Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
acer5101

#11951 Re: Telemach BH

Post by acer5101 »

@Telemach

Da ne zovem na 1360, jer dok ja njima objasnim šta, gdje, kako, ne bude im ništa jasno.
Zvali su me iz Telemaha zbog reklamacije, iz tehnike zbog eon box-a, i svi su se rekli javiti sa povratnim informacijama, al nigdje nikoga.
Ja nemam potpunu uslugu, meni i ovaj novi eon box pravi problem, dosta rjieđe, al se javlja!
Znači da nemam 100% uslugu na adresi. Da je do televizora kao što govorite, bilo bi non stop prisutno i jednako ponavljanje neovisno od box-a koji je priključen na isti.
Tražio sam da zamjenimo ovo kino za D3 i rješimo ovaj problem, al niko it telemaha se nije udostoji da da povratnu informaciju!!!

Mislim da je i vama u interesu da rješimo ovaj problem na što kraći način ;), jer ovo traje, a ja račune plaćam uredno!
jarobot

#11952 Re: Telemach BH

Post by jarobot »

Ovo sa internetom na mojoj adresi u zadnja 2 mjeseca postaje bolno.
Svakodnevno prekidi i pucanje konekcije.
Kvar je prijavljen bi tehničari i opet ništa.
Poslije su mi javili da na mojoj adresi nemogu isporučiti 250/15 i pristao sam da smanje download a dali mi u kompenzaciju prošireni paket kanala.
Ali džaba svakodnevno u večernjim i jutarnjim satima isto.
Evo baš sad na hbo max gledam Batman ko seriju iz tri puta zbog pucanja veze.
Ne znam dokad će tako a sve je počelo poslije nove godine i najave podizanja brzina interneta očito da mreža ne može da izdrži
Boban0726

#11953 Re: Telemach BH

Post by Boban0726 »

Hoće da ponude brzine kao SBB a da ne ugase analogiju.
Benq

#11954 Re: Telemach BH

Post by Benq »

Nema to veze sa analogijom, ovdje je u pitanju tehnicka strana. Imaju dovoljno frekvencija za ove brzine neta, u Sarajevu u svaka doba ces imati punu brzinu, isto vazi i za ostale Giga gradove. Ako mu ne mogu isporuciti punu brzinu, onda je u nekom gradu koji jos nije dobio prosirenje kapaciteta.
Telemach

#11955 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

acer5101 wrote: 01/05/2022 08:26 @Telemach

Da ne zovem na 1360, jer dok ja njima objasnim šta, gdje, kako, ne bude im ništa jasno.
Zvali su me iz Telemaha zbog reklamacije, iz tehnike zbog eon box-a, i svi su se rekli javiti sa povratnim informacijama, al nigdje nikoga.
Ja nemam potpunu uslugu, meni i ovaj novi eon box pravi problem, dosta rjieđe, al se javlja!
Znači da nemam 100% uslugu na adresi. Da je do televizora kao što govorite, bilo bi non stop prisutno i jednako ponavljanje neovisno od box-a koji je priključen na isti.
Tražio sam da zamjenimo ovo kino za D3 i rješimo ovaj problem, al niko it telemaha se nije udostoji da da povratnu informaciju!!!

Mislim da je i vama u interesu da rješimo ovaj problem na što kraći način ;), jer ovo traje, a ja račune plaćam uredno!
Pozdrav @acer5101,
Vaše podatke smo proslijedili kolegama na provjeru. Kolege će Vas ubrzo kontaktirati i provjeriti šta mogu učiniti za Vas. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
Telemach

#11956 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

jarobot wrote: 01/05/2022 08:46 Ovo sa internetom na mojoj adresi u zadnja 2 mjeseca postaje bolno.
Poslije su mi javili da na mojoj adresi nemogu isporučiti 250/15 i pristao sam da smanje download a dali mi u kompenzaciju prošireni paket kanala.
Ne znam dokad će tako a sve je počelo poslije nove godine i najave podizanja brzina interneta očito da mreža ne može da izdrži
Pozdrav @jarobot,
Kolege će Vas ubrzo pozvati i pružiti potrebne informacije po pitanju tehničkih mogućnosti isporuke većih internet brzina na Vašoj adresi. Molimo da odgovorite na poziv, s obzirom da ste ranije odbijali da se javite kolegema kada su Vas pozivale.
jarobot

#11957 Re: Telemach BH

Post by jarobot »

Telemach wrote: 01/05/2022 10:22
jarobot wrote: 01/05/2022 08:46 Ovo sa internetom na mojoj adresi u zadnja 2 mjeseca postaje bolno.
Pozdrav @jarobot,
Kolege će Vas ubrzo pozvati i pružiti potrebne informacije po pitanju tehničkih mogućnosti isporuke većih internet brzina na Vašoj adresi. Molimo da odgovorite na poziv, s obzirom da ste ranije odbijali da se javite kolegema kada su Vas pozivale.
Već dva mjeseca vi zovete i ništa
Telemach

#11958 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

jarobot wrote: 01/05/2022 10:41 Već dva mjeseca vi zovete i ništa
Pozdrav @jarobot,
Kolege će Vas ubrzo pozvati i detaljno Vam pojasniti tehničke kapacitete na Vašem području. Molimo da odgovorite na poziv kolega. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
nermin-z
Grijem se na: Pelet
Vozim: BMW E46
Horoskop: poma nemam

#11959 Re: Telemach BH

Post by nermin-z »

agent_zero wrote: 30/04/2022 16:34 Jedino ako ubacite u programsku šemu kanale koji će prenositi ligu prvaka, talijansku i englesku ligu. Nebitno čiji su kanali, ali da se prenosi bez zamračivanja i sl.

To je jedini način kojim bi me zadržali kao korisnika.
E moj prijatelju. Nije to ona stara radio emisija: "Ispunjavamo želje slušalaca", a i tamo su se želje naplaćivale.
nermin-z

#11960 Re: Telemach BH

Post by nermin-z »

Boban0726 wrote: 30/04/2022 20:09 Po toj logici ove sezone EPL bili su gledani samo mečevi između M. City i Liverpoola :D
Bez sumnje da je domaća liga gledanija od bilo koje druge lige.
Smiješno zvuči kad se zna kvalitet istih ali tako je.

Za godinu dana vidjećemo koliko će Telemach izgubiti korisnika.
Pisalo se i prošle godine o masovnom odlivu korisnika pa se nije desio.
Onom kome je stalo do Arene već je našao alternativni način za praćenje tako će i Engleze gledati.
Veliki odliv korisnika se neće desiti sve dok se ne pojavi neka ozbiljna korencija.
Znaju to i oni jako dobro što se i vidi.
Možemo mi njima naći bezbroj mana, i to opravdanih, ali, svi drugi su dalako gori tako da baš i nemamo izbora.
Hakiz

#11961 Re: Telemach BH

Post by Hakiz »

Zašto nema "našeg" komentarora na Eurosport 1 (snooker finale), samo je engleski audio? Eon premium duo.
Telemach

#11962 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Hakiz wrote: 01/05/2022 20:42 Zašto nema "našeg" komentarora na Eurosport 1 (snooker finale), samo je engleski audio? Eon premium duo.
Pozdrav @Hakiz,
Trenutno ne bilježimo poteškoće u radu srpskog audio jezika na kanalu Eurosport 1. Zamolit ćemo Vas da u postavkama Vašeg uređaja odaberete prvi jezik zvuka srpski, a zatim prebacite na neki drugi kanal i ponovo se vratite na kanal Eurosport 1, nakon čega ćete biti u mogućnosti da pratite navedeni kanal sa srpskim audio jezikom.
Hakiz

#11963 Re: Telemach BH

Post by Hakiz »

Hvala.
Telemach

#11964 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Hakiz wrote: 01/05/2022 20:56Hvala.
Pozdrav @Hakiz,
Nema na čemu. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
otkrivenje

#11965 Re: Telemach BH

Post by otkrivenje »

nermin-z wrote: 01/05/2022 16:14
Boban0726 wrote: 30/04/2022 20:09 Po toj logici ove sezone EPL bili su gledani samo mečevi između M. City i Liverpoola :D
Bez sumnje da je domaća liga gledanija od bilo koje druge lige.
Smiješno zvuči kad se zna kvalitet istih ali tako je.

Za godinu dana vidjećemo koliko će Telemach izgubiti korisnika.
Pisalo se i prošle godine o masovnom odlivu korisnika pa se nije desio.
Onom kome je stalo do Arene već je našao alternativni način za praćenje tako će i Engleze gledati.
Veliki odliv korisnika se neće desiti sve dok se ne pojavi neka ozbiljna korencija.
Možemo mi njima naći bezbroj mana, i to opravdanih, ali, svi drugi su dalako gori tako da baš i nemamo izbora.
Ne mora se desiti odliv korisnika ali će sigurno doći do prelaska na jeftinije pakete. Još imaju obraza nazvati i reći da imaju super ponudu za stare korisnike i da ću prelaskom na EON paket plaćati "samo malo" skuplje (trenutno imam stari DUO po cijeni od 75). Kad sam lupio kontru i zatražio trajno smanjenje računa za 20km jer toliko košta regularno gledati Arene a koje su mi ukinuli, kažu najbolji sport je kod njih :izet: . Od jeseni će samo reklame prenositi na ovih 11 sport klub kanalima kad im englezi odu. Zato, dosta nas će biti primorano preći na manji paket i nekakvu "iptv listu" zbavit.
Ako oni misle da je ispravno zvati u ovo vrijeme inflacije i nuditi skuplje pakete starim korisnicima, svaka im čast.
Maharadza

#11966 Re: Telemach BH

Post by Maharadza »

Ovim povećanjem brzina gdje u najmanjem paketu već imaš i više nego dovoljnih 200mbps su učinili ostale pakete daleko manje atraktivnim, osim rijetkim pojedincima koji ili imaju keš ili jednostavno ne znaju zbaviti/urediti neku iptv listu, iako je to možda i najlakše nešto što postoji, pogotovu uz ove trenutne smart tv uređaje. :thumbup:
med11

#11967 Re: Telemach BH

Post by med11 »

Eon aplikaciju na smart tv-u je radila odlicno do prije mjesec-dva preko vpn Bosna. Posto zivimo vani, ali u zadnje vrijeme mozemo gledati minutu-dvije onda zacrni na par sekundi i sve tako. Zna li neko do koga je i postoji li rijesenje?
crnivrag

#11968 Re: Telemach BH

Post by crnivrag »

med11 wrote: 02/05/2022 00:27 Eon aplikaciju na smart tv-u je radila odlicno do prije mjesec-dva preko vpn Bosna. Posto zivimo vani, ali u zadnje vrijeme mozemo gledati minutu-dvije onda zacrni na par sekundi i sve tako. Zna li neko do koga je i postoji li rijesenje?
To što radiš je ilegalno varanje aplikacije koja je namjenjena da se lagalno prati na internet mreži operatera u BiH. Zbog toga ti mogu suspendovati nalog i tužiti te za ilegalno korištenje. Ovdje ti niko sigurno neće pružiti podršku da varaš sistem i kompaniju radi svog ličnog zadovoljstva.
med11

#11969 Re: Telemach BH

Post by med11 »

Ok, hvala. Onda je sve receno. Zanima me samo ako ja placam pretplatu mjesecno i ne gledam sto ne mogu da gledam preko aplikacije. Sve je ok, takva pravila. Postoje i druge apliakcije drugih (inostranih) operatera gdje je legalno gledati gdje god i na bilo kojoj mrezi.
123bih123

#11970 Re: Telemach BH

Post by 123bih123 »

med11 wrote: 02/05/2022 01:21 Ok, hvala. Onda je sve receno. Zanima me samo ako ja placam pretplatu mjesecno i ne gledam sto ne mogu da gledam preko aplikacije. Sve je ok, takva pravila. Postoje i druge apliakcije drugih (inostranih) operatera gdje je legalno gledati gdje god i na bilo kojoj mrezi.
Imas nettvplus i u okviru njega eon predviđen za dijasporu tu neces imati problema.
nermin-z

#11971 Re: Telemach BH

Post by nermin-z »

otkrivenje wrote: 01/05/2022 21:08
nermin-z wrote: 01/05/2022 16:14

Ne mora se desiti odliv korisnika ali će sigurno doći do prelaska na jeftinije pakete. Još imaju obraza nazvati i reći da imaju super ponudu za stare korisnike i da ću prelaskom na EON paket plaćati "samo malo" skuplje (trenutno imam stari DUO po cijeni od 75). Kad sam lupio kontru i zatražio trajno smanjenje računa za 20km jer toliko košta regularno gledati Arene a koje su mi ukinuli, kažu najbolji sport je kod njih :izet: . Od jeseni će samo reklame prenositi na ovih 11 sport klub kanalima kad im englezi odu. Zato, dosta nas će biti primorano preći na manji paket i nekakvu "iptv listu" zbavit.
Ako oni misle da je ispravno zvati u ovo vrijeme inflacije i nuditi skuplje pakete starim korisnicima, svaka im čast.
Možeš ti prijatelju govoriti što god hoćeš. Sve je to mlaćenje prazne slame.
Znaju oni isuviše dobro koji su kanali najgledanij, koji su traženi itd...
1KM mjesečno, prvih 6mj. npr. će im dovesti mnogo više korisnika nego što će izgubiti ukidanjem nekog skupog kanala.
A novi klijenti će im donijeti prihod a skupi kanali rashod.
Interes je znad svega. Kad oni osjete da im se isplati ubaciti neki kanal, oni će ga i ubaciti.
Pojedinačno mišljenje klijenata njih objektivno ne zanima (osim retorički).
To što oni pokušavaju da budu ljubazni ne znači da će uslišiti sve što neko traži (praktično, neće uslišiti ništa osim možda slučajno).
Već sam rekao svoje mišljenje. Dok god nemaju konkurenciju (a nemaju je), dotle će raditi ovako kako rade.
Isto bi (realno) radili i ti i ja i bilo ko od nas, da smo na njihovom mjestu.
Zašto bi davali velike pare za skupe kanale ako ljudi plaćaju pretplatu i bez tih kanala.
Oni radije ulažu pare u infrastruktura koja će ih danas-sutra održati konkurentnim i ako bi za konkurente dobili izrazito jake igrače.
Sve je to sasvim logično i očekivano. Naše je da se žalimo a njihovo da rade onako kako oni misle da je u njihovom najboljem interesu.
Svi oni rade za sebe a ne za nas. ma šta govorili.
nermin-z

#11972 Re: Telemach BH

Post by nermin-z »

med11 wrote: 02/05/2022 01:21 Ok, hvala. Onda je sve receno. Zanima me samo ako ja placam pretplatu mjesecno i ne gledam sto ne mogu da gledam preko aplikacije. Sve je ok, takva pravila. Postoje i druge apliakcije drugih (inostranih) operatera gdje je legalno gledati gdje god i na bilo kojoj mrezi.
Da, naravno, ali i oni imaju slčne uvjete. Zavisno od Države, operatera itd...
Tržište je danas jako otvoreno i svako može pronaći sve to želi.
Sumnjam da postoji bilo šta što te zanima a da to ne možeš pronaći na satelitu, kabloskoj ili IPTV, samo je pitanje po kojoj cijeni.
chakany

#11973 Re: Telemach BH

Post by chakany »

Evo i mene nakon duže pauze :D .
Iskreno meni ništa nije jasno oko ovih AXN kanala :-)
Treći put se koliko vidim mijenja datum gašenja pomenutih kanala u United Grupi. Prvo je bio mart, pa april, evo sad je pomjereno za 31. maj :-)
Ne znam da su i sa jednim drugim kanalom koji je letio iz ponude tako nešto radili.
Šteta bi bila da odlete iz ponude, ako se to već desi onda neka nađu neku zamjenu tipa DOMA TV, RTL CRIME, PRVA FILES, PRVA LIFE...

Pošto sam se ugasio negdje kada su se uveli kanali Discovery Film (Kino TV, Doku TV) da malo i pohvalim.
Konačno odličan potez, nagledao sam se finih filmova na Kino TV :thumbup:
Naravno, mislim da ne treba stati sad na ovome nego konstantno raditi na poboljšanjima svih servisa, ali krenulo je i to je najbitinije :D .
chakany

#11974 Re: Telemach BH

Post by chakany »

TV Jablanica uskoro u HD, a možda su već i krenuli :lol:. Samo ne još na Telemachu.
jarobot

#11975 Re: Telemach BH

Post by jarobot »

Evo opet ovo je nepodnošljivo svakodnevni prekudi interneta užas.

Image

Image
Ako ne možete riješiti problem dajte mi uputu kako da raskinem ugovor.
Džaba mi brz internet kad svako veče od 19 do 23 sata imam gomilu prekida a iste stvari se dese nekoliko puta u toku dana
Post Reply