psihopate u vlasti i kako se bogate ali narod razvučene pameti ništa ne konta i uopće ne vidi te išarete/znakove od Uzvišenog Boga.

Ukoliko me razumiješ ili kao SDAuhljepčić uopće ne želiš da čuješ istinu?
Last edited by antimobbing on 24/10/2013 10:59, edited 1 time in total.
- Paranoid
#11954 Re: SDA-All about
Koliko znam Eso ima svoju temu, jer on nije član SDA...
Ta slika auta u kojem se Eso voza je isfurana...daj nešto novo, pa jebo ga ti nije da se hvalim ali me nije sramota stat sa svojim vozilom kraj Ese, jer u mojoj vlasničkoj knjižici piše moje ime jer nisam te sreće kao Eso da na v.k. piše sberbank leasing..
Ta slika auta u kojem se Eso voza je isfurana...daj nešto novo, pa jebo ga ti nije da se hvalim ali me nije sramota stat sa svojim vozilom kraj Ese, jer u mojoj vlasničkoj knjižici piše moje ime jer nisam te sreće kao Eso da na v.k. piše sberbank leasing..
- jon_jovi
#11955 Re: SDA-All about
Eso uzo svoje ise
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#11956 Re: SDA-All about
Nema ništa novo, kriminalna SDA halka je bar na ovom forumu demaskirana i razotkrivena u potpunosti. Sve što sada možemo raditi jeste samo ponavljati gradivo.Paranoid wrote:Koliko znam Eso ima svoju temu, jer on nije član SDA...
-
Innovation
#11957 Re: SDA-All about
jon_jovi wrote:svoje ise
- Styling
#11958 Re: SDA-All about
Valjda se kaže "hise"!jon_jovi wrote:Eso uzo svoje ise
-
Innovation
#11959 Re: SDA-All about
Paranoid wrote: Nekako mislim da bi ti našao način da okriviš SDA za požar u Australiji, a i za slab ovogodišnji mrijest lososa u Kanadi..
- Paranoid
#11960 Re: SDA-All about
Mislio je na "hise"(hiše)... znači dio, a u prevodu znači šator, ili skrovište pokrivenom kožama...Innovation wrote:jon_jovi wrote:svoje ise
H je izostavio jer je navikao..
- jon_jovi
#11961 Re: SDA-All about
Uzmimo to ovako: normalno je da ovi iz velikih stranaka ćapaju i to se u masi kriminala i konfuziji i ne primjeti ali ako neki primjerak iz male stranke počne da traži mrvicu od toga što velike stranke pokradu onda taj primjerak postane namah vidljiv i odmah to izajde na bijel dan i on postane tema N 1.Innovation wrote:jon_jovi wrote:svoje ise
U ovom nenormalnom stanju postoji nešto što je normalno: ako jedni kradu drugi neće samo gledati već će tražiti svoj dio.
- antimobbing
#11962 Re: SDA-All about
@jon_jovi,
SDA je GENERATOR kriminala i korupcije iz razloga što je ''BAZNA Bošnjačka stranka'', a svi ostali su SDA psiho-patološki KLONOVI ali da bi se to shvatilo treba razumjeti način na koji se to dešava.
Izvor svih kolateralnih šteta za državu BiH, a koje su uzrok ovom siromaštvu, jadu, bijedi i agoniji u kojoj se nalazi naša država BiH i naš Bošnjački narod, leži generiran u SDA.
SDA je GENERATOR kriminala i korupcije iz razloga što je ''BAZNA Bošnjačka stranka'', a svi ostali su SDA psiho-patološki KLONOVI ali da bi se to shvatilo treba razumjeti način na koji se to dešava.
Izvor svih kolateralnih šteta za državu BiH, a koje su uzrok ovom siromaštvu, jadu, bijedi i agoniji u kojoj se nalazi naša država BiH i naš Bošnjački narod, leži generiran u SDA.
- Shahab
#11963 Re: SDA-All about
Pred svake izbore SDA sebe predstavlja kao stranku koja slijedi "Alijin put", a tako ih i predtavljaju i hodže kada čitaju hutbu, na džumu, uoči izbora. Da budem iskren ne znam šta je to "Alijin put", ali vidimo koliko su korumpirani kadrovi SDA iskreni u svom predstavljanju. SDA se pretvorila u trgovačku firmu, koja trguje sudbinom propalog i osiromašenog naroda. Nema tu nikakve ideologije niti društvenog motiva, samo poziranje i maskiranje uoči izbora. Dan nakon izbora, zaborave i Aliju,i glasače, ostaju samo korupcija i nepotizam.Danas se različitim manifestacijama, obilaskom mezara na Kovačima, svečanim programom u Narodnom pozorištu obilježava deseta godišnjica smrti ALIJE IZETBEGOVIĆA. Šta se promijenilo u minuloj deceniji? I svašta i ništa.
Ako promjenu „duha vremena“ pratimo kroz čitulje, „rahmetli stranice“, u „Dnevnom Avazu“, onda u posljednjih deset godina kamen na kamenu nije ostao. U oktobru 2003. „Avaz“ je štampao specijalni prilog, podeblji separat, sa „posljednjim selamima“ predsjedniku Izetbegoviću; svako ko je držao do sebe, ili svoje funkcije, karijere, oprostio se u to vrijeme od „voljenog Vođe“.
U današnjim „Avazovim“ čituljama tek dva „posljednja selama Predsjedniku“. Jedan od Udruženja „Zelene beretke“ i drugi od Niske Karkelje. Koji, unatoč presudi na 15 mjeseci zatvora zbog krađe automobila, nije zaboravio svog „prvog i jedinog komandanta“. Za razliku od hiljada drugih, kojima je Alija mnogo više valjao...
- jazzer
#11964 Re: SDA-All about
tehnicki i nije clan iako se ne bi iznenadio da ima neku clansku kartu od ranije.Paranoid wrote:Koliko znam Eso ima svoju temu, jer on nije član SDA...
A ako mu je suditi po djelima, onda imam osjecaj da je jedan od osnivaca stranke, toliko dobro
provodi njen program u BiH. Kriminalac, bahat, nepismen, pozove se na vjeru kada je to politicki korisno...Pravi SDA ovac
sa dna kace.
- antimobbing
#11965 Re: SDA-All about
Nova parola: ''Narod zna - Snaga Bosne vas UZIMA!''http://www.klix.ba/vijesti/bih/cci-deve ... /131024088
Podsjetio je da je od deset KM budžetskih prihoda, više od devet novac uzet od građana po osnovu različitih vrsta poreza, doprinosa, naknada, kazni i taksi. Budžetski deficit i zaduživanje rastu. Ukupan vanjski dug premašio je sedam milijardi KM, za čiju otplatu će trebati više od 20 godina. Zaduženost po stanovniku iznosi minimalno 2.700 KM i stalno raste.
- Paranoid
#11966 Re: SDA-All about
Jašta nego da ima člansku esdea, ima je i antimob, ali krije, a prisvojio je pf o SDA, kao Eso bemwea.jazzer wrote:tehnicki i nije clan iako se ne bi iznenadio da ima neku clansku kartu od ranije.Paranoid wrote:Koliko znam Eso ima svoju temu, jer on nije član SDA...
A ako mu je suditi po djelima, onda imam osjecaj da je jedan od osnivaca stranke, toliko dobro
provodi njen program u BiH. Kriminalac, bahat, nepismen, pozove se na vjeru kada je to politicki korisno...Pravi SDA ovac
sa dna kace.
- antimobbing
#11967 Re: SDA-All about
Živite 20 godina u patološkim lažima sa kojima nam vladajuća ''SDA monarhija'' svaki dan razvlači pamet kako bi nas što lakše eksploatirali u ovom njihovom privatnom Feudu i onda kad ljudi dođu i počnu govoriti istinu, odmah vam je to pljuvanje, okupirao pdf, 'vaki ste 'naki ste ništa ne valjate. To niđe na svijetu nema!
Poslušajte pažljivo šta čovjek govori: http://youtu.be/dHL_WoO7XiU
Poslušajte pažljivo šta čovjek govori: http://youtu.be/dHL_WoO7XiU
- jon_jovi
#11968 Re: SDA-All about
Paranoid wrote:Mislio je na "hise"(hiše)... znači dio, a u prevodu znači šator, ili skrovište pokrivenom kožama...Innovation wrote:jon_jovi wrote:svoje ise
H je izostavio jer je navikao..

