RUSIJA

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11951 Re: RUSIJA

Post by Truba »

ljubicasti limun wrote: 10/03/2022 12:17 Je li istina da se Putin krije u Uralu negdje?

Ali mogu zamisliti kako mu je. Desetljecima unistava i slabi zapadna drustva, financirajuci i jacajuci ultra desnicarske pokrete, potkopavajuci vrijednosti europskih drustava, toleranciju, otvorenost, napredak, potkopava vlast desnicarskim partijama, cilja na slabljenje americkog drustva uplitanjem u izbore, dovodeci Trumpa na vlast i financirajuci one bolesnike iz GOP-a, provocira konflikte, dolijeva ulje na vatru u vec postojecim konfliktima, ucjenjuje plinom, uplice se u financijske sisteme EU i USA, drzi pod kontrolom mafiju koja dodatno slabi Zapad i na kraju ce dozivjeti potpuni krah, sam u bijegu negdje dok ga ne dohvati neko od njegovih generala ili mafijasa. I sto je najgore, u vrlo kratkom vremenu. Hitler je barem imao 6 godina od napada na Poljsku. Putin nece imati ni 2.
ja sam čuo da je već avinjonom za kubu odletio
sinuhe

#11952 Re: RUSIJA

Post by sinuhe »

Uvijek je Putin imao podrsku Rusa i generalno podrzavaju njegovu politiku prema Ukrajini pa i ruska inteligentsya je uvijek Ukrajinu smatrala ruskom. Lik onako antipatican vazi i za nekog muskarcinu :D
Ali moguce da se u neko doba i okrenu protiv njega.
ultima_palabra

#11953 Re: RUSIJA

Post by ultima_palabra »

Kao da se narod tu nesto pita. Rusija je feudalna drzava, tu su vlastela, vojska i crkva pa ako oni procijene da je vodja prolupao, naci ce se neki nacin da ga sklone.
ljubicasti limun

#11954 Re: RUSIJA

Post by ljubicasti limun »

Black swan wrote: 10/03/2022 13:33
ljubicasti limun wrote: 10/03/2022 12:17 Je li istina da se Putin krije u Uralu negdje?

Ali mogu zamisliti kako mu je. Desetljecima unistava i slabi zapadna drustva, financirajuci i jacajuci ultra desnicarske pokrete, potkopavajuci vrijednosti europskih drustava, toleranciju, otvorenost, napredak, potkopava vlast desnicarskim partijama, cilja na slabljenje americkog drustva uplitanjem u izbore, dovodeci Trumpa na vlast i financirajuci one bolesnike iz GOP-a, provocira konflikte, dolijeva ulje na vatru u vec postojecim konfliktima, ucjenjuje plinom, uplice se u financijske sisteme EU i USA, drzi pod kontrolom mafiju koja dodatno slabi Zapad i na kraju ce dozivjeti potpuni krah, sam u bijegu negdje dok ga ne dohvati neko od njegovih generala ili mafijasa. I sto je najgore, u vrlo kratkom vremenu. Hitler je barem imao 6 godina od napada na Poljsku. Putin nece imati ni 2.
ja sam čuo da je već avinjonom za kubu odletio
aviNJONOM? :D pa, putem Avignona, moguce :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#11955 Re: RUSIJA

Post by JoseMujica »

Putler maestralno sroka Rusiju da će mu Ameri i Kinezi spomenik dići, još za života :roll:
Truba

#11956 Re: RUSIJA

Post by Truba »

Sta smo sve amerima oprostili
I rusima cemo u buducnosti
Nijedan rat nije trajao vjecno
Riddle

#11957 Re: RUSIJA

Post by Riddle »

Ovo je više za američku publiku i ništa što bar mi Evropljani već ne znamo, ali ipak solidan intervju.
jeza u ledja

#11958 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

Bas odgledah juce taj intervju. Malo me sjeba na kraju sa svojim….kako da kazem…pesimizmom. :run:

Isto ne slazem se bas sa njenim misljenjem o porastu radikalne desnice u EU zbog dolaska ukrajinskih izbjeglica. Al eto vidjecemo.
Riddle

#11959 Re: RUSIJA

Post by Riddle »

jeza u ledja wrote: 11/03/2022 04:03 Bas odgledah juce taj intervju. Malo me sjeba na kraju sa svojim….kako da kazem…pesimizmom. :run:

Isto ne slazem se bas sa njenim misljenjem o porastu radikalne desnice u EU zbog dolaska ukrajinskih izbjeglica. Al eto vidjecemo.
Ima smisla što govori, jer je stvarno Putin i koristio tu toleranciju koju su drugi pokazivali. Ne bih to baš nazvao pesimizmom.

Za izbjeglice jeste u pravu, ali samo djelimično. To je jedan od razloga, a glavni razlog je bio Trump i američka izolacija u periodu od 4 godine uz istovremeno jačanje ruskog uticaja.
ferratilis

#11960 Re: RUSIJA

Post by ferratilis »

ioannes

#11961 Re: RUSIJA

Post by ioannes »

Rusija želi zabraniti izvoz gnojiva u "neprijateljske" zemlje; Kina upozorava SAD protiv mjera odmazde.

Ruski rat protiv Ukrajine i dalje povećava cijene hrane. Dok SAD i europske zemlje vode gospodarski rat protiv Moskve, čini se da je sada red na Rusiji da uzvrati udarac"

Ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov izjavio je u četvrtak kako je Rusija odlučila obustaviti izvoz gnojiva. To dolazi u vrijeme kada cijene hrane diljem svijeta dosežu rekordne razine, a europski proizvođači gnojiva bore se za proizvodnju hranjivih tvari prije proljetne produkcije, povećavajući rizik od globalne inflacije hrane.

Predsjednik Vladimir Putin izjavio je kako je cilj zabrane izvoza gnojiva osigurati stabilnost domaćih cijena hrane. To je još jedan znak rastućeg protekcionizma diljem svijeta dok se zemlje bore s rastom cijena hrane. Putin je kazao kako se tržišta gnojiva pogoršavaju, zbog čega je hrana zbog toga znatno skuplja.

Putin je dodao da je Rusija postigla sporazume s "prijateljskim zemljama" o gnojivima.

Da stvar bude gora, ruska neovisna novinska agencija Interfax izvijestila je kako Moskva razmatra gospodarsku odmazdu kako bi zabranila izvoz određenih poljoprivrednih proizvoda u zemlje izvan Euroazijske ekonomske unije.

Prema Interfaxu, Moskva bi mogla privremeno zabraniti izvoz žitarica u Euroazijsku ekonomsku uniju (EAEU) i izvoz šećera u zemlje izvan EAEU-a. To bi moglo dovesti do pada opskrbe tim zemljama hranom i povećanja troškova hrane.

Zajedno sa zabranom gnojiva, Europa i možda Zapad suočavaju se s velikom prehrambenom krizom. (...)

U međuvremenu, glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian izjavio je danas kako će Peking uzvratiti "ozbiljnim odgovorom" ako SAD uvede sankcije Kini zbog Ukrajine. Stvari izmaknu kontroli.

https://www.zerohedge.com/geopolitical/ ... de-eurasia
geralt

#11962 Re: RUSIJA

Post by geralt »

https://www.crn.com/news/networking/cis ... in-ukraine

Odlazak Cisca je jedan od tezih udaraca. Cak ni Kina ne moze ponuditi ekvivalent za svu opremu koju Cisco prodaje, a i za ono sto moze trebaju mjeseci obuke. A Rusi svakako nemaju deviza da to kupe.
geralt

#11963 Re: RUSIJA

Post by geralt »

https://www.washingtonpost.com/technolo ... ce=twitter

200 000 Rusa iz IT sektora pobjeglo iz Rusije u zadnjih 10 dana, uz pomoc veza sa zapadnim firmama.
Some told The Washington Post that they had colleagues and friends in Ukraine, heightening their concerns about the war. Most quickly accepted the opportunity to travel outside the country, many taking their families, though some stayed behind, citing responsibilities to care for elderly parents.

Russian officials are trying to stem the brain drain, dropping the tax on tech company profit to zero, offering reduced-rate mortgages for their employees, and pledging that information workers will not be conscripted before age 27, according to Borenius, a Finnish law firm.

That promise backfired among some workers who have grown so distrustful of government that they feared it meant they would be drafted, said a Russian-born principal at a global investment firm that extracted its few Moscow employees.
Kad konstantno lazes, nista ti se vise ne vjeruje.
Truba

#11964 Re: RUSIJA

Post by Truba »

I iz bosne bjeze
Ja i?
geralt

#11965 Re: RUSIJA

Post by geralt »

Black swan wrote: 11/03/2022 15:41 I iz bosne bjeze
Ja i?
Ako Rusija tezi da postane Bosna, prica o "svjetskoj sili" je zauvijek zavrsena.
detroit-mercy

#11966 Re: RUSIJA

Post by detroit-mercy »

Ja i?
Bosna nema pretenzije da bude svjetska sila, ja i :mrgreen:
Truba

#11968 Re: RUSIJA

Post by Truba »

detroit-mercy wrote: 11/03/2022 15:44
Ja i?
Bosna nema pretenzije da bude svjetska sila, ja i :mrgreen:
Suplja alert!!!

Image

Nevinoj djeci stipendije otimaji
Sportasima traze da stave mete na sebe i clanove obitelji
Ni mrtvi rusi nemaju mira
Truba

#11969 Re: RUSIJA

Post by Truba »

geralt wrote: 11/03/2022 15:44
Ja i?
Ako Rusija tezi da postane Bosna, prica o "svjetskoj sili" je zauvijek zavrsena.
Ustvrdili smo da kvalitet zivota bosanskog pobjegulje i ruskog imigranta u americi koji je izvrstan i dobar $$$$ nema nikakve veze s ratovima i zlom koje amerika siri svijetom nit se jedno smije opravdavavati drugim

Sjetimo se samo 500000 mrtve djece i simpaticne debeljuce olbrajt

U americi obicni ljudi super zive
Ajmo bombardirati random zemlje

Stace rat u ukrajini
Zaboravit cemo to vijetnam i irak
Last edited by Truba on 11/03/2022 23:31, edited 1 time in total.
Truba

#11970 Re: RUSIJA

Post by Truba »

Ja barem priznam pogresku i vicem moj grijeh moj preveliki grijeh

Al to ne mijenja cinjenicu da nista nema od sibicarenja u bih
Truba

#11971 Re: RUSIJA

Post by Truba »

Wow internet trpi :lol:
Dobra fora

Lik iz njemacke vlade na dan invazije u kijevu
A moje pisanje da ubijem vrijeme internet trpi :oops:

Kontam suvise intimmo navijanje protiv rusije
Ali zalim slucaj u kontekstu bih
Nista od zelja
smijesni_ste

#11972 Re: RUSIJA

Post by smijesni_ste »

Image

:lol: :lol:
Brisbane

#11973 Re: RUSIJA

Post by Brisbane »

Rusi ne mogu dobiti ovaj rat konvencinalno bez da dignu jos 2 miliona ljudi. Ali, to ce USA lako uociti i vjerovatno uvoditi nove mjere. Sto duze traje USA je jedini pravi pobjednik i donekle UK.
Bloo
Globalna šefica

#11974 Re: RUSIJA

Post by Bloo »

Banned user for reason “Vrijedanje”
» SpecialOffer
7 dana
sumirprimus

#11975 Re: RUSIJA

Post by sumirprimus »

Jel ovo na teđu rusija il srbija?
Stranci sve vise ukazuju na srbiju koja ocito pomaze rusima kako moze