Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

vivaldi

#11951 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vivaldi »

jeza u ledja wrote:A ti meni imputiras da sam ja takve stvari govorio? Standardan argument na ovoj temi koji se koristi kad se ne zna sta reci. Kako uopste logicki povezujes izjave tipa "pobjednik izbora ce biti XY", sa izjavom "americke institucije nece biti unistene"? Da kazem "smak svijeta se nece sutra desiti", ti bi na to odgovorio isto?
pa standardan je argument iz prostog razloga sto su skoro sve forumaske preptostavke na ovoj temi pale u vodu. najnovija si upravo plasirao prije 10 minuta da ce trump sjebat sve institucije. sta drugo da ti kazem? ako cirkuzant uspio sjebat insitucije onda su te insitucije kurac.
jeza u ledja wrote:Zasto se Rex Tillerson ne boji? Zasto se 40+ ostalih nije bojalo? Cuj zasto se ne boji? Pitaj njih zasto se ne boje. I sta li uopste zelis reci s ovom izjavom? Nije poenta samo ko je na kojoj poziciji, vec koliko je ko na kojoj poziciji i da li je pozicija uopste popunjena. Poenta je u stabilnosti. Nestabilnoscu se pojacava kaoticno stanje, sto slabi moc te ustanove. Ni ovo nije neka nauka ili tesko dokuciva logika.
pa tilerson je s njim od samog pocetka. ovaj danasnji em ogromnog iskustva (i to kakvog) ima iskustvo i trumpovog predsjednickog dosadasnjeg mandata, nesto sto ovi nisu imali. jos bitnija stvar, nije on neki anonimus koji ce svjesno pristati na 5 minuta slave svjestan da ce biti odjeban prije ili kasnije.
jeza u ledja wrote:Ako je tako, onda iza njegovih poteza mogu stajati samo mocne struje u Rusiji, a to moze biti "predmet spekulacija" samo nekome ko ne cita s razumijevanjem vijesti. Inace i ovo je tipicna pausalna izjava bez ikakvog znacenja. Cuj "iza njega stoje mocne struje"? Eksi! Postoji li ijedan dosadasnji predsjednik za kojeg nije tvrdjeno isto?
pa ako iza trumpa stoje mocne struje iz rusije, onda amerika ima daleko veci problem od trumpa. Pa jebote vazda neko ismijavanje rusije, vazda poredjenje budzeta, rusija tigar od papira, a onda ispade rusi vladaju svijetom, stimaju sve izbore od amerike do evrope...ili protivnici trumpa lazu na dulume ili ako su u pravu onda bi trebalo smjeniti kompletan vojno obavjestajni vrh koji je uprkos stotinama milijardi dolara koje prze svake godine dozvolio da im fabrika trolova iz sankt petersburga kroji kapu i bira predsjednika.
jeza u ledja

#11952 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

vivaldi wrote: najnovija si upravo plasirao prije 10 minuta da ce trump sjebat sve institucije. sta drugo da ti kazem? a
Ne razumijem koji dio od:
jeza u ledja wrote: Nece ih unistiti, ne brini se.
nisi shvatio? :?
Ja napisem nesto, ti onda kazes da sam napisao nesto dijametralno suprotno od toga. Wtf? :-)
vivaldi wrote: pa tilerson je s njim od samog pocetka. ovaj danasnji em ogromnog iskustva (i to kakvog) ima iskustvo i trumpovog predsjednickog dosadasnjeg mandata, nesto sto ovi nisu imali. jos bitnija stvar, nije on neki anonimus koji ce svjesno pristati na 5 minuta slave svjestan da ce biti odjeban prije ili kasnije.
Ostaje nejasno o cemu pricas.
Poenta nije u tome KO JE IZABRAN, vec KOLIKO JE DUGO NA POZICIJI. I nije u pitanju jedan lik, vec 40+ njih.
vivaldi wrote: pa ako iza trumpa stoje mocne struje iz rusije, onda amerika ima daleko veci problem od trumpa. Pa jebote vazda neko ismijavanje rusije, vazda poredjenje budzeta, rusija tigar od papira, a onda ispade rusi vladaju svijetom, stimaju sve izbore od amerike do evrope...ili protivnici trumpa lazu na dulume ili ako su u pravu onda bi trebalo smjeniti kompletan vojno obavjestajni vrh koji je uprkos stotinama milijardi dolara koje prze svake godine dozvolio da im fabrika trolova iz sankt petersburga kroji kapu i bira predsjednika.
Naravno da Amerika ima mnogo veci problem od Trumpa, to i govorim. Nesto ce se morati promjeniti da do ovakvih stvari u buducnosti ne bi dolazilo. Ne vladaju Rusi svijetom, vec tehnologija. Trump je mancurijski kandidat koji radi pod uticajem Rusa. Da li imaju nesto cim ga ucjenjuju ili su u pitanju poslovne veze, ili oboje, nije bitno.
vivaldi

#11953 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vivaldi »

jeza u ledja wrote:Da li imaju nesto cim ga ucjenjuju ili su u pitanju poslovne veze, ili oboje, nije bitno.
pa naravno da je bitno. cijeli svijet prisluskuju, ukljucujuci vjerovatno i ovu nasu diskusiju, a nemaju pojma da li, ko, kako i cime im drzi za muda vlastitog predsjednika
jeza u ledja

#11954 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

vivaldi wrote:
jeza u ledja wrote:Da li imaju nesto cim ga ucjenjuju ili su u pitanju poslovne veze, ili oboje, nije bitno.
pa naravno da je bitno. cijeli svijet prisluskuju, ukljucujuci vjerovatno i ovu nasu diskusiju, a nemaju pojma da li, ko, kako i cime im drzi za muda vlastitog predsjednika
Jasta, prisluskuju nas.
Ej, Pompeo ufati me za muda! :bleee: :lol:

Imas sve izneseno u zadnjih godinu, godinu i po. To je samo vjerovatno dio ledene sante. Pa vidis da su nam sve fino "ispricali". Ovi vamo o Clintonovoj i DNC, ovi ovamo o Trumpu, o Rusima. Sve se zna jbt. :-)
Fudo387

#11955 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Mozda je slucajno, polako, ali sigurno, vojno-obavjestajni-policijski kadrovi preuzimaju poziciju za pozicijom u administraciji. Jesu li tu da hajvana drze na uzdi, ili krenu u kakvu ludacku avanturu...haj mu znaj.
vivaldi

#11956 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vivaldi »

jeza u ledja wrote:Imas sve izneseno u zadnjih godinu, godinu i po. To je samo vjerovatno dio ledene sante.
ali opet dolazimo do toga da ta teorija ima sustinski problem. ako je to samo vrh ledenog brijega ispade da je trump sovjetksi projekat koji je zapoceo minimum gorbacov. pa jebote kako je moguce da takva operacija, naturanja predsjednika najmocnijoj zemlji svijeta sa ciljem da on unisti insitutcije iste prodje kroz americki obavjestajni aparat. kako je trump uopste dobio priliku da postane kadnidat a kamoli sta drugo?
Fudo387 wrote:Mozda je slucajno, polako, ali sigurno, vojno-obavjestajni-policijski kadrovi preuzimaju poziciju za pozicijom u administraciji.
pa i ovo je moguce. mozda postoje neki novi hoover iza sjene. kolko se sjecam ono sto je objavio fbi oko hillary malo prije izbora je takodjer bio presedan i islo na njenu stetu u korist trumpa, a onda je trump smjenio milera. dosta toga nema smisla, i zato i govorim da samo prica kako je trump ludak i kako radi za ruse je popirlicno povrsna i puna rupa.
jeza u ledja

#11957 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

vivaldi wrote: ali opet dolazimo do toga da ta teorija ima sustinski problem. ako je to samo vrh ledenog brijega ispade da je trump sovjetksi projekat koji je zapoceo minimum gorbacov. pa jebote kako je moguce da takva operacija, naturanja predsjednika najmocnijoj zemlji svijeta sa ciljem da on unisti insitutcije iste prodje kroz americki obavjestajni aparat. kako je trump uopste dobio priliku da postane kadnidat a kamoli sta drugo?
Kako mislis sovjetski projekat? :?
Nije njega Putin njegovao i trenirao godinama ili tako nesto, vec je Putin skontao da moze trolovima i sitnim zajebancijama unjeti pometnju u americki izborni sistem (kao sto slicno vjerovatno rade Ameri u mnogim zemljama). Nije njemu cilj bio Trump ko Trump, vec bilo ko ko nije dio standardnog americkog politickog establishmenta. S tim sto je moguce da je Trump odgovarao i iz drugih razloga, a kao jedan se spominju eventualne ucjene. Nije to tesko bolan, izaberes kandidata, trazis blato o njemu, trazis cime ih mozes ucjenjivati ili napravis situaciju s kojom ih mozes drzati u saci. Ti govoris kao da je to super-tesko, a nije. Pa isto radi tuzilac Mueller sa svojim istragama.
I sta ti ocekujes, kako da to obavjestajne sluzbe rijese? Kazu glasacima sjoo nemojte, ovaj je spijun? Pa ocigledno nisu znali o tome na vrijeme.

Ako godinama pricas o "deep state", ako srozavas vjeru u sistem, u vijesti, u podatke koje ti predstavljaju zvanicne vlasti, dobijas milione ljudi koji u to vjeruju. Nisu tu samo Rusi u pitanju.

Stoga, mislim da si u zabludi ne shvatajuci kako je lako organizovati informativnu kampanju, i koliko je to jeftino. Imas internet, fejsbuke, kurce palce, jebes milione i milione ulozene u obavjestajne sluzbe ako si u stanju da ih zaobidjes.
pa i ovo je moguce. mozda postoje neki novi hoover iza sjene. kolko se sjecam ono sto je objavio fbi oko hillary malo prije izbora je takodjer bio presedan i islo na njenu stetu u korist trumpa, a onda je trump smjenio milera. dosta toga nema smisla, i zato i govorim da samo prica kako je trump ludak i kako radi za ruse je popirlicno povrsna i puna rupa.
Vidis brate da brkas. Nije Trump smjenio Muellera, vec Jamesa Comeyja. James Comey je bio direktor FBI. Istragu u vezi Clinton je radio na osnovu informacija koje je dobijao. Kad je otvorena istraga nanovo, naravno da je drasticno uticala na ishod izbora. Zasto je otvorio? Pa na osnovu "novih informacija". Ko mu je dao te informacije?
Ti polazis od potpuno pogresne osnove da su svi ti ljudi "partizanski" nastrojeni. To su profesionalci koji rade na osnovu XY. Jest da je ovo bilo neprofesionalno, ali sumnjam da je uradjeno namjerno. Poslije je otvorena itraga u vezi Rusije, za koju je Trump trazio od Comeyja da je ukine. Kad je ovaj nije ukinuo - Trump mu je dao nogu, sto je onda otvorilo prostor da se zapocne istraga koju sada vodi Mueller.

Mueller je do sada nasao milion nekih stvari. Ljudi optuzeni, krivicno gonjeni, priznali krivicu. Dosta toga je izaslo i u medijima, sto su prvo poricali pa na kraju priznali Trumpovi ljudi. Pazi samo za koliko stvari je tvrdjeno da se nisu desile, a ispostavi se ne samo da jesu, vec se jos na to nadoda.

Sam broj ljudi iz Trumpove kampanje ili iz njegovog kabineta koji su pod sudskim procesom jer su upetljani u pricu s Rusijom je za stavit prsto na celo.