- Paranoid
#11969 Re: SDA-All about
...ne kontam, kakve veze ima ova slika sa mojim odgovorom na tvoj post??jon_jovi wrote:
-
Zijad_zijo
#11970 Re: SDA-All about
Radeljas nije SDA a i nije red spominjati ga dok se nedokaze to sto tvrdis.antimobbing wrote:
Ukoliko me razumiješ ili kao SDAuhljepčić uopće ne želiš da čuješ istinu?
- antimobbing
#11971 Re: SDA-All about
Što se ima dokazivati? Zar ima neko u ovom vašem privatnom Feudu da nije apsolvirao vašu kriminalnu SDA halku za ovo 20 godina vaše ''SDA monarhije''? Kakve veze ima iz koje je stranke ESED Radeljaš? Kriminalci nemaju uopće ideologije, ni vjere ni nacije ni Stranke, oni su samo obični kriminalci. Što se tiče što pisanja to nije tvoj problem, pisaću sve dok mi to gazda dopušta u ovoj njegovoj virtualnoj avliji, trudeći se kao gost da poštujem pravila njegove kuće. Populacija demobiliziranih pripadnika Armije decenijima preživljava psiho-teror od dezertera psihopata kojima je SDA kao na stočnoj pijaci za lovu prodala i sada prodaje važne državne pozicije i što sada treba da šutimo? Nema više šutnje, svakim danom ljudi podižu svoj glas protiv vaše ''SDA monarhije'' koja samo generira begove, age i fukaru. Naše pisanje na ovom forumu je bezvezno ali vidi se na ulicama da ljudi sve više podižu svoj glas protiv nepravednih vladara-zulumćara u ovom vašem privatnom SDA Feudu.
- antimobbing
#11972 Re: SDA-All about
Čas političkog kursa, samo za BOŠNJAČKE političke beskičmenjake i njihove sarajevsko-podaničke psiho-patološke klonove, od jedne hrabre i odvažne žene Bošnjakinje, gospođe Azre Jašavić iz Skupštine Crne gore.
Ovako se to radi!
Ovako se to radi!
- jon_jovi
#11973 Re: SDA-All about
U Crnoj Gori je još teže
- antimobbing
#11974 Re: SDA-All about
Naravno, da je teže nego u BiH gdje su Tihić i kriminalna SDA sa svojom beskičmenjačkim načinom vođenja države i totalnom apolitičnošću od Bošnjaka koji su većina napravio poniženu manjinu, što je apsurd nad apsurdima. Tihić i SDA se nikada ne mogu ponašati i nastupati kao Azra Jašavić jer svi u nekim kriminalnim talovima i kao takvi ucijenjeni od strane međunarodne zajednice i njima sličnih kriminalaca u druga dva naroda. Što bi se reklo u narodu ''ako laže koza ne laže rog'' dovoljno je samo pogledati ovaj video i vidjeti ko nas vodi i gdje?
- jon_jovi
#11975 Re: SDA-All about
Hasan Čengić, jedan od osnivača Stranke demokratske akcije (SDA), bivši zamjenik ministra odbrane Federacije BiH i pomoćnik komandanta Vrhovnog štaba Armije BiH, državni i entitetski parlamentarac i jedan od najbližih saradnika prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegoivća, kazao je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) da se ''SDA mora vratiti svojim temeljima''.
On je podsjetio da je Alija Izetbegović bio na čelu onih koji su inicirali prvu demokratsku stranku u BiH, još u vrijeme funkcioniranja komunizma u Jugoslaviji. Ta stranka je kasnije izrasla u najvažniju političku snagu u BiH. Smatra da je sada vrijeme da se SDA ponovo vrati takva uloga, ali da ta stranka mora napraviti određene zaokrete.
''SDA je i danas važna, ali nije tako odlučujuće važna kako je bila prije. Iako se, zapravo, pokazuje da nije dobila zamjenu. U ovom času apsolutno je neophodno da oni koji rukovode strankom shvate da nije dovoljno samo održati unutarnji balast snaga, potrebno je učiniti puno više, puno aktivnije politički djelovati, s jasnim reformskim ciljevima i zadacima, sa efikasnim funkcioniranjem koje daje rezultate, a kako bi SDA ponovo mogla stati na čelo onih snaga u BiH koje nose reforme, demokratske promjene, koje neće dozvoliti procese vraćanja nazad, na periode neslobode, pritiska, nepovjerenja među građanima i narodima'', kazao je Čengić.
