Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Hakiz

#11926 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

vatrogasac wrote:
Ako si tragač, naći ćeš. Tebi su postavljeni znakovi, samo ih pratiš i izbjegavaj kratice da šta važno ne propustiš. Shortcuti su dobri samo na kompjuteru.
Ma jok. Sve to nešto uvijeno, sve išaret, a ništa konkretno.

Zaboravi.
MarlboroGold

#11927 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote: Ti bi jedan dan trebao ovdje izloziti svoj pogled na silu, te kako ta ucenja uticu na tvoj zivot i postupke :mrgreen:

WWRD...what would revan do filozofija
Revanizam. Nije ti loša ta ideja. Samo je problem kako privući Nihiliste aka force feedere :D
kerima1

#11928 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by kerima1 »

Ne znam ni ja, nisam ni musliman ni žena. S moje tačke gledišta, sva tri su ispravna.
Ljubav nema religiju, svi istim putevima idete do zenskih srca.
Smrcak15

#11929 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

triconja wrote: Zar u islamu nije zabranjeno uzivati u seksu (u tolikom intenzitetu)?
pa jedino islam je vjera koja nagradjuje sex izmedju supruznika, znaci pise se kao dobro djelo kad supruznici u braku imaju sex, pa to dobro djelo ce biti na vagi dobrih djela koje ce dati tezinu tom tasu vage naspram tasu sa losim djelima.
triconja

#11930 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by triconja »

Smrcak15 wrote:
triconja wrote: Zar u islamu nije zabranjeno uzivati u seksu (u tolikom intenzitetu)?
pa jedino islam je vjera koja nagradjuje sex izmedju supruznika, znaci pise se kao dobro djelo kad supruznici u braku imaju sex, pa to dobro djelo ce biti na vagi dobrih djela koje ce dati tezinu tom tasu vage naspram tasu sa losim djelima.
Zar nije seks vrhunac dunjaluka? Kako zavrse oni koji ogreznu u dunjaluku?
arzuhal

#11931 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by arzuhal »

Ovdje još uvijek frojdistička čajanka...Odo na Film & Zabavu...
Dozer

#11932 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Dozer »

Nego...sta se desava s LGBT populacijom kada umru?

Jesu oni za dzennet ili dzehennem...?
Bloo
Globalna šefica

#11933 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

Dozer wrote:Nego...sta se desava s LGBT populacijom kada umru?

Zaboravio si Q :mrgreen:
:run:
Image
MarlboroGold

#11934 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by MarlboroGold »

Što je najgore, bit života im je uglavnom ljubav i nisu nasilni. Tako divno. I onda završe u vječnoj pećnici :D
Smrcak15

#11935 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

triconja wrote:
Smrcak15 wrote:
Zar nije seks vrhunac dunjaluka? Kako zavrse oni koji ogreznu u dunjaluku?
ljudi imaju pogresno misljenje, kontaju, islam je goli asketizam, zatvori se u kucu, kakvu pecinu, jazbinu, moli se bogui ne mijesas se sa ljudima , takav nacin zivota je i poslanik Muhammed zabranio...to nije islam.

islam je balans, uzimaj i dunjaluk ali pripremaj se za ahiret(buduci svijet)...sve je to balans, da zna covjek balansirati, poput straha i nade, strahuj od bozije kazne ali i nadaj se bozijopj milosti, poput dva krila ptice sa kojima leti gdje hoce, otkini jednu eto ti belaja.

nigdje ne pise da se nesmije uzivati na dunjaluku u dozovljenim stvarima, cak sta vise Bog kaze u Kuranu da je uzivanje recimo u hranu stvorio za ljude pogotovo za vjernike, ali to uzivanje koriste i drugi, jer nece da silom nagonu nikoga u vjeru...

pazi ovo sta Allah kaze o uzivanju:

31.O sinovi Ademovi, lijepo se obucite kad hoćete molitvu obaviti! I jedite i pijte, samo ne pretjerujte(BALANS se trazi); On ne voli one koji pretjeruju
32.Reci: “Ko je zabranio Allahove ukrase, koje je On za robove Svoje stvorio, i ukusna jela?” Reci: “Ona su za vjernike na ovome svijetu, a na onome svijetu su samo za njih.” Eto, tako Mi podrobno izlažemo dokaze ljudima koji znaju
Dozer