Sve ima itekako smisla. U Bijeloj Kuci je haos. Amerika ne sprovodi sankcije prema Rusiji, a stavovi u vezi Ukrajine od strane predsjednickog kabineta su drasticno promjenjeni. Likovi jebote koji su banovani od ulaska u Ameriku (zbog sankcija) dolaze u istu i sastaju se sa Trumpovim ljudima. Svi oko Trumpa maltene tvrde da se Rusija mijesa u izbore, a Trump to nece da prizna. Zasto?
Nista tu nije nelogicno, vec naprotiv.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11958 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Image

Fudo387

#11959 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Ode stock opet u helac...pasha vrati se, sve ti je oprosteno, ku’cemo, sta cemo? :D
vivaldi

#11960 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vivaldi »

@ jez

Otkako je trump izabran ti ovdje svaki dan dodjes sa 250-300 grama zalopoljki „jadni mi sa trumpom“. Ma druze, iz moje perpsketive to izgleda
„jadni mi s vama“. fina, kulturna i pismena gradska raja koja je prethodila donaldu je u posljednjih 10-20 godina generisala sranja znatno iznad kapaciteta planetarne wc solje pa je doslo do zacepljenja na sve strane. Da ne idem dalje, ali samo u zadnjih 10 godina ste svijet pocastili sa
recesijom, a odmah nakon toga castili i sa arapskim proljecem i izazvali nezapamcen izbjeglicki egzodus u evropu, kumovali brexitu, probudili
desnicu u evropi, doveli do toga da se bodljikave zice opet razvlace usred evrope, a nas u evropskoj cekaonici dodatno gurnuli u govna. ne znam da li znas, ali u nekim sarajevskim naslejima zenska celjad kad padne mrak ne idu vise kuci najkracim putem vec prate ulicnu rasvjetu jer su copore pasa lutalica na ulicama zamjenili copori migranata. Jebe se tebi za to, ti kukas o americkim instiucijama. Razumijem i to, ali i ti moras razumiti da se i meni jebe za vasim insitucijama. Uvijek mi se i jebalo, sve dok se to ne pocne odrazavati i po nasim guzicama, a nista mi na svijetu nije prece od vlastite guzice.

Sva ta fina gradska raja koja je prethodila trumpu su samo zapocinjala never ending ratove, a finale je sranje sa rusijom. Nista, ali bas nista,
od bliskok istoka, preko malog rocket mana pa do rusije nije imalo veze sa donaldom. Sve su zakuhali njegovi prethodnici. Fina gradska raja. I obama je na samom kraju mandata uveo namjerno dodatne sankciji rusiji i doveo donalda pred svrsen cin. Americka vanjska politika pociva na trokoraku: prijetnje – sankcije – degenek. Ali u slucaju rusije, to je dvokorak jer ih narvano ne smije napasti. I sada su svijet doveli u situaciju ogormne napetosti i pat poziciju jer donaldo nema nikakav nacin ni alat (jer mu ga je fina gradska raja oduzela) da pokusa smiriti planetarnu napetost i status quo jer samo razgovorom se moze sprijeciti novo i jos vece sranje.

Mali dzudista sa crvenog trga prakticno vise nema sta da izgubi niti mu imaju cime prijetiti osim mozda bojkota svjetskog prvenstva, pa sada
tovare rakete na magarce pa sirom svijeta prodaju „tri za marku“ i sada iz osvete provode svoju viziju demokratije. Napoetosti se samo gomilaju.

