Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
Fudo387
#11926 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nema od toga nista,
Ovo sad je dobitna kombinacija, pobjedjuje i dominira.
Malo sminke i sitne sane za "jarane", sistem se sustinski nece nikad mijenjati.
Mozda ako nas asteroid opali.
Ovo sad je dobitna kombinacija, pobjedjuje i dominira.
Malo sminke i sitne sane za "jarane", sistem se sustinski nece nikad mijenjati.
Mozda ako nas asteroid opali.
- jeza u ledja
#11927 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja mislim da najbolja posljedica izabiranja Trumpa moze biti vracanje radikalnih stavova u umjerenije vode, a ne neko "mijenjanje paradigme". Naravno, puno stvari se treba mijenjati, prvenstveno pretjeran i neogranicen uticaj novca u politici, ali bilo kakve promjene takve vrste se ne mogu raditi tako sto ce biti izabran jedan predsjednik. Promjene se mogu desavati iznutra, iz temelja, i polako. Tako je americki sistem funkcionisao 250 godina, i tako je tu gdje jeste. Nikakve revolucije, radikalni potezi, mijenjanje paradigmi i tako.
Tako da, mislim da najbolja posljedica Trumpa moze biti samo dolazenje pameti miliona ljudi koji ne znaju sta znaci diktatura, pravi rat ili pravo siromastvo.
Tako da, mislim da najbolja posljedica Trumpa moze biti samo dolazenje pameti miliona ljudi koji ne znaju sta znaci diktatura, pravi rat ili pravo siromastvo.
- AleksoMKD
#11928 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
http://www.bbc.com/news/world-us-canada-43381231
US House Republicans find no proof of Trump-Russia collusion
Republicans on a House panel have found no evidence of collusion between the Trump campaign and the Kremlin in the US 2016 presidential election.
Mike Conaway, who leads the inquiry, said the House Intelligence Committee agreed with US intelligence agencies that Russia interfered in the race.
But he said Republicans did not find proof that it was to sway the election in favour of President Donald Trump.
The inquiry is one of several probes looking into alleged Russian meddling.
Investigations by special counsel Robert Mueller and the Senate Intelligence Committee are ongoing.
Mr Mueller is leading a criminal investigation while the congressional inquiries serve to inform the public and make legislative recommendations.
Mr Conaway, the Texas Republican who has led the yearlong probe, announced on Monday the House committee had finished interviewing witnesses and planned to share a draft report with Democratic colleagues on Tuesday.
US House Republicans find no proof of Trump-Russia collusion
Republicans on a House panel have found no evidence of collusion between the Trump campaign and the Kremlin in the US 2016 presidential election.
Mike Conaway, who leads the inquiry, said the House Intelligence Committee agreed with US intelligence agencies that Russia interfered in the race.
But he said Republicans did not find proof that it was to sway the election in favour of President Donald Trump.
The inquiry is one of several probes looking into alleged Russian meddling.
Investigations by special counsel Robert Mueller and the Senate Intelligence Committee are ongoing.
Mr Mueller is leading a criminal investigation while the congressional inquiries serve to inform the public and make legislative recommendations.
Mr Conaway, the Texas Republican who has led the yearlong probe, announced on Monday the House committee had finished interviewing witnesses and planned to share a draft report with Democratic colleagues on Tuesday.
-
FreakyStyley
#11929 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Evo ga, Pompeo SOS, Gina Haspel direktor CIA-e.
https://theintercept.com/2017/02/02/tru ... -director/

https://theintercept.com/2017/02/02/tru ... -director/
- Point.
- GandalfSivi
#11931 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Totalno ocekivano. Exxon se povukao iz ugovora sa Rusijom prije par sedmica, tako da nije bilo ni jednog razloga za Tillersona da se nastavi patiti na ovoj poziciji. Mogao je samo malo manje ofiran biti, pa pricekati barem mjesec, ali ocito lik nije mogao izdrzati vise...
- mO k3
#11932 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
jeli bio ijedan predsjednik koji je vise igraca u svome "timu" izbacio ili ga je napustilo ?? u ovome kratkom vremenu
- Point.
#11933 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Tom glupanu je glavna recenica You're fired, nista onda ne cudi.
-
FreakyStyley
#11934 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Revolving door u Bijeloj Kuci. S Trumpom je jedina konstanta da nema konstante. To vazi za njega licno, a cini se i za selektiranje administracije.
I sad ovo: "Tillerson aide: Trump never explained to Tillerson reason he was fired, and Tillerson had wanted to stay in job."

I sad ovo: "Tillerson aide: Trump never explained to Tillerson reason he was fired, and Tillerson had wanted to stay in job."
- jeza u ledja
- SmokingMan
#11936 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Iskreno,ja bi njemu još jedan mandat dao.Point. wrote:Tom glupanu je glavna recenica You're fired, nista onda ne cudi.
-
FreakyStyley
#11937 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Po Trumptardima naravno, ovo on opet igra intergalakticki 3D sah. Neironicno to misle. Nevjerovatno koliko je jak kult licnosti medju njegovim obozavateljima, cak gore nego medju Obaminim.
- SmokingMan
#11938 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Bolje upućeni,kome je ovaj mediji naklonjen?
- jeza u ledja
#11939 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne kontam.SmokingMan wrote:![]()
Bolje upućeni,kome je ovaj mediji naklonjen?
-
Fudo387
#11940 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kase Tillerson, ljudi, upalim twitter da vidim sta je onaj budalas danas lupio, kad tamo pise da sam dobio otkaz 
- jeza u ledja
#11941 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zasto Tillerson, ministar vanjskih poslova u odlasku, nalazi za potrebu da u svom zadnjem govoru kaze ovo:
Znaci lik kojeg je Trump postavio kao njegova desna ruka, lik koji je imao jake veze sa Rusijom, nakon svega ovoga ima potrebu da napada Rusiju. Zato je i dobio otkaz.Secretary of State Rex Tillerson called out Russia in his farewell statement on Tuesday, telling reporters that “much work remains to respond to the troubling behavior and actions on the part of the Russian government.”
The comment was notable given how hesitant President Donald Trump, the man who just fired Tillerson, has been to condemn Russia for meddling in the 2016 election.
“Russia must assess carefully as to how its actions are in the best interest of the Russian people and of the world more broadly. Continuing on their current trajectory is likely to lead to greater isolation on their party, a situation which is not in any one’s interest,” Tillerson said.
- eltroxin
#11942 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Danas sam slusam radio, i kazu da je u zadnjih 100 godina Clinton bio predsjednik koji je za ovaj period koliko traje i Trumpov mandat ostao bez 11% saradnika sto se smatra najvise i bilo je nevjerovatno. Ovak kreten je na oko 40%!mO k3 wrote:jeli bio ijedan predsjednik koji je vise igraca u svome "timu" izbacio ili ga je napustilo ?? u ovome kratkom vremenu
- jeza u ledja
#11943 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma boli ga kurko. On je svakako tu da unistava vladine institucije.
- vivaldi
#11944 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ako ih donaldo unisti onda su te insitucije vala karina. on mozda jeste predsjednik sa najmanje manira, sa bisernim izjavama, sa najvise tvitova...ali daleko od toga da je najludji.jeza u ledja wrote:Ma boli ga kurko. On je svakako tu da unistava vladine institucije.
- jeza u ledja
#11945 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nece ih unistiti, ne brini se.vivaldi wrote:ako ih donaldo unisti onda su te insitucije vala karina. on mozda jeste predsjednik sa najmanje manira, sa bisernim izjavama, sa najvise tvitova...ali daleko od toga da je najludji.jeza u ledja wrote:Ma boli ga kurko. On je svakako tu da unistava vladine institucije.
Nisam govorio da je najludji, vec da je tu s ciljem da unistava americke institucije. Nisam siguran doduse je li on toga svjestan, ali to je sasvim nebitno.
- video
#11946 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma svjestan je on svega, mojne misliti da nije
Gore od njega samoga je to sto takvih kao on je pun qrac tamo kod vas preko bare.
Gore od njega samoga je to sto takvih kao on je pun qrac tamo kod vas preko bare.
- vivaldi
#11947 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
"trump nema sanse da postane predsjednicki kandidat, nema sanse da postane predsjednik, sjebace ga benon poslije otkaza, sjebace ga istrage oko rusa, bice impeachment, nece docekat godisnjicu mandata...", forumska samouvjerenost je cini mi se obrnuto proporcionalna cinjenicnom stanju.jeza u ledja wrote:Nece ih unistiti, ne brini se.Nisam govorio da je najludji, vec da je tu s ciljem da unistava americke institucije. Nisam siguran doduse je li on toga svjestan, ali to je sasvim nebitno.
cak i danas se desila neobicna stvar. nece tilersona zamjeniti neki redneck iz texasa vec jebote direktor cia-a. zar je moguce da forum zna bolje sta je i kakav trump od njega? zasto se popmeo ne boji da ce ga prije ili kasnije donaldo odbacit ko potrosen kurton? ja ne znam, samo razmisljam naglas, ali to je razmisljanje sasvim na mjestu.
ja mislim isto ono sto sam napisao kada je izabran. iza njegovih poteza stoje neke mocne struje u americi. koliko mocne i sa kakvim ciljevima je vec predmet spekulacija, ali to da je trump samo cirukuznat koji pukom slucajnoscu postade predsjednik mi bas i nije teorija koja pije vode.
-
FreakyStyley
#11948 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pompeo je CIA, naravno, bivsi direktor. Dakle CIA ti SoS. "Bivsi" CIA/NSA ljudi kroz DNC traze nominacije za midterms (cine 25% kandidata mislim, koliko vec), CIA preuzima Senat, CIA talking heads svakodnevno na MSNBC-u. Ne moras bit prepametan da vidis ko radi tihi puc. Trump je taman fino tu da pravi cirkus i budalu od sebe, a ovi lagano ulaze svugdje. U medjuvremenu, njegovi zaludjeni fanovi zive u nekom paralelnom univerzumu gdje on isusava mocvaru i bori se protiv deep statea itd. Drma li Trump institucije namjerno ili slucajno, nije ni bitno, jer ovi lagano klize kroz pukotine sistema.
Bice interesantno, ako nista. Pompeo je puno vise anti-Ruski nastrojen od Rexa, sasvim druga shvatanja ima u vezi Izraela i Irana.
Bice interesantno, ako nista. Pompeo je puno vise anti-Ruski nastrojen od Rexa, sasvim druga shvatanja ima u vezi Izraela i Irana.
- jeza u ledja
#11949 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A ti meni imputiras da sam ja takve stvari govorio? Standardan argument na ovoj temi koji se koristi kad se ne zna sta reci.vivaldi wrote: "trump nema sanse da postane predsjednicki kandidat, nema sanse da postane predsjednik, sjebace ga benon poslije otkaza, sjebace ga istrage oko rusa, bice impeachment, nece docekat godisnjicu mandata...", forumska samouvjerenost je cini mi se obrnuto proporcionalna cinjenicnom stanju.
Kako uopste logicki povezujes izjave tipa "pobjednik izbora ce biti XY", sa izjavom "americke institucije nece biti unistene"? Da kazem "smak svijeta se nece sutra desiti", ti bi na to odgovorio isto?
Zasto se Rex Tillerson ne boji? Zasto se 40+ ostalih nije bojalo?vivaldi wrote: cak i danas se desila neobicna stvar. nece tilersona zamjeniti neki redneck iz texasa vec jebote direktor cia-a. zar je moguce da forum zna bolje sta je i kakav trump od njega? zasto se popmeo ne boji da ce ga prije ili kasnije donaldo odbacit ko potrosen kurton? ja ne znam, samo razmisljam naglas, ali to je razmisljanje sasvim na mjestu.
Cuj zasto se ne boji? Pitaj njih zasto se ne boje. I sta li uopste zelis reci s ovom izjavom? Nije poenta samo ko je na kojoj poziciji, vec koliko je ko na kojoj poziciji i da li je pozicija uopste popunjena. Poenta je u stabilnosti. Nestabilnoscu se pojacava kaoticno stanje, sto slabi moc te ustanove. Ni ovo nije neka nauka ili tesko dokuciva logika.
Ako je tako, onda iza njegovih poteza mogu stajati samo mocne struje u Rusiji, a to moze biti "predmet spekulacija" samo nekome ko ne cita s razumijevanjem vijesti. Inace i ovo je tipicna pausalna izjava bez ikakvog znacenja. Cuj "iza njega stoje mocne struje"? Eksi! Postoji li ijedan dosadasnji predsjednik za kojeg nije tvrdjeno isto?vivaldi wrote: ja mislim isto ono sto sam napisao kada je izabran. iza njegovih poteza stoje neke mocne struje u americi. koliko mocne i sa kakvim ciljevima je vec predmet spekulacija, ali to da je trump samo cirukuznat koji pukom slucajnoscu postade predsjednik mi bas i nije teorija koja pije vode.
Trump jeste cirkusant i nije nikakva slucajnost sto je postao predsjednik, no neke stvari mu se jesu poklopile, kao sto se poklope i vecini uspjesnih kandidata.
Ha...cuj forumska samouvjerenost. Ma nemoj. Napises "shasam vam reko" i "mocne struje vladaju", kliknes Sumbit i sav sretan, jelde? Tebi oci otvorene, mi slijepci, jelde?
- jeza u ledja
#11950 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja ne kontam sta hos reci sa ovom CIA-om?FreakyStyley wrote:Pompeo je CIA, naravno, bivsi direktor. Dakle CIA ti SoS. "Bivsi" CIA/NSA ljudi kroz DNC traze nominacije za midterms (cine 25% kandidata mislim, koliko vec), CIA preuzima Senat, CIA talking heads svakodnevno na MSNBC-u. Ne moras bit prepametan da vidis ko radi tihi puc. Trump je taman fino tu da pravi cirkus i budalu od sebe, a ovi lagano ulaze svugdje. U medjuvremenu, njegovi zaludjeni fanovi zive u nekom paralelnom univerzumu gdje on isusava mocvaru i bori se protiv deep statea itd. Drma li Trump institucije namjerno ili slucajno, nije ni bitno, jer ovi lagano klize kroz pukotine sistema.