Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
crvenebrigade

#11926 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crvenebrigade »

Objektivitet wrote:
crvenebrigade wrote:
Objektivitet wrote:Corto kao da ima neke licne razmirice sa Suljagicem, de nam ti kazi od svih kaindidata ko ti je najblizi tvojoj opciji?

Gledajuci psiholoski profil osobe koja stoji iza onakvih postova, primjeti se blaga prisutnost PTSP-a :shock:
Naravno, cim neko napise istinu o stranackom preletacu i osumnjicenom za porodicno nasilje, covjeku koji svaki dan, nanovo, demantuje sam sebe, dakle, ako neko saopsti gorku ali punu istinu o Emiru Suljagicu proglasite ga ludim.

Zaista ste genijalni! :-)

Kao prvo ne moras me persirati. Kao drugo moja genijalnost je proporcinalna tvojoj ociglednosti jednog partijskog placenika koji pokusava da obmanjuje javnost i predstavlja politicku elitu kao borce za COVJEKA. Da se tvoja partija bori zaista za te stvari ne bi imali najgoru federalnu vlast ikad, i ne bi se ponovo lizala sa onima zbog kojih i jeste kiksali jer su vas stari iskusni lisci iz SDA nanovo iskoristili i navukli kao francusku sobaricu, te unistili rejting kod naroda, zbog cega ste sada vi angazovani da to popravljate. Umjesto da to preusmjerite u prave ciljeve koji ovu drzavu unistavaju zadnjih 20 godina, vi se borite protiv bilo kakvog progresa i sanse da se status quo prevazidje..
Pa, zapravo vi stalno popravljate i uljepsavate biografiju Emira Suljagica, spinujuci pricu od opravdanih i objektivnih kritika kako je mijenjao stranke, bio osumnjicen za porodicno nasilje, izjasnjavao se kao Bosanac, pa onda to poricao, zloupotrebljavao incijativu 1. mart za svoju predizbornu kampanju, prijavljivao, pa odjavljivao prebivaliste u RS i mnogo toga jos sto uzaludno zelite popraviti i zabasuriti, kad je pitanju kontroverzni Emir Suljagic. :D
Last edited by crvenebrigade on 05/08/2014 17:48, edited 1 time in total.
Objektivitet

#11928 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Objektivitet »

crvenebrigade wrote:
Pa zapravo vi stalno popravljate biografiju Emira Suljagica, spinujuci pricu od opravdanih kritika kako je mijenjao stranke, bio osumnjicen za porodicno nasilje, izjasnjavao se kao Bosanac, pa onda to poricao, zloupotrebljavao incijativu 1. mart za svoju predizbornu kampanju, prijavljivao, pa odjavljivao prebivaliste u RS i mnogo toga jos sto uzaludno zelite popraviti i zabasuriti, kad je pitanju kontroverzni Emir Suljagic. :D
Druze, obzirom da furate drugarstvo u partiji, ja pisem za sebe i svoje misljenje, nemam apsolutno nikakve veze sa bilo kakvom strankom, jednostavno sam kivan na SDP jer sam slijepo vjerovao i ispao naivan. Moj glas vise nikad necete dobiti. Kakav god Emir bio, ne moze biti gori od covjeka kojem Dodik i SNSD spase ministarsku poziciju. Kljucno pitanje je sada sta je njemu Lagumdzija zauzvrat obecao, ili vec dao?

Vas problem je sto zaposljavate u web agenturu upravo ljude kao sto si ti, gdje zbog vas ta tehnika je postala kontraproduktivna za sami SDP, zbog vas su neki portali postali ocigledni pod cijim su okriljem. Satiranje.com, MOJpor.., eizbori.ba, i kako sam sad primjetio pokrenuli ste neku grupu koja se bori za pomoc poplavljenim područjima, gdje jos uvijek ne koristite nista u stranacke svrhe, i za sad je jedna super ideja za pomoc ljudima, bar to nemojte ukaljati da koristite poplave u svrhe kampanje, kao sto sam cuo da ste na pakete pomoci stavljali SDP naljepnice a mogluce i da je glasina..
Corto Maltese