Poenta: donaldo je shega, neotesana sirovina koja stipa zene za guzicu, pokirva kisobranom svoju tintaru dok mu dijete i zena kisnu dok se penju na avion, koji izvaljuje hrpu gluposti, ali od svega toga niko nece ostati bez glave. Ako nista drugo, prodje godina mandata a nije zapoceo nijedan
rat. Ogroman napredak po meni.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#11961 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger_ »

vivaldi wrote:@ jez

Otkako je trump izabran ti ovdje svaki dan dodjes sa 250-300 grama zalopoljki „jadni mi sa trumpom“. Ma druze, iz moje perpsketive to izgleda
„jadni mi s vama“. fina, kulturna i pismena gradska raja koja je prethodila donaldu je u posljednjih 10-20 godina generisala sranja znatno iznad kapaciteta planetarne wc solje pa je doslo do zacepljenja na sve strane. Da ne idem dalje, ali samo u zadnjih 10 godina ste svijet pocastili sa
recesijom, a odmah nakon toga castili i sa arapskim proljecem i izazvali nezapamcen izbjeglicki egzodus u evropu, kumovali brexitu, probudili
desnicu u evropi, doveli do toga da se bodljikave zice opet razvlace usred evrope, a nas u evropskoj cekaonici dodatno gurnuli u govna. ne znam da li znas, ali u nekim sarajevskim naslejima zenska celjad kad padne mrak ne idu vise kuci najkracim putem vec prate ulicnu rasvjetu jer su copore pasa lutalica na ulicama zamjenili copori migranata. Jebe se tebi za to, ti kukas o americkim instiucijama. Razumijem i to, ali i ti moras razumiti da se i meni jebe za vasim insitucijama. Uvijek mi se i jebalo, sve dok se to ne pocne odrazavati i po nasim guzicama, a nista mi na svijetu nije prece od vlastite guzice.

Sva ta fina gradska raja koja je prethodila trumpu su samo zapocinjala never ending ratove, a finale je sranje sa rusijom. Nista, ali bas nista,
od bliskok istoka, preko malog rocket mana pa do rusije nije imalo veze sa donaldom. Sve su zakuhali njegovi prethodnici. Fina gradska raja. I obama je na samom kraju mandata uveo namjerno dodatne sankciji rusiji i doveo donalda pred svrsen cin. Americka vanjska politika pociva na trokoraku: prijetnje – sankcije – degenek. Ali u slucaju rusije, to je dvokorak jer ih narvano ne smije napasti. I sada su svijet doveli u situaciju ogormne napetosti i pat poziciju jer donaldo nema nikakav nacin ni alat (jer mu ga je fina gradska raja oduzela) da pokusa smiriti planetarnu napetost i status quo jer samo razgovorom se moze sprijeciti novo i jos vece sranje.

Mali dzudista sa crvenog trga prakticno vise nema sta da izgubi niti mu imaju cime prijetiti osim mozda bojkota svjetskog prvenstva, pa sada
tovare rakete na magarce pa sirom svijeta prodaju „tri za marku“ i sada iz osvete provode svoju viziju demokratije. Napoetosti se samo gomilaju.

Poenta: donaldo je shega, neotesana sirovina koja stipa zene za guzicu, pokirva kisobranom svoju tintaru dok mu dijete i zena kisnu dok se penju na avion, koji izvaljuje hrpu gluposti, ali od svega toga niko nece ostati bez glave. Ako nista drugo, prodje godina mandata a nije zapoceo nijedan

:thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11962 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by _BataZiv_0809 »

Challenger_ wrote:

:thumbup:
:thumbup: :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#11963 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by It_is_a_Leclerc »

Klasično anti-globalističko trkeljanje dežurnih forumskih rusofila. Eto, Putin je mali džudista s Crvenog trga, a Obama monstrum i ubica. :lol: Ko vas ne zna skupo bi vas platio.

Najviše od svega volim kad Bošnjo otvara front SAD-u. Šatro, oni nas uvalili u ovo. :D
srce_ruke_lopata

#11964 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by srce_ruke_lopata »

@ vivaldi

Politicka analiza sa nekog sjela iz nargila bara. Bla bla bla, ameri za sve krivi.
Inace rusi, kinezi, arapi, evropljani, britanci...ma med i mlijeko.
Fudo387

#11965 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Jadni vi, sirom svijeta niko nikog ne mrzi, svi se vole i postuju al’ eto, neda Amerika, vazda zavadi i pendreci.
Ja, i recesiju izazvali, a to sto se trosilo nezaradjeno sirom zemaljske kugle, pa Amerika vas sve nagovorila.
Engleze isto nagovorili da razjebu EU, a nikako zato sto im je palo na pamet da im je pun qrac finansiranja poljaka, grka i ostale furde. A tek dobrica Putin, pa on stvarno vise nije imao kuda, zavrci-odvrci plin, upadni u drugu zemlju, otmi teritoriju, salji ubice da truju okolo, varaj na svemu pa i na banalnim glupostima kao sto je jebeni hokej, i oni mu, gle cuda uveli sankcije. Strasno.
Madjarima zicu poslali da razvlace okolo.
Nema nista do ostatka svijeta, sve je Amerika, stvara i rastvara, ostali samo slusaju i govore jeste tako je.
Point.

#11966 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Gledaj rusofila na ovoj temi. :lol:
vivaldi

#11967 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vivaldi »

srce_ruke_lopata wrote:@ vivaldi

Politicka analiza sa nekog sjela iz nargila bara. Bla bla bla, ameri za sve krivi.
Inace rusi, kinezi, arapi, evropljani, britanci...ma med i mlijeko.
da ove ostale ne kvotam,evo tebe cu? ko je med mlijeko? citiraj taj dio. znaci nista blabla. ko je med i mlijeko?
It_is_a_Leclerc

#11968 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by It_is_a_Leclerc »

Ne pada snijeg da pokrije brijeg...

Tako ni anti-globalisti i rusofili ne hvale Trumpa jer im se sviđa kuda on vodi SAD, a vodi je u potpunu društvenu, ekonomsku i političku polarizaciju, nestabilnost, neizvjesnost i neuređenost. Oni hvale Trumpa jer su svjesni dok god je taj ludak u Ovalnom uredu, dok njegovi plesači, misice, bivši prodavači namještaja uređuju vanjsku politiku, Putin i njegova agenda će imati "prođu" u svijetu. Evo, dovoljno je vidjeti koliko je ruski utjecaj na Balkanu ojačao u zadnjih godinu, godinu i pol.

Skroz sebično, ja želim BiH u EU i NATO-u, kao zemlju koja pripada američkoj zoni interesa. Jedino jaka, stabilna i beskompromisna Amerika ulijeva nadu da BiH neće postati Abhazija u narednih deset godina.
Fudo387

#11969 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Trump ulijeva nadu da ce u svijetu zavladati mir.
Ovo je za rubriku, vjerovali ili ne.
Pitanje je dana kad ce egomanijak nekoga poslati nazad u kameno doba.
vivaldi

#11970 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vivaldi »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne pada snijeg da pokrije brijeg...
ma daj le clerc mani se ispraznih floskula majke ti
It_is_a_Leclerc wrote:Tako ni anti-globalisti i rusofili ne hvale Trumpa jer im se sviđa kuda on vodi SAD, a vodi je u potpunu društvenu, ekonomsku i političku polarizaciju, nestabilnost, neizvjesnost i neuređenost. Oni hvale Trumpa jer su svjesni dok god je taj ludak u Ovalnom uredu, dok njegovi plesači, misice, bivši prodavači namještaja uređuju vanjsku politiku, Putin i njegova agenda će imati "prođu" u svijetu. Evo, dovoljno je vidjeti koliko je ruski utjecaj na Balkanu ojačao u zadnjih godinu, godinu i pol.
ovdje stvari gledamo sasvim drugacije. ruski uticaj danas na balkanu je samo dijelic onoga kakav je bio ne decenijama nego stotinama godina. to sto danas mnogi ili rijetki rusiju pamte po pijanom jeljcinu i totalnom slomu i krahu iz 80 i 90 ih pa to uzimaju ko prirodno stanje i polozaj na krivi nacin mijenjaju perpcepciju. to nije moglo vjecno trajati, s obzirom na njihovu velicinu, resurse i naravno vojnu silu.