Čvrsta, snažna
Prema njegovim riječima, rukovodstvo stranke mora shvatiti da se ''mora vratiti na one temelje te stranke i na rukovodstvo koje je u tom času bilo sa rahmetli Alijom Izetbegovićem''.
''Moraju odlučno shvatiti da imaju dovoljno mogućnosti, da građani BiH očekuju odlučnost političkoga djelovanja i da ta stranka ima mogućnost da okupi sve svoje potencijale, da uspije u svom djelovanju u korist cjelovitosti države BiH, njezinog evropskog puta, u korist svih građana, uključujući i Bošnjake koji je podržavaju i za koju glasaju'', istakao je Čengić.
Govoreći o poziciji BiH, Čengić je nadalje istakao da Bosna ima svoje dvije vrlo jasne karakteristike.
''BiH je čvrsta i snažna država. Bosna je država raznolikosti unutar sebe. Odnos između ove dvije činjenice je ono što čini da BiH ide brže ili sporije kroz povijest, da bude manje ili više uspješna. Budućnost će pokazati da nema drugog puta. Bosna je izdržljiva, izdržala je putno teža povijesna iskustva od današnjih'', govori on.
Bosna će, prema Čengiću, svakako proći i ovu fazu.
''BiH je prosperitetna, BiH je divna i važna zemlja, odlučujuća zemlja za Balkan i Evropu i odnosne između Istoka i Zapada. Ostat će to i u budućnosti sa svim njenim raznolikostima i eventualnim različitim pogledima, eventualno, na neka konkretna pitanja'', ocijenio je Čengić.
Nadalje, on je ukazao kako nema nikakve dileme da su domaći političari najodgovorniji za stanje u BiH, za sporost u reformama i evropski integracijama, ali odgovornim smatra i međunarodnu zajednicu.
''U posljednjim danima života rahmetli Alije Izetbegovića, visoki predstavnik u BiH bio je lord Paddy Ashdown. On je rahmetli Aliji dao obećanje da će kao predstavnik međunarodne zajednice učiniti sve da pomogne da BiH ostane cjelovita, da bude prosperitetna i da se uključi u evroatlanske integracije. Također, sadašnji premijer Turske Recep Tayyip Erdogan je bio jedan od posljednjih ljudi koji su se sreli sa Alijom i rekao mu da će on, isto tako, učiniti sve što je potrebno da se očuva jedinstvo BiH i pomogne njezinom napretku u demokratskoj Evropi'', govorio je Čengić.
NATO
Međutim, on smatra da Daytonska rješenja i standardi EU nisu u svemu podudarni. Štaviše, postoje značajne razlike. Rješenje vidi u većem angažmanu međunarodne zajednice u BiH, kao što je to urađeno ove godine na Kosovu.
''Bilo bi izuzetno dobro kada bi EU, lideri EU i Zapada pokazali makar toliko interesa za BiH i integriranje zemlje u eveoatalnske integracije kao što su u posljednje vrijeme pokazali prema Kosovu. BiH je definitivno spremna da uđe u NATO u svakom času. Za najduže od godinu dana može biti član NATO. Za to je potrebno malo više odlučnosti međunarodne zajednice i NATO lidera'', ocijenio je Čengić, te zaključio:
''Što se tiče evropskog puta, BiH može ići prema EU mnogo brže nego što sada ide. No, imam dojam da ponekad postoje neke zapreke koje nisu samo unutar BiH. Postoje neki zahtjevi prema BiH koji nisu ni blizu isticani prema drugima koji su sada punopravni članovi EU. Svakako da EU , SAD i Zapad u cjelosti mogu učiniti puno više da BiH brže ide ka EU integracijama, što bi svakako dovelo do stabilizacije i integracije BiH, ali i sigurnosti u regionu i Evropi''.
Radiosarajevo.ba
On je podsjetio da je Alija Izetbegović bio na čelu onih koji su inicirali prvu demokratsku stranku u BiH, još u vrijeme funkcioniranja komunizma u Jugoslaviji. Ta stranka je kasnije izrasla u najvažniju političku snagu u BiH. Smatra da je sada vrijeme da se SDA ponovo vrati takva uloga, ali da ta stranka mora napraviti određene zaokrete.
