HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Maharadza

#11951 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

KKR podržava investicijski program i akvizicije kompanije Telemach BiH

KKR, vodeća investicijska kompanija iz SAD-a, potvrdila je svoju kontinuiranu punu podršku investicijskom programu kompanije Telemach BiH u komunikacijsku infrastrukturu Bosne i Hercegovine, uključujući i nedavnu akviziciju većinskih udjela u kompanijama MH Company Sarajevo, HS Sarajevo, HKB Sarajevo, Velnet Mostar, VKT Bugojno i BHB Lukavac.

“Ovim posljednjim investicijskim ciklusom kompanija Telemach namjerava uložiti desetine milijuna eura u akvizicije, standardizaciju i unapređenje mreža i usluga u dodatnih 17 gradova Bosne i Hercegovine, što će dovesti do značajnih poboljšanja za postojeće korisnike preuzetih kompanija u smislu izbora TV sadržaja, brzine širokopojasnog pristupa internetu i usluga fiksne telefonije. Telemach BiH je u potpunosti opredijeljen za partnerski odnos sa svim manjinskim dioničarima preuzetih kompanija u cilju poboljšanja tehničkih kapaciteta, odnosa sa klijentima i portfolija proizvoda ovih kompanija'', rekao je Henrik Kraft, rukovodiltelj tima za tehnologiju i komunikacije KKR Europa.

Telemach BiH je dio United Grupe, europskog emitera i telekom operatera, u kojeg je KKR uložio s ciljem pružanja visoko-kvalitetnih medijskih i telekomunikacijskih usluga, te usluga širokopojasnog interneta na području Bosne i Hercegovine po europskim standardima i konkurentnim cijenama.

Investicija kompanije KKR je najveća investicija privatnog kapitala jedne američke tvrtke ikada u Bosni i Hercegovini, pri čemu je Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) bila ko-investitor.

Investicije kompanije Telemach usmjerene su na unapređenje kablovskih mreža u novu generaciju brzog širokopojasnog interneta, optičko umrežavanje gradova u Bosni i Hercegovina i široj regiji, te unapređenje platformi digitalne televizije.

Ove investicije nude direktnu i značajnu korist građanima BiH u smislu stvaranja novih radnih mjesta i ekonomskog razvoja, te ohrabruju druge strane investitore koji razmatraju mogućnost ulaganja u državu.

Međunarodna investicijska zajednica pomno prati investiciju u United Grupu kao ogledni primjer investicijske klime u regiji. Regulatorni ambijent igra ključnu ulogu u stvaranju povjerenja ulagača; to se posebno odnosi na sektore poput telekomunikacija koji zahtijevaju značajna dugoročna kapitalna ulaganja u lokalnu infrastrukturu.

"Privatni investitori moraju biti sigurni da će imati pravedan, transparentan i nediskriminirajući tretman naspram domaćih javnih kompanija. Bez te sigurnosti, investitori neće uložiti svoj kapital, a građani neće imati pristup visoko-kvalitetnim medijskim, telekomunikacijskim i širokopojasnim proizvodima i uslugama po konkurentnim cijenama koje zaslužuju ", izjavio je Henrik Kraft, rukovoditelj tima za tehnologiju i telekomunikacije kompanije KKR za Europu.
http://www.bljesak.info/mob/clanak/124306

Ako je ovima vjerovati onda su ameri već preuzeli HS/MH/HKB?! :?
supercali

#11952 Re: HS kablovska

Post by supercali »

miralemmi4 wrote:
Benq wrote:
miralemmi4 wrote: Ako su kupili 100 % udijela HS tad se broji da su kupili ali vec poznata prica je da svoj udio suvlasnici Abaz i Kabanica nece da prodaju. Mogu kupiti Enesa ali sa tim nista nisu postigli. Bice zanimljivo ako svoj udio proda Enes Telemachu, a Abaz i Kabanica prodaju svoj udio Mtel-u ili BH Telekomu :lol:
Hahaha to bi bio samo takav cirkus , ali BH-T nema sta tu da radi , svakako je firma pred prodajom , samo je pitanje dana kad ce to biti zavrseno.

Enes se krije u inostranstvu ? Jeli to provjerena informacija ili samo tvoja pretpostavka ? Po njegovoj prici sve je regularno , pa ne znam onda ako je to izjavio zasto bi se krio ...

@supercali ti si king :lol:
BH Telekom kupi idio od Abaza i Kabanice i sjebe citav posao Telemachu u Sarajevu :lol: :lol: Ili Mtel ili neko treci :lol:
abaz i kabanico
...put kojim vodite kablovsku hs je ista ona autostrada pakla i stradanja kojem su pošle elta i europronet Nemojte misliti da nećete odvesti kablovsku u pakao a kablovske korisnike možda u nestanak,jer kablovski korisnik ne može da se odbrani ako bude prodaja ovdje ...
miralemmi4

#11953 Re: HS kablovska

Post by miralemmi4 »

miralemmi4 wrote: Ako su kupili 100 % udijela HS tad se broji da su kupili ali vec poznata prica je da svoj udio suvlasnici Abaz i Kabanica nece da prodaju. Mogu kupiti Enesa ali sa tim nista nisu postigli. Bice zanimljivo ako svoj udio proda Enes Telemachu, a Abaz i Kabanica prodaju svoj udio Mtel-u ili BH Telekomu :lol:

[/quote]

abaz i kabanico
...put kojim vodite kablovsku hs je ista ona autostrada pakla i stradanja kojem su pošle elta i europronet Nemojte misliti da nećete odvesti kablovsku u pakao a kablovske korisnike možda u nestanak,jer kablovski korisnik ne može da se odbrani ako bude prodaja ovdje ...[/quote]

Pitaj gazdu Enesa, koji je jednom nogom izgleda u zatvoru,a sa njim ide i Seval, dali je Enesaga prodao udio u firmama i koliko para je dobio i kada ce vratiti dugove Sarajlijama kojima duguje? :lol:
kloniran

#11954 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Maharadza wrote:
KKR podržava investicijski program i akvizicije kompanije Telemach BiH

KKR, vodeća investicijska kompanija iz SAD-a, potvrdila je svoju kontinuiranu punu podršku investicijskom programu kompanije Telemach BiH u komunikacijsku infrastrukturu Bosne i Hercegovine, uključujući i nedavnu akviziciju većinskih udjela u kompanijama MH Company Sarajevo, HS Sarajevo, HKB Sarajevo, Velnet Mostar, VKT Bugojno i BHB Lukavac.

“Ovim posljednjim investicijskim ciklusom kompanija Telemach namjerava uložiti desetine milijuna eura u akvizicije, standardizaciju i unapređenje mreža i usluga u dodatnih 17 gradova Bosne i Hercegovine, što će dovesti do značajnih poboljšanja za postojeće korisnike preuzetih kompanija u smislu izbora TV sadržaja, brzine širokopojasnog pristupa internetu i usluga fiksne telefonije. Telemach BiH je u potpunosti opredijeljen za partnerski odnos sa svim manjinskim dioničarima preuzetih kompanija u cilju poboljšanja tehničkih kapaciteta, odnosa sa klijentima i portfolija proizvoda ovih kompanija'', rekao je Henrik Kraft, rukovodiltelj tima za tehnologiju i komunikacije KKR Europa.

Telemach BiH je dio United Grupe, europskog emitera i telekom operatera, u kojeg je KKR uložio s ciljem pružanja visoko-kvalitetnih medijskih i telekomunikacijskih usluga, te usluga širokopojasnog interneta na području Bosne i Hercegovine po europskim standardima i konkurentnim cijenama.

Investicija kompanije KKR je najveća investicija privatnog kapitala jedne američke tvrtke ikada u Bosni i Hercegovini, pri čemu je Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) bila ko-investitor.

Investicije kompanije Telemach usmjerene su na unapređenje kablovskih mreža u novu generaciju brzog širokopojasnog interneta, optičko umrežavanje gradova u Bosni i Hercegovina i široj regiji, te unapređenje platformi digitalne televizije.

Ove investicije nude direktnu i značajnu korist građanima BiH u smislu stvaranja novih radnih mjesta i ekonomskog razvoja, te ohrabruju druge strane investitore koji razmatraju mogućnost ulaganja u državu.

Međunarodna investicijska zajednica pomno prati investiciju u United Grupu kao ogledni primjer investicijske klime u regiji. Regulatorni ambijent igra ključnu ulogu u stvaranju povjerenja ulagača; to se posebno odnosi na sektore poput telekomunikacija koji zahtijevaju značajna dugoročna kapitalna ulaganja u lokalnu infrastrukturu.

"Privatni investitori moraju biti sigurni da će imati pravedan, transparentan i nediskriminirajući tretman naspram domaćih javnih kompanija. Bez te sigurnosti, investitori neće uložiti svoj kapital, a građani neće imati pristup visoko-kvalitetnim medijskim, telekomunikacijskim i širokopojasnim proizvodima i uslugama po konkurentnim cijenama koje zaslužuju ", izjavio je Henrik Kraft, rukovoditelj tima za tehnologiju i telekomunikacije kompanije KKR za Europu.
http://www.bljesak.info/mob/clanak/124306

Realno necemo dobiti nista bolju uslugu, samo cemo slicnu skuplje placati, al jbg tako to ide kad veliki poklope.
A o brzinama koje su na sjeveru europe mi obicni smrtnici mozemo samo sanjati :roll:
Benq

#11955 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Maharadza wrote: http://www.bljesak.info/mob/clanak/124306

Sudeci po napisanom , tako nekako ispadne, ali cisto sumnjam da je tu bilo sta zavrseno.
MTV

#11956 Re: HS kablovska

Post by MTV »

Benq wrote:
Maharadza wrote: http://www.bljesak.info/mob/clanak/124306

Sudeci po napisanom , tako nekako ispadne, ali cisto sumnjam da je tu bilo sta zavrseno.
Ma sta se sekirate saznat cemo za jedno 5 godina sta ce biti.
StupskaBitanga

#11957 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

Logično da jesu
Zakonski je prošao rok do kada se trebala donijeti odluka o koncentraciji i pošto nije nikakava nije objelodanjena ona poautomatizmu postaje odobrena baš kao u slučaju Konzuma
Vjerovatno sada do septembra će ici proces integracije i stapanja ponude u već postojeće okvire Telemacha
Telemach ovim dobija tžište TK i drugu stranu Mostara
supercali

#11958 Re: HS kablovska

Post by supercali »

miralemmi4 wrote:

abaz i kabanico
...put kojim vodite kablovsku hs je ista ona autostrada pakla i stradanja kojem su pošle elta i europronet Nemojte misliti da nećete odvesti kablovsku u pakao a kablovske korisnike možda u nestanak,jer kablovski korisnik ne može da se odbrani ako bude prodaja ovdje ...[/quote]

Pitaj gazdu Enesa, koji je jednom nogom izgleda u zatvoru,a sa njim ide i Seval, dali je Enesaga prodao udio u firmama i koliko para je dobio i kada ce vratiti dugove Sarajlijama kojima duguje? :lol:[/quote]
Pa koga da pitam kas sam ja enes
Ja sam jednom nogom na krevetu a druga na podu
Seval mi okopava vrt jer je dobro za kicmu
Jesam prodao sam zato i dajem regres svojim radnicima
Hoces da znas i koliko sam dobio jel? E kurko
Ja ne dugujem nikome
probook

#11959 Re: HS kablovska

Post by probook »

Svasta nesto se moze procitati, ali ja cisto sumnjam da bi Telemach usao u pricu javno oko kupovine HS da to ne moze realizovati. Ovde pisete kako ovaj hoce prodati, ovaj nece...da se kladimo da ce za par mjeseci to sve biti ppd kapom Telemacha? Iza Telemacha stoje ozbiljni ljudi, cisto sumnjam da ulaze u neke price oko kupovine koje ne mogu zavrsiti!
miralemmi4

#11960 Re: HS kablovska

Post by miralemmi4 »

probook wrote:Svasta nesto se moze procitati, ali ja cisto sumnjam da bi Telemach usao u pricu javno oko kupovine HS da to ne moze realizovati. Ovde pisete kako ovaj hoce prodati, ovaj nece...da se kladimo da ce za par mjeseci to sve biti ppd kapom Telemacha? Iza Telemacha stoje ozbiljni ljudi, cisto sumnjam da ulaze u neke price oko kupovine koje ne mogu zavrsiti!
Izgleda da su ovi iz Telemacha iskoristili priliku i kupili Enesa jer znaju ovi iz Telemach-a da je pokrenuta istraga protiv Enesa i njegove zene i da ce MH Company u stecaj jer je sav novac i korisnici u MH ustvari od HS kablovske. Sad kad se Enes uplasio Telemacha, u firmi posvadjan sa suvlasnicima jer je krao, pokrenuta istraga protiv Enesa i ovo je nakon svega sto je stiglo Enesa i ocekivano. Pitanje je kada ce se sve ovo zavrsiti jer su navodno kupili su samo Enesa a Abaza i Kabanicu nisu sto znaci da jos uvijek nisu nista postigli i na obavestenju Telemacha o nekim kupovinama moze se procitati, da je ovo samo korak do preuzimanja HS kablovske jer nisu kupili 100 % firme.
afannedim

#11961 Re: HS kablovska

Post by afannedim »

Jbt koje svršavanje na Telemach kao da sve đabe daje, kod njih ne bi nizašta na svijetu, a sa HS-om sam davno završio
semirsar

#11962 Re: HS kablovska

Post by semirsar »

afannedim wrote:Jbt koje svršavanje na Telemach kao da sve đabe daje, kod njih ne bi nizašta na svijetu, a sa HS-om sam davno završio
To ti po onoj staroj... "sit gladnom ne vjeruje".
NedotiBog bit' u nji'ovoj kozi :evil:
Lako se nama sprdati, navikli na dobro, pa i ono malo sto ne valja smak svijeta nam :evil:

:mrgreen:
The Realist

#11963 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

[quote="afannedim"]Jbt koje svršavanje na Telemach kao da sve đabe daje, kod njih ne bi nizašta na svijetu, a sa HS-om sam davno završio[

Pa i nije baš i čudi me da to pišeš. Jasno je napisala većina, ako sam dobro upratio, da bi voljeli da HS ostane, problem je što se radi ovog svega ništa ne dešava kod nas, ne ubacuju skoro ništa, jedva neke promjene i onda samo želimo da se pomjeri sa ove tačke.
MTV

#11964 Re: HS kablovska

Post by MTV »

Ovi sto pisu i kukaju za CI module e pa SBB ih uskoro uvodi.
afannedim

#11965 Re: HS kablovska

Post by afannedim »

semirsar wrote:
afannedim wrote:Jbt koje svršavanje na Telemach kao da sve đabe daje, kod njih ne bi nizašta na svijetu, a sa HS-om sam davno završio
Lako se nama sprdati, navikli na dobro, pa i ono malo sto ne valja smak svijeta nam :evil:

Ma jo :mrgreen: :mrgreen: k ba
semirsar

#11966 Re: HS kablovska

Post by semirsar »

MTV wrote:Ovi sto pisu i kukaju za CI module e pa SBB ih uskoro uvodi.
'si vidio, haa... ako bidne to i na T-machu, jooooj... idem, makar da se ustinem, ako bidne to do decembra, inace mi T-mach okasni na randevu :lol:
afannedim wrote:
semirsar wrote:

Ma jo :mrgreen: :mrgreen: k ba
Malkice ipak, haaa, priznaj :lol:
afannedim

#11967 Re: HS kablovska

Post by afannedim »

Ma moram malo al ništa previše :lol: :lol:
zubi

#11968 Re: HS kablovska

Post by zubi »

kloniran wrote:
Realno necemo dobiti nista bolju uslugu, samo cemo slicnu skuplje placati, al jbg tako to ide kad veliki poklope.
da, upravo tako... a ovi sto se raduju prodaji hs-a to ne kontaju...
bull21

#11969 Re: HS kablovska

Post by bull21 »

Morel se kako preći na ovaj telemah prije nego što oni ovo ozvaniče? ja ne volim ovaj haes pa bi da ih se riješim asap
Benq

#11970 Re: HS kablovska

Post by Benq »

bull21 wrote:Morel se kako preći na ovaj telemah prije nego što oni ovo ozvaniče? ja ne volim ovaj haes pa bi da ih se riješim asap
Ne more :)
addem

#11971 Re: HS kablovska

Post by addem »

Pa sta ce se sad desiti. Kad mi HS-ovci postajemo telemachovci. Koliko ce trajati ovaj prelaz izmedju jednih i drugih. Kad cemo dobiti sport klub i slicno. Ako neko ima informacije neka javi.
Emx

#11972 Re: HS kablovska

Post by Emx »

Mene zivo interesuje kada cu moci uzeti telemach paket, jer na mojoj adresi vec 10 godina samo HS nudi uslugu?
semirsar

#11973 Re: HS kablovska

Post by semirsar »

bull21 wrote:Morel se kako preći na ovaj telemah prije nego što oni ovo ozvaniče? ja ne volim ovaj haes pa bi da ih se riješim asap
Ako hi imades u ulici, zgradi... meres.
U suprotnom, ako si vec na HS, sjedi i cekaj da se ozvanici, naravno, dotle trpi to sto imades.
U biti, dolaskom T-macha nece se nista krucijalno promijeniti, mozda tu i tamo se vidi neka nova faca tehnicara, uglavnom ko zadovolji od starih tehnicara taj ce i ostati, dakle, sa njima se valja opet ganjat kao i sa infrastrukturom, kome je valjala valjat ce i dalje a ne mora, kome nije, e jbg sad... :mrgreen:

i da ne zaboravim, kanale koje se ima a inace ih nejma na T-machu ce se imati i dalje do isteka, a mere biti i krace, ugovora, poslije ide cista T-mach programska shema pa ko voli... bujrum :mrgreen:
CI Moduli, da ga ja imam na HS-u da ga vidim majci ko ce mi reci istekaj to ev ti receiver :evil:
Al' sve su prilike da ce upravo tako da vas zgodi :run:
r_faruk

#11974 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

Ne dam modul, sikter....
MTV

#11975 Re: HS kablovska

Post by MTV »

SBB uvodi CI module sto bi trebalo u narednim periodu da se desi i na telemachu. Telemach Slovenija odavno ima CI module, ali su ukinuli analogni kablovski signal.
Locked