Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#11926 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa, da li je slučanost ili dogovor oko Kljujića, jer baš na BN-u gledam jučer da su i SNSD i SDS protiv Kljujića kao gradonačelnika Sarajeva? Znam da nisu u Kantonu parlamentarni, ali , onako, istomišljenici su, pa da li je to dogovor ili puka slučanost?
Hvala.
Hvala.
-
pemanapemani
#11927 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ko je spominjao nesposobnog Betmena? Nemam negativno mišljenje o Kljujiću, odnosno, nemam uopšte mišljenje o njemu. Spomenuo sam ga zato što mi je nenormalno da neko radi njega da glas SDA. Odnosno, da imenovanje Kljujića za nekog može predstavljati amnestiju za kriminal u toku i poslije agresije, te amnestiju za političke odluke koje su BiH dovele dokle su je dovele, to gledamo i osjećamo svaki dan.KatarinaKosaca wrote:I tebipemanapemani wrote: Ti ako možeš, to je tvoje demokratsko pravo i ne želim ga osporavati. Na kraju krajeva, tebi je dovoljno što su podržali Kljujića da im daš glas na izborima 2014., tako si napisala. Tu se nema šta više pričati. Svako dobro.![]()
Ili je Batman možda bolji izbor? Ili nečiji brat? Ili nečija kuma?
SDA ima svojih svjetlih momenata, kao što su unutarnji demokratski izbori, ili odluka, evo, da gradonačelnik bude neBošnjak. I to je red više da se desi.
Ah, da, naravno, nemaju svojih 60 minuta, nemaju svoje nevladine ni svoje naručene proteste. Nemaju ni svoju opoziciju namjenski kreiranu...
Izbor je jadan, prejadan.... ali u takvom izboru i stjerana uz zid, naravno da im dajem glas radi Kljujića. Drugi nemaju ni to...
Druga stvar, ova priča oko medija, NVO-a i sl. Daj, budimo ozbiljni. Eto, jadna SDA u medijskoj blokadi.
Opet ponavljam, ovo je samo moje mišljenje i poštujem da neko misli dugačije.
- KatarinaKosaca
#11928 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ok je i ja poštujem tvoje mišljenje, ali jeste zaista SDA bila zajedno sa SBIH demonizirana od strane medija, a SDP i NS u nebesa dizani...pemanapemani wrote:Ko je spominjao nesposobnog Betmena? Nemam negativno mišljenje o Kljujiću, odnosno, nemam uopšte mišljenje o njemu. Spomenuo sam ga zato što mi je nenormalno da neko radi njega da glas SDA. Odnosno, da imenovanje Kljujića za nekog može predstavljati amnestiju za kriminal u toku i poslije agresije, te amnestiju za političke odluke koje su BiH dovele dokle su je dovele, to gledamo i osjećamo svaki dan.
Druga stvar, ova priča oko medija, NVO-a i sl. Daj, budimo ozbiljni. Eto, jadna SDA u medijskoj blokadi.![]()
Što se agresije tiče...Lako je biti general poslije bitke, i sigurna sam da je SDP bio na vlasti, ne bi bilo ni Dejtona, bili bismo u okviru VS Karlovac-karlobag... Ali, da ne odemo offf
Dakle, NS čiji članovi baš i nemaju Ratni cv za obranu zemlje su protiv Kljujića, a to su sa njima i SNSD i SDS. Super
-
rahmanjin
#11929 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa je zato bio savjetnik Covicu u predsjednistvu, zato sto se nije slagao sa HDZ-om? I kad nemas argumenata, onda kao smijesno. OK evo i ja se smijemKatarinaKosaca wrote:Pa, naravno da je otišao iz HDZ-a kad nije htio biti Boban. Ništa nisi slagao, naravnorahmanjin wrote:Sve sto sam prije napisao su cinjenice, ako je nesto netacno dokazite da je to netacno. Problem je sto ljudi poput Kjluica su dobili bilo kakvu priliku da se bave poltikom. Napuhan i uobrazen a supalj ko crkveno zvono.![]()
Niti je napuhan, niti je uobražen.. Za vrijeme rata poslije svakog bombardiranja je izlazio i razgovarao sa građanima... Organizirao čišćenja stakala i sl. E, sad, naravno, treba pamtiti taj period pa se toga sjećati...
ali, eto, imamo gradonačelnika batmana, otima od siromašnih i daje bogatima
- KatarinaKosaca
#11930 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Za početak ne bi ni žičara bila lošarahmanjin wrote:Pa je zato bio savjetnik Covicu u predsjednistvu, zato sto se nije slagao sa HDZ-om? I kad nemas argumenata, onda kao smijesno. OK evo i ja se smijem![]()
![]()
. Valjda cemo imati metro, sada kad bude gradonacelnik.
-
rahmanjin
#11931 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa Kljuic je obecao metro, mozda se i to zaboravilo.KatarinaKosaca wrote:Za početak ne bi ni žičara bila lošarahmanjin wrote:Pa je zato bio savjetnik Covicu u predsjednistvu, zato sto se nije slagao sa HDZ-om? I kad nemas argumenata, onda kao smijesno. OK evo i ja se smijem![]()
![]()
-
pemanapemani
#11932 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
SDP je dizan u nebesa, a NS nije bilo nigdje.KatarinaKosaca wrote:Ok je i ja poštujem tvoje mišljenje, ali jeste zaista SDA bila zajedno sa SBIH demonizirana od strane medija, a SDP i NS u nebesa dizani...pemanapemani wrote:Ko je spominjao nesposobnog Betmena? Nemam negativno mišljenje o Kljujiću, odnosno, nemam uopšte mišljenje o njemu. Spomenuo sam ga zato što mi je nenormalno da neko radi njega da glas SDA. Odnosno, da imenovanje Kljujića za nekog može predstavljati amnestiju za kriminal u toku i poslije agresije, te amnestiju za političke odluke koje su BiH dovele dokle su je dovele, to gledamo i osjećamo svaki dan.
Druga stvar, ova priča oko medija, NVO-a i sl. Daj, budimo ozbiljni. Eto, jadna SDA u medijskoj blokadi.![]()
Što se agresije tiče...Lako je biti general poslije bitke, i sigurna sam da je SDP bio na vlasti, ne bi bilo ni Dejtona, bili bismo u okviru VS Karlovac-karlobag... Ali, da ne odemo offf
Dakle, NS čiji članovi baš i nemaju Ratni cv za obranu zemlje su protiv Kljujića, a to su sa njima i SNSD i SDS. Super
U pet predizbornih emisija 60 minuta koje su bile najgledanije predizborno sučeljavanje, a koje si spomenula u jednom od prethodnih postova, nije bilo NS. Kao, mala stranka, tek osnovana, nema kredibilitet, itd. Zato je u svih pet bio neko iz SDA, SBiH i Utemeljitelj. NS niko nije spominjao, a ne glorificirao uz SDP.
Ovo spominjanje SNSD-a i SDS-a u kontekstu poklapanja sa NS je providno. Ti to znaš, ali znaš i kako funkcioniše medijska propaganda. Kako onda okarakterisati silne sporazume koje raznorazni "patrioti" potpisuju sa navedenim strankama? Kako nazvati dugogodišnju saradnju SDA sa navedenim? Tihićev vapaj - svi su me izdali samo Dodik nije, sa Dodikom je moguć dogovor, sa SDS-om je moguć dogovor, SDS ne treba zabranjivati ...
Vrijeme agresije sam spomenuo u kontekstu pljačke vlastitog naroda, prodavanja naoružanja i šverca hrane, a ne u kontekstu potpisivanja Mirovnog sporazuma.
- KatarinaKosaca
#11933 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A zašto ne bi bio metro? Šta je tu loše? Ali, nemoj ovdje oftopičiti, jedva čekam odgovor NS-a.rahmanjin wrote:Pa Kljuic je obecao metro, mozda se i to zaboravilo.KatarinaKosaca wrote:Za početak ne bi ni žičara bila lošarahmanjin wrote:Pa je zato bio savjetnik Covicu u predsjednistvu, zato sto se nije slagao sa HDZ-om? I kad nemas argumenata, onda kao smijesno. OK evo i ja se smijem![]()
![]()
- KatarinaKosaca
#11934 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja nisam "spominjala" nego postavila pitanje. Ako odgovaraš u ime NS, opet mi nisi rekao da li je slučajnost ili dogovor. Ako govoriš u svoje ime, taj mi odgovor nije relevantan kao zvaničan odgovor. Naravno, uz poštovanje tvog stava i mišljenja..pemanapemani wrote:Ovo spominjanje SNSD-a i SDS-a u kontekstu poklapanja sa NS je providno. Ti to znaš, ali znaš i kako funkcioniše medijska propaganda. Kako onda okarakterisati silne sporazume koje raznorazni "patrioti" potpisuju sa navedenim strankama? Kako nazvati dugogodišnju saradnju SDA sa navedenim? Tihićev vapaj - svi su me izdali samo Dodik nije, sa Dodikom je moguć dogovor, sa SDS-om je moguć dogovor, SDS ne treba zabranjivati ...
