Sirija

Locked
Avetinho

#11926 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote: Svo ovo krvoprolice je zbog kasapina.
- Nemeoj tako Sa'voxe. Nemoj... Glavni "saveznik" opozicije preko g-dina Džona Kerija (John Kerry) Assada naziva predsjednikom Sirije, na koga apeluje da "zavede mir u svojoj zemlji".
Image
"We would call on President Assad to make the same commitment to find peace in his country," Kerry said.
Zvali su i Hitlera i Slobu Milosevica. To niposto ne znaci da ga smatraju legitimnim. Naprotiv, smatraju ga onim sto i jeste -- masovnim ubicom naroda Sirije.

Ali evo gdje mu skidam kapu: treba stvarno biti "veliki majstor" pa pobiti 100,000, obogaljiti milion i protjerati 2 miliona, i naci budale koje ce snimati video-klipove o "ljubljenom vodji". Fakat je genije.
DzeBra

#11927 Re: Sirija

Post by DzeBra »

basar wrote:mislim da vojska ne bi trebala pješadijski nasrnuti, nego pomlaviti vehabocioniste iz svog raspoloživog artiljerijskog oružja i onda laganini..
E lahko bi bilo to tako odraditi da grad nije pun civila iza kojih se kriju Kardawyevi kerovi.
Treba gledati ocistiti grad a da bude sto manje civilnih zrtava pa makar to znacilo i vece gubitke u redovima vojske i Hezbollaha.
Najlakse bi bilo jednu manju atomsku kao USA na Hirosimu i zavrsen posao. Ali upamti buraz moj, danas se u Qusayru historija pise pa se stoga treba boriti kao pravi Mudzahedin a ne kao kukavica i divljak.
basar

#11928 Re: Sirija

Post by basar »

DzeBra wrote:
basar wrote:mislim da vojska ne bi trebala pješadijski nasrnuti, nego pomlaviti vehabocioniste iz svog raspoloživog artiljerijskog oružja i onda laganini..
E lahko bi bilo to tako odraditi da grad nije pun civila iza kojih se kriju Kardawyevi kerovi.
Treba gledati ocistiti grad a da bude sto manje civilnih zrtava pa makar to znacilo i vece gubitke u redovima vojske i Hezbollaha.
Najlakse bi bilo jednu manju atomsku kao USA na Hirosimu i zavrsen posao. Ali upamti buraz moj, danas se u Qusayru historija pise pa se stoga treba boriti kao pravi Mudzahedin a ne kao kukavica i divljak.
U pravu si. Izvinjavam se. Nisam to uzeo u obzir.
Samo da se vehabocionisti hoće prestat sakrivat iza civila. Da olakšaju i nama i njima.
Challenger__

#11929 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote:Čely, druze moj, slozices se da su sljedeca dva klipa reprezentativniji primjeri:
- Namjerno sam stavio najnovije snimke da se vidi koliko običan narod prezire "FSA" i koliko čezne za slobodom i mirom. Uz SAA i gdina Bašara, naravno.

- Ono što je za mene nevjerovatno je da naši oponenti uopšte nisu u stanju da pojme stvarna osjećanja naroda u Siriji i Turskoj.

Zapanjujući socijalni autizam.
Avetinho

#11930 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
Klavikula wrote:Čely, druze moj, slozices se da su sljedeca dva klipa reprezentativniji primjeri:
- Namjerno sam stavio najnovije snimke da se vidi koliko običan narod prezire "FSA" i koliko čezne za slobodom i mirom. Uz SAA i gdina Bašara, naravno.

- Ono što je za mene zapanjujuće je da naši oponenti uopšte nisu u stanju da pojme stvarna osjećanja naroda u Siriji i Turskoj.

Za onih 100,000 mrtvih stvarno je tesko reci sta osjecaju.

Za stotine hiljada obogaljenih i dva miliona protjeranih -- smio bih ruku u vatru staviti da osjecaju neizmjernu "ljubav" prema liku kojem je bilo toliko stalo da jos malo sjedi u babinoj fotelji da je protiv njih golorukih podigao svu armiju kojom je raspolagao, ukljucujuci skudove, avijaciju i artiljeriju.