#11936 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Dozer »

MarlboroGold wrote:

Što je najgore, bit života im je uglavnom ljubav i nisu nasilni. Tako divno. I onda završe u vječnoj pećnici :D
A i njih bog stvorio po svojoj slici...I oni bozija djeca... I njih je on uputio... I onda neko kaze da onaj gore (ili gdje vec jeste) sve zna i o svemu odlucuje :lol:

A ovi momenti su meni pravo interesantni...
32.Reci: “Ko je zabranio Allahove ukrase, koje je On za robove Svoje stvorio, i ukusna jela?” Reci: “Ona su za vjernike na ovome svijetu, a na onome svijetu su samo za njih.” Eto, tako Mi podrobno izlažemo dokaze ljudima koji znaju
Zasto je negdje "On", a negdje "Mi"?
On je on, to znamo, ali ko su "Mi"?
triconja

#11937 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by triconja »

Dozer wrote:
MarlboroGold wrote:

A i njih bog stvorio po svojoj slici...I oni bozija djeca... I njih je on uputio... I onda neko kaze da onaj gore (ili gdje vec jeste) sve zna i o svemu odlucuje :lol:

A ovi momenti su meni pravo interesantni...
To se dosta koristi u arapskom jeziku, gramatika i ti fazoni.
Smrcak15

#11938 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

MarlboroGold wrote:

to je iluzija, znas kao madjionicarski trik

ti mislis da ce prezrezati osobu, ali to je trik, zabluda, ono su necije druge noge , pa prepolovi po sredini gdje nema nikoga, da bi stvorio iluziju
Image

tako je isto i sa homosexualnom ljubavi...izgleda tako nevino, ljubav, voliti se, ma ljepota od zivota kad gledas sa strane...i kontas ma sta to ima lose kad se dvoje vole :) :kiss: :kiss: :kiss:

ali kada udjes u svijet homosexualizma to je prljav sex, koji te moze kostati glave

prvo, vecinom takve osobe su izolovane u drustvu, ma koliko ko pricao takve osobe se u dosta slucajeva izbjegavaju, a to rezultira da se te osobe osjecaju lose, kad budu izbjegavane, jer se smatraju nastranim. znaci sami put koji su posli jeste tezak put da bi udovoljili nastranim strastima, mozes biti izlovan of familije, od bivsih prijatelja itd a to dovodi do nesrece u zivotu.

sexualni akt izmedju dva spola, recimo muskarci, znaci posto analni otvor nije stvoren za takve radnje, trenjem dolazi do stvaranje ranica u analnom otvoru a tu dolazi kontakt, fekalije i spermatozoidi u krvotok sto moze rezultirati do raznih bolesti, kao HIV, silfilis, gonoreja AIDS itd
A kad smo kod spermatozoida, spermine celije se stvaraju u jajnicima muskaraca, mozda ste se nekad pitali zasto je Bog odvojio jajnike muskarca izvan tijel ada budu??? Uprao zato sto je to imunoloski zasticena zona, jer da su spermine celije unutra negdje u tijeli, imunuloski sistem muskarca bi napadao spermine celije , pa bi to dovelo do katastrofalni posljedica, imunoloski sistem bi to smatrao stranim uljezom kojeg bi napadao...a eto ti odmah autoinomuni bolesti i alergija. Ako tvoja svopstveni imunoloski sistem bi napadao tvoje spermine celije, sta mislis onda sta se desava kad spermine celije dodju do krvotoka drugog muskarca, kakva je to onda reakcija imunoloskog sistema, nesmijem ni zamisliti???

takav sexualni cin samo je zadovoljavanje nastranih strasti, a ne rezultira prokreacijom.....zamisli smo se da je to ok put, i da cijelo covjecanstvo se okrene homosexualizmu, sta bi bilo sa covjecanstvom za 100 Godina...izumrli bi ko dinosaurusi.

homosexualizam sa strane kad gledamo na javi, ono drze se za ruke, vole se, iskasuju ljubav jedno prema druge, djeluje nevino, i ok u tom nekom izopacenom svijetu, ali sustina homosexualizma je odvratna i pogubna za zivot i zdravlje drustva, kako fizicko tako i psihicko zdravlje.