ali nevezano za to sve, sranje je krenulo sa ukrajinom i jos uvijek traje.

u nasem ili konkretno u tvom slucaju, nije problem sto ne mozes naci zajednicki jezik sa borisom iz niznjeg novgoroda vec sto ne mozes naci zajednicki jezik sa borisom iz banjaluke i borisom iz mostara, a to "nerzumjevanje" je podjednako i za vrijeme putina i za vrijeme jeljicna.
vivaldi

#11971 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vivaldi »

Fudo387 wrote:Trump ulijeva nadu da ce u svijetu zavladati mir.
fudo, ako je ista za rubriku vjerovali ili ne, onda je to godina bez rata, a upravo sam to i napisao. ali evo i ti izgleda se bavis slobodnom intepretacijom i to na pogresan nacin.

ja nemam problem da diskutujem sa bilo kim o bilo cemu, ali uz neki minimum postovanja bez zlonamjernih inputiranja.
Fudo387

#11972 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

vivaldi wrote:
Fudo387 wrote:Trump ulijeva nadu da ce u svijetu zavladati mir.
fudo, ako je ista za rubriku vjerovali ili ne, onda je to godina bez rata, a upravo sam to i napisao. ali evo i ti izgleda se bavis slobodnom intepretacijom i to na pogresan nacin.

ja nemam problem da diskutujem sa bilo kim o bilo cemu, ali uz neki minimum postovanja bez zlonamjernih inputiranja.
Ma gdje je ta godina bez rata?
U kojoj dimenziji?
vivaldi

#11973 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vivaldi »

Fudo387 wrote:Ma gdje je ta godina bez rata?U kojoj dimenziji?
pa u ovoj dimenziji. nije trump zapoceo nijedan. arapska proljeca, irak, afganistan i ukrajina su mu prethodnici ostavili u naslijedje.
Fudo387

#11974 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

vivaldi wrote:
Fudo387 wrote:Ma gdje je ta godina bez rata?U kojoj dimenziji?
pa u ovoj dimenziji. nije trump zapoceo nijedan. arapska proljeca, irak, afganistan i ukrajina su mu prethodnici ostavili u naslijedje.
Pa sta, povukao se iz tih podrucja?
Jel znas ti sta je on bacio na Afganistan?
Nisu ti ratovi, probudi se president, i naumpadne mu e sa’cemo udariti nedje, tek tako da se vodi rat. To je puno sira agenda, onaj ko se potrefi u bijeloj kuci samo pritisne dugme.
I polako, tek je godinu dana, ima jos tri, doce i on na red. Ako ga ne izbace.
Nije si ni onaj sjevernokorejski blento tek tako unormalio, nanjusio kijamet.
vivaldi

#11975 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vivaldi »

Fudo387 wrote:Nisu ti ratovi, probudi se president, i naumpadne mu e sa’cemo udariti nedje, tek tako da se vodi rat.
pa znam da nisu, ali ako pravilo da sve i dobro i lose ide na dusu predjednika (tj bar se tkao predstavlja) vazi za trumpa, onda je valjda logicno da to isto vazi i za njegove prethodnike.
Fudo387 wrote:Nije si ni onaj sjevernokorejski blento tek tako unormalio, nanjusio kijamet.
bravo! pa to bi bila njegova najveca pobjeda (ustvari pobjeda cijelog covjecnastva). da rijesi ogorman, globalni i visedecenijski problem bez rata. problem koji nisu rijesili svi njegovi prethodnici. i ne samo to. rocket man konstatno napreduju u svom nukleranom programu. nemam blage veze na kojem je nivou, ali je sasvim sigurno danas daleko napredniji nego prije 5, 10 ili 15 godina. bitno je rijesiti problem, a ne hoce li ga neko nekome na licnom nivou shuknut, hoces li neko ispast pizda i sl. pa jebemu to bi bas bila djetinjasta diskusija
Post Reply