Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Rampage

#11951 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

Black swan wrote:dobiće mu djeca SMS jbg
ne možeš bagerom na državu
fizički je nemoguće pobijediti
pametan čovjek bira bitke koje može pobijediti
"Pametan čovjek" je racionalan čovjek, neko ko odrasta u okruženju koje mu nudi bar osnovna ljudska prava. Ovdje pričamo o ljudima koje ovi zločinci drže zatočene kao životinje, iza rešetaka, bez bilo kakvih prava a čiji život ne vrijedi ni pišljivu bobu...

Na ovim napadima Palestinaca vidimo da je riječ o potezima očajnih ljudi, ljudi koji se ne nadaju ama baš ničemu, ljudi koji odavno nisu ljudi već jednostavno izbezumljene životinje...

A pojedinci se ovdje nađu kvalificirati ove stihijske bezumne napade kao "terorizam"...

Nažalost, i mi smo na svojoj koži osjetili šta znači kad te neko stavi na neke svoje liste za odstrjel po kojima tvoja koža i tvoj život ništa ne vrijedi, tako da ja jednostavno ne mogu ostati ravnodušan na ljude koji svakodnevno gledaju svoju djecu i mole Boga samo da ne postanu meta nekom isfrustriranom nafuranom šupku kojem će se kurac sutra dignuti na to djete i poželjeti ga uništiti dronom/avionom ili malo humanije, puškom...

Šupci zločinački, a kod nas još veći šupci i papci koji ih podržavaju, samo zato što misle da je nekako kul podržavati najveće zločince našeg vremena....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11952 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

ljudi ba ne govorim o zapadnoj obali
nego arapima u izraelu morate praviti razliku

mini usporedba
bošnjak u banjaluci 1993 i bošnjak u beogradu i na sandžaku 1993

to se ne može uspoređivati
Rampage

#11953 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

Da, govorimo o, na prvi pogled, dva različita pojma. Ali ipak je i "Bošnjak iz Sandžaka" samo "Bošnjak", na kraju krajeva, kao i onaj iz Banja Luke...
animals

#11954 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

Rampage wrote:Da, govorimo o, na prvi pogled, dva različita pojma. Ali ipak je i "Bošnjak iz Sandžaka" samo "Bošnjak", na kraju krajeva, kao i onaj iz Banja Luke...
A i Hrvat iz BIH i Hrvat iz Hrvatske, kao i Srbin Iz Beograda i iz Banja Luke, to si htjeo reci..
insomnia78

#11955 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Kakvu glupost je Abbas napravio sa onim djetetom, najvjerovatnije iz neobavjestenosti
Cisto sumnjam da je namjerno lagao al su izraelci preplavili internet sa tim
Rampage

#11956 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

animals wrote:
Rampage wrote:Da, govorimo o, na prvi pogled, dva različita pojma. Ali ipak je i "Bošnjak iz Sandžaka" samo "Bošnjak", na kraju krajeva, kao i onaj iz Banja Luke...
A i Hrvat iz BIH i Hrvat iz Hrvatske, kao i Srbin Iz Beograda i iz Banja Luke, to si htjeo reci..
O čemu ti pričaš?

Nisam vidovita Džemila da znam šta si TI HTJEO reći.

Pročitaj još jednom dijalog između mene i @Black Swan pa ćeš vidjeti šta sam JA HTJEO reći.
animals

#11957 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

Rampage wrote:
animals wrote:
O čemu ti pričaš?

Pročitaj još jednom dijalog između mene i @Black Swan pa ćeš vidjeti šta sam JA HTJEO reći.
Ma ne vrijedi tebi objasnjavati..
Rampage

#11958 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

animals wrote:
Rampage wrote:
O čemu ti pričaš?

Ma ne vrijedi tebi objasnjavati..
Ne vrijedi MENI objašnjavati :lol: ? Kakav bolid Bože dragi :run:

Jadan, ti si se totalno pogubio - pa pogledaj još jednom šta je @Black Swan napisao i reci mi gdje je čovjek spomenuo Hrvate i Srbe:

Black swan wrote:ljudi ba ne govorim o zapadnoj obali
nego arapima u izraelu morate praviti razliku

mini usporedba
bošnjak u banjaluci 1993 i bošnjak u beogradu i na sandžaku 1993

to se ne može uspoređivati
animals

#11959 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

Kontam ja da je Bosnjak kao sto ti kazes isto i u Banjaluci, kao i sto je Bosnjak u Sandzaku isto samo Bosnjak..
Pa ja te priupita jel to vrijedi i za ostale :D
ali, dok ti skontas..
Rampage

#11960 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

Ama kontam ja šta ti hoćeš da kažeš, ali ne vidim kakve to veze ima s ovim dijalogom koji sam ja vodio s @Black Swan. Čovjek je, ilustracije radi, upotrijebio "Bošnjaci, Banja Luka, Sandžak", ja nastavio s istim primjerom, bez bilo kakvih skrivenih ili javnih namjera da raspravljam o našim prostorima i našim narodima.

Nemoj me, molim te, pokušavati uvuči u bilo kakvu nacionalističku spiku o Balkanu, BiH, Bošnjacima, Hrvatima i Srbima, tema je "Izrael i Palestinci", tu sve počinje i završava.

Živio :)
Truba

#11961 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

htio sam reci da bosnjake po srbiji nisu ubijali kao po rep. srp.
normalno su radili isli u skolu i na poso
i zamisli da su bosnjaci u Srbiji devedesetih nozevima automobilima i bagerima napadali srbe i ostale drzavljane srbije

to je to sto imamo u izraelu danas na nekim konkretnm primjerima
Bosanski_kralj

#11962 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

Black swan wrote:htio sam reci da bosnjake po srbiji nisu ubijali kao po rep. srp.
i zamisli da su bosnjaci u Srbiji devedesetih nozevima automobilima i bagerima napadali srbe i ostale drzavljane srbije

Cijeli svijet nijemo posmatra šta se dešava, dobro da bar to ne čine i izraelski Arapi.

Većina svijeta u nas razmišlja kao ti. Ono proganjaju povratnike po RS-u mi šutimo. Dobro je dok se nama lično ne dešava, šta me briga za tamo nekim u Prijedoru.
BHCluster

#11963 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Rampage wrote:Ama kontam ja šta ti hoćeš da kažeš, ali ne vidim kakve to veze ima s ovim dijalogom koji sam ja vodio s @Black Swan. Čovjek je, ilustracije radi, upotrijebio "Bošnjaci, Banja Luka, Sandžak", ja nastavio s istim primjerom, bez bilo kakvih skrivenih ili javnih namjera da raspravljam o našim prostorima i našim narodima.

Nemoj me, molim te, pokušavati uvuči u bilo kakvu nacionalističku spiku o Balkanu, BiH, Bošnjacima, Hrvatima i Srbima, tema je "Izrael i Palestinci", tu sve počinje i završava.

Živio :)
:thumbup:
salik79

#11964 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Israeli settler kills Palestinian youth in West Bank

Israeli soldiers stand near the body of a Palestinian youth shot by an Israeli settler, October 17, 2015. The Palestinian was left to bleed to death as the troopers prevented medical help for him.
http://presstv.ir/Detail/2015/10/17/433 ... a-alKhalil
Truba

#11965 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

Bosanski_kralj wrote:
Black swan wrote:htio sam reci da bosnjake po srbiji nisu ubijali kao po rep. srp.

Cijeli svijet nijemo posmatra šta se dešava, dobro da bar to ne čine i izraelski Arapi.

Većina svijeta u nas razmišlja kao ti. Ono proganjaju povratnike po RS-u mi šutimo. Dobro je dok se nama lično ne dešava, šta me briga za tamo nekim u Prijedoru.
sta cekas
juris biraj rs ili izrael
nemojntipkat ovdje licemjerno je gospodine
Alfa159

#11966 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Alfa159 »

Ja znam jedno.
"Jadni" oni dole Izraelci. Za 5, 15, ili 155 godina.
Kazu da je smjestanje Izraela u srce islama osveta europe za ubistvo Isusa.
Fakat mi je vise ogavno sta se dole desava, ali moramo znati da se sve dole desava uz aminovanje vecine arapskih zemalja.
Sta vise reci kad oni primitivci iz ISILa kazu da Palestinu treba poravnat jer nisu muslimani.

No generalno muslimani nisu normalni u svijetu i to je tako, svijetli primjer Malezija.
insomnia78

#11967 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

A dje tacno to ISIL kaze?
Abbas neki dan rece da njihovih grupa ima u Gazi
Palestinci su i dalje jako razjedinjeni
Borbe izmedju Hamasa i Fataha cini mi se ne jenjavaju, dodaj tu i ostale islamisticke pokrete i dobijes haos
Vidjeli smo kad je ISIL prije par mjeseci up'o u Jermuk
Neki dan su se takodjer sukobljavali izmedju sebe u izbjeglickom kampu u Libanu, bilo je i mrtvih
asurbanipal

#11968 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by asurbanipal »

insomnia78 wrote: Neki dan su se takodjer sukobljavali izmedju sebe u izbjeglickom kampu u Libanu, bilo je i mrtvih

Ima više faktora i uzroka koji su doveli do ovog stanja dole. Velikim dijelom su i Palestinci sami krivi za svoju sudbinu. Budući zbog takvog njihovog stanja, ni "braća" iz okruženja ih nisu gotivili. Naravno, u obzir treba uzeti i kolonijalnu politiku i crtanje granica...
insomnia78

#11969 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Naravno
Bosanski_kralj

#11970 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

Black swan wrote:
Bosanski_kralj wrote:

sta cekas
juris biraj rs ili izrael
nemojntipkat ovdje licemjerno je gospodine
Ti si se našao kritikovati kad neko nešto poduzima. Ono hej čudno mu što ljudi reaguju na nepravdu.

Jurišaću na RS ili Izrael kad bude prilike. :wink:
Truba

#11971 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

znaci nikad
BHCluster

#11972 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Davno bi doslo do mira da se ne grade doseljenicki gradovi na okupiranoj Palestinskoj teritoriji.
Avetinho

#11973 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Davno bi doslo do mira da Hamas ne insistira na unistenju Izraela kao svom cilju, sto Izrael koristi kao opravdanje za okupaciju i ekspanziju na palestinsku teritoriju. Vecini Izraelaca je "dovde" vjecnog straha od raketa, bombasa, ubica i samoubica, i jedva bi docekali da zive u miru.

(Ne) cudi me da niko od dezurnih brojaca zlocina nije pomenuo klanja i ostala ubistva koja su se desila u Izraelu posljednjih dana, a nisu ih pocinili Jevreji. Jos jedana greska u koracima i Abasa i Hamasa i Fataha, koju ce opet skupo platiti.
BHCluster

#11974 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Avetinho wrote:Davno bi doslo do mira da Hamas ne insistira na unistenju Izraela kao svom cilju, sto Izrael koristi kao opravdanje za okupaciju i ekspanziju na palestinsku teritoriju. Vecini Izraelaca je "dovde" vjecnog straha od raketa, bombasa, ubica i samoubica, i jedva bi docekali da zive u miru.

(Ne) cudi me da niko od dezurnih brojaca zlocina nije pomenuo klanja i ostala ubistva koja su se desila u Izraelu posljednjih dana, a nisu ih pocinili Jevreji. Jos jedana greska u koracima i Abasa i Hamasa i Fataha, koju ce opet skupo platiti.
Nidje veze, Hamas je dozivi svoj vrhunac popularnosti onog momenta kada su pregovori propali a propali su radi ekspanzije doseljenicki naselja na Palestinsku okupiranu teritoriju.
Avetinho

#11975 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

BHCluster wrote:
Avetinho wrote:Davno bi doslo do mira da Hamas ne insistira na unistenju Izraela kao svom cilju, sto Izrael koristi kao opravdanje za okupaciju i ekspanziju na palestinsku teritoriju. Vecini Izraelaca je "dovde" vjecnog straha od raketa, bombasa, ubica i samoubica, i jedva bi docekali da zive u miru.

Nidje veze, Hamas je dozivi svoj vrhunac popularnosti onog momenta kada su pregovori propali a propali su radi ekspanzije doseljenicki naselja na Palestinsku okupiranu teritoriju.
Naravno da ima veze. Treba samo procitati vazecu Deklaraciju Hamasa. Ovima je cilj da uniste Izrael, a mi ovdje diskutujemo na temu o "jos jednom zlocinu Izraela".

Probaj, evo samo ce ti se izguglat.

http://lmgtfy.com/?q=hamas+charter

Osim toga, Hamas je svoj "vrhunac" dozivio kad su pobacali Fatahove pristalice odozgo s nebodera. Pa hajde ti ne budi simpatizer ako smijes. Ako ti treba kakav "let me google it for you" link o ovom slavnom preuzimanju vlasti, javi.
Locked