Zar mislite da je jednostavno tek tako izaci "iz ormara" :D ui samo se odjednom svi okrenuti protiv Tebe, ustvari, ne okrenu, nego ti okrenu ledja...niko vise da prozbori sa tobom....sta mislis kako se ta osoba osjeca izolovano...to udara na psihu.
Dozer

#11939 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Dozer »

Nisam bas siguran u to... Znam za ono fol kraljevsko obracanje i to, ali to je malo suplje objasnjenje u ovakvim konstrukcijama u kojima se allah spominje kao "On", a onda se istovremeno i u istom kontekstu spominje i mnozina "Mi".

Ako je Allah nesto "rekao", i to se tako decidno i navede, sta ili ko su onda ovi "Mi"? Nadam se da ce Smrle, kao expert, ovo pojasniti...
Last edited by Dozer on 05/02/2018 11:12, edited 1 time in total.
Smrcak15

#11940 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote: A ovi momenti su meni pravo interesantni...
to MI je masjestis pluralis, ili na engleskm Royal We, kraljevsko Mi , iako se radi o jednom personi.

Pa kralj bi prije govorio za sebe u govoru, Mi, nacin uzdizanja , zbog svoje pozicije medju narodom.
Pa Bogu je prikladnije onda da kroisti taj termin Mi za Sebe. to nije plural, za vise bogova, nego kraljevsko Mi za jednu personu.

kad kaze On, to je u drugom licu, ali kad kaze u prvom licu Mi (to jeste Ja)
Bloo
Globalna šefica

#11941 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

Kako je danas hladno...
Bloo
Globalna šefica

#11942 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:...to udara na psihu.

Image
Dozer

#11943 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: to je iluzija, znas kao madjionicarski trik

tako je isto i sa homosexualnom ljubavi...izgleda tako nevino, ljubav, voliti se, ma ljepota od zivota kad gledas sa strane...i kontas ma sta to ima lose kad se dvoje vole :) :kiss: :kiss: :kiss:

ali kada udjes u svijet homosexualizma to je prljav sex, koji te moze kostati glave
:-)
prvo, vecinom takve osobe su izolovane u drustvu, ma koliko ko pricao takve osobe se u dosta slucajeva izbjegavaju, a to rezultira da se te osobe osjecaju lose, kad budu izbjegavane, jer se smatraju nastranim. znaci sami put koji su posli jeste tezak put da bi udovoljili nastranim strastima, mozes biti izlovan of familije, od bivsih prijatelja itd a to dovodi do nesrece u zivotu.
A ko je izolovao te osobe u drustvu? :D
Kakvo je to uopste drustvo? :D
Sta cemo s hodzama i popovima koji su gay? Pedofili? Zasto oni nisu izolovani od drustva? :D
sexualni akt izmedju dva spola, recimo muskarci, znaci posto analni otvor nije stvoren za takve radnje, trenjem dolazi do stvaranje ranica u analnom otvoru a tu dolazi kontakt, fekalije i spermatozoidi u krvotok sto moze rezultirati do raznih bolesti, kao HIV, silfilis, gonoreja AIDS itd
A kad smo kod spermatozoida, spermine celije se stvaraju u jajnicima muskaraca, mozda ste se nekad pitali zasto je Bog odvojio jajnike muskarca izvan tijel ada budu??? Uprao zato sto je to imunoloski zasticena zona, jer da su spermine celije unutra negdje u tijeli, imunuloski sistem muskarca bi napadao spermine celije , pa bi to dovelo do katastrofalni posljedica, imunoloski sistem bi to smatrao stranim uljezom kojeg bi napadao...a eto ti odmah autoinomuni bolesti i alergija. Ako tvoja svopstveni imunoloski sistem bi napadao tvoje spermine celije, sta mislis onda sta se desava kad spermine celije dodju do krvotoka drugog muskarca, kakva je to onda reakcija imunoloskog sistema, nesmijem ni zamisliti???
Za tvoju informaciju, trenjem dolazi i do stvaranja mikro ranica na cuni prilikom vaginalnog sexa izmedju muskarca i zene.
Dalje, iako su mosnje, ili ti jaja, kod muskaraca izvan unutrasnjosti tijela, to niposto ne znaci da nisu sastavni dio tijela i da ista krv koja kola kroz ruke i noge i mozak ne kola i kroz jaja. I ruka ti je izvan tijela, crni Smrle... Dakle - ne lupaj gluposti, ziv bio. Cuj, da su jaja unutar tijela, imunosni sistem bi ih napao :D. Odavno vecu glupost nisam procitao :lol: :lol: :lol:
Zasto onda, po ovoj tvojoj logiKi, imunosni sistem zene ne napada njenju jajnu celiju koja se formira jednom mjesecno UNUTAR njenog tijela?
takav sexualni cin samo je zadovoljavanje nastranih strasti, a ne rezultira prokreacijom.....zamisli smo se da je to ok put, i da cijelo covjecanstvo se okrene homosexualizmu, sta bi bilo sa covjecanstvom za 100 Godina...izumrli bi ko dinosaurusi.
Za tvoju informaciju, homosexualizam je postojao puno prije pojave vjerskih knjiga.
homosexualizam sa strane kad gledamo na javi, ono drze se za ruke, vole se, iskasuju ljubav jedno prema druge, djeluje nevino, i ok u tom nekom izopacenom svijetu, ali sustina homosexualizma je odvratna i pogubna za zivot i zdravlje drustva, kako fizicko tako i psihicko zdravlje.
Ma ja. Nered na Zemlji, jel' tako? Nije po Allahovom "uputstvu". A, kako je to moguce ako je Allah taj koji je kreirao sve? Zasto je onda kreirao homoseksualce, bez obzira na spol? Zajebavao se malo, a? Da vidi na sta ce i to liciti?
Zar mislite da je jednostavno tek tako izaci "iz ormara" :D ui samo se odjednom svi okrenuti protiv Tebe, ustvari, ne okrenu, nego ti okrenu ledja...niko vise da prozbori sa tobom....sta mislis kako se ta osoba osjeca izolovano...to udara na psihu.
Sexualnost se ne bira, crni Smrle...
to MI je masjestis pluralis, ili na engleskm Royal We, kraljevsko Mi , iako se radi o jednom personi.