''SDA je i danas važna, ali nije tako odlučujuće važna kako je bila prije. Iako se, zapravo, pokazuje da nije dobila zamjenu. U ovom času apsolutno je neophodno da oni koji rukovode strankom shvate da nije dovoljno samo održati unutarnji balast snaga, potrebno je učiniti puno više, puno aktivnije politički djelovati, s jasnim reformskim ciljevima i zadacima, sa efikasnim funkcioniranjem koje daje rezultate, a kako bi SDA ponovo mogla stati na čelo onih snaga u BiH koje nose reforme, demokratske promjene, koje neće dozvoliti procese vraćanja nazad, na periode neslobode, pritiska, nepovjerenja među građanima i narodima'', kazao je Čengić.
Čvrsta, snažna
Prema njegovim riječima, rukovodstvo stranke mora shvatiti da se ''mora vratiti na one temelje te stranke i na rukovodstvo koje je u tom času bilo sa rahmetli Alijom Izetbegovićem''.
''Moraju odlučno shvatiti da imaju dovoljno mogućnosti, da građani BiH očekuju odlučnost političkoga djelovanja i da ta stranka ima mogućnost da okupi sve svoje potencijale, da uspije u svom djelovanju u korist cjelovitosti države BiH, njezinog evropskog puta, u korist svih građana, uključujući i Bošnjake koji je podržavaju i za koju glasaju'', istakao je Čengić.
Govoreći o poziciji BiH, Čengić je nadalje istakao da Bosna ima svoje dvije vrlo jasne karakteristike.
''BiH je čvrsta i snažna država. Bosna je država raznolikosti unutar sebe. Odnos između ove dvije činjenice je ono što čini da BiH ide brže ili sporije kroz povijest, da bude manje ili više uspješna. Budućnost će pokazati da nema drugog puta. Bosna je izdržljiva, izdržala je putno teža povijesna iskustva od današnjih'', govori on.
Bosna će, prema Čengiću, svakako proći i ovu fazu.
''BiH je prosperitetna, BiH je divna i važna zemlja, odlučujuća zemlja za Balkan i Evropu i odnosne između Istoka i Zapada. Ostat će to i u budućnosti sa svim njenim raznolikostima i eventualnim različitim pogledima, eventualno, na neka konkretna pitanja'', ocijenio je Čengić.
Nadalje, on je ukazao kako nema nikakve dileme da su domaći političari najodgovorniji za stanje u BiH, za sporost u reformama i evropski integracijama, ali odgovornim smatra i međunarodnu zajednicu.
''U posljednjim danima života rahmetli Alije Izetbegovića, visoki predstavnik u BiH bio je lord Paddy Ashdown. On je rahmetli Aliji dao obećanje da će kao predstavnik međunarodne zajednice učiniti sve da pomogne da BiH ostane cjelovita, da bude prosperitetna i da se uključi u evroatlanske integracije. Također, sadašnji premijer Turske Recep Tayyip Erdogan je bio jedan od posljednjih ljudi koji su se sreli sa Alijom i rekao mu da će on, isto tako, učiniti sve što je potrebno da se očuva jedinstvo BiH i pomogne njezinom napretku u demokratskoj Evropi'', govorio je Čengić.
NATO
Međutim, on smatra da Daytonska rješenja i standardi EU nisu u svemu podudarni. Štaviše, postoje značajne razlike. Rješenje vidi u većem angažmanu međunarodne zajednice u BiH, kao što je to urađeno ove godine na Kosovu.
''Bilo bi izuzetno dobro kada bi EU, lideri EU i Zapada pokazali makar toliko interesa za BiH i integriranje zemlje u eveoatalnske integracije kao što su u posljednje vrijeme pokazali prema Kosovu. BiH je definitivno spremna da uđe u NATO u svakom času. Za najduže od godinu dana može biti član NATO. Za to je potrebno malo više odlučnosti međunarodne zajednice i NATO lidera'', ocijenio je Čengić, te zaključio:
''Što se tiče evropskog puta, BiH može ići prema EU mnogo brže nego što sada ide. No, imam dojam da ponekad postoje neke zapreke koje nisu samo unutar BiH. Postoje neki zahtjevi prema BiH koji nisu ni blizu isticani prema drugima koji su sada punopravni članovi EU. Svakako da EU , SAD i Zapad u cjelosti mogu učiniti puno više da BiH brže ide ka EU integracijama, što bi svakako dovelo do stabilizacije i integracije BiH, ali i sigurnosti u regionu i Evropi''.
Radiosarajevo.ba