#11929 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Objektivitet wrote: Kakav god Emir bio, ne moze biti gori od covjeka kojem Dodik i SNSD spase ministarsku poziciju
Da, to je vječno pitanje.
Ko je gori?
Onaj smrad, ili čankoliz koji je smradu knjige pisao?
Last edited by Corto Maltese on 05/08/2014 18:25, edited 4 times in total.
crvenebrigade

#11930 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crvenebrigade »

Objektivitet wrote:
crvenebrigade wrote:
Pa zapravo vi stalno popravljate biografiju Emira Suljagica, spinujuci pricu od opravdanih kritika kako je mijenjao stranke, bio osumnjicen za porodicno nasilje, izjasnjavao se kao Bosanac, pa onda to poricao, zloupotrebljavao incijativu 1. mart za svoju predizbornu kampanju, prijavljivao, pa odjavljivao prebivaliste u RS i mnogo toga jos sto uzaludno zelite popraviti i zabasuriti, kad je pitanju kontroverzni Emir Suljagic. :D
Druze, obzirom da furate drugarstvo u partiji, ja pisem za sebe i svoje misljenje, nemam apsolutno nikakve veze sa bilo kakvom strankom, jednostavno sam kivan na SDP jer sam slijepo vjerovao i ispao naivan. Moj glas vise nikad necete dobiti. Kakav god Emir bio, ne moze biti gori od covjeka kojem Dodik i SNSD spase ministarsku poziciju. Kljucno pitanje je sada sta je njemu Lagumdzija zauzvrat obecao, ili vec dao?

Vas problem je sto zaposljavate u web agenturu upravo ljude kao sto si ti, gdje zbog vas ta tehnika je postala kontraproduktivna za sami SDP, zbog vas su neki portali postali ocigledni pod cijim su okriljem. Satiranje.com, MOJpor.., eizbori.ba, i kako sam sad primjetio pokrenuli ste neku grupu koja se bori za pomoc poplavljenim područjima, gdje jos uvijek ne koristite nista u stranacke svrhe, i za sad je jedna super ideja za pomoc ljudima, bar to nemojte ukaljati da koristite poplave u svrhe kampanje, kao sto sam cuo da ste na pakete pomoci stavljali SDP naljepnice a mogluce i da je glasina..
Opet samo insinuiras, podmeces i spinujes. Odgovori sta od onoga sto sam napisao nije tacno, a odnosi se na tvog kontroverznog Emira Suljagica? :thumbup:

P.S. I ti mi pricas o nekakvoj web agenturi, a registrovan si na forum 17. jula 2014. godine!? Smijesan si skroz! :lol:
Objektivitet

#11931 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Objektivitet »

Corto Maltese wrote:
Objektivitet wrote: Kakav god Emir bio, ne moze biti gori od covjeka kojem Dodik i SNSD spase ministarsku poziciju
Da, to je vječno pitanje.
Ko je gori?
Onaj gad, ili čankoliz ko je o gadu knjige pisao?
Ako covjek ne mijenja svoje misljenje, ili je vrlo mudar ili je budala, rekvose stari kinezi. Kazem ti isti sam ti, vjerovao sam u to da su oni predstavnici ljevice, i vidimo na sta je na kraju spala ljevica.

A za ovog clana pozlatka, moj motiv i tvoj motiv su kako dijagonalno tako i horizontalno suprotni. Da li je Insinuiranje to kad sve ono sto imam u prijateljima SDP-a a znam da su poredani po centrali gore, dal u kol centru, dal u webagenturi, jer malo se previse hvale pred ljudima o tome kako su bitan segment SDPove kampanje, upravo likea i shareuje stvari upravo sa tih portala. Ima jedna knjiga zove se Logika a napisao je Gajo Petrovic mnogo je korisna za raskrinkavanje ociglednih stvari..
Last edited by Objektivitet on 05/08/2014 18:25, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#11932 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

joint union wrote:
Alfons Kauders wrote:
Dobro, 300KM bi moglo objasniti zasto sam ih uzeo podjebavati danas, ali ne objasnjava prethodna 3-4 mjeseca, jer sam poceo onda kada je postalo ocito da je DF samo privjesak SBB.