Pa kralj bi prije govorio za sebe u govoru, Mi, nacin uzdizanja , zbog svoje pozicije medju narodom.
Pa Bogu je prikladnije onda da kroisti taj termin Mi za Sebe. to nije plural, za vise bogova, nego kraljevsko Mi za jednu personu.

kad kaze On, to je u drugom licu, ali kad kaze u prvom licu Mi (to jeste Ja)
Dakle, Allah nije samo bog, nego je ujedno i kralj? Cool :D
Dozer

#11944 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Dozer »

Bloo wrote:Kako je danas hladno...
Allah nam navuk'o malo oblaka i minusa. I smoga. Sta se bunis odma'....
Bloo
Globalna šefica

#11945 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

Dozer wrote:
Bloo wrote:Kako je danas hladno...
Allah nam navuk'o malo oblaka i minusa. I smoga. Sta se bunis odma'....
Cerendam da ode Smrletova nebuloza na drugu stranu :D
MarlboroGold

#11946 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by MarlboroGold »

Smrle, popusti me sa quotanjem. Imaš i druge ljude :D
Kako kažeš, ja makar vjerujem u dušu za razliku od ovih svih drugih zlih ateista :D
To ti mene pokušavaš preobratiti u muslimana? :lol:
Haman sam negdje na pola puta :D
Bloo
Globalna šefica

#11947 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

Da li je neko od vas gledao ovaj film?

http://www.imdb.com/title/tt3767682/?ref_=tt_rec_tt
Smrcak15

#11948 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:---
A ko je izolovao te osobe u drustvu? :D
Kakvo je to uopste drustvo? :D
normalne osobe, norma je biti hetero, a homosexualac izuzetak.
Sta cemo s hodzama i popovima koji su gay? Pedofili? Zasto oni nisu izolovani od drustva?
izolovati , njih treba pogotovo vise kazniti.
Za tvoju informaciju, trenjem dolazi i do stvaranja mikro ranica na cuni prilikom vaginalnog sexa izmedju muskarca i zene.
nije tacno, jer vagina i penis produciraju svoje prirodne lubrikante, manja je frikcija tu, nego u analnom otvoru.

Dalje, iako su mosnje, ili ti jaja, kod muskaraca izvan unutrasnjosti tijela, to niposto ne znaci da nisu sastavni dio tijela i da ista krv koja kola kroz ruke i noge i mozak ne kola i kroz jaja. I ruka ti je izvan tijela, crni Smrle... Dakle - ne lupaj gluposti, ziv bio. Cuj, da su jaja unutar tijela, imunosni sistem bi ih napao :D. Odavno vecu glupost nisam procitao

https://www.buzzfeed.com/alexkasprak/th ... .lsk5QbqWL
Semen is protected from your body's immune system so that your own body doesn't attack it as a foreign substance.

Sperm does not begin to form in a male's body until he hits puberty. By that time your body's immune system has already decided which kinds of cells are part of the human body and which are not. That means, according to Morgentaler, that left to it's own devices, your body would attack sperm as an invader. That's why the testiciles are shielded (in many complex ways) from the rest of the body. The testes are what is referred to as an "immunologically privileged site."

Testicular defense systems: immune privilege and innate immunity
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4197207/

Odavno vecu glupost nisam procitao
nista pametno ne citas pa zato.

Zasto onda, po ovoj tvojoj logiKi, imunosni sistem zene ne napada njenju jajnu celiju koja se formira jednom mjesecno UNUTAR njenog tijela?
ovdje pricamo o sperminim celijama a ne o jajnicima zene.
Za tvoju informaciju, homosexualizam je postojao puno prije pojave vjerskih knjiga.
pa sta ?? to sto je postojao ne znaci da je ok.

pa i ubistva su postojala prije vjerskih knjiga , pa je li to ok onda samo zato sto je postojalo prije vjerskih knjiga??
Ma ja. Nered na Zemlji, jel' tako? Nije po Allahovom "uputstvu". A, kako je to moguce ako je Allah taj koji je kreirao sve? Zasto je onda kreirao homoseksualce, bez obzira na spol? Zajebavao se malo, a? Da vidi na sta ce i to liciti?
homosexualni nagoni si dio iskusenja....

mozda se i meni sexa sa 3 ili 4 zene odjednom, mozda me pali to, ali to neznaci da bi trebao pristati zato sto mozda moja dusa naginje zlu, netreba biti rob duse, nego treba dusu drzati u lancima kao sto se pas cuva, a ne da Tebe pas cuva za lanac.

Dakle, Allah nije samo bog, nego je ujedno i kralj? Cool
kralj znaci Vladar, onaj koji donosi zakon, izvrsavaju se njegove naredne, presudjuje, izvrsava smrtnu presudu itd

samim tim je Kralj/Vladar.
Bloo
Globalna šefica

#11949 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

Smrcak, ljubazno te molim da prestaneš objašnjavati svoje/islamske poglede na LGBTQ populaciju.

Tebi je neprirodno, meni je prirodno. Ti ne tolerišeš, meni ne smeta.

Kraj priče.
Smrcak15

#11950 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

MarlboroGold wrote:Smrle, popusti me sa quotanjem. Imaš i druge ljude :D
Kako kažeš, ja makar vjerujem u dušu za razliku od ovih svih drugih zlih ateista :D
To ti mene pokušavaš preobratiti u muslimana? :lol:
Haman sam negdje na pola puta :D
ja samo realno pisem, tebi je dato sto mnogima od nas nije, da se dusa otrgne iz tijela kroz jednu astralnu projekciju....na taj nacin je tebi Bog samo pokazao, nisi samo tijelo kao sto ateiste tvrde, nemoze sad tebi ni vjernik ni ateista doci i reci, hej brate, znas, evolucija kaze nema duse,, znas da je to samo mozak koji daje svijestm, nikakve duse i guzice pasije....okani se toga....

kako bi ti gledao na takvog salabajzera?? vjerovatno bi rekao, prodji me se...jer znas da si ti empirijski dozovio sto taj palamudator nije, i onda bi sad ko tebi nesto ubijedjivao.

Tako isto vazi za mene, ja sam osjetio dzinski svijet svojim tijelom, i to je za mene emprijski dokaz, kao sto je za Tebe empirijski dokaz to iskustvo astraklne projekcije.
Last edited by Smrcak15 on 05/02/2018 11:35, edited 3 times in total.
Post Reply