Sirija vol. 2
-
dječak sa šibicama
#119451 Re: Sirija vol. 2
Vjerovatno je broj malo napumpan ali sa obzirom da je SAA imala nekoliko hiljada tenkova u svom sastavu, i da je dosta tog oruzja zarobljeno u zauzetim objektima i skladistima, vjerovatno su se "pobunjenici" docepali na stotine tenkova.
- Young Erotica
#119452 Re: Sirija vol. 2
Bolton preti jakim delima ako bude upotrebe hemije u Idlibu
https://syria.liveuamap.com/en/2018/22- ... s-chemical
-
zrakomlat
#119453 Re: Sirija vol. 2
A sad će Asad namjerno. Ono, neće meni niko govoriti čime ću ja napadati, i namjerno trehne hemijsku barel bombu.Young Erotica wrote:Bolton preti jakim delima ako bude upotrebe hemije u Idlibu
Pa dokle više.
-
sarajevoxxxx
#119454 Re: Sirija vol. 2
Ruski MVP: Sve strane snage se moraju povuci iz Sirije i to bez saglasnosti Damaska
وزير الخارجية الروسي: يجب سحب كل القوات الأجنبية الموجودة في سوريا بدون موافقة دمشق
وزير الخارجية الروسي: يجب سحب كل القوات الأجنبية الموجودة في سوريا بدون موافقة دمشق
-
sarajevoxxxx
#119455 Re: Sirija vol. 2
Predsjednik Savjeta bezbjednosti upozorava da bi Idlib mogao biti ponovo napadnut hemijskim oružjem od strane Asadovog režima.
https://t.me/kafaranbelnews
Asadovim i iranskim monstrumima u Damasku niko ne vjeruje
https://t.me/kafaranbelnews
Asadovim i iranskim monstrumima u Damasku niko ne vjeruje
-
sarajevoxxxx
#119456 Re: Sirija vol. 2
- Desetine Asadovih zlikovaca poginulo u jutrošnjoj zasjedi pripadnika Isila u mjestu Vadi Al Naqib u mjestu Suhne u ustočnoj okolini Homsa.
#فرات_بوست
#حمص الريف الشرقي:
مقتل العشرات من قوات نظام الاسد والميليشيات المساندة له فجر اليوم ، اثر هجوم لعناصر "تنظيم الدولة" على نقاط تمركزهم في وادي النقيب ببلدة السخنة.
- Nepoznati avion jutros bombardovao konvoj iračkog Hezbollaha u pustinji Anbara. Konvoj se kretao iz pravca Al Bu Kemala prema Bagdadu. Poginulo je 26 pripadnika iračkih šijitskih milicija.
http://stepagency-sy.net/archives/208278
#slavimo_pobjedu #male_grupe
#فرات_بوست
#حمص الريف الشرقي:
مقتل العشرات من قوات نظام الاسد والميليشيات المساندة له فجر اليوم ، اثر هجوم لعناصر "تنظيم الدولة" على نقاط تمركزهم في وادي النقيب ببلدة السخنة.
- Nepoznati avion jutros bombardovao konvoj iračkog Hezbollaha u pustinji Anbara. Konvoj se kretao iz pravca Al Bu Kemala prema Bagdadu. Poginulo je 26 pripadnika iračkih šijitskih milicija.
http://stepagency-sy.net/archives/208278
#slavimo_pobjedu #male_grupe
- dragma
- Vozim: Pješe
#119457 Re: Sirija vol. 2
#šćap_u_guicu #do_nove_godine #revolucija_nikad_jača #samo_polahko_he_he_he 
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#119458 Re: Sirija vol. 2
Ali, pazi mu samo rečenice, u rangu najfanatičnije ISIL-ovske propagande.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#119459 Re: Sirija vol. 2
nemojte tako
- nixon69
#119460 Re: Sirija vol. 2
Istinu nikad necemo saznati,kao i uvijek.mirsek wrote:650 tenkova ???
Il su pretjerali ili prica o nenaoruzanim pobunjenicima nikako ne pije vode, mislim zna se da su jadni rebeli bili duplo bolje naoruzani nego ABIH cijeli rat ali da su ovoliko oruzja imali, ne znam..
Pobjednik pise istoriju,ali svoje realne gubitke skoro nikad.
U svakom slucaju,Rusi su ih gadno deratizirali.
- Challenger_
#119461 Re: Sirija vol. 2
Ma jok. Razbio ih onaj mamlaz Obuma.

Hahahahahahah...

Hahahahahahah...
- славянин
#119462 Re: Sirija vol. 2
Odmah se vidi ta inteligencija kad jedan forumascic oslovljava predsjednika jedne drzave nekim pogrdnim nadimcima "obuma" valjda dali da asocira na majmune.Covjek je vidio i uradio sto mi svi kolektivno na forumu necemo za 100 zivota.. al eto ti si ipak kapacitet da tako djelis nadimke. Neprijatelj ili prijatelj .. respect ali to tebi i slicnim tebi koji su povukli malo bliskoistocnog mentaliteta nece vjerovatno uskoro doci do pameti..Challenger_ wrote:Ma jok. Razbio ih onaj mamlaz Obuma.
Hahahahahahah...
- Krokodajl
#119463 Re: Sirija vol. 2
Kafranbel news, jesul to čaršafari obnovili radio stanicu napokon ?
Samo da im Ujgur opet ne polupa ekvipment.

Samo da im Ujgur opet ne polupa ekvipment.
- Challenger_
#119464 Re: Sirija vol. 2
Taj smrad i propalitet ("Obama") je za električnu stolicu a ne za poštovanje. Poserem mu se na glavurdu odvratnu i njegovu razbojničku politiku umotanu u celofan left-wing demagogue-a.
A vi, fascinirani prazninom, dahćite za njim koliko hoćete, nemam ja sa tim nikakvih problema, niti me se to ni najmanje tiče.
_______
A vi, fascinirani prazninom, dahćite za njim koliko hoćete, nemam ja sa tim nikakvih problema, niti me se to ni najmanje tiče.
_______
- nixon69
#119465 Re: Sirija vol. 2
Ni Obama a niti bilo koji drugi americki predsjednik nemaju veze sa zivotom.
Oni samo slusaju naredbe,kao i ovi nasi guzolisci,koji su svakom strancu u guzici do gleznjeva.
Samo im jos nozni prsti vire.
Oni samo slusaju naredbe,kao i ovi nasi guzolisci,koji su svakom strancu u guzici do gleznjeva.
Samo im jos nozni prsti vire.
- славянин
#119467 Re: Sirija vol. 2
Challenger_ wrote:Taj smrad i propalitet ("Obama") je za električnu stolicu a ne za poštovanje. Poserem mu se na glavurdu odvratnu i njegovu razbojničku politiku umotanu u celofan left-wing demagogue-a.
_______
- Challenger_
#119468 Re: Sirija vol. 2
Naravno. Prezir prema ološu a respekt prema karakteru.
- Čitalac
#119469 Re: Sirija vol. 2
Nakon godinu dana, oglasio se Baghdadi, izjava traje 55 minuta. U kratkim crtama:
- pripadnici Isila ostaju istrajni "u borbi protiv Jevreja, krstaša, Irana..."
- SAD sarađuju sa šiitima protiv mudžahedina
- pobunjenički komandanti u Siriji su izdajnici, svi pobunjenici bi trebalo da se pridruže Isilu
- poniženi narod u Saudijskoj Arabiji mora da svrgne vladare
- potrebno je preduzimati napade na Zapadu, posebno vozilima u masu ljudi, takav napad vredi više od hiljadu drugih
- pripadnici Isila ostaju istrajni "u borbi protiv Jevreja, krstaša, Irana..."
- SAD sarađuju sa šiitima protiv mudžahedina
- pobunjenički komandanti u Siriji su izdajnici, svi pobunjenici bi trebalo da se pridruže Isilu
- poniženi narod u Saudijskoj Arabiji mora da svrgne vladare
- potrebno je preduzimati napade na Zapadu, posebno vozilima u masu ljudi, takav napad vredi više od hiljadu drugih
- Challenger_
#119470 Re: Sirija vol. 2
- Evo kako je Elijah Magnier prokomentarisao njegovo oglašavanje:
Not going to translate Abu Bakr alBaghdadi #ISIS group leader because it is not worth it. He tried to show how good he is in pronouncing the Quran Aya and how good he is in memorising the Quran and the Hadith.
In a few words: he is a loser trying to say he is in good health.
- mirsek
#119471 Re: Sirija vol. 2
Sve NEPOZVANE strane snage se moraju povuci iz Sirije.sarajevoxxxx wrote:Ruski MVP: Sve strane snage se moraju povuci iz Sirije i to bez saglasnosti Damaska
- exliberal-ex
#119472 Re: Sirija vol. 2
jel to prevodi kako njemu odgovara..mirsek wrote:Sve NEPOZVANE strane snage se moraju povuci iz Sirije.sarajevoxxxx wrote:Ruski MVP: Sve strane snage se moraju povuci iz Sirije i to bez saglasnosti Damaska
doduse google translate je kako savo kaze
Russian Foreign Minister: All foreign forces in Syria must be withdrawn without Damascus' approval
-
sarajevoxxxx
#119473 Re: Sirija vol. 2
mirsek wrote:Sve NEPOZVANE strane snage se moraju povuci iz Sirije.sarajevoxxxx wrote:Ruski MVP: Sve strane snage se moraju povuci iz Sirije i to bez saglasnosti Damaska
Moja greška, izvinjavam se.
“Sve strane snage koje su prisutne u Siriji bez saglasnosti Damaska, moraju se povuci”.
- славянин
#119474 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:mirsek wrote:Sve NEPOZVANE strane snage se moraju povuci iz Sirije.sarajevoxxxx wrote:Ruski MVP: Sve strane snage se moraju povuci iz Sirije i to bez saglasnosti Damaska
وزير الخارجية الروسي: يجب سحب كل القوات الأجنبية الموجودة في سوريا بدون موافقة دمشق![]()
“Sve strane snage koje su prisutne u Siriji bez saglasnosti Damaska, moraju se povuci”.
- nixon69
#119475 Re: Sirija vol. 2
Na koji nacin da istjeraju amere i nato onda?sarajevoxxxx wrote:mirsek wrote:Sve NEPOZVANE strane snage se moraju povuci iz Sirije.sarajevoxxxx wrote:Ruski MVP: Sve strane snage se moraju povuci iz Sirije i to bez saglasnosti Damaska
وزير الخارجية الروسي: يجب سحب كل القوات الأجنبية الموجودة في سوريا بدون موافقة دمشق![]()