Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#11926 Re: Liverpool FC

Post by Logovan »

Gandalf wrote:
Vlasnici Liverpoola žele odlazak Brendana Rodgersa

Prema navodima engleskih medija, vlasnička struktura Redsa nije zadovoljna rezultatima u ovoj sezoni, te namjeravaju da Rodgersu uruče otkaz.
Liverpool nakon 11 odigranih kola zauzima 11 poziciji na tabeli Premiershipa, što nije rasplet kakav su se nadali u rukovodstvu Redsa.
Također, Liverpool loše stoji i u Ligi prvaka, pa je ostanak Rodgersa na klupi engleskog velikana pod velikim upitnikom.
Čovjek se pogubio u mnogo čemu, ekipi je potrebna drastična promjena i taktike i pristupa igri, BR to očigledno ne može ponuditi.
Koliko loše vodi ekipu, mislim da bi trebao sam sebe otjerati. :oops:
Mustang1

#11927 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Njegov domet je ocigledno pravljenje osrednje ekipe .. Za vrha nije .. I jedina opcija bi trebao biti ili Kenny ali da mu se da nekoliko godina ili neki stariji provjereni trener ali malo je takvih koji trenutno nemaju posao .. Ove mlade obecavajuce trenere nek okace macku o rep :D
Muhamed Đakmić

#11928 Re: Liverpool FC

Post by Muhamed Đakmić »

Kenny i slicni stariji treneri su takve ublehe, da Liverpool nikad vise nece Ligu prvaka igrati dovede li ih.
Mustang1

#11929 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

A ko nije ubleha ?
MyTao

#11930 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Tesko da ce BR dobiti otkaz, jedino ako nastavi ovako jos nekoliko mjeseci, sto se nece desiti. Pocetak jeste katastrofalan ali oni su jos uvijek samo 4 boda od top 4. U LP imaju sve u svojim rukama, i igraju dvije tekme protiv slabijih protivnika, tako da ce vjerovatno proci. Ovo novinari spekulisu zbog losih rezultata. Arsenal i United nisu u nista boljoj poziciji u EPL-u... a to su glavni konkurenti za top 4.

Sa Sturridgom ce to sve izgledati bolje, samo da se opet ne povrjedi. Ako ne bude gurao panjeve kao Allen, Lovren i Johnson bit ce sve OK :)
Muhamed Đakmić

#11931 Re: Liverpool FC

Post by Muhamed Đakmić »

Mustang1 wrote:A ko nije ubleha ?
Jedini razlog što Kenny ne bi bio pod pritiskom da izbori Ligu prvaka u ovoj sezoni je taj što je ne bi izborio ni u prošloj. Pa vodio je Liverpool prije Rodgersa, hoćeš reći da je ono ličilo na nešto?

Liverpool je u takvoj poziciji da mora budućnost graditi na trenerima poput Rodgersa, nema tu neke velike pameti. Slično kao Borussia Dortmund na Kloppu ili Atletico na Simeoneu.

Evo, daj ti ime iskusnog trenera koji je usput realna meta za Liverpool i garancija dobrih rezultata :D
Gandalf

#11932 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

puno je tu toga AKO - Rodgers me svakim danom sve više podsjeća na onog našeg reprezentativnog trenera panja, potpuno istu taktiku i stil igre gura kao i prošle godine a napad mu čine skroz deseti igrači a slaba igra u odbrani je postala katastrofalna

mislim da će nas do Januara u potpunosti izbaciti iz borbe za LP, o ovogodišnjoj LP ni ne razmišljam, tu je već napravio vagon budaleština, sa onolikim fondom za igrače u svojoj trećoj sezoni je MORAO biti na vrhu tabele a s Realom na bare - bare po snazi u dvomeču

250 miliona eura je profućk'o, doveo hrpu igrača kalibra za Swanseu ili West Ham, taktički slab, formacijski tvrdoglav do bola, rezultate nema i neće ih ni imati, novi trener je potreban, BR je u ovoj sezoni otkrio sve svoje slabosti, od Murinjovog učenika sam mnogo više očekivao, Ameri ga neće trpjeti još dugo, još dva - tri poraza i on je nogiran, znaju novinari namirisati kad' će trener biti sacked
Muhamed Đakmić

#11933 Re: Liverpool FC

Post by Muhamed Đakmić »

Po meni on mora dobiti priliku da završi ovu sezonu, u ovisnosti od toga koliko unaprijedi igru do kraja nje i sljedeću (ne vjerujem da 4. mjesto mogu ikako dohvatiti). Ja pitam za ime trenera koji je garancija boljih rezultata za Liverpool, a da je realna opcija. Takav ne postoji, mogu se okrenuti ili ovim revolucionarima tipa Kloppa i Rodgersa, ili se okrenuti potpuno potrošenim trenerima kao što su Hiddink, Capello i slični, koji od stare slave čvakaju ugovore i kontinuirano se brukaju.
todd_smith

#11934 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

Mislim da je njemu prosla sezona malo udarila u glavu, gdje je kontao da jeste bilo do Suareza, ali do njega je vise bilo jer je Suarez igrao njegovu formaciju, njegov sistem i njegovu ideju sprovodio u djelo.

Zato mislim da je i doveo Balotellija, da se pokaze kao neki mag, kao ono Mancini, Morinho i ostali nisu mogli od njega da naprave napadaca koji ce igrati super, tako da cu ja to uraditi i pokazati svima da sam i ja odlican kao ovi vrhunski menadzeri.

I previse ga je taj ego sjebao da nije ni razmisljao pragmaticno i za nastavak razvoja i slicno.
Towelie

#11935 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

Liverpul ako zeli bilo kakav napredak na duge staze i kontinuitet, mora se pruziti sansa Rodzersu pa makar ove sezone ne izborio 4.mesto. Smenjivanjem trenera na svake 2-3 godine mora iznova da se prolazi tranzicioni period i klub tapka u mestu. Uostalom, koliko je Fergi dobio sezona u Junajtedu sa losim rezultatima.
Towelie

#11936 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

todd_smith wrote:Mislim da je njemu prosla sezona malo udarila u glavu, gdje je kontao da jeste bilo do Suareza, ali do njega je vise bilo jer je Suarez igrao njegovu formaciju, njegov sistem i njegovu ideju sprovodio u djelo.

Zato mislim da je i doveo Balotellija, da se pokaze kao neki mag, kao ono Mancini, Morinho i ostali nisu mogli od njega da naprave napadaca koji ce igrati super, tako da cu ja to uraditi i pokazati svima da sam i ja odlican kao ovi vrhunski menadzeri.

I previse ga je taj ego sjebao da nije ni razmisljao pragmaticno i za nastavak razvoja i slicno.
Doveo je Balotelija jer nije imao nikog drugog, a kraj prelaznog roka se priblizavao, pa je bilo daj sta das. Dve nedelje pre kupovine Balotelija je sam Rodzers izjavio da nema sanse da ga kupe.
todd_smith

#11937 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

Bilo je igraca ba, bio je Remy kojeg nisu uzeli lafo zbog srca, ali eto Chelsea ga uze. Bio je i Bony kao opcija ali eto preskup mu bio, ali Markovic za 20m i Balotelli za 16m i Lovren za 20m su mu sasvim pristojne cijene.
Muhamed Đakmić

#11938 Re: Liverpool FC

Post by Muhamed Đakmić »

Ne znam baš u kojoj bi mjeri Remy bio rješenje. Pa taj nije Pandži i Spahiću meda mogao na Stade de Franceu :D :D

Nije Remy loš igrač, ali Chelsea ga je uzeo kao zamjenu za Diega Costu, a Liverpool bi se sa njima trebao kao takmičiti. Nije to ta klasa jednostavno.
todd_smith

#11939 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

Pa lik je bio sasvim ok za Newcastle, ako je trazio zamjenu za Suareza onda ni ocajnik ne bi isao za Balotellija.

Uostalom ko je bolji Balotelli ili Remy? ja bih uvijek isao za Remija, jer ok napadac a i nemas nikakvog sranja sa njim. Ali eto.

Sto Bonyja nije uzeo, nemam pojma lik je za klasu bolji od oba spomenuta napadaca iznad.
Towelie

#11940 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

todd_smith wrote:Pa lik je bio sasvim ok za Newcastle, ako je trazio zamjenu za Suareza onda ni ocajnik ne bi isao za Balotellija.

Uostalom ko je bolji Balotelli ili Remy? ja bih uvijek isao za Remija, jer ok napadac a i nemas nikakvog sranja sa njim. Ali eto.

Sto Bonyja nije uzeo, nemam pojma lik je za klasu bolji od oba spomenuta napadaca iznad.
Oni su se cenkali oko Bonija za par miliona, i onda kada je istekao rok, posle Svonsi nije ni hteo da proda jer nemaju vremena zamenu da nadju. Bio je dostupan Lacazette, medjutim niko se toga nije setio. Decko razbija u Lionu, a bio bi jeftiniji i od Balotelija i od Bonija. Liverpul svakao nije vise klub koji moze da dovede spiceve poput D.Koste, vec mora da trazi one sa potencijalom da postanu a klasa napadaca.
todd_smith

#11941 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

Jednostavno imaju los sistem skautinga i transfer politike. To ih najvise jebe.
Towelie

#11942 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

Da, neki drugi timovi bi s budzetom za transfere koji su oni imali ove sezone bili kandidati za titulu.
Muhamed Đakmić

#11943 Re: Liverpool FC

Post by Muhamed Đakmić »

Towelie wrote:Da, neki drugi timovi bi s budzetom za transfere koji su oni imali ove sezone bili kandidati za titulu.
Southampton bi je već osigurao :D :D
Mustang1

#11944 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Ma za Kenny.a bar znam da bi dao svoj maskimum i da ne bi gurao igrace ako vidi da nema nafake od njih kao sto ovaj gura neke .. Ako nista igrali bi najbolji sa kojima raspolaze .. A mislio sam na trenera tipa Ancelloti,Del Bosque i koji jos imaju .. Oni znaju sta rade i sta kupuju a ne ovi sa vizijom .. U danasnjem fudbalu nema mjesta za viziju .. Kupujes igraca koji ce dati svoj maksimum odmah i sad a ne za godinu dvije .. Uredu je jednog talenta ili dva ali ne sva pojacanja da budu buduci talenti :-)
Muhamed Đakmić

#11945 Re: Liverpool FC

Post by Muhamed Đakmić »

Mustang1 wrote:Ma za Kenny.a bar znam da bi dao svoj maskimum i da ne bi gurao igrace ako vidi da nema nafake od njih kao sto ovaj gura neke .. Ako nista igrali bi najbolji sa kojima raspolaze .. A mislio sam na trenera tipa Ancelloti,Del Bosque i koji jos imaju .. Oni znaju sta rade i sta kupuju a ne ovi sa vizijom .. U danasnjem fudbalu nema mjesta za viziju .. Kupujes igraca koji ce dati svoj maksimum odmah i sad a ne za godinu dvije .. Uredu je jednog talenta ili dva ali ne sva pojacanja da budu buduci talenti :-)
Nema mjesta za viziju ako si Real Madrid, ako si Liverpool mora ga biti. Uostalom, najbolji igrači Liverpoola u ovom trenutku su došli u klub kao nedokazani.
Gandalf

#11946 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Samo mi nije jasno zašto nisu doveli Shaqiria, komotno su mogli dovesti i Mandžukića, sa tim Bayernovim dvojcem, postigli bi kudikamo više golova, sa prvim bi se ganjali po vrhu tabele za bobu-dvije - niti jedan od njih dvojice nije neka aman zaman klasa k'o CR pa da ih se nije moglo dovesti, a para su imali za bacanje i uglavnom su ih like a boss i bacali :gunjastajl:

O zadnjem veznom se više nema smisla ni pričati : M'villa, Diame, Song, Tiote - ma ni pokušali nisu niti jednog da dovedu, tako da smo i dalje kao i zadnjih par godina primorani na sredini gledati bravure magičnog dua Leiva - Allen koji su čini mi se u svojih 500 utakmica u klubu zajedno postigli jedan gol i udijelili čitavu jednu asistenciju

Image
MyTao

#11947 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Liverpool nikada, I pored velikog uspjeha nije dovodio "zvijezde" I dokazane igrace u klub.

Mozda jedino takvo pojacanje koje su imali je bio Morientes a I on je bio flop. Tako da nikad nije sigurno.

Problem sa BRom je to sto dovodi "talente" I onda ih otjera prije nego sto dobiju sansu. Ovaj prelazni rok je potrosio 100m a n.a. bernabeu mu igrali Lucas, Allen I Borini.
todd_smith

#11948 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

Torress je bio dokazan igrac u La Ligi prije nego sto su ga doveli.

Harry Kewell je bio dokazan igrac u leedsu prije nego sto su ga doveli.

Ima tu jos igraca, jednostavno u zadnje vrijeme tj zadnjih 5-6 godina nisu uspjeli da dovode nikoga jer su: 1. trosili pare na odrone 2. druge ekipe nudile vise nego oni
MyTao

#11949 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Torres je imao potencijal da bude ono sto je bio u Liverpoolu, ali nije bio dokazan igrac.... Bio je ko I Suarez u Ajaxu. Imao je veliku reputaciju da mu je trebalo po 4-5 sansi po utakmici da bi zabio jednom.
todd_smith

#11950 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

Kako nije bio dokazan igrac kada je sa 19 godina bio kapiten Atletika i bio jedan od najboljih napadaca u Spaniji? Daj ba.
Post Reply