Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evo nađoh vijest sa otvaranja. Accorhotels (Francuzi) i Orbis Hotel Group (Poljaci). Nema nigdje Arapa/Turaka.
Arapi imaju ono drugo naselje tamo u Tarčinu, prekoputa izlaza sa autoputa. To nikada nije zaživjelo koliko ja znam i mislim da se to često miješa sa ovim MGallery hotelom.
Thorgerson wrote: ↑07/02/2020 13:55
Cemu ovo drvece, pa volio bih da mi neko objasni je li uopste moguce posaditi drvo onako u fasadu!? Mislim znam da ga nece ni biti, ali ovo je smijesno, daj nek izbrisu ovo, brukaju se.
To sa drvecem na preliminarnim slikama je glavna furka, naravno u izvedbi toga ni u tragovima
Inače, ja sam za to da se taj kvadrant dovede u red, neka se gradi novi neboder, i neka se regulise pitanje parkiranja automobila (valjda bi bio red da tu egzistira poveca podzemna garaža!!!), i omoguće normalne prohodne saobraćajnice, ovo sada je ciganluk, koji nije ni za periferije grada , a ne za strogi centar! Ružno!
A pravi je "ciganluk" onaj parking na cesti , auti lijevo i desno , cesta dvosmjerna i jos se guraju i jadni pjesaci , a ostatak prostora tog kvadranta je zakrčen parkiranim autima u općem haosu
Hotel Sarajevo (sada Ibis), u svoj prvoj inkaranaciji (prije dogradjenog sprata na vrhu prve zgrade) je imao posadjeno prilicno veliko drvece.
Evo nađoh vijest sa otvaranja. Accorhotels (Francuzi) i Orbis Hotel Group (Poljaci). Nema nigdje Arapa/Turaka.
Arapi imaju ono drugo naselje tamo u Tarčinu, prekoputa izlaza sa autoputa. To nikada nije zaživjelo koliko ja znam i mislim da se to često miješa sa ovim MGallery hotelom.
Dodaju i da su navedeni samo neki od projekata stranih investitora u sektor proizvodnje, a u “ turizmu su najznačajnije investicije bile Tarčin Forest Resort (TIDC d.o.o. Sarajevo sa kapitalom iz Saudijske Arabije)
Jaro hajde ti malo bolje pogledaj ovaj fotas, Dino mu dodje kao albino bosanceros... Lice li ti ljudi na slici na Francuze, a posebno na Poljake?
Pri tome nista lose i rasisticki ne mislim, nego da na tarabi moze svasta pisati...
Veliki lanci kolikomja znam prodaju i fransize, ne moraju oni biti vlasnici, dok god im se placa "reket" za ime...
Vrijedi napomenuti da je 20. novembra 2019. godine potpisan Sporazum o gradnji kružnog toka, a tada je poručeno da će radovi početi u roku od sedam dana.
Ako vec ne bude ispod zemlje tramvaj kod zeljeznicke, a mislim da nece. Onda neka se aktivira na senzor, ksd naidje tramvaj pola minute nek se upali semafor
Concord wrote: ↑11/02/2020 01:05
Nista tu nece ici ispod zemlje jer je ispod Velesicki potok, koji ide tacno ispod tramvaja od zeljeznicke pa do muzeja.
Zapravo tece ispod cijele trase 1. transferzale Od Bara do muzeja.
Crta se ponovo kružni tok jer sadašnji po planu turbo tok su skontali da ne valja. Valjda ostaje tramvaj i šetnice u nivou (da se spoji Franca Lehara sa trgom Srebreničkih žrtava), a auta se dižu na stubove. Šta će biti na kraju, vidjećemo. Ne znam da li će ambasadi se to svidjeti.
Concord wrote: ↑11/02/2020 01:05
Nista tu nece ici ispod zemlje jer je ispod Velesicki potok, koji ide tacno ispod tramvaja od zeljeznicke pa do muzeja.
Zapravo tece ispod cijele trase 1. transferzale Od Bara do muzeja.
to je potok sušica i ne tece cijelom trasom, vec ispod zeljeznicke stanice prolazi ,tacno gdje je nekad bio šk supermarket i ide ispod platoa i onda nastavlja ulicom halida kajtaza pored ambasade ,do muzeja..
drug_profi wrote: ↑11/02/2020 08:12
A kako se zove ono sto je teklo kroz jarugu izmedju kosevskog i velesica? Gdje sad ide onaj servisni kolosjek.
to je potok Sušica, nekada je odmah ispod ambasade motao prema zapadu i ulijevao se u Miljacku na mjestu Mašinskog fakulteta, pa je ispravljen i trenutno se ulijeva kod Muzeja...
mk ultra wrote: ↑11/02/2020 09:01
duljević je radio i bolničku pa je dosta odstupala od rendera, mislim nije gabaritima, ali izgledom da...
sačekaj dok se napravi
ono je najveća bruka, još se Zec i Mirso fino potpisaše kao autori sa sve tablom i renderima i hop...nakarada...
Vlasnici Tarčin Forest Resorta kao i hotela koji posluje u sklopu istog su Arapi. Arapi su vlasnici hotela Bristol (Novotel), hotela Sarajevo (Ibis Styles), hotela Swissotel (SCC), hotela Residence Inn (Marriot) na Čobaniji, kao i hotela Bosmal Arjaan (Rotana).
Svoj posao su povjerili samo franšizi hotelskih lanaca jer je svakako bolje i pouzdanije, ali svi navedeni su ujedno i "dry hoteli", što znači da ne služe alkohol.