Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#11951 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Mada tesko je kod nas bilo koju odluku donijeti kad od malih nogu slusas ovo,kakva god ideja,incijativa...Doceka te ovo...Ubi u mozak,ko ih slusa.

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11952 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

Letovi za Dubai iz Sarajeva popunjeni do cetvrtka. :D
skafiskafsnjak

#11953 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by skafiskafsnjak »

HAVANA wrote:Mada tesko je kod nas bilo koju odluku donijeti kad od malih nogu slusas ovo,kakva god ideja,incijativa...Doceka te ovo...Ubi u mozak,ko ih slusa.

:thumbup:
vazi

#11954 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by vazi »

skafiskafsnjak wrote:
HAVANA wrote:Mada tesko je kod nas bilo koju odluku donijeti kad od malih nogu slusas ovo,kakva god ideja,incijativa...Doceka te ovo...Ubi u mozak,ko ih slusa.

:thumbup:
:lol: :thumbup: :thumbup:
HAVANA

#11955 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

_BataZiv_0809 wrote:Letovi za Dubai iz Sarajeva popunjeni do cetvrtka. :D
Popunjeni majtori,nema do cetvrtka i dalje,stanovi rasprodani,kako zakopa i rasproda,auta se kupuju ko da nas je 8 miliona a ne 3.5,sinoc u barhani na veceru, konobar trci,ne hoda,taksi uhvatit ko na lutriji dobit...Al eto,nema posla...Znam ja da ima suprotnosti ovome i da nije svuda tako ali ja sam nekako navikao da gledam ono gdje ima,da kontam kako cu i ja...Nema mi napretka ako samo crnjake gledam.I u pariz kad odem ne gledam kako onaj pod mostom nego kako onaj drugi sto uzima pare,radi,kako i na koji nacin to radi...Bi li ja to mogao,kako i sta treba,na koji nacin...I onda kad nesto pocnem,obavezno ide ovo damirovo,nemoj to,ta ce ti to,ne moze to...Posto ja to ne jebem ni 2%,uradim to.Onda kad dobro prodjem ide ona lako je tebi,ti to i to... :-) Ovde nikog ne treba slusati,vijesti ne gledati,clanke ne citati...Ubi u pojam. :-)
kurty

#11956 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by kurty »

HAVANA wrote:
Popunjeni majtori,nema do cetvrtka i dalje,stanovi rasprodani,kako zakopa i rasproda,auta se kupuju ko da nas je 8 miliona a ne 3.5,sinoc u barhani na veceru, konobar trci,ne hoda,taksi uhvatit ko na lutriji dobit...Al eto,nema posla...Znam ja da ima suprotnosti ovome i da nije svuda tako ali ja sam nekako navikao da gledam ono gdje ima,da kontam kako cu i ja...Nema mi napretka ako samo crnjake gledam.I u pariz kad odem ne gledam kako onaj pod mostom nego kako onaj drugi sto uzima pare,radi,kako i na koji nacin to radi...Bi li ja to mogao,kako i sta treba,na koji nacin...I onda kad nesto pocnem,obavezno ide ovo damirovo,nemoj to,ta ce ti to,ne moze to...Posto ja to ne jebem ni 2%,uradim to.Onda kad dobro prodjem ide ona lako je tebi,ti to i to... :-) Ovde nikog ne treba slusati,vijesti ne gledati,clanke ne citati...Ubi u pojam. :-)
... i kad jednom u 20 slucajeva ofulas, ide ona "šta sam ti rek'o" :lol: :lol:

p.s. sreča mi je što sam u svašta "htio"... probaj ovo, pokušaj ono, "izmisli" nešto...pokušaj...
gazde mi takođe inovativne, pa mi lahko svako malo nešto novo probamo, pokušamo, uspijemo, doradimo, usavršimo...
HAVANA

#11957 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Ofulas je sasvim normalna stvar.I nisi ofulao.Bitno je da je fula u granicama normale a bol manjeg intenziteta,da se moze prebrodit. :D Nesto si naucio.Opet si zaradio.
TDK-90

#11958 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by TDK-90 »

HAVANA wrote: Zali boze para sto stoje.Da je vise pameti,znanja,rada,boljeg sistema i politicke situacije...ovo bi uslo u privredu,svasta bi se od njih dalo napraviti,pogotovo u proizvodnji... http://mondo.ba/a836668/Info/Ekonomija/ ... a-BiH.html
kad je doslo do 11 milijardi :shock:
hebote pa 10% od ovog napravi TE Tuzla :-) :-) :-) ljudima dati dividende, udio u dijelu, porezne olaksice , nagrade neke sta ja znam :?
Al jok , bolje kinezu molit pare i molit ga da nas naguzi kasnije kada bude njegovo sve :-x
славянин

#11959 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by славянин »