Prikazuje li ADVANCE.HR kratere koje asadisticki skudovi ostavljaju po gradovima gdje su nekad zivjeli ovi ljudi, ili se i dalje drze slika oborenih pakistanskih aviona i dzipova iz Drugog svjetskog rata?

Ono što je za mene zapanjujuće je da asadisti uopšte nisu u stanju da pojme stvarnu dimenziju patnje naroda u Siriji koju mu je ovaj asadisticki manijak prouzrokovao.
Challenger__

#11931 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

"Bitka za Qusayr dovodi do krvoprolića u libanonskom Tripoliju: deseci mrtvih, stotine ranjenih", vojska na ulicama:

Image

Lijepo smo rekli, Sirija kao katalizator regionalnih i globalnih procesa.
Last edited by Challenger__ on 22/05/2013 21:17, edited 3 times in total.
DzeBra

#11932 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Co0l wrote:Odkud crkva u Kusajru (na 0:26)!?Zar 'teroristi' to ne ruše
Kasno su se opametili :)
Isto kao četnici, porušili sve džamije do kojih su mogli doći samo im jedna "preteče" negdje u okolini Varcar Vakufa.
Challenger__

#11933 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

DzeBra wrote:
Netačno. To je pogled iz daljine, a kako je na licu mjesa, iznutra, svjedoči novinar:
Alaa Ebrahim ‏@Alaa_Ebrahim_tv 19 May

Syrian Army controls 50% of #Qusair city including church,municipality,culture center military security post

____

#Qusair: the almost fully destroyed church speaks volumes about the future of #Syria rebels plundered& vandalized it completely
*

LINK

* ("Skoro uništena crkva govori kakava je budućnost Sirije. Rebelsi su je opljačkali i devastirali sasvim")
Avetinho

#11934 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:[b"]Bitka za Qusayr dovodi do krvoprolića u libanonskom Tripoliju: deseci mrtvih, stotine ranjenih"[/b], vojska na ulicama:

Image

Lijepo smo rekli, Sirija kao katalizator regionalnih i globalnih procesa.
Svaka mu cast, Asadu, stvarno je majstor. Ne samo da je izazvao krvoprolice u Siriji, evo malko i u Libanonu.

Koji zlocinac! Metla je za njega milostinja!
Klavikula

#11935 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Moral SAA na nivou :thumbup:
Challenger__

#11936 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote:Moral SAA na nivou :thumbup:
Za razliku od protivnika:
Alaa Ebrahim ‏@Alaa_Ebrahim_tv 20h

#Qusair heard insurgent on radio receiver their moral sounded low

;-)
olympus76

#11937 Re: Sirija

Post by olympus76 »

Asad shvaca da nema izlaza pa zeli sa sobom povuci i cijelu regiju u kaos

Sve ce mu to doci na naplatu,previse je krvi proliveno
Klavikula

#11938 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Challenger__ wrote:

- Ono što je za mene nevjerovatno je da naši oponenti uopšte nisu u stanju da pojme stvarna osjećanja naroda u Siriji i Turskoj.

ja mislim da je sve to do maocanskog hodze. nisu oni jadni krivi, covjek im fino kaze sta treba da misle i tako oni povazdana suplju po forumu valjaju :D
Challenger__

#11939 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Složeniji je to problem od tih prolaznih pojava. Nebitno.
Odoh malo pročačkati po netu.
Opetja033

#11940 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Po pitanju morala u OVS kao izvor se uzima novinar koji radi za prohizbollatov libanonski tabloid i koji je "nacuo", tj "cinilo mu se". :lol:

Ova propaganda je namjenjena nepismenim, poluciviliziranim seljacinama iz Alewite Mountains koji nemaju dana skole a ni sanjati ne mogu da pricu puse i ljudi iz srca Europe. :lol:
Co0l

#11941 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
DzeBra wrote:
Netačno. To je pogled iz daljine, a kako je na licu mjesa, iznutra, svjedoči novinar:

Syrian Army controls 50% of #Qusair city including church,municipality,culture center military security post

____

#Qusair: the almost fully destroyed church speaks volumes about the future of #Syria rebels plundered& vandalized it completely
*

LINK

* ("Skoro uništena crkva govori kakava je budućnost Sirije. Rebelsi su je opljačkali i devastirali sasvim")
Koji cinizam,dvije godine bombardovali grad a samim tim i tu crkvu i onda okrive branioce da su je unistili.I ko to uradi-rezimski novinar :jbt:
Opetja033

#11942 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Co0l wrote:Koji cinizam,dvije godine bombardovali grad a samim tim i tu crkvu i onda okrive branioce da su je unistili.I ko to uradi-rezimski novinar :jbt:
Pa kao sto rekoh: ova propaganda je namjenjena poludivljim, nepismenim i incestuoznim gorstacima iz alevitskih planina. A ni sanjati ne mogu da ljudi u sred Europe puse ovu pricu. :mrgreen:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11943 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Klavikula wrote: ja mislim da je sve to do maocanskog hodze. nisu oni jadni krivi, covjek im fino kaze sta treba da misle i tako oni povazdana suplju po forumu valjaju :D
štaš ...
nekome hodže iz maoče objasne a nekome ajatolasi iz irana

svako na svoju stranu vuče
insomnia78

#11944 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

AliceInChains wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
AliceInChains wrote:Da ukatko remiziram 3 od tvojih zadnjih 4 posta:

Sve Asad i SAA ubili, ili?
Pa eto koliko su Asad i SAA pobili? "Samo" 90,000, ili "samo" 80,000, ili "samo" 70,000? Pa da su eto i "samo" 60,000, i budali bi moralo biti jasno da je Asad i asadisticka klika kriva i za sve ostale pobijene, jer je Asad na celu asadisticke klike prvi zapucao po golorukom narodu i izazvao ovaj haos.

Edit: ona pitanja i komentari ispod su ti totalno besmisleni, zato sam ih preskocio.
Argumentacija ti je potpuno irelevantna.

U pokusaju rusenja jednog sistema, tj. revolucije uvjek i u svakoj drzavi ima mrtvih. Tu Sirija i Asad ne prave nikakav izuzetak. Dovoljno je samo nauciti hisoriju. Dali je Asad odgovoran za ovaj sukob, jer nije htio da napusti vlast? Jeste. Dali su pobunjenici na celu sa njihovim sponzorima iz inostranstva krivi, sto su od pocetka iskljucili razgovor ne samo sa Asadom, nego i sa Srijiskom oficijelnom opozicijom? Jesu. Dali je prepotentan zapad kriv, sto je forsirao svoju u Londonu i Berlinu izmisljenu opozicijonu skupinu, koju nisu ni Sirijske izbjeglice priznale i nju bezuvjetno htio da instalira na vlast, bez da ferma drugu stranu, tj. Ruse i Kineze? Jeste.

Ali, humoristicno je vjerovati u to, da se vecina naroda protivila ovom sistemu. Jer, da je to zaista tako bilo, Asad se nikad nebi usudio izaci na ulicu Damaska (nego bi smrdio u nekom bunkeru, ili bi ga pri tome etnicki ocistio), niti bi mu uspjelo zadrzati bilo kakvu konrolu nad vojskom, nebitno, kolika podrska tece iz Irana, Rusije i Libanona. Najveca potvrda za to su zadnji dogadaji. Jer, zaboravljas jedno : Kako vojska moze zadrzati sve oslobodene teritorije bez podrske od naroda? Jednostavno bi nemoguce bilo bez podrske etnicki vecinskog naroda…..a vidimo, da ipak ide. I ne cujemo (ni od zapadnih izvora), da je vojska bilo kakve teritorije etnicki ocistila.
To je to

s' moje sokoćalo
Co0l

#11945 Re: Sirija

Post by Co0l »

Opetja033 wrote:
Co0l wrote:Koji cinizam,dvije godine bombardovali grad a samim tim i tu crkvu i onda okrive branioce da su je unistili.I ko to uradi-rezimski novinar :jbt:
Pa kao sto rekoh: ova propaganda je namjenjena poludivljim, nepismenim i incestuoznim gorstacima iz alevitskih planina. A ni sanjati ne mogu da ljudi u sred Europe puse ovu pricu. :mrgreen:
Izgleda da nije dzaba Iran poslao svoje strucnjake za medijsko ratovanje jos prije godinu i po u Damask...
Challenger__

#11946 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

incestuoznim gorstacima iz alevitskih planina
Na osnovu kojih referenci tvrdiš da su "incestoidni"?
DzeBra

#11947 Re: Sirija

Post by DzeBra »

sarajevoxxxx wrote:Svo ovo krvoprolice je zbog kasapina. Sve sto se trazilo je da idiot ode. Da je najzlatniji na svijetu, a zapravo je vanserijsko djubre i on mu i otac mu, morao je da ode da sacuva mir, ili ako ne to da ne bude razlogom krvoprolica.
Ko je tražio od Assada da ode? Koliki procenat sirijskog naroda je tražio da Assad ostupi sa vlasti?
sarajevoxxxx wrote:Da je to uradio vrlo lako postao bi u ocima naivnog i ubogog naroda heroj i zatvorio bi usta svima onima koji su govorili da je razlog rata u Siriji samo njegovo umobolno drzanje za stolicu.
Otkud ti znaš kakav je Assad danas u očima većine sirijskog naroda?
sarajevoxxxx wrote:I evo Turski prijedlog okoncanja krize sve sto Turci traze je odlazak Kasapina sa vlasti.
Turska da traži od predsjednika druge države da ostupi sa vlasti? Turska koja je jedan od najvećih trgovinskih partnera izraela?
sarajevoxxxx wrote:- Neka ode i neka nastavi svoju borbu protiv atlantizma kao zamjenik predsjednika recimo, kao hebeni ministar, bilo sta. Ali djubre ce vjerovatno i to odbiti jer je ne sebe, nego svoju funkciju poistovjetio, pazi koje ironije, sa Sirijom koju mlavi dvije godine i dva mjeseca iz sveg raspolozivog oruzja. Funkcija predsjednika Sirije - jeste Sirija i sirijski narod.
Ne nego će sjedati skrštenih ruku dok mu Saudija, Katar,Turska israhell, JewSa i EU uvoze na hiljade košer-mudžahedina naoružanih do zuba koji žele preuzeti vlast u zemlji i cijelu naciju baciti pod noge cionistima i atlantistima?

Zašto vam je teško shvatiti da je na početku krize većina sirijskog naroda bila za Assada? To se moglo vidjeti i na mitinzima podrške širom Sirije. Danas je ta podrška još i veća, i evo kako kažu švabe, u stalnom porastu.
Hajde iskreno, bi li ti volio živjeti u državi u kojoj je vlast slična Assadovoj ili u državi u kojoj je vlast poput one u Saudiji ?
Klavikula

#11948 Re: Sirija

Post by Klavikula »

DzeBra wrote: Ko je tražio od Assada da ode? Koliki procenat sirijskog naroda je tražio da Assad ostupi sa vlasti?
glasna manjina podrzana cionistickim meidjima i parama, cionisti i sluge njihove.
Challenger__

#11949 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Snimak borbi, od preključe, iz "FSA" ugla:

Opetja033

#11950 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Forty Syrian soldiers and pro-regime militiamen were killed in fighting with rebels who captured an army camp near the town of Nayrab in the northwestern province of Idlib on Wednesday, activists say.

Rebels took control of the army camp, which was "one of the most important bastions of the regime in the Idlib region," and several army checkpoints in the area, the Syrian Observatory for Human Rights said.

"The fighting has killed 14 from the rebel side and not less than 40 among the soldiers of the regular army and members of the Popular Committees [pro-regime militia]," said the Observatory which relies on a network of medics and activists on the ground.
Kompleks kasarni o kojem se radi jeste Al Shabiba, jedno od najvaznijih sredista Assadovih trupa u provinciji Idlib.
Locked