Mislim, bilo bi preskupo, jbg to je sa 22 radna dana mjesecno cca 6,600KM svaki ubogi mjesec.
Kako preskupo moj Alfonse, sad ce repa od poplava.
Ko kaze da je 300 dnevnica i gdje se prijavljuje ako jeste? Da uzmem neplaceno do izbora :D
(Corto, znam sta ces reci, pada visina dnevnice garant :D )
Pa dobro, nekom dnevnica, nekom plata. :D

Kriptokomunjarama najscesce ovo drugo.
Alfons Kauders

#11933 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Objektivitet wrote:
crvenebrigade wrote:
Objektivitet wrote:Corto kao da ima neke licne razmirice sa Suljagicem, de nam ti kazi od svih kaindidata ko ti je najblizi tvojoj opciji?

Gledajuci psiholoski profil osobe koja stoji iza onakvih postova, primjeti se blaga prisutnost PTSP-a :shock:
Naravno, cim neko napise istinu o stranackom preletacu i osumnjicenom za porodicno nasilje, covjeku koji svaki dan, nanovo, demantuje sam sebe, dakle, ako neko saopsti gorku ali punu istinu o Emiru Suljagicu proglasite ga ludim.

Zaista ste genijalni! :-)

Kao prvo ne moras me persirati. Kao drugo moja genijalnost je proporcinalna tvojoj ociglednosti jednog partijskog placenika koji pokusava da obmanjuje javnost i predstavlja politicku elitu kao borce za COVJEKA. Da se tvoja partija bori zaista za te stvari ne bi imali najgoru federalnu vlast ikad, i ne bi se ponovo lizala sa onima zbog kojih i jeste kiksali jer su vas stari iskusni lisci iz SDA nanovo iskoristili i navukli kao francusku sobaricu, te unistili rejting kod naroda, zbog cega ste sada vi angazovani da to popravljate. Umjesto da to preusmjerite u prave ciljeve koji ovu drzavu unistavaju zadnjih 20 godina, vi se borite protiv bilo kakvog progresa i sanse da se status quo prevazidje..
Oprosti, a gdje su bili i koju su funkciju obavljali Suljagic i Komsic kada su ih... to... navukli ko Kacavenda tinejdzera?

Ja znam gdje sam ja bio i znam da nikad u zivotu nisam imao partijsku, a gdje su bili oni?
Objektivitet

#11934 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Objektivitet »

Suljagic koliko se sjecam je napustio SDP vec u prvoj godini mandata, komsic je na pola mandata izasao kada su poceli upravo da rade ono protiv cega se bore (Sejdic-finci tematika). Ajd budi realan, Komsic da je ostao u SDPu imao bi puno vise koristi nego da je krenuo u projekat valstite stranke, jedino ako nije bacio kasike koje su mu rekle da ce njegova stranka postat ozbiljan politicki subjekt. I to bez para, bez infraunutstrukture, i bez unutarstranacke strukture. Suljagic kada je krenuo da radi konkretno, sto se tada nije svidjelo SDA i IZ izgubio je podrsku svoje stranke i naravno izasao. Za mene sve ono sto SDA opstruira a da nije neki nacionalni vitalni interes je neka zavrzlama koja udara na njihove planove koji se svode na licne interese..
crvenebrigade

#11935 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crvenebrigade »

Objektivitet wrote:Suljagic koliko se sjecam je napustio SDP vec u prvoj godini mandata, komsic je na pola mandata izasao kada su poceli upravo da rade ono protiv cega se bore (Sejdic-finci tematika). Ajd budi realan, Komsic da je ostao u SDPu imao bi puno vise koristi nego da je krenuo u projekat valstite stranke, jedino ako nije bacio kasike koje su mu rekle da ce njegova stranka postat ozbiljan politicki subjekt. I to bez para, bez infraunutstrukture, i bez unutarstranacke strukture. Suljagic kada je krenuo da radi konkretno, sto se tada nije svidjelo SDA i IZ izgubio je podrsku svoje stranke i naravno izasao. Za mene sve ono sto SDA opstruira a da nije neki nacionalni vitalni interes je neka zavrzlama koja udara na njihove planove koji se svode na licne interese..
Ne odgovori mi "web agentu DF-Zeljko Komsic" niti na jedno pitanje o skrivenim, "prljavim" crticama iz biografije Emira Suljagica? :lol:
Objektivitet

