SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
VenomousV

#11951 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

ova zenska meni uvijek isto izgleda, kako god da se nasminka :roll:

a necu uradak ni da komentarisem :roll: :D
Lounge Act

#11952 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

sta mislite o ovakvom nacinu sminkanja:
Image
vidim sad dosta ovakvih slika po fb, a meni bas djeluje pomalo scary :shock: a kometara aman, sve najbolje... pa se pitam jel to do mene il je to i vama tako :lol:
rinna0304

#11953 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

meni je premocno :D posto imam uvucene kapke cesto se ovako slicno sminkamsamo sto koristim 2-3 nijanse :D al se meni najvise ova boja obrva svidja od svega :lol:
Ductus Holedocus

#11954 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

i meni je ruzno :-)
nego,kakvu bih olovku za brve mogla koristiti? Crne su mi,a kad stavim crnu olovku izgledam ko strasilo :x
kis.napraforgo

#11955 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kis.napraforgo »

Ductus Holedocus wrote:i meni je ruzno :-)
nego,kakvu bih olovku za brve mogla koristiti? Crne su mi,a kad stavim crnu olovku izgledam ko strasilo :x
Ja koristim vec godinama ovu Rimmelovu Image i odlicna je i zbog boje a i kvaliteta. Cijeli dan izdrži, dovoljno je i suha i vlazna, taman kako treba za obrve, a cijena je nesto bezveze, 4-5 KM. Ja uzimam boju 004 black brown i odlicna je (imam bas crne obrve a uklopi se prirodno, uopste ne odudara).
Lobotomija

#11956 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lobotomija »

Drage moje
imate li kakvih komentara za Lacura kreme? Valjaju li cemu?
radenska

#11957 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by radenska »

enisa wrote:sta mislite o ovakvom nacinu sminkanja:
Image
vidim sad dosta ovakvih slika po fb, a meni bas djeluje pomalo scary :shock: a kometara aman, sve najbolje... pa se pitam jel to do mene il je to i vama tako :lol:
meni je ovo previse, mislim da ne bih mogla otvoriti oci od ovoliko sminke. Mislim da ovoj paleta sjena traje tacno heftu :lol: :lol: :lol:
Michun

#11958 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Meni je OK za vecernjeg izlaska. Samo ova bijela olovka "u oku" mi je tako :-) da ne kazem seljacka.
wewa

#11959 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by wewa »

Image
meni je ovo super - za tranny kabarea :mrgreen:
*mima*

#11960 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

dobro je i za maskenbala
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#11961 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

Meni se svidja, samo bez bijele olovke i da linije nisu ovako "stroge"
Nadinka

#11962 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

drage moje, evo neutrogene recenzija + pokloni:
http://malezensketeme.net/?p=25790
boracha

#11963 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

Image
ovo sam vidjela na fejsu kod one tijane...meni se svidja, svidjaju mi se i inace ovakvi lookovi, blago onima koje imaju ovakve kapke...mislim da bi plavooka mogla ovo izvest :)
Lounge Act

#11964 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

ladyblue18 wrote:Meni se svidja, samo bez bijele olovke i da linije nisu ovako "stroge"
ma i mene bode u oci ta bijela olovka (mada bi me vjerovatno bola i crna :lol: ne volim tako uokvirene oci pogotovo kad vidim kod pojedinih samo maskaru i tu donju liniju obojenu crnom, bas bude bezze),a bodu me i te strasne stroge linije, mozda i jest lijepo kad se oci sirom otvore, ali mora valjda nekad i spustit pogled, a onda imas sta da vidis :run: :lol: nisam jos nikog uzivo vidjela tako nasminkanog, ali kad bih mislim da bih blenula i ne bih mogla skrenuti pogled cudom se cudeci kakva nam je moda dosla :lol:

i hvala svima na misljenima, znaci nisam jedina 8)
plavooka

#11965 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

boracha wrote:
Image
ovo sam vidjela na fejsu kod one tijane...meni se svidja, svidjaju mi se i inace ovakvi lookovi, blago onima koje imaju ovakve kapke...mislim da bi plavooka mogla ovo izvest :)
ou jes :) samo bi maknula/ublažila ovu ubitačno bijelu liniju na waterlineu i bijelu ispod obrva, bode mi oči kad sjenila idu skroz do gore, inače mi se baš sviđa i nosila bi mirne duše, gdje god treba :D
azdralovic

#11966 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by azdralovic »

http://ysophisticates.blogspot.com/2012 ... rujem.html

Na poklon sretnici SuperExtend Extreme maskara... upute su na blogu :)
rinna0304

#11967 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

ako ko slucajno vidi negdje garnier BB kremu svijetlu nek javi danas sam svee skoro Dm, Cm i kozmo radnje obisla i imaju samo medium nijansu koja je meni pretamna pifff pa eto ako ko slucajno vidi nek javi :D hvala :D
jexy

#11968 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by jexy »

rinna0304 wrote:ako ko slucajno vidi negdje garnier BB kremu svijetlu nek javi danas sam svee skoro Dm, Cm i kozmo radnje obisla i imaju samo medium nijansu koja je meni pretamna pifff pa eto ako ko slucajno vidi nek javi :D hvala :D
Vidjela sam ja u onom DM-u u BBI prije 20-tak dana.
Partizzanka

#11969 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

Ja kupila sebi bb light - svidja mi se! odgovara mi tenu nije prevelika razlika, taman
maaaalo me pecka lice ali dat cu joj vremena jer mene obicno sve pecka kada stavim prvih par puta
rinna0304

#11970 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

mama danas uze garnier medium i nivea neku isto toniranu pojma nemam .. i evo probala ovu tamnu nije mi uopce tamna na licu kako se meni cinilo kad sam tester probala :D al ugl cim nadjem svijetlu uzimam i nju :D
Ductus Holedocus

#11971 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

rinna0304 wrote:mama danas uze garnier medium i nivea neku isto toniranu pojma nemam .. i evo probala ovu tamnu nije mi uopce tamna na licu kako se meni cinilo kad sam tester probala :D al ugl cim nadjem svijetlu uzimam i nju :D
je li ta garnierova ima usitinu sve one osobine sa reklame :-D
je li zitka ili gusca?Moze li prekriti pjege?
rinna0304

#11972 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

Ductus Holedocus wrote:
rinna0304 wrote:mama danas uze garnier medium i nivea neku isto toniranu pojma nemam .. i evo probala ovu tamnu nije mi uopce tamna na licu kako se meni cinilo kad sam tester probala :D al ugl cim nadjem svijetlu uzimam i nju :D
je li ta garnierova ima usitinu sve one osobine sa reklame :-D
je li zitka ili gusca?Moze li prekriti pjege?
hmm nemam problema s kozom pa ti ne mogu reci da li prekriva a sta ja znam meni je fina samo nekako se ne vidi upije a ujednaci lice pa mislim da cu probat u 2 sloja :lol: posto oci uvijek malo jace sminkam tj tus dosta izvucem pa volim da se ono lice malice vidi da ima nes na njemu :D
Rosebud_

#11973 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Rosebud_ »

Samo da javim da je super onaj Avonov Ideal Flawless, potrefila sam nude nijansu ipak. :)
A kupila jutros u dm-u farmasi lak, nekakva neutralna, bez boja, i moram rec da nije bas nesto, treba pet slojeva da izgleda iole kako treba, i onda odem oprat kosu i vidim obrisao se nekak, malkice al ipak :-)

Imal kakva druga preporuka za ove njeznije boje, al da je cijena ovakva, 2-3 marke? Narucivala sam i iz Oriflamea, al su i oni kratkotrajni, jedna dan i gotovo. Il ja previse masem rukama :lol: :D :skoljka:
gospodja rosa

#11974 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by gospodja rosa »

hitno trebam puder,da je otporan na vodu,znoj,ljubjenje etc :D
ne salim se :D
valja se udavati :)
Loulou

#11975 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Loulou »

gospodja rosa wrote:hitno trebam puder,da je otporan na vodu,znoj,ljubjenje etc :D
ne salim se :D
valja se udavati :)
Ovisi o tome kakav tip kože imaš.
Ako je masna, onda
Image

S druge strane, kakav god je puder u pitanju, može ti zatrebati blotting paper.
Ako to nemaš, poslužit će i obična, papirna maramica, nakon čega naneseš još malo pudera u prahu.

Sretno :zoka:
Post Reply