Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
arslanica

#11926 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by arslanica »

ja sam napisala kako autoškola to zahtijeva ... i takav sam odgovor tražila ...

položila neke davne godine u zemlji gdje ne poznaješ ni instruktora, ni komisiju, a bome kod njih nema štele ...
Naslovnica

#11927 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

supercali wrote:Neki nisu savladali ni pravac a kamoli raskrsnicu i kruzni
:thumbup:
supercali

#11928 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

530i wrote:Al valjate gluposti...kakva 4 žmigavca i parkiranje?! 4 žmigavca se koriste kad je u pitanju opasnost...za vožnju unazad i skretanje dovoljno je žmigavac za željeni pravac i svjetlo za vožnju unazad.
Pa upravo opasnost jer ces reagovati kad vidis da se pale sva 4 a obicni zmigavac pokusat ces obici ili sl o napravis ti belaj
Kad vidis svjetlo unazad onda ti je jasno da parkiras ili sl

Naravno to pricamo o cesti tipa zelenih beretki i sl
supercali

#11929 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

arslanica wrote:ja sam napisala kako autoškola to zahtijeva ... i takav sam odgovor tražila ...

položila neke davne godine u zemlji gdje ne poznaješ ni instruktora, ni komisiju, a bome kod njih nema štele ...
Ako mislis na jugoslaviju onda tebe treba na ljekarski da se vidi jel patis od alzheimera ili sl
vješalica

#11930 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vješalica »

arslanica wrote:evo ovo mene nervira kod vozača .. kad se većina njih pravi pametna, kao da su svu pamet svijeta pokupili ..

prodjem grad uzduž i poprijeko, i recimo sad u nekih 10ak km mogu na prste jedne ruke nabrojati paljenje žmigavca, odnosno pokazivača pravca ... i ne pričajte više o žmigavcima ...

preticanje bicikla ili bicikliste ... (hajde jarane ti što si položio prije dvije godine, prati me) ... prvo se pogleda naprijed da se vidi ide li šta u susret ... daje se lijevi žmigavac .... onda se predje sa svojim autom u pola suprotne trake ... i onda se u unutrašnjem retrovizoru prati gdje je biciklo, odnosno biciklista ... tek kad se u tom retrovizoru vidi, onda se daje desni žmigavac i tek se tada možeš vratiti u svoju traku ...
vidi se da u sake nikad zakon nisi uzela i da ti je bilo 'dovoljno' ono sto te instruktor 'naucio'
sta reci osim lakrdija
kabal1337

#11931 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

nervira me kad vidim neku lijepu đevojku, a mrcina se ubaci pa mi zakloni pogled 8)
Laplace

#11932 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Trebaju početi prodavati vozačke dozvole na kioscima.

Ionako u auto školama ništa ne nauče, samo ometaju saobraćaj dok se vozikaju tamo-ovamo, i opet opetaju saobraćaj dok "polau" vozački ispit.
zdruzdjo

#11933 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Kako mi zivce izvadi kad stojim u koloni i idem mic-po-mic a neki hairlija sa neke bocne ulice bez prava prvenstva onako dzonski pokusava da se utrpa ispred mene coskom a pri tom pogleda zakovanog ispred, kao ne vidi on mene pa cu ga ja pustiti. Ahaaaaaa svakako.
Ooooo kako mi horoskopski znak proradi u meni(ovan). E neces pa kad bi ti iz vratne arterije prskalo ko iz gejzira. Pogledaj u mene ili u mom pravcu i mahnucu ti da te pustim. Ali ta varijanta trpanja onako kao pusticu te, jok-jok, ne "mere".
nepass1

#11934 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

joj jutros ugasili ulicnu rasvjetu, ja spustenih svjetala, ali ne mozes pjesaka skontati nikako. katastrofa
triconja

#11935 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

Raja ima li neki efikasniji naci da kad se desi da sunce tresti u oci i treba preci cestu na kojoj je pjesacki u tami osim usporavanja?

Znaci ides i ne vidis nista sta je u toj tami.
Kinaski

#11936 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Kinaski »

jel kod nas tokom cijele godine na autu svjetla moraju biti upaljena ?
Last edited by Kinaski on 24/10/2017 15:28, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#11937 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Image
Seyfo

#11938 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Seyfo »

Aham svjetla cijelu godinu 24/7,
Dijaspora mijenja sijalice samo na odmoru u Bosni, na trulom zapadu to ne mora
triconja

#11939 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

Kinaski wrote:jel kod nas tokom cijele godine na autu svjetla moraju biti upaljena ?
:lol: :lol: :lol:

Ne mozes ni u cenifu uci bez upaljenih svjetala a kamoli ici na put.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#11940 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

triconja wrote:Raja ima li neki efikasniji naci da kad se desi da sunce tresti u oci i treba preci cestu na kojoj je pjesacki u tami osim usporavanja?

Jesi li se to ludih gljiva najeo? :D
triconja

#11941 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

Romeo 80 wrote:
triconja wrote:Raja ima li neki efikasniji naci da kad se desi da sunce tresti u oci i treba preci cestu na kojoj je pjesacki u tami osim usporavanja?

Da malo bolje objasnim. Znaci ides cestom a ispred krivina nalijevo a sunce udara u oci a oko krivine ima nekoliko hrastova (more bit i nekih drugih rastinja na fazon drveta) ili neka kuca ili zgrada, znaci desi se da nema svjetlosti (tama, mrak). E onaj dio kad treba da prodjes sa osvjetljenog u neosvjetljeni dio (trenutak kad ne vidis nista sta je u tom neosvjetljenom djelu), na to mislim.
Romeo 80

#11942 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

triconja wrote:
Romeo 80 wrote:

Da malo bolje objasnim. Znaci ides cestom a ispred krivina nalijevo a sunce udara u oci a oko krivine ima nekoliko hrastova (more bit i nekih drugih rastinja na fazon drveta) ili neka kuca ili zgrada, znaci desi se da nema svjetlosti (tama, mrak). E onaj dio kad treba da prodjes sa osvjetljenog u neosvjetljeni dio (trenutak kad ne vidis nista sta je u tom neosvjetljenom djelu), na to mislim.
Image

Dvije riječi: polarizovane naočale! ;-) :)
Naslovnica

#11943 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

U zadnje vrijeme mi najviše na qratz idu ovi što ne znaju da održavaju konstantnu brzinu, nego dodaju gas - malo ubrzaju, pa puste gas - uspore...i tako kilometrima. 60-50-60-45-70-55-65...
Bez ikakvog razloga.
Fakat debilizam.
Romeo 80

#11944 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

Naslovnica wrote:U zadnje vrijeme mi najviše na qratz idu ovi što ne znaju da održavaju konstantnu brzinu, nego dodaju gas - malo ubrzaju, pa puste gas - uspore...i tako kilometrima. 60-50-60-45-70-55-65...
Bez ikakvog razloga.
Fakat debilizam.
U pravu si! Mene isto nerviraju debili koji su toliko zauzeti mobitelom, razgledavanjem okoline, kopanjem nosa, da ne kontaju da im je ostao upaljen žmigavac već 10 minuta! Mislim, čuješ signal. Sijalica ti pred očima žmiga konstantno i ono ne konta ništa... :?
Naslovnica

#11945 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Romeo 80 wrote:
Naslovnica wrote:U zadnje vrijeme mi najviše na qratz idu ovi što ne znaju da održavaju konstantnu brzinu, nego dodaju gas - malo ubrzaju, pa puste gas - uspore...i tako kilometrima. 60-50-60-45-70-55-65...
Bez ikakvog razloga.
Fakat debilizam.
U pravu si! Mene isto nerviraju debili koji su toliko zauzeti mobitelom, razgledavanjem okoline, kopanjem nosa, da ne kontaju da im je ostao upaljen žmigavac već 10 minuta! Mislim, čuješ signal. Sijalica ti pred očima žmiga konstantno i ono ne konta ništa... :?
Ja nikada ne kopam nos duže od minut-dva, žmigavac vazda uredan...
8-) :lol:
triconja

#11946 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

Naslovnica wrote:
Romeo 80 wrote:
Bez ikakvog razloga.
Fakat debilizam.
Postoji li vozac koji ne kopa nos? Meni smeta da vozim a ono zapeklo na izlazu iz nosa i jos pece :lol:
Naslovnica

#11947 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

triconja wrote:
Naslovnica wrote:
Romeo 80 wrote:
Postoji li vozac koji ne kopa nos? Meni smeta da vozim a ono zapeklo na izlazu iz nosa i jos pece :lol:
Gore od njih su one grudvice na šupku, ali tome ne možeš ništa dok ne dođeš kući...
:lol: :lol: :lol:
:run:
Romeo 80

#11948 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

:lol: :lol: :lol: Šuti, ima uvijek gore od goreg! Mislim da sam rekorder po tom pitanju. Da li vam se ikada desilo da vozite, a onda skontate da vam se zvečarka sklupčala kod nožnih pedala?! Ha, ima li ko da to premaši?!?! :D :oops: :lol: :lol:
triconja

#11949 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

Romeo 80 wrote::lol: :lol: :lol: Šuti, ima uvijek gore od goreg! Mislim da sam rekorder po tom pitanju. Da li vam se ikada desilo da vozite, a onda skontate da vam se zvečarka sklupčala kod nožnih pedala?! Ha, ima li ko da to premaši?!?! :D :oops: :lol: :lol:
Kakva zvecarka, zar ne treba prije voznje pregledati auto da nema kakva zmijuga loma unutra? :lol:

Dobre su izgleda one cale samo je problem sto ce me prozvati cvikeras kad ih budem nosio :lol: .
Naslovnica

#11950 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Romeo 80 wrote::lol: :lol: :lol: Šuti, ima uvijek gore od goreg! Mislim da sam rekorder po tom pitanju. Da li vam se ikada desilo da vozite, a onda skontate da vam se zvečarka sklupčala kod nožnih pedala?! Ha, ima li ko da to premaši?!?! :D :oops: :lol: :lol:
Nikada zvečarka.
Sklupčala mi se jednom jedna kobra, doduše, na moj nagovor...
8-)
Post Reply