SDP

Post Reply
svjezi_ustipak

#11951 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

stochar wrote:kaze Faruk Drina:

Ne trebaju se bojati Brege, njemu nije potrebna sarajevska radiologija ni CT snimanja,može on i skuplji aparat nabaviti da mu stoji u vikendici onako ko namještaj, kao što je onomad “provocirao” javnost vodenim krevetima. Ne trebaju mu ni posjete domaćim ljekarima preko reda, ima Brega kad hoće cijeli konzilij oko sebe.

...
i tako nam Drina glupo izleti i rece da je posjeta ljekaru, otvaranje kartona i odlazak na Radiologiju bio samo dobar marketinski trik. bas onako chobanski, steta samo sto je uz to i SDP popio autogo :lol: :lol:
stochar

#11952 Re: SDP

Post by stochar »

svjezi_ustipak wrote:

Ne trebaju se bojati Brege, njemu nije potrebna sarajevska radiologija ni CT snimanja,može on i skuplji aparat nabaviti da mu stoji u vikendici onako ko namještaj, kao što je onomad “provocirao” javnost vodenim krevetima. Ne trebaju mu ni posjete domaćim ljekarima preko reda, ima Brega kad hoće cijeli konzilij oko sebe.

...
i tako nam Drina glupo izleti i rece da je posjeta ljekaru, otvaranje kartona i odlazak na Radiologiju bio samo dobar marketinski trik. bas onako chobanski, steta samo sto je uz to i SDP popio autogo :lol: :lol:
upravo. i onda nakon sto nam je vlast pokazala najgore lice, nakon sto nam je javni servis prikazao korupciju i zloupotrebu polozaja na djelu, Drina izvadi čunu i fino nam se svima popisha po glavi sa obeliska koji su mu izgradili...
Banksy

#11953 Re: SDP

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Na tom tragu, usvojen je zaključak kako je osnova za sve buduće razgovore o ovoj temi danas postignuti dogovor da su čvorišne točke Mostar-Sjever i Mostar-Jug neupitne, i kako iste moraju biti u funkciji razvoja Grada Mostara.

Kada je u pitanju Počitelj, zajednički je stav svih sudionika današnjeg sastanka da most preko rijeke Neretve na koridoru Vc mora biti urađen južno od Počitelja.

Image
Sastanku su bili prisutni predsjednik Vlade HNK Denis Lasić, ministar prometa i komunikacija u Vijeću ministara BIH Damir Hadžić i savjetnici Damir Šaran i Nikoleta Milašević Dobrača, šef Sektora operacija za ekonomski razvoj, prirodne resurse i infrastrukturu u Delegaciji EU Johann Hesse, ministar prometa i veza HNK Ilija Cvitanović, gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić, načelnik opŠTine Čapljina Smiljan Vidić, te savjetnici Slađan Bevanda i Stjepan Krasić.
Moćno. Njih 7, on sam, pa ih opet sve izmajorizirao. :evil:

Tašna je pod stolom.

Nevladine organizacije zaprepaštene stavovima ministra Hadžića oko trase koridora Vc kod Mostara

Koordinacija nevladinih organizacija sa gradskih područja Mostar - sjever i Mostar - jugoistok, iznenađeni su i zaprepašteni samovoljnim i proizvoljnim stavovima državnog ministra Damira Hadžića, oko utvrđivanja trase Koridora Vc oko Grada Mostara, uz prisustvo, koliko smo mogli vidjeti iz medija, samo sa predstavnicima 'hrvatskog' naroda.

Stavovima navedenog ministra se u potpunosti osporavaju zakonske odluke Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, koje se odnose na plan posebnih obilježja autoceste na Koridoru Vc iznesenih tijekom Javnih rasprava, a koje je usvojio Zastupnički dom Parlamenta FBiH na osnovu stručnih ekspertiza po prijedlogu nadležnog federalnog ministarstva.

Također je potpuno zaboravio činjenicu da državno ministarstvo za komunikacije nema nikakvih nadležnosti urbanističkog planiranja u entitetima, županijama, općinama i gradovima.

"Ovim priopćenjem želimo skrenuti pažnju svim akterima povodom sastanka u HNŽ, a povodom iznesenih stavova o utvrđivanju trase autoceste na Koridoru Vc, da se odobrenje za gradnju iste ne može dobiti bez suglasnosti 'lokalne zajednice'".
Last edited by Banksy on 11/03/2012 19:11, edited 1 time in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#11954 Re: SDP

Post by plain vanilla »

svjezi_ustipak wrote:

...
ovo je Drina pisao Jasminu Durakovicu,..ima i Jaminov odgovor danas
Banksy

#11955 Re: SDP

Post by Banksy »

pemanapemani wrote:
Misliš na Fahrudina u čijem je medijskom glasilu Lagumdžija ličnost dana, mjeseca, godinamaaaa? To je onaj Fahrudin za kojeg nenadležni Behmen piše dnevnike? To je onaj Fahrudin koji podržava Bregin izbor? To je onaj Fahrudin kome je ispunjena želja da se Duška Jurišić makne sa Fetve? Da li je to Fahrudin čija stranka zdušno podržava SDP i Zlatka zvanog Ja i samo Ja? Da li je to Fahrudin koji je gostovao u svakoj predizbornoj emisiji 60 minuta? To je onaj Fahrudin koji se na sličicama grli sa Keljmendijem. To je Novinar iz sage o crncu koju je plasirao "patriot" Šaja. Znaš ono kada mu Gaši kaže da ga poselami i prenese mu nježne pozdrave.
Jebaji ga, valjda se nisam zeznuo, sve mi se čini da je to taj Fahrudin.
Meni se čini da je precizniji i važniji onaj opis koji ga slika kao vlasnika stranke čijim rukama je uspostavljena ova nelegalna Federalna vlada, koji je omogućio da 17:3 bude 6, da nam se dese Nikšić, Lijan &co. i sve što je s njima stiglo. Ostalo je istorija ...
stochar

#11956 Re: SDP

Post by stochar »

Banksy wrote:
pemanapemani wrote:
Misliš na Fahrudina u čijem je medijskom glasilu Lagumdžija ličnost dana, mjeseca, godinamaaaa? To je onaj Fahrudin za kojeg nenadležni Behmen piše dnevnike? To je onaj Fahrudin koji podržava Bregin izbor? To je onaj Fahrudin kome je ispunjena želja da se Duška Jurišić makne sa Fetve? Da li je to Fahrudin čija stranka zdušno podržava SDP i Zlatka zvanog Ja i samo Ja? Da li je to Fahrudin koji je gostovao u svakoj predizbornoj emisiji 60 minuta? To je onaj Fahrudin koji se na sličicama grli sa Keljmendijem. To je Novinar iz sage o crncu koju je plasirao "patriot" Šaja. Znaš ono kada mu Gaši kaže da ga poselami i prenese mu nježne pozdrave.
Meni se čini da je precizniji i važniji onaj opis koji ga slika kao vlasnika stranke čijim rukama je uspostavljena ova nelegalna Federalna vlada, koji je omogućio da 17:3 bude 6, da nam se dese Nikšić, Lijan &co. i sve što je s njima stiglo. Ostalo je istorija ...
da skratimo:

Image
ultima_palabra

#11957 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:
pemanapemani wrote:
Fahrudin nije omogućio da 17:3 bude 6... i da li bi to vlada sa HDZ-om bila bolja?
VjecitiStudent

#11958 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote: Fahrudin nije omogućio da 17:3 bude 6... i da li bi to vlada sa HDZ-om bila bolja?
S obzirom na nacin kako Damir pravi dilove, potpuno je nebitno ima li HDZ-a u Vladi ili nema.
Banksy

#11959 Re: SDP

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:
Banksy wrote:
pemanapemani wrote:
Fahrudin nije omogućio da 17:3 bude 6... i da li bi to vlada sa HDZ-om bila bolja?
Od ove ne može gore.
Nebitno. HDZ se ne može izbjeći, sviđalo se to nama ili ne. Toliko puta smo o tome, nije važno ...

Nego, evo, Damir H. se lijepo složio s HDZ društvom, vidi par postova iznad.
Šta misliš o tome?
ultima_palabra

#11960 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Ne znam, nisam upućen. Jedini izvor koji sam vidio je bilo Oslobođenje, i većina ovih koji su se bunili su bili članovi SDA.
VjecitiStudent

#11961 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:Ne znam, nisam upućen. Jedini izvor koji sam vidio je bilo Oslobođenje, i većina ovih koji su se bunili su bili članovi SDA.
Imas li vlastito misljenje o autoputu i Pocitelju?

Evo ti jos izvora
http://www.mostarlife.com/damir-had%C5% ... oridora-vc
Svi nevladine organizacije iz Blagaja koje se pobunise su takodjer SDA?
stochar

#11962 Re: SDP

Post by stochar »

VjecitiStudent wrote:
ultima_palabra wrote:Ne znam, nisam upućen. Jedini izvor koji sam vidio je bilo Oslobođenje, i većina ovih koji su se bunili su bili članovi SDA.

Evo ti jos izvora
ako nisu, onda su garant ustaše, četnici i drugi protivnici velikog Vodje koji se usudjuju kritikovati poteze SDP-a. bas me zanima imaju li i podrsku Nerina Dizdara, aktiviste iz Stoca...
Banksy

#11963 Re: SDP

Post by Banksy »

E, dobro, ako nisi upućen, onda ništa ...
pemanapemani

#11964 Re: SDP

Post by pemanapemani »

Banksy wrote:
pemanapemani wrote:
Ne znam, tada sam bio nevjerovatno sretan i mislio sam da je uspostava ove i ovakve federalne Vlade početak obračuna sa kleronacistima i kriminalcima. Danas vidim da sam se zeznuo. HDZ je poželjan i konstruktivan koalicijski partner, pokušaj državnog udara se spominje samo u pokazivanju "hrabrosti" na Milanoviću, Čovićeve optužnice će uskoro postati ono što će spominjati samo "mrzitelji" i "razočarani" i time rušiti koalicionu idilu.
vee-jay

#11965 Re: SDP

Post by vee-jay »

Banksy wrote:
ultima_palabra wrote: Fahrudin nije omogućio da 17:3 bude 6... i da li bi to vlada sa HDZ-om bila bolja?
Od ove ne može gore.
Nebitno. HDZ se ne može izbjeći, sviđalo se to nama ili ne. Toliko puta smo o tome, nije važno ...
Nego, evo, Damir H. se lijepo složio s HDZ društvom, vidi par postova iznad.
Šta misliš o tome?
Ovo je najbolja vlada do sada.
HDZ se ne mora izbjegavati, ali bez HDZa moze.
Damir se dogovorio sa HDZom. Lagumdzija sa Dodikom. Sve same izdajice :mrgreen:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#11966 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

vee-jay wrote:Ovo je najbolja vlada do sada.
:lol: :lol:
StupskaBitanga

#11967 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

ovo je najgori cirkus u državi do sada
Do 2014. ne želim ni pomisliti šta ćemo doživjeti
valterbranisarajevo

#11968 Re: SDP

Post by valterbranisarajevo »

Ja mislim da će SDP pred opštinske izbore pokušati napraviti neke kozmetičke promjene. Smijeniće nekoga "iskompromitovanog", prekinuti koaliciju sa SDA na nekom nižem nivou(mislim da se generalna proba upravo dešava u Goraždu), ali ne vjerujem da će im to baš puno pomoći... :run:

Iskreno mislim da je sličnim problemima i SDA. Tamo isto vlada veliko ogorčenje koalicijom sa SDP-om, a sve više simpatizera im se okreće slatkorječivoj tornjakovoj priči...
poznanik

#11969 Re: SDP

Post by poznanik »

KatarinaKosaca wrote:
:lol: :lol:
Evoj joj za 6 dana godišnjice od inauguracije, vidjećemo rezultate i uporediti sa Ekspozeom kojeg je Nikšić satima čitao u Parlamentu, obećavajući "kule i gradove"
jasko_ba

#11970 Re: SDP

Post by jasko_ba »

StupskaBitanga wrote:ovo je najgori cirkus u državi do sada
ti da si u svedskoj trenutno, mislim da bi pronasao hiljadu problema i da bi izbila takva panika gdje bi trebalo 50 godina da se oporave od soka
sve sami strucnjaci, lijep vam forum bio :-) :x :lol:
poznanik

#11971 Re: SDP

Post by poznanik »

valterbranisarajevo wrote:Ja mislim da će SDP pred opštinske izbore pokušati napraviti neke kozmetičke promjene. Smijeniće nekoga "iskompromitovanog", prekinuti koaliciju sa SDA na nekom nižem nivou(mislim da se generalna proba upravo dešava u Goraždu), ali ne vjerujem da će im to baš puno pomoći....
I što je najtužnije, što je Frašto zaista vrijedno radio na razvoju goraždanskog kantona, i što je u njegovo vrijeme postignuto više pozitivnih rezultata nego gotovo za sve vlade prije. Međutim, Frašto ne odgovara apetitima SDA, a koalicioni partner se mora ispoštovati, tako da je Frašto klasična žrtva politike SDP. Jebe se SDP za kvalitet i boljitak stanovništva tamo, njima je bitnija politička kalkulacija :(
StupskaBitanga

#11972 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

jasko_ba wrote:
StupskaBitanga wrote:ovo je najgori cirkus u državi do sada
ti da si u svedskoj trenutno, mislim da bi pronasao hiljadu problema i da bi izbila takva panika gdje bi trebalo 50 godina da se oporave od soka
sve sami strucnjaci, lijep vam forum bio :-) :x :lol:
Eto nek imamo išta da funkcioniše u ovoj državi
ultima_palabra

#11973 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Ubjedljivo... nakon dobrog starta, u zadnje vrijeme objektivno imaju više gafova nego dobrih poteza.
palermo

#11974 Re: SDP

Post by palermo »

VjecitiStudent wrote:

Evo ti jos izvora
Ne bih htio da branim Hadžića niti ovu odluku. Al principjelno moram reći da se jednostavno neće moći kao u željoteci ispunjavati sve želje bilokojeg sela koje se nađe na putu. Tako da se bezrezervno pozivati na neke nevladine organizacije u Blagaju (doduše, sad malo prevrnem očima, i kažem kakve li su to nevladine organizacije, ali k vragu) ne mora uvijek biti ispravno.

Al kako stvarno ne znam detalje, ovdje ću stati. Ne osporavam mogućnost da si možda i u pravu.
vee-jay

#11975 Re: SDP

Post by vee-jay »

ultima_palabra wrote:
Ubjedljivo... nakon dobrog starta, u zadnje vrijeme objektivno imaju više gafova nego dobrih poteza.
Ko je puno vise ocekivao ne razumije se nesto narocito u politiku, ekonomiju i blabla... ponovio je alfons nekih hiljadu puta.

Zlaja nema gafova, on to namjerno :mrgreen: . Niksic samo pravi budalu od sebe, ispade onaj Dzombic jos pametniji od njega :-?
Post Reply