#11936 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Objektivitet »

crvenebrigade wrote:
Objektivitet wrote:Suljagic koliko se sjecam je napustio SDP vec u prvoj godini mandata, komsic je na pola mandata izasao kada su poceli upravo da rade ono protiv cega se bore (Sejdic-finci tematika). Ajd budi realan, Komsic da je ostao u SDPu imao bi puno vise koristi nego da je krenuo u projekat valstite stranke, jedino ako nije bacio kasike koje su mu rekle da ce njegova stranka postat ozbiljan politicki subjekt. I to bez para, bez infraunutstrukture, i bez unutarstranacke strukture. Suljagic kada je krenuo da radi konkretno, sto se tada nije svidjelo SDA i IZ izgubio je podrsku svoje stranke i naravno izasao. Za mene sve ono sto SDA opstruira a da nije neki nacionalni vitalni interes je neka zavrzlama koja udara na njihove planove koji se svode na licne interese..
Ne odgovori mi "web agentu" niti na jedno pitanje o skrivenim, "prljavim" crticama iz biografije Emira Suljagica? :lol:
Lave nemam ja potrebe tebi da odgovaram na ta pitanja, kad ti imas zacementirano misljenje da je tvoj vozd nesta dobro za ove ljude i ovu drzavu. Druga stvar je to da se uopste ne stavljam u neku ulogu nekog cuvara Emirovog lika i djela. Ja samo kazem da je po meni on trenutno jedini izbor zbog stvari koje je uradio za nesrbe u RS-u , te zato sto ima dovoljno hrabrosti da otvoreno prica protiv trentune politicke elite na nacin za koji slabo ko ima hrabrosti..
crvenebrigade

#11937 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crvenebrigade »

Objektivitet wrote:
crvenebrigade wrote:
Ne odgovori mi "web agentu" niti na jedno pitanje o skrivenim, "prljavim" crticama iz biografije Emira Suljagica? :lol:
Lave nemam ja potrebe tebi da odgovaram na ta pitanja, kad ti imas zacementirano misljenje da je tvoj vozd nesta dobro za ove ljude i ovu drzavu. Druga stvar je to da se uopste ne stavljam u neku ulogu nekog cuvara Emirovog lika i djela. Ja samo kazem da je po meni on trenutno jedini izbor zbog stvari koje je uradio za nesrbe u RS-u , te zato sto ima dovoljno hrabrosti da otvoreno prica protiv trentune politicke elite na nacin za koji slabo ko ima hrabrosti..
Pa tvoj Emir Suljagic je hinjski pobjegao od povratnika u RS-u, na nacin da ih je prevario promjenom i prijavom svog prebivalista u Federaciji.

A posto ti Emir Suljagic nije (is)pricao koliko je volio svog dragog vodju (ili po tebi vozda) Zlatka Lagumdziju, evo ti kratko podsjecanje na jedino u cijelosti zavrseni posao Emira Suljagica u zivotu, odvratni panegirik kojeg je pisao o tom strasnom vozdu kojeg spominjes:

https://www.google.ba/search?q=pogled+n ... 3&ie=UTF-8 :mrgreen:
Objektivitet

#11938 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Objektivitet »

Image

Posto vidim da si se trudio da se sto prije ostavi na stranici iza ova slika koja vas raskrinkava, a redovno pucate linkove koje zelite da ljudi vide..

I dojadilo mi se vise raspravljat cisto zbog drugih ljudi, a i ja nisam placen kao ti da sjedim i komentarisem po internetu, imam pametnijeg posla..
crvenebrigade

#11939 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crvenebrigade »

Objektivitet wrote:Image

Posto vidim da si se trudio da se sto prije ostavi na stranici iza ova slika koja vas raskrinkava, a redovno pucate linkove koje zelite da ljudi vide..

I dojadilo mi se vise raspravljat cisto zbog drugih ljudi, a i ja nisam placen kao ti da sjedim i komentarisem po internetu, imam pametnijeg posla..
Opet bez ijednog odgovora, spinujes, trolas i provaljen si skroz!

Nedavno registrovani, ali izuzetno nevjesti DF-ovac. :lol:
Last edited by crvenebrigade on 05/08/2014 19:06, edited 1 time in total.
joint union

#11940 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

Alfons Kauders wrote:

Pa dobro, nekom dnevnica, nekom plata. :D

Kriptokomunjarama najscesce ovo drugo.
Ili to rade iz cistog ubjedjenja, pa ako ih se sjete za dan Republike, sjete.
Salu na stranu, al' mi je fascinantno da je kadar koji se koristi za ovaj internet-boj uzasan, pa kontam da to ovi rade za kiflu. Valjda da placaju bilo bi to mnogo, ako nista, inteligentnije. Mislim da je vrijeme da se otvori tema "Internet i predizborna kampanja".
Hafis

#11941 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

[/quote]

Legenda :D
Dobro vam je i trajao....sitnica, desetak godina...ali bolje ikad nego nikad.
Samo Zlaja je stvarno meštar...od ovog tupsona napraviti ikonu.
A opet s druge strane Bogić nije izdurao pošteno ni dvije godine.
Better Man

#11942 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

crvenebrigade wrote:

Prozivaš čovjeka da je tek nedavno registrovan, a i ti si isto tek nedavno registrovan. Razlika 10 dana. Lagumdžija je sotona i najveće zlo koje je moglo zadesiti BiH uz SDA, HDZ, SBiH, SNSD i slične i vrijeme je da se trajno smijene i pošalju na doživotne robije.
crvenebrigade

#11943 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crvenebrigade »

Better Man wrote:
crvenebrigade wrote:

Prozivaš čovjeka da je tek nedavno registrovan, a i ti si isto tek nedavno registrovan. Razlika 10 dana. Lagumdžija je sotona i najveće zlo koje je moglo zadesiti BiH uz SDA, HDZ, SBiH, SNSD i slične i vrijeme je da se trajno smijene i pošalju na doživotne robije.
Stigla pomoc i podrska iz zbunjenih redova DF-a, ili je mozda od koalicionog partnera SBB-Fahrudin Radoncic? :lol:

Bogami nije nimalo cudno sto vam se sef Zeljko Komsic cesto osjeca kao kompletan idiot, vjerovatno i zbog toga kad (pro)cita ove vase djetinjaste trolove i lose izvedene spinove. :thumbup:
Objektivitet

#11944 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Objektivitet »

Rekoše ovi što Spinuju Dok Progovore. Pa dok vi niste poceli, ljudi nisu znali sta je spin, zahvaljujuci vama SPIN je postao sami diskurs!

Neg kako ono SDP predstavlja sve građane, je li ovako?

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/sp ... jdic-finci

Neke predstavljamo manje, neke više, zavisi gdje zive i ko je vecina u toj regiji. Kako vas nije stid igrati se sa vrijednostima glasova, ko ste vi da odlucujete ciji glas koliko vrijedi?
crvenebrigade

#11945 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crvenebrigade »

Objektivitet wrote:Rekoše ovi što Spinuju Dok Progovore. Pa dok vi niste poceli, ljudi nisu znali sta je spin, zahvaljujuci vama SPIN je postao sami diskurs!

Neg kako ono SDP predstavlja sve građane, je li ovako?

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/sp ... jdic-finci

Neke predstavljamo manje, neke više, zavisi gdje zive i ko je vecina u toj regiji. Kako vas nije stid igrati se sa vrijednostima glasova, ko ste vi da odlucujete ciji glas koliko vrijedi?

Zaboravio si napisati i to kako vam se sef Zeljko Komsic dogovara sa mrskim Draganom Covicem (HDZ) i postenjacinom Fahrudinom Radoncicem (SBB) u nekoj kafani u Sirokom Brijegu, onako institucionalno i drzavnicki: :D

Šta su u Širokom Brijegu dogovorili Radončić, Čović i Komšić?

SARAJEVO – Sada već bivši dužnosnik Demokratske fronte i također bivši županijski ministar obrazovanja u Sarajevu, ekscentrični Damir Marjanović je pomalo osvetnički, zbog poigravanja s njegovim imenom i nacionalnom opredijeljenošću, nanio svom dojučerašnjem stranačkom šefu Željku Komšiću uistinu bolan udarac.
Pojašnjavajući razloge buntovničkoga i naprasnoga napuštanja Demokratske fronte, gotovo na pragu kandidature za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH, Marjanović je razotkrio dobrano senzacionalističku tajnu, misteriozni sastanak, kako je tajnovito kazao, “ljutih neprijatelja” u “širokom hercegovačkom gradu”, ostavljajući tako puno prostora javnosti da dođe do lakoga odgovora o kojem se mjestu u Hercegovini radi.

Spreman surađivati

A čim se spomenuo Široki Brijeg odmah je postalo jasno i s kim se to Željko Komšić i susreo. Ubrzo nakon toga, pod pritiskom javnosti, Komšić je priznao da je napokon uspio ono što u punih osam godina mandata u Predsjedništvu države nije.
Posjetio je opušten i bez kompleksa i tu fatalnu “radikalnu utvrdu” zapadnu Hercegovinu. S ponosom je također priznao kako mu je ostala još želja kročiti i u istočnu Hercegovinu. Možda jednom zgodom pohodi vladiku Grigorija i to baš u danu kada kod njega bude Milorad Dodik.
Komšić to u neku ruku i najavljuje priznanjem kako je spreman surađivati i s dojučerašnjim “mrskim” političkim protivnikom iz Laktaša. Nebitno, Željko Komšić je u zadnje vrijeme po osobnom priznanju, s hrvatskim čelnicima razgovarao u više navrata, “tri puta s Martinom Ragužem, nekoliko puta s Lijanovićem, s Kukićem isto tako, i jednom s Čovićem” i to eto, u Širokome Brijegu.
Treba li podsjećati kako je središnjica HDZ-a BiH u Mostaru i kako je Čović predsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH, lako je do toga susreta moglo doći i u Sarajevu pa makar i u nekom od Radončićevih nebodera ili restorana. Uz sve naprezanje pokazalo se ipak da se u ovoj maloj državici ništa ne može sakriti. A kako bi i moglo kada su i Komšić i Čović okruženi svitom obavještajaca ali i kontraobavještajaca koji ne mogu tajnu čuvati niti rođenoj majci.

Pragmatične veze Čovića i Komšića

Damiru Marjanoviću je zasmetalo što se prije izbora prave planovi za postizborne koalicije. Iz onog što je bivši ministar obrazovanja Sarajevske županije naveo da se zaključiti i kako su “ljuti neprijatelji”, Željko Komšić, Dragan Čović i Fahrudin Radončić, razgovarali o stvaranju preduvjeta za postizbornu koaliciju triju stranaka SBB-a, DF-a i HDZ-a BiH.
Iz Čovićevoga okruženja je procurila informacijama kako je stožernik prihvatio inicijativu već promoviranoga partnera Fahrudina Radončića da se održi trilaterala u koju će, eto, biti uključen i čelnik Demokratske fronte Željko Komšić, koji je, eto, već profilirani Radončićev partner, i u ponudi je stajalo da će zauzvrat Komšić odustati od nekoga karizmatičnoga kandidata za hrvatskoga člana državnoga Predsjedništva.
U tom je trenutku u optjecaju bio prvo Damir Marjanović pa onda i Karolina Karačić. I da, nikako se ne smije smetnuti s uma da akademik Slavo Kukić nikada nije bio definitