Aoo
Desavanja u Crnoj Gori
-
radostan dan
#11927 Re: Desavanja u Crnoj Gori
ono je lijepo, a ovo je aoo...

Last edited by radostan dan on 12/01/2021 22:51, edited 2 times in total.
-
Evenine
#11928 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ako si citao Memorandum 2 vidio si da je preklapanje sa onim sto pise i njihovom politikom prema BiH 90%Kikibombona wrote: ↑11/01/2021 16:01I ultranacionalisti mu evo jebu milu majku, hajka se digla na njega.
SANU je u srpskoj politici marginalan faktor. Dobrica Cosic je bio sam od sebe jaka figura i imao je znacajan utjecaj. SANU kao tijelo nema nema nikakve poluge moci.
Zamisli jednog Vucica, koji se dananocno hvali kako je ucio od Putina, Merkel, Erdogana, Toni Blera, Sredera i gomile drugih, da slusa nekakve akademike i boeme iz SANU? Likovi poput njega i Milosevica imaju ego do neba i taman posla da im naredjuju nekakvi slikari. To se nikad u politici nije desilo, da akademici izdaju naredbe politickim liderima.
Politicku snagu kod Srba recimo ima SPC, ali ni ona nije jedinstvena. Grigorije, crnogorska SPC i jos neki episkopi, otvoreno govore protiv Vucica. Irinej backi ga recimo podrzava.
Nikad kod Srba nije bilo jedinstva i jasnog cilja kojem su svi stremili. Uvijek su imali nekoliko frakcija koje su se borile za vlast. Jedino se donekle ujedine kada izbije rat.
Ne trebaju ideolozi ni stratezi da imaju poluge moci, njihovo je da planiraju.
Plan je bio da se krene o otcjepljenje izmedju 2020 i 2022. Sta bi bilo da je Trump uzeo jos jedan mandat to ne znamo.
-
Juliuscezar
#11929 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Al vole početnici kad ih se poklopi argumentima, bacit šuplju malo se ušutit i onda za koji dan opet se pojavit sa pričom o tome kako je sva priča o četnicima na vlasti propaganda zlog Mile i 39 ajduka
-
88Sioux
#11930 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Tokom crnogorsko-francuskih oružanih sukoba Napoleon se interesovao za Petra i Crnogorce. On je 1808. godine, iznenađen vestima o teškim borbama sa crnogorskim snagama, pisao francuskom guverneru Dalmacije: "Držite agenta uz crnogorskog vladiku i nastojte da pridobijete tog čoveka."
Nešto kasnije te godine, Napoleon je istim povodom pisao: "Kako to da nikada ne pišete o Crnogorcima? Ne treba biti krut; treba među njih ubaciti agente radi pridobijanja prvaka te zemlje."
Александар С. Пушкин
Бонапарта и Црногорци
Бонапарта питао је:
"Црногорци - што је то?
Зар се збиља силе моје
Не боји то племе зло?
Кајаће се - објавите
Нек` војводе пука тог
пиштоље и сабље вите
крај кољена баче мог".
И на нас он, ево, крете
Сто топова уз њин хук,
Оклопника кршних чете
И мемлука својих пук.
До предаје нама није,
Црногорска то је ћуд;
Од коњице, пјешадије,
Крш нас брани одасвуд.
Засјесмо у стијење наше
Да вратимо госту дуг;
У планину гост нам јаше
Пустошећи све у круг.
Поред стијења војска иде,
Намах збрка! прште строј!
Французи над собом виде:
Црвени се капа рој!
"Стој и пали! Нек` уклони
Црногорца сваки свог
Не моле за милост они
не штедите ниједног!"
Грунуле су пушке - спале
Капе с грана дигнутих,
И у грмље на нас пале
Притајене испод њих
Плотуном смо узвратили
Французима. "Што је то?" -
Они су се зачудили:
"Није л` ехо?" - "Не, већ зло!"
Пуковник је њихов пао
С њим сто људи и њин стијег,
Пук се смео сав и дао
Како ко зна у луд бијег.
Стог Французи мрзе тајно
Наш слободни, кршни краш,
И црвене кад случајно
Црвен калпак виде наш.
-
trocadero
#11931 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Tek sad vidjeh.radostan dan wrote: ↑12/01/2021 17:30 izdade i danijel alibabić..
e jebt ga.
aj nema veze, ostaje jaca i žuti serhatlić...
Užas, šokiran sam..
Tri prsta, "Srpkinja je mene majka rodila"....
Ko bi očekivao od onakvog eurovizija patriote.
- Blek Stena
#11932 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ode merdžo na doboš... kuku
-
nihadns
#11933 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Nakrao se on toga i previše nema zime za njega.
Vidim ovde odgovara njegovo lopovluk i on kao politicar , bitno da sa srbijom ne šuruje.
Ode Milo, tek ce da ode
-
nihadns
#11934 Re: Desavanja u Crnoj Gori
šta je njegoš? U pasošu mu piše - srbin svojerucno pisao.
ja znm šta jeste bio, mrzitelj Bošnjaka , zvao nas je poganim odrodima. Pisao je samo o toj mrznji prema turcima i pogotovo nama Bošnjacimq. Dakle mrzitelj naš.
I srbi i crnogorci se u njega kunu.
Ne vidim razloga da bilo koje favorizujemo.
ja znm šta jeste bio, mrzitelj Bošnjaka , zvao nas je poganim odrodima. Pisao je samo o toj mrznji prema turcima i pogotovo nama Bošnjacimq. Dakle mrzitelj naš.
- jednonogi_Jack
#11935 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Njegoš je Srbin iz Bijeljine.
-
radostan dan
#11936 Re: Desavanja u Crnoj Gori
oštroumno...nihadns wrote: ↑14/01/2021 16:17 šta je njegoš? U pasošu mu piše - srbin svojerucno pisao.
jesu te to išćerali sa teme o srbiji?
-
llull
#11937 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Auuuu ... ko je ova ?
-
88Sioux
#11938 Re: Desavanja u Crnoj Gori
E ne znam ti ja tačno ko je kudrava ljepotinja, doneo je radostan dan.
Po crtama lica rek'o bih da je od Bjelopavlića.
Po crtama lica rek'o bih da je od Bjelopavlića.
- vatrogasac
#11939 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Vi nas samo pustite na miru, tako ćete najbolje pomoći.
Novi ministar vanjskih poslova Crne Gore Đorđe Radulović: Svi u regiji trebamo pomoći BiH
Članstvo u Europskoj uniji uvjetuje i rješavanje temeljnih problema u zemljama na zapadnom Balkanu koje teže punopravnom članstvu. Gdje, po Vama, leže glavni problemi u ovom dijelu Europe?
Mi naše međusobne probleme moramo rješavati i bez pritiska Europske unije i to stalnim dijalogom. Kada govorimo o konkretnim državama mislim da bismo se u nastupajućem razdoblju trebali fokusirati na Bosnu i Hercegovinu. Mi svi u regiji bi trebali pomoći Bosni i Hercegovini da postane što funkcionalnija i da uhvati korak s drugim državama kada je riječ o eurointegraciji. Za to je potreban regionalni pristup ali i prisustvo Europske unije.
Smatrate li da bi trebalo zadržati instituciju Ureda visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu?
Postoje jasna pravila o tome kada bi ova institucija trebala prekinuti s radom. Kada Bosna i Hercegovina ispuni te kriterije i postane funkcionalna država u punom smislu tog pojma onda bi trebalo i doći do kraja tog mandata. Ali u ovom trenutku to još uvijek nije slučaj.
-
Capljina74
-
radostan dan
-
trocadero
#11943 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Last edited by trocadero on 16/01/2021 02:38, edited 1 time in total.
-
Hemsworth30
#11944 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Je l još uvijek prosrpski puleni vode kolo na ovom topicu?
-
llull
#11945 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Zadovoljan sam ... kako kaze moj komso Dzeva " MAAAJ NAMBRRRR "
-
radostan dan
#11946 Re: Desavanja u Crnoj Gori
dule marković danas napravio zadnji krug sa majbahom....
-
llull
#11947 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Frckavi se ne sali, zaletio se pravo
-
trocadero
#11948 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Spremaš li se za plivanje sutra ?
Ja ću zajedno sa Hedom i Šukrijom za Crnogorsku pravoslavnu crkvu. Manja je konkurencija da se dobije zlatnik. Pa ako budeš raspoložen javi se.
- Zlocin&Kazna
#11949 Re: Desavanja u Crnoj Gori
_BataZiv_0809 wrote: ↑11/01/2021 13:56 Crnogorci ce vazda biti uz mainstream, uz vlast, Podgorici dati ime Titograd za vrijeme Tita, uz Milosevica dok je jak, protiv Milosevica cim ga je Zapad krenuo tamburati, ucestvovali u agresiji a izvukli se bez posljedica, pa medju prvima priznali Kosovo. Nikome nisu prijatelji osim samom sebi, drzava koju vodi okorjeli kriminalac kao svoju privatnu firmu.
Imajuci u vidu sve navedeno, treba da nas boli kurac za Crnu Goru i sta oni misle.
-
Bossona
#11950 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Podgoričanki Nataliji Nilević (27), koja je juče uhapšena zbog prijetnji upućenih Crnogorcima i Albancima je danas nakon saslušanja nadležni tužilac odredio zadržavanje do 72 sata i protiv nje je podnijet optužni predlog
https://balkantimes.press/video-djevojk ... a-nijedna/

https://balkantimes.press/wp-content/up ... pk.mp4?_=1
CRNOGORSKI POLITIČAR, DIREKTNO U GLAVU: "Krivokapićevu vladu prožima četništvo, a Srpska pravoslavna crkva bila je pokretač svih genocida"
Član Glavnog odbora crnogorskog DPS Nikola Gegaj tvrdi da aktuelnu vladu Zdravka Krivokapića, koju smatra jednonacionalnom, "prožima četništvo".
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/18 ... wEzg9XnHdY
https://balkantimes.press/video-djevojk ... a-nijedna/

https://balkantimes.press/wp-content/up ... pk.mp4?_=1
CRNOGORSKI POLITIČAR, DIREKTNO U GLAVU: "Krivokapićevu vladu prožima četništvo, a Srpska pravoslavna crkva bila je pokretač svih genocida"
Član Glavnog odbora crnogorskog DPS Nikola Gegaj tvrdi da aktuelnu vladu Zdravka Krivokapića, koju smatra jednonacionalnom, "prožima četništvo".
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/18 ... wEzg9XnHdY