Vrijeme agresije sam spomenuo u kontekstu pljačke vlastitog naroda, prodavanja naoružanja i šverca hrane, a ne u kontekstu potpisivanja Mirovnog sporazuma.
-
rahmanjin
#11935 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Cuj sto ne bi bio metro ?! Pa nema se novca da se psi sklone sa ulica, a ne metro da se pravi. Nama je super kako ljudi nasjedaju na sarene laze. Ali u pravu si, necemo u off.KatarinaKosaca wrote:A zašto ne bi bio metro? Šta je tu loše? Ali, nemoj ovdje oftopičiti, jedva čekam odgovor NS-a.rahmanjin wrote:Pa Kljuic je obecao metro, mozda se i to zaboravilo.KatarinaKosaca wrote:
Za početak ne bi ni žičara bila loša
-
pemanapemani
#11936 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne govorim u ime NS, niti sam član, niti znam bilo koga od članova.KatarinaKosaca wrote:Ja nisam "spominjala" nego postavila pitanje. Ako odgovaraš u ime NS, opet mi nisi rekao da li je slučajnost ili dogovor. Ako govoriš u svoje ime, taj mi odgovor nije relevantan kao zvaničan odgovor. Naravno, uz poštovanje tvog stava i mišljenja..pemanapemani wrote:Ovo spominjanje SNSD-a i SDS-a u kontekstu poklapanja sa NS je providno. Ti to znaš, ali znaš i kako funkcioniše medijska propaganda. Kako onda okarakterisati silne sporazume koje raznorazni "patrioti" potpisuju sa navedenim strankama? Kako nazvati dugogodišnju saradnju SDA sa navedenim? Tihićev vapaj - svi su me izdali samo Dodik nije, sa Dodikom je moguć dogovor, sa SDS-om je moguć dogovor, SDS ne treba zabranjivati ...
Izražavam mišljenje da je tvoje pitanje u najmanju ruku čudno i pomalo zlonamjerno. Da li si upitala nekoga iz SDA da li su na istoj "valnoj dužini" sa SNSD-om i SDS-om kada su smjenjivali Denisa Bećirovića?
- KatarinaKosaca
#11937 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Za cuke se nema volje, sposobnosti, znanja i lobiranja. Nema se ni ljubavi prema životinjama. Inače bi se sterilizacijom i privremenim azilima riješilo. Ali, kad pijani Aljo vodi grad, a lijeni, tromi i inertni kvazielitistički NS palamudi, a Mirjana Malić pospano predsjenikuje, naravno da se ništa ne rješava, nego još kriminal cvjeta. Inače nije nemoguće ništa, pa čak ni metro, pa čak i usred konjukture recesije na globalnom nivou.rahmanjin wrote:Cuj sto ne bi bio metro ?! Pa nema se novca da se psi sklone sa ulica, a ne metro da se pravi. Nama je super kako ljudi nasjedaju na sarene laze. Ali u pravu si, necemo u off.
- KatarinaKosaca
#11938 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Puno toga sam ja i pitala SDA i pisala na temi o SDA... što ne isključuje da i ovdje isto ne učinim.pemanapemani wrote:Ne govorim u ime NS, niti sam član, niti znam bilo koga od članova.
Izražavam mišljenje da je tvoje pitanje u najmanju ruku čudno i pomalo zlonamjerno. Da li si upitala nekoga iz SDA da li su na istoj "valnoj dužini" sa SNSD-om i SDS-om kada su smjenjivali Denisa Bećirovića?
-
pemanapemani
#11939 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Da li ti je neko odgovorio?KatarinaKosaca wrote:Puno toga sam ja i pitala SDA i pisala na temi o SDA... što ne isključuje da i ovdje isto ne učinim.pemanapemani wrote:Ne govorim u ime NS, niti sam član, niti znam bilo koga od članova.
Da li si pitala i ovo za Bećirovića?
- KatarinaKosaca
#11940 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
e, imam preko 7000 postova, uglavnom na pdf politika, ne forumam ni na ljubav i sex ni na nogometu. Tako da šta sam koga kad pitala, ti kao sudiš i staljvaš na vagu... sa timpemanapemani wrote:Da li ti je neko odgovorio?
Da li si pitala i ovo za Bećirovića?
Nego, da sačekam da mi se zvanično odgovori, bilo bi lijepo da dopustiš, šta misliš?
-
pemanapemani
#11941 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nemam ti šta dopuštati, niti je to u mojoj nadležnosti. Samo ukazujem na dvostruke aršine kada su u pitanju SDA i NS.KatarinaKosaca wrote:e, imam preko 7000 postova, uglavnom na pdf politika, ne forumam ni na ljubav i sex ni na nogometu. Tako da šta sam koga kad pitala, ti kao sudiš i staljvaš na vagu... sa timpemanapemani wrote:Da li ti je neko odgovorio?
Da li si pitala i ovo za Bećirovića?![]()
Nego, da sačekam da mi se zvanično odgovori, bilo bi lijepo da dopustiš, šta misliš?
- hrastov žižak
#11942 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ovolika doza bezobrazluka i cinizma neprestano zrači iz tvojih odvratno oportunističkih postova. Poimanje svijeta u kojem samo nekolicina super-obrazovanih, elita inžinjera, "eksperata" i inih sposobnih ima pravo na dostojanstven život je toliko gnusno da me natjeralo da odgovorim. I stalo ispisuješ iste bedastoće, bilo da ignorišeš SDA-ovsku kleptokraciju pljujući po SDP-ovskog kleptokraciji, bilo da okrivljuješ građane jer nisu dovoljno obrazovani i stručni da sebi nađu posao, totalno ignorišući stvarnost u kojoj živimo, stvarnost u kojoj su radnička prava na 0, podobnost je vrlina, a nepotizam i korupcija cvijetaju. Shvati, o cinični ume, da ne mogu svi steći obrazovanje za tražene kadrove, da ne mogu svi biti super-stručnjaci, i prestani kriviti ljude jer loše žive. Doktor, a ni sekunde humanizma u sebi. Fuj.Doktor29 wrote:pemanapemani
Ja sam Bosanac u Bosni, radim tu i znam o cemu pricam, jedno je zavrsiti fakultet a nesto sasvim drugo biti kvalitetan da se bavis time sto si zavrsio, svetko tko bilo sta vrijedi i zna raditi on ima posao, ostale sam manje vise nabrojao, tu ima jos jedan momenat jako bitan koji vi zaboravljate a to je da nema zemlje gdje je lakse zavrsiti fakultet, mi danas imamo tone nekakvih Bolonjskih magistara i raznih surogata iz Viteza i Kiseljaka koji masu nekim diplomama i ocekuju od drzave da nadje posao za 15.000 socijalnih radnika, Socijologa i sl ali sa druge strane rijetki su ljudi koji zavrse Masinstvo, Gradjevinu da ne rade...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#11943 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Opusteno Katarina, zasto ti je problematicno shvatiti da nije bas svima Kljujic zvijezda vodilja i moralna vertikala, niti je bas svima taj covjek prihvatljiv za mjesto gradonacelnika.
Ti, na Pedjinu konstataciju da nisu za njega na mjestu gradonacelnika, dobijas napad "bjesnila" (ne zelim te vrijedjati zaista) i na dvije stranice ispises desetak postova u vidu glorifikacije i ideopoklonstva prema Kljujicu.
Prvo obracanje Kljuica medijima kada ga je SDU predstavila kao svoga kandidata za mjesto gradonacelnika, je bila prica kako se u Sarajevu treba poceti graditi metro i da ako on dodje na mjesto gradonacelnika da ce se zalagati za to i da se Istocno Sarajevo treba ukinuti i pripojiti gradu Sarajevu. To su dvije inicijative i dva plana koja sam licno slusao na tom presu kao neki vid licne platforme.
Klasicni populizam protkan kvazi patriotizmom.
I molim te, Kljujic je bio prdsjednik HDZ-a, osnivac i predsjednik Republikanaca, zatim savjetnim u kabinetu Dragana Covica,-opet u strukturama HDZ-a i sada odjednom se sjetio da je zapravo socijaldemokrata i pristupa SDU-u.
Daj molim te.
Ti, na Pedjinu konstataciju da nisu za njega na mjestu gradonacelnika, dobijas napad "bjesnila" (ne zelim te vrijedjati zaista) i na dvije stranice ispises desetak postova u vidu glorifikacije i ideopoklonstva prema Kljujicu.
Prvo obracanje Kljuica medijima kada ga je SDU predstavila kao svoga kandidata za mjesto gradonacelnika, je bila prica kako se u Sarajevu treba poceti graditi metro i da ako on dodje na mjesto gradonacelnika da ce se zalagati za to i da se Istocno Sarajevo treba ukinuti i pripojiti gradu Sarajevu. To su dvije inicijative i dva plana koja sam licno slusao na tom presu kao neki vid licne platforme.
I molim te, Kljujic je bio prdsjednik HDZ-a, osnivac i predsjednik Republikanaca, zatim savjetnim u kabinetu Dragana Covica,-opet u strukturama HDZ-a i sada odjednom se sjetio da je zapravo socijaldemokrata i pristupa SDU-u.
Daj molim te.
- emanacija
#11944 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
On nije ni obrazovan (nikada nije završio fakultet), niti kulturan. On je prostak, primitivac, poluobrazovani demagog. Marginalac i papan sa leptir mašnom i ogromnom promajom u glavi. Kao takav ni slučajno nije slika Sarajeva, čak ni ovog današnjeg, devastiranog.bosančica-sunčica wrote: i zaista ne vidim zašto Kljujić ne bi bio gradonačelnik Sarajeva. Zaslužuje to više od drugih...a bogmi i liči na Sarajevo,a i Sarajeva ima puno u njemu. Zajedno su rasli...a i u dobru i zlu bili zajedno...
Mislim da bio on bio najbolji Gradonačelnik ..istinski reprezent našeg grada.Ima sve od obrazovanja, kulture, hrabrosti, stila, retorike...i leptir mašnu
-
Pedja Kojovic
#11945 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zao mi je sto je toliko toga ruznog napisano o covjeku u prethodnih par stranica, a radi se jednostavno o tome da mi ne mislimo da je on pravi covjek za taj posao.
p.k.
p.k.
- KatarinaKosaca
#11946 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne, opet si pobrkao. Ja sam ona opsjednuta Zlayom i isfrustrirana, (tako si bar rekao-LIBERO- wrote:Opusteno Katarina, zasto ti je problematicno shvatiti da nije bas svima Kljujic zvijezda vodilja i moralna vertikala, niti je bas svima taj covjek prihvatljiv za mjesto gradonacelnika.
Daj molim te.
@Libero ne budi smiješan, nisam te nikad kvalificirala, nisam te nikad karakterirzirala niti psihoanalizirala što meni uvijek činiš. U tome prepoznajem neimanje argumenta i koprcanje, pa hajd po Katarini. Znamo da je moderatori neće zaštititi
A ako je Kljujić kvazipatriota, da mi je upoznati nekog pravog.... da ne imenujem...
- KatarinaKosaca
#11947 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jel ti toliko mrsko dati razloge zašto vi smatrate da nije pravi čovjek za taj posao?Pedja Kojovic wrote:Zao mi je sto je toliko toga ruznog napisano o covjeku u prethodnih par stranica, a radi se jednostavno o tome da mi ne mislimo da je on pravi covjek za taj posao.
p.k.
Da li je to poklapanje mišljenja sa strankama SNSD i SDS oko Kljujića slučanost ili pak politički dogovor?
-
The 51st State
#11948 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
moguce da ta che gevara zvaka i ima smisla, ali samo potonji mogu obezbjediti dostojanstven zivot tim sto ih ti opisa tako. a da je doktor djelimicno u pravu, govore silni hektari neobradjene zemlje....hrastov žižak wrote:Ovolika doza bezobrazluka i cinizma neprestano zrači iz tvojih odvratno oportunističkih postova. Poimanje svijeta u kojem samo nekolicina super-obrazovanih, elita inžinjera, "eksperata" i inih sposobnih ima pravo na dostojanstven život je toliko gnusno da me natjeralo da odgovorim. I stalo ispisuješ iste bedastoće, bilo da ignorišeš SDA-ovsku kleptokraciju pljujući po SDP-ovskog kleptokraciji, bilo da okrivljuješ građane jer nisu dovoljno obrazovani i stručni da sebi nađu posao, totalno ignorišući stvarnost u kojoj živimo, stvarnost u kojoj su radnička prava na 0, podobnost je vrlina, a nepotizam i korupcija cvijetaju. Shvati, o cinični ume, da ne mogu svi steći obrazovanje za tražene kadrove, da ne mogu svi biti super-stručnjaci, i prestani kriviti ljude jer loše žive. Doktor, a ni sekunde humanizma u sebi. Fuj.Doktor29 wrote:pemanapemani
Ja sam Bosanac u Bosni, radim tu i znam o cemu pricam, jedno je zavrsiti fakultet a nesto sasvim drugo biti kvalitetan da se bavis time sto si zavrsio, svetko tko bilo sta vrijedi i zna raditi on ima posao, ostale sam manje vise nabrojao, tu ima jos jedan momenat jako bitan koji vi zaboravljate a to je da nema zemlje gdje je lakse zavrsiti fakultet, mi danas imamo tone nekakvih Bolonjskih magistara i raznih surogata iz Viteza i Kiseljaka koji masu nekim diplomama i ocekuju od drzave da nadje posao za 15.000 socijalnih radnika, Socijologa i sl ali sa druge strane rijetki su ljudi koji zavrse Masinstvo, Gradjevinu da ne rade...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#11949 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ma Kljujić je pravi lik za gradonačelnika...malo glume i malo šuplje, svakom odsvira note koje želi čuti i hajmo u kafanu
Trenutno pozicija gradonačelnika Sarajeva i ne treba više od toga jer je to ikebana pozicija...bila Semi Džo, bio Betmen...nakon njih dolazak Kljujića na tom mjesto je naprosto prirodan.
moje osobno mišljenje je da Grad Sarajevo i njegovu gradsku upravu, kako je sada ovo struktuirano i pozicionirano, treba ukinuti...čisto bacanje para kojim se osiguravaju mjesta za uhljebljenje podobnih vojnika iz zadnjeg stranačkog saffa.
Ili izbalansirati ingerencije Kantona i Grada da to ima smisla i da grad ima neki utjecaj na život ljudi ili ukinuti taj bespotrebni birokratski aparat, odnosno dom stranačkih penzionera
Trenutno pozicija gradonačelnika Sarajeva i ne treba više od toga jer je to ikebana pozicija...bila Semi Džo, bio Betmen...nakon njih dolazak Kljujića na tom mjesto je naprosto prirodan.
moje osobno mišljenje je da Grad Sarajevo i njegovu gradsku upravu, kako je sada ovo struktuirano i pozicionirano, treba ukinuti...čisto bacanje para kojim se osiguravaju mjesta za uhljebljenje podobnih vojnika iz zadnjeg stranačkog saffa.
Ili izbalansirati ingerencije Kantona i Grada da to ima smisla i da grad ima neki utjecaj na život ljudi ili ukinuti taj bespotrebni birokratski aparat, odnosno dom stranačkih penzionera
- Corto Maltese
#11950 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne obećava da će ga izgraditi, nego da će početi radove na tome. A početak radova znači: projektni plan, ispitivanja terena, pripremna dokumentacija i tako dalje. Dug je put do prve lopate, ali ga neko mora započeti. U Istanbulu i Rimu se podzemne željeznice grade već više od trideset godina, i niko pojma nema kada će ta dva grada imati uvezan metro sistem. Ali radi se. Nekad neki njihovi gradonačelnici započeli.rahmanjin wrote:Cuj sto ne bi bio metro ?! Pa nema se novca da se psi sklone sa ulica, a ne metro da se pravi. Nama je super kako ljudi nasjedaju na sarene laze. Ali u pravu si, necemo u off.KatarinaKosaca wrote:
A zašto ne bi bio metro? Šta je tu loše? Ali, nemoj ovdje oftopičiti, jedva čekam odgovor NS-a.
Metro u Sarajevu je neminovnost, kad, tad. Prvi planovi o prebacivanju Sarajevskog tramvaja pod zemlju, otprilike istom linijom kojom se sada kreće su pravljeni još negdje prije olimpijade. Plan podrazumijeva i uvezivanje trase željezničke pruge od željezničke stanice do Ilidže, koja bi se također trebala spustiti pod zemlju (ne Ilidža nego pruga).
Koji dio ti nije jasan i šta je u tome sporno?