TDK-90 wrote:
HAVANA wrote: Zali boze para sto stoje.Da je vise pameti,znanja,rada,boljeg sistema i politicke situacije...ovo bi uslo u privredu,svasta bi se od njih dalo napraviti,pogotovo u proizvodnji... http://mondo.ba/a836668/Info/Ekonomija/ ... a-BiH.html
kad je doslo do 11 milijardi :shock:
hebote pa 10% od ovog napravi TE Tuzla :-) :-) :-) ljudima dati dividende, udio u dijelu, porezne olaksice , nagrade neke sta ja znam :?
Al jok , bolje kinezu molit pare i molit ga da nas naguzi kasnije kada bude njegovo sve :-x
Da hoce makar i kinez napraviti nego i tu mute i nazalost tesko da ce i Kinezi htjeti .. vec su jednom otisli.
espn

#11960 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Poslodavci: Građanima treba reći da će veoma brzo osjetiti posljedice poskupljenja plina

https://www.klix.ba/biznis/privreda/pos ... /190427034

Ovo nema nigdje. Jebo onog ko nam dade državu.
skafiskafsnjak

#11961 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by skafiskafsnjak »

Jes..u Evropi raste i plata, ne samo cijene dadzbina . Kod nas dadzbine gore, plate dole :skoljka:
HAVANA

#11963 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

:lol: i u bosnu.
HardcoreMX

#11964 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HardcoreMX »

ima svega npr..cura ga ostavila..razlog reko joj da nece vise u njemacku..i onda kazu da ljubav nema granica... :lol:
HardcoreMX

#11965 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HardcoreMX »

da su statistike tacne svi bi bili milioneri na kladarama.. :lol:
512MB

#11966 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Mislis onaj jedan sto leti :lol:

Znam da je vama pojam, al na ovd na zapadu je Dubai ko vama otic u Makarsku, tolko je dojadio ljudima da te haman i sramota rec da si tamo bio na godisnjem, low bugdet..
konjislav

#11967 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

HardcoreMX wrote:da su statistike tacne svi bi bili milioneri na kladarama.. :lol:
Statistike su tačne i upravo ti statistike i kažu da većina ljudi gubi na kladionicama, što je tačno tako.
HardcoreMX

#11968 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HardcoreMX »

konjislav wrote:
HardcoreMX wrote:da su statistike tacne svi bi bili milioneri na kladarama.. :lol:
Statistike su tačne i upravo ti statistike i kažu da većina ljudi gubi na kladionicama, što je tačno tako.
pa o tome ti i govorim...statistika ti sama kaze da joj ne treba vjerovati... :D
mirsek

#11969 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

Statistika je vrhunska informacija ako je znas analizirati kako treba.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11970 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by japin_mutapi »

славянин

#11971 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by славянин »

Statistika = matematika. Vidim ovdje imamo i ove sto tvrde da nije vjerovati istoj - nego "struci" nasoj treba vjerovati :D
HardcoreMX

#11972 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HardcoreMX »

mirsek wrote:Statistika je vrhunska informacija ako je znas analizirati kako treba.
ok ako je tako da te onda iskusamo :D ..dosta suplje imas temu kladionica ako se ne varam pa pokazi maestro znanje..evo udruzi se i sa ovim strucnim iznad :mrgreen:
konjislav

#11973 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

HardcoreMX wrote:
mirsek wrote:Statistika je vrhunska informacija ako je znas analizirati kako treba.
ok ako je tako da te onda iskusamo :D ..dosta suplje imas temu kladionica ako se ne varam pa pokazi maestro znanje..evo udruzi se i sa ovim strucnim iznad :mrgreen:
Evo ti moj prijedlog za kladionicu. Mani se toga, samo džaba bacaš pare u vatru.
HardcoreMX

#11974 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HardcoreMX »

konjislav wrote: Evo ti moj prijedlog za kladionicu. Mani se toga, samo džaba bacaš pare u vatru.
nemoj ti davati prijedloge tita ti..maloprije kazes da je statistika tacna..sto ne dignes onda pare pokazi nam kako statistika radi :lol:
Last edited by HardcoreMX on 27/04/2019 21:47, edited 1 time in total.
mirsek

#11975 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

HardcoreMX wrote:
Nemas sta da me iskusavas, kladionice koriste teorije vjerovatnoce i statistiku da odrede kvote dogadjaja gdje su oni uvijek zasticeni od gubitka, ti igras na srecu i to ti statistika i kaze.
Npr. ako ti je neki podatak da se negdje dogadjaj desava 60% slucajeva, to je tacno ali to prvo znaci da ce kladionca dati tako malu kvotu da neces mocu zaraditi i drugo tih 60% moze biti na uzorku od 100 a moze i na uzorku od 1.000 000 dogadjaja, ti igras na srecu nadajuci se da ce se to desiti na manjem uzorku da ne bankrotiras dok se to desi a kladionice te dodatno ogranice sa maksimalnim ulogom. Znaci statisticki, nemoj se kladiti. :D
Post Reply