Republika Turska
- sunceKOtepsija
#11926 Re: Republika Turska
zet ministar iza Bilala

- Kombat
#11927 Re: Republika Turska
Eh...pa oni koje sam JA pitao upravo tu stvar su imali taj odgovor - naime, na sihir treba NAGAZITIKaligula I wrote:...nema mjesta čuđenju ako je načelnik vjernik, a bit će da jeste... vjerniku je logično da vjeruje i u šejtanska posla, jer i same religije priznaju te pojave...naravno, gledano iz ateističke perspektive to je goroteska par excellenece...sunceKOtepsija wrote:
Melih Gökçek- nacelnik Ankare n+gostujuci na CNN-Turk na pitanje kako je Gulen uticao na tolike ljude u i van zemlje rekao da se Gulen koristi sihrom, tj crnom magijom, upotrbljava dzine (mracne sile) kako bi kontrolisao ljude, i da je i on sam bio zrtva pokusaja opsihrenja od strane Gulena.
njegovog sina Osmana smo vec ranije upoznali, vrlo dirljiv govor
...sreo sam u životu mnogo ljudi, različitih vjera, koji su skloni vjerovanju u te bajke...zapanjujuća je njihova površnost i naivnost...oni vjeruju da komšija komšiji može, naravno putem sihra, načiniti zlo po želji, ali kada ga pitaš zašto sihre ne koriste političari protiv političara, ratnici protiv ratnika, e tu mu onda pamet zastane...da su sihre tako djelotvorne, kao što naivci vjeruju, onda muslimanske, i ne samo muslimanske zemlje, ne bi kupovale lako i teško naoružanje i razvijale nuklearne programe, nego bi vrlo jednostavno opčinili Obamu, Putina i joše neke svjetske moćnike sihribaskim zahvatima, te na taj način riješile svoje probleme, pa ovladale svjetom, a i šire...
...čovjek je posegnuo za vradžbinama onda kada je poželio da sebi objasni pojave kao što su suša, grom, munja, duševne i tjelesne boli...danas je magija neka vrsta zabave gdje mađioničar svojim vještim rukama ili pomoću raznih tehničkih sredstava obmanjuje gledatelje pa oni ponekad vjeruju da je on učinio nešto nemoguće...ali nažalost mnogi podli mađioničari, presvučeni u sihribaze, i dan dans zarađuju fin novac s lake strane...oduvjek je važila ona narodna 'dok je budala, pametni će da žive'...
- Cherry-Cherry
#11928 Re: Republika Turska
E koliko ja znam, može to i na sliku da se napravi, znači djeluje i na daljinu. 
-
Kaligula I
#11929 Re: Republika Turska
...pa može i to, Obami podmetnuti, npr, kada šeta pudlice, a Putinu kada šeta tigroveKombat wrote:
Eh...pa oni koje sam JA pitao upravo tu stvar su imali taj odgovor - naime, na sihir treba NAGAZITI![]()
tj/.naograjisati (nesto kao na PROM-1)
![]()
-
Kaligula I
#11930 Re: Republika Turska
...ako može, računaj na jednu daljinsku...Cherry-Cherry wrote:E koliko ja znam, može to i na sliku da se napravi, znači djeluje i na daljinu.
- Kikibombona
#11931 Re: Republika Turska
Stvarno ne mogu vjerovati da su se ovi oficiri sami predali, kada odlicno znaju kakvim se metodama sluzi turska vojska i policija... Pa knjige su ispisane o zatvoru/logoru u Dijarbakiru... sigurno su i mnogi pucisti ucestvovali u takvim rabotama...
Amnesty International uputio apel: Turske vlasti muče, tuku i siluju zatvorenike
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/amnes ... /160724075
U svakom slucaju - odvratno!
Amnesty International uputio apel: Turske vlasti muče, tuku i siluju zatvorenike
-
Kaligula I
#11932 Re: Republika Turska
...ipak je Erdogan malo veća gnjida nego što sam mislio...znači sunit je vrijedniji od Alavije samo zato što je on sunit...da je obrnuto, vjerovatno bi kao Alvija ponizio sunita...dno dna, nema šta...sunceKOtepsija wrote:-CHP u Istanbulu skup protest protiv drzavnog udara i za ocuvanje demokratije-pristalice nose samo turske zastave i slike K. Ataturka, pozvali su i sve ostale koji su za demokratiji i sekularizam da im se pridruze, skupu je planirano samo obracanje Kemala Kilicdaroglua-predsjednika CHP-a kojeg je Erdogan predizbornoj kampanji optuzivao da nije ni sunija ni musliman, vec Alevija (s obzirom da je iz Tuncelija).
-
Kaligula I
#11933 Re: Republika Turska
...ja sam jučer naišao na info da su neke mladiće na prevaru obukli u vojne uniforme i dali im u ruke prazne puške, ali nisam siguran ko je tu djecu zloupotrijebio?...Kikibombona wrote:Stvarno ne mogu vjerovati da su se ovi oficiri sami predali, kada odlicno znaju kakvim se metodama sluzi turska vojska i policija... Pa knjige su ispisane o zatvoru/logoru u Dijarbakiru... sigurno su i mnogi pucisti ucestvovali u takvim rabotama...
- General War
#11934 Re: Republika Turska
Iiii evo Dzevada
http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU ... -Erdoganom
Nisam citao, nema potrebe al haj da postavim
http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU ... -Erdoganom
Nisam citao, nema potrebe al haj da postavim
- sunceKOtepsija
#11935 Re: Republika Turska
erdogan proziva kilicdaroglua za alevizam,Kaligula I wrote:...ipak je Erdogan malo veća gnjida nego što sam mislio...znači sunit je vrijedniji od Alavije samo zato što je on sunit...da je obrnuto, vjerovatno bi kao Alvija ponizio sunita...dno dna, nema šta...sunceKOtepsija wrote:-CHP u Istanbulu skup protest protiv drzavnog udara i za ocuvanje demokratije-pristalice nose samo turske zastave i slike K. Ataturka, pozvali su i sve ostale koji su za demokratiji i sekularizam da im se pridruze, skupu je planirano samo obracanje Kemala Kilicdaroglua-predsjednika CHP-a kojeg je Erdogan predizbornoj kampanji optuzivao da nije ni sunija ni musliman, vec Alevija (s obzirom da je iz Tuncelija).
https://www.youtube.com/watch?v=PS77-K1WQng
2011 ili ne znam tacno prozivao ga je i za abdest , rekavsi odakle znas kako se uzima abdest, mi abdest uzimamo samo kad se klanja, i opet ga pozvao da prizna da bude iskren, da se ne stidi da je alevija
ima jedan duzi video iz zadnje kampanje gdje bilo kao pod...ebavanje gdje je rekao kao priznaj da si alevija, evo ja sam sunija, ne pravimo razliku...itd. CHP je protestvovao protiv tog prozivanja, rekavsi da vjera pojedinca nemoze i nesmije biti predmet izborne kampanje, medutim tadasnji premijer, danasnji predsjednik je ocito shvatio da indicije da je Kilicdaroglu alevija dobro prolaze kod mase.
- Edin H.
#11936 Re: Republika Turska
"AI ima kredibilne izvještaje da turska policija u Ankari i Istanbulu drži zatvorenike u stresnim pozicijama i do 48 sati, ne dajući im hranu, vodu ili lijekove, verbalno ih vrijeđaju i prijeteći im. U najgorim slučajevima ih tuku i muče, te siluju. Izvještaji o ovome su ekstremno alarmantni, posebno kada vidimo koliko ljudi je uhapšeno u posljednjoj sedmici. Jezivi detalji koje smo dokumentirali su samo dio zlostavljanja koje se možda dešava u zatvorima. Zahtijevamo od turskih vlasti da prekinu ovu odvratnu praksu i dopuste međunarodnim posmatračima da posjete sve zatvorenike u svim mjestima", rekao je direktor AI za Evropu John Dalhuisen.Kaligula I wrote:...ja sam jučer naišao na info da su neke mladiće na prevaru obukli u vojne uniforme i dali im u ruke prazne puške, ali nisam siguran ko je tu djecu zloupotrijebio?...Kikibombona wrote:Stvarno ne mogu vjerovati da su se ovi oficiri sami predali, kada odlicno znaju kakvim se metodama sluzi turska vojska i policija... Pa knjige su ispisane o zatvoru/logoru u Dijarbakiru... sigurno su i mnogi pucisti ucestvovali u takvim rabotama...
Kako navode iz ove organizacije, zatvorenicima nije omogućeno pravo na advokata niti posjeta članova porodice, nisu pravilno informisani o optužbama i nemaju fer suđenje. Proglašenjem vanrednog stanja to je pogoršano jer osobe mogu biti zadržane u zatvoru 30 dana bez optužbi.
Ocekujem da Bake uputi ostar protest i povuce ambasadora iz Turske dok se ne dopusti Amnesty International-u neometan pristup zatvorenicima, logorasima, sta li su vec.
- Cherry-Cherry
#11937 Re: Republika Turska
Kakvu?Kaligula I wrote:...ako može, računaj na jednu daljinsku...Cherry-Cherry wrote:E koliko ja znam, može to i na sliku da se napravi, znači djeluje i na daljinu.
-
Kaligula I
#11938 Re: Republika Turska
Edin H. wrote:"AI ima kredibilne izvještaje da turska policija u Ankari i Istanbulu drži zatvorenike u stresnim pozicijama i do 48 sati, ne dajući im hranu, vodu ili lijekove, verbalno ih vrijeđaju i prijeteći im. U najgorim slučajevima ih tuku i muče, te siluju. Izvještaji o ovome su ekstremno alarmantni, posebno kada vidimo koliko ljudi je uhapšeno u posljednjoj sedmici. Jezivi detalji koje smo dokumentirali su samo dio zlostavljanja koje se možda dešava u zatvorima. Zahtijevamo od turskih vlasti da prekinu ovu odvratnu praksu i dopuste međunarodnim posmatračima da posjete sve zatvorenike u svim mjestima", rekao je direktor AI za Evropu John Dalhuisen.Kaligula I wrote:
...ja sam jučer naišao na info da su neke mladiće na prevaru obukli u vojne uniforme i dali im u ruke prazne puške, ali nisam siguran ko je tu djecu zloupotrijebio?...
Kako navode iz ove organizacije, zatvorenicima nije omogućeno pravo na advokata niti posjeta članova porodice, nisu pravilno informisani o optužbama i nemaju fer suđenje. Proglašenjem vanrednog stanja to je pogoršano jer osobe mogu biti zadržane u zatvoru 30 dana bez optužbi.
Ocekujem da Bake uputi ostar protest i povuce ambasadora iz Turske dok se ne dopusti Amnesty International-u neometan pristup zatvorenicima, logorasima, sta li su vec.
-
Kaligula I
#11939 Re: Republika Turska
...sihribasku, na ove tvoje trešnjice...Cherry-Cherry wrote:Kakvu?Kaligula I wrote:...ako može, računaj na jednu daljinsku...Cherry-Cherry wrote:E koliko ja znam, može to i na sliku da se napravi, znači djeluje i na daljinu.![]()
- Edin H.
#11940 Re: Republika Turska
Kaligula I wrote:Edin H. wrote:
Ocekujem da Bake uputi ostar protest i povuce ambasadora iz Turske dok se ne dopusti Amnesty International-u neometan pristup zatvorenicima, logorasima, sta li su vec.![]()
![]()
...ti zbilja imaš smisla za humor...prije bi raskinuo veze sa svojom ženom nego sa Erdom...
Jes'l video kako Sebiju zamal' hercika ne opali od uzbudjenja kad Erdo drzi govor.
-
Kaligula I
#11941 Re: Republika Turska
...nije jednostavno biti u 'blizini' potencijalnog sultana...srca brže kucaju, pogotovu ženska...Edin H. wrote:Kaligula I wrote:Edin H. wrote:
Ocekujem da Bake uputi ostar protest i povuce ambasadora iz Turske dok se ne dopusti Amnesty International-u neometan pristup zatvorenicima, logorasima, sta li su vec.![]()
![]()
...ti zbilja imaš smisla za humor...prije bi raskinuo veze sa svojom ženom nego sa Erdom...
![]()
Jes'l video kako Sebiju zamal' hercika ne opali od uzbudjenja kad Erdo drzi govor.
- Cherry-Cherry
#11942 Re: Republika Turska
I šta će mi biti?Kaligula I wrote:...sihribasku, na ove tvoje trešnjice...Cherry-Cherry wrote:Kakvu?Kaligula I wrote:
...ako može, računaj na jednu daljinsku...![]()
Nego, što se Sebije tiče, kakvog smlantu ima kod kuće, mora se jadnica ložiti. Sigurno se loži na gotovo svako muško, koje vidi.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#11943 Re: Republika Turska
hahahahahaha
humor na aparatima
humor na aparatima
- sunceKOtepsija
#11944 Re: Republika Turska

-nacelnik Ankare rekao da su piloti koji su oborili ruski avoion prosle godine djelovali po direktnoj naredbi Fethullaha Gulena, cilj im je bio pokvariti odnose izmedu dvije prijateljske zemlje i izolovati Tursku.
-
Kaligula I
#11945 Re: Republika Turska
...malo promjene nikad nije na odmet, pogotovo sa 1/3 predsjednika na sultana...eee to bi već bilo neštoCherry-Cherry wrote:
I šta će mi biti?![]()
![]()
Nego, što se Sebije tiče, kakvog smlantu ima kod kuće, mora se jadnica ložiti. Sigurno se loži na gotovo svako muško, koje vidi.
-
Kaligula I
#11946 Re: Republika Turska
...jebote, ovaj isti Miro Lazović...rod rođeni...sunceKOtepsija wrote:
-nacelnik Ankare rekao da su piloti koji su oborili ruski avoion prosle godine djelovali po direktnoj naredbi Fethullaha Gulena, cilj im je bio pokvariti odnose izmedu dvije prijateljske zemlje i izolovati Tursku.
- Kombat
#11947 Re: Republika Turska
jebi ga...#GeniGeniKameniKaligula I wrote:...jebote, ovaj isti Miro Lazović...rod rođeni...sunceKOtepsija wrote:
- SkyLimit
#11948 Re: Republika Turska
Nevjerovatne scene ovih dana iz Turske, nezapamćeni obračun sa neistomišljenicima i brutalne metode istrage i ispitivanja koje krše sve međunarodne konvencije. Hoće li Bakir to javno osuditi?
- insomnia78
#11949 Re: Republika Turska
Podsjeca me ovo na Tolstojevog "Petra velikog"
Kad Petruska sprijeci pobunu sestre i boljara u pokusaju da mu otmu krunu pa krene da isljedjuje i presudjuje
S moje sokoćalo
Kad Petruska sprijeci pobunu sestre i boljara u pokusaju da mu otmu krunu pa krene da isljedjuje i presudjuje
S moje sokoćalo
- drndalo
#11950 Re: Republika Turska
Risto Djogo je izgleda reinkarnirao....sunceKOtepsija wrote: