Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Smrcak15

#11951 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:Smrcak, ljubazno te molim da prestaneš objašnjavati svoje/islamske poglede na LGBTQ populaciju.

Tebi je neprirodno, meni je prirodno. Ti ne tolerišeš, meni ne smeta.

Kraj priče.
jesam li ti stao na zulj mozda???

ako nisi u stanju doprinijeti diskusiji, pa ti je onda zaobidji :lol:
JVC

#11952 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by JVC »

Smrcak15 wrote: to MI je masjestis pluralis, ili na engleskm Royal We, kraljevsko Mi , iako se radi o jednom personi.

Pa kralj bi prije govorio za sebe u govoru, Mi, nacin uzdizanja , zbog svoje pozicije medju narodom.
Pa Bogu je prikladnije onda da kroisti taj termin Mi za Sebe. to nije plural, za vise bogova, nego kraljevsko Mi za jednu personu.

kad kaze On, to je u drugom licu, ali kad kaze u prvom licu Mi (to jeste Ja)
Smrcak, "we are not amused" :D
Bloo
Globalna šefica

#11953 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
Bloo wrote:Smrcak, ljubazno te molim da prestaneš objašnjavati svoje/islamske poglede na LGBTQ populaciju.

Kraj priče.

Nemam šta doprinositi diskusiji jer nije diskusija.
Kod tebe je isključivi stav baziran na tvom vjerskom učenju.
Jedan netolerantnan, fašistički stav.
Usput pun tvrdnji koje nemaju nikakvu pozadinu, a kamoli naučnu.

Tema je ateizam, a ne kako muslimani posmatraju LGBTQ populaciju i koje sve gadosti mogu da napišu tim povodom.
Bloo
Globalna šefica

#11954 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

JVC wrote:
Smrcak, "we are not amused" :D
:lol: :lol:
harač

#11955 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by harač »

pored ropstva, odnos islama prema homoseksualnosti je vjerovatno vodeci strukturalni argument u karakterizaciji te vjere kao ideologije zla. da bi se to izbjeglo robovi se moraju ideoloski pretumaciti kao neki proto-radnici, a istospolni seksualni cin se mora analizirati sa pseudo-naucnom forenzickom minucioznoscu,* da bi se opravdali koje kakvi barbarizmi svojstveni islamskim zemljama.

mnoge stvari je islam prevazisao - istina, u mnogim je utjeran u civilizaciju pod uticajem zapada - poput odnosa prema zenama (iako je na drugoj temi smrcak opet junacki branio allahovu sliku zeninog uma kao djelimicno zaostalog, da bi se opravdale neke stvari; slicno sa ropstvom), ali ova mrznja prema LGBTjevcima je jos uvijek tema opce konvergencije muslimana, bili oni "umjereni" bosanski, ili neumjereni egipatski, saudijski, iranski, jordanski etc. navedena cinjenica se mora uvijek i nanovo naglasavati u prici o islamu, narocito na zapadu i posebno pred raznoraznim bleeding-heart liberalima

*i fascinacijom, sto je posebno vidljivo kod smrcka, kojemu ovo nije prvi put da graficki opisuje ove stvari :D
Dozer

#11956 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: normalne osobe, norma je biti hetero, a homosexualac izuzetak.
Daj citat iz Kur'ana koji to kaze...
izolovati , njih treba pogotovo vise kazniti.
Ali se to ne desava, nego ih upravo dzamije i crkve sklone i stite. Zasto?
Za tvoju informaciju, trenjem dolazi i do stvaranja mikro ranica na cuni prilikom vaginalnog sexa izmedju muskarca i zene.
nije tacno, jer vagina i penis produciraju svoje prirodne lubrikante, manja je frikcija tu, nego u analnom otvoru.
Ipak se jos malo doedukuj o ovome...
https://www.buzzfeed.com/alexkasprak/th ... .lsk5QbqWL
Semen is protected from your body's immune system so that your own body doesn't attack it as a foreign substance.

Sperm does not begin to form in a male's body until he hits puberty. By that time your body's immune system has already decided which kinds of cells are part of the human body and which are not. That means, according to Morgentaler, that left to it's own devices, your body would attack sperm as an invader. That's why the testiciles are shielded (in many complex ways) from the rest of the body. The testes are what is referred to as an "immunologically privileged site."

Testicular defense systems: immune privilege and innate immunity
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4197207/
Ako si pazljivo procitao sve to, i shvatio, onda ti je valjda jasno da se radi o pretpostavkama koje jos nisu dokazane.
nista pametno ne citas pa zato.
:lol:
Super.
Hajd' nam sad daj sve ovo, ali iz - sveznajuceg Kur'ana :D
ovdje pricamo o sperminim celijama a ne o jajnicima zene.
Ne. Ti ovdje picas o spermicima, jer si samo o tome nasao nesto sto ide tebi u korist (iako ni to onako kako bi ti volio). A ja te pitam samo nesto sto je logicna ekstenzija ovom tvom - zasto zenski imunosni sistem ne napada njenu jajnu celiju koja se formira jednom mjesecno unutar njenog tijela? Naravno, kao i kod muskaraca spermici, tako se i kod zena jajne celije pocinju pojavljivati tek s pubertetom. Dakle, u istom periodu kada i spermici kod muskaraca.
Zasto jedno jeste strano tijelo u organizmu, a drugo nije? :D
Za tvoju informaciju, homosexualizam je postojao puno prije pojave vjerskih knjiga.
pa sta ?? to sto je postojao ne znaci da je ok.
Da okrenemo ovo?
Vjerske knjige i abrahamske religije su se pojavile hiljadama godina nakon pojave homoseksualizma, koje je u covjecanstvu prisutno od kad se zna za covjecanstvo.
Po cemu su vjerske knjige onda OK?
pa i ubistva su postojala prije vjerskih knjiga , pa je li to ok onda samo zato sto je postojalo prije vjerskih knjiga??
Nekada je ljudima bilo OK. Danas nije. I...?
homosexualni nagoni si dio iskusenja....

mozda se i meni sexa sa 3 ili 4 zene odjednom, mozda me pali to, ali to neznaci da bi trebao pristati zato sto mozda moja dusa naginje zlu, netreba biti rob duse, nego treba dusu drzati u lancima kao sto se pas cuva, a ne da Tebe pas cuva za lanac.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Al' ga lupi... :D
Sad si upao u paradox jarane...
Ako je homoseksualizam desetinama hiljada godina stariji od tvoje religije i knjige koja je propovijeda, kako onda taj homosksualizam moze biti dio iskusenja tvoje vjerske knjige? :D
kralj znaci Vladar, onaj koji donosi zakon, izvrsavaju se njegove naredne, presudjuje, izvrsava smrtnu presudu itd

samim tim je Kralj/Vladar.
Nek' si mi rekao sta je kralj...
A, sta je onda bog, i zasto se podvode pod isto?
MarlboroGold

#11957 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by MarlboroGold »

Smrcak15 wrote:
MarlboroGold wrote:Smrle, popusti me sa quotanjem. Imaš i druge ljude :D
Kako kažeš, ja makar vjerujem u dušu za razliku od ovih svih drugih zlih ateista :D
To ti mene pokušavaš preobratiti u muslimana? :lol:
Haman sam negdje na pola puta :D
ja samo realno pisem, tebi je dato sto mnogima od nas nije, da se dusa otrgne iz tijela kroz jednu astralnu projekciju....na taj nacin je tebi Bog samo pokazao, nisi samo tijelo kao sto ateiste tvrde, nemoze sad tebi ni vjernik ni ateista doci i reci, hej brate, znas, evolucija kaze nema duse,, znas da je to samo mozak koji daje svijestm, nikakve duse i guzice pasije....okani se toga....

kako bi ti gledao na takvog salabajzera?? vjerovatno bi rekao, prodji me se...jer znas da si ti empirijski dozovio sto taj palamudator nije, i onda bi sad ko tebi nesto ubijedjivao.

Tako isto vazi za mene, ja sam osjetio dzinski svijet svojim tijelom, i to je za mene emprijski dokaz, kao sto je za Tebe empirijski dokaz to iskustvo astraklne projekcije.
Dobro. Nemoj me više prosvjetljavati... nema potrebe. :-)
beni-bu-man

#11958 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by beni-bu-man »

Smrcak15 wrote: ja samo realno pisem, tebi je dato sto mnogima od nas nije, da se dusa otrgne iz tijela kroz jednu astralnu projekciju....na taj nacin je tebi Bog samo pokazao, nisi samo tijelo kao sto ateiste tvrde, nemoze sad tebi ni vjernik ni ateista doci i reci, hej brate, znas, evolucija kaze nema duse,, znas da je to samo mozak koji daje svijestm, nikakve duse i guzice pasije....okani se toga....

kako bi ti gledao na takvog salabajzera?? vjerovatno bi rekao, prodji me se...jer znas da si ti empirijski dozovio sto taj palamudator nije, i onda bi sad ko tebi nesto ubijedjivao.

Tako isto vazi za mene, ja sam osjetio dzinski svijet svojim tijelom, i to je za mene emprijski dokaz, kao sto je za Tebe empirijski dokaz to iskustvo astraklne projekcije.
Koje droge su bile u pitanju ?
arzuhal

#11959 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by arzuhal »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:

Kraj priče.

Nemam šta doprinositi diskusiji jer nije diskusija.
Kod tebe je isključivi stav baziran na tvom vjerskom učenju.
Jedan netolerantnan, fašistički stav.
Usput pun tvrdnji koje nemaju nikakvu pozadinu, a kamoli naučnu.

Tema je ateizam, a ne kako muslimani posmatraju LGBTQ populaciju i koje sve gadosti mogu da napišu tim povodom.
Da, tema je ateizam...I ateistička pitanja tipa: šta je s LGBT populacijom, da li idu u dženet ili džehenem?

Koliko god ja puta zamolio Smrcka da ode s teme i on prihvatio to, neke druge stvari su nenad...ive...

Tako da...
Hakiz

#11960 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

kerima1 wrote:
Ne znam ni ja, nisam ni musliman ni žena. S moje tačke gledišta, sva tri su ispravna.
Ljubav nema religiju, svi istim putevima idete do zenskih srca.
Stvar je u haramu. Tri su puta. Koji od njih je haram, to ne znam. To znaju muslimani. I žene, kako koja.
arzuhal

#11961 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by arzuhal »

Čuj, ljubav...kaka ba ljubav, to su samo neke hemijske rekacije u našem organizmu :lol: :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#11962 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

arzuhal wrote:
Da, tema je ateizam...I ateistička pitanja tipa: šta je s LGBT populacijom, da li idu u dženet ili džehenem?

Koliko god ja puta zamolio Smrcka da ode s teme i on prihvatio to, neke druge stvari su nenad...ive...

Tako da...
Da, ateista postavio pitanje.
Odgovori su tako živopisni i degradirajući da ih neću quotati.

Očito smo dobili što smo i tražili? :)
vatrogasac

#11963 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by vatrogasac »

arzuhal wrote:Čuj, ljubav...kaka ba ljubav, to su samo neke hemijske rekacije u našem organizmu :lol: :mrgreen:
Jest, jest, a kada feromoni izlape onda muke po Andriji i Anđeliji. :mrgreen:

arzuhal

#11964 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by arzuhal »

Bloo wrote:
arzuhal wrote:

Tako da...

Otprilike, ni ja ne bih postavio bolje retoričko pitanje :mrgreen:
Hakiz

#11965 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

Smrcak15 wrote:...prvo, vecinom takve osobe su izolovane u drustvu...
A ima i neprirodna boja kože, je li tako?

Znaš kako ono kažu, i kroz bijelca i kroz crnca i kroz svakoga protiče ista, crvena, krv.

Nećeš vjerovati, i kroz ljude iz LGBT zajednice protiče crvena krv kao i kroz hetero ljude. I oni imaju mozak, ruke, noge, oči, kosu... sve kao i hetero. Zamisli ti to...
Bloo
Globalna šefica

#11966 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

arzuhal wrote:
Bloo wrote:
arzuhal wrote:

Tako da...

Otprilike, ni ja ne bih postavio bolje retoričko pitanje :mrgreen:
Znači nije kažnjivo se spuštati na nivo Smrcka što se tiče jezika netolerancije?
Divno.

Hold my beer...odoh na neku "vašu" temu i koristiti otprilike isti jezik.

U feromonima i ratu sve je dozvoljeno?
Dozer

#11967 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Dozer »

Tesko je to zamislivo... NIje istina!

Kur'an o homoseksualizmu kaze.... sta ono...?
arzuhal

#11968 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by arzuhal »

Bloo wrote: Znači nije kažnjivo se spuštati na nivo Smrcka što se tiče jezika netolerancije?
Divno.

Ako si tako razumjela ovo moje javljanje na temi, onda de...
arzuhal

#11969 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by arzuhal »

Dozer wrote:Tesko je to zamislivo... NIje istina!

Kur'an o homoseksualizmu kaze.... sta ono...?
Da ja razvrat.
Dozer

#11970 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Dozer »

Daj citat.
Bloo
Globalna šefica

#11971 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

arzuhal wrote:
Bloo wrote: Znači nije kažnjivo se spuštati na nivo Smrcka što se tiče jezika netolerancije?
Divno.
Ne, od tebe se očekuje da reaguješ na onakve stvari. Na jezik mržnje.
Na temi ateizam.
Nije tema Odnos islama prema LGBTQ zajednici.
Postavljeno je normalno pitanje gdje će "nastrani" završiti, te je publika dobila grafički prikaz gdje će završiti LGBTQ individue i zbog kojeg razloga.
arzuhal

#11972 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by arzuhal »

Dozer wrote:Daj citat.
I Luta - kad reče narodu svome: ‘Zašto činite razvrat koji niko prije vas na svijetu nije činio? Vi sa strašću prilazite muškarcima, umjesto ženama. Ta vi ste narod koji sve granice zla prelazi!’ A odgovor naroda njegova glasio je: ‘Istjerajte ih iz grada vašeg, oni su ljudi-čistunci!’ I Mi smo njega i porodicu njegovu spasili, osim žene njegove; ona je ostala sa onima koji su kaznu iskusili. I na njih smo kišu spustili, pa pogledaj kako su razvratnici skončali.

(el-E'araf, 80-84)
Hakiz

#11973 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

Ali, zaista vjernicima nekada bude teško. Moraju prihvatiti pravila za koja su i sami svjesni da nisu u skladu sa civilizacijskim dostignućima, pa na kraju ni sa zdravim razumom. Odnos prema LGBT zajednici je primjer.
Hakiz

#11974 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

arzuhal wrote:
Dozer wrote:Daj citat.
I Luta - kad reče narodu svome: ‘Zašto činite razvrat koji niko prije vas na svijetu nije činio? Vi sa strašću prilazite muškarcima, umjesto ženama. Ta vi ste narod koji sve granice zla prelazi!’ A odgovor naroda njegova glasio je: ‘Istjerajte ih iz grada vašeg, oni su ljudi-čistunci!’ I Mi smo njega i porodicu njegovu spasili, osim žene njegove; ona je ostala sa onima koji su kaznu iskusili. I na njih smo kišu spustili, pa pogledaj kako su razvratnici skončali.

(el-E'araf, 80-84)
Je li ovo islamska verzija priče o Lotu i Sodomi i Gomori?
arzuhal

#11975 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by arzuhal »

Bloo wrote:
arzuhal wrote:
Divno.
Ne, od tebe se očekuje da reaguješ na onakve stvari. Na jezik mržnje.
Na temi ateizam.
Nije tema Odnos islama prema LGBTQ zajednici.
Postavljeno je normalno pitanje gdje će "nastrani" završiti, te je publika dobila grafički prikaz gdje će završiti LGBTQ individue i zbog kojeg razloga.
Od mene se ne očekuje da čitam ama baš svaki i svačiji post, i ja to ne radim, nemam vremena niti volje. Zato postoji opcija prijavljivanja postova koji krše pravila. Ja uopće nisam obraćao pažnju o čemu piše Smrcak, samo sam naišao na post u kojem se postavlja pitanje o ahiretskoj sudbini LGBT populacije, skrolao dolje i, naravno, ugledao da se Smrcak javio.
I onda sam reagovao svojim postom.
To pitanje, ukoliko ne želite Smrcka na temi kojoj je, kao, tema ateizam i tome slično, ste mogli postaviti na temi koja postoji za takve stvari. Pošto nije tamo postavljeno mogao bih pretpostaviti i da nekome i nije do odgovora koliko do neke vrste zajebancije. Ukoliko je o tome riječ onda se vraćamo na ono što rekoh...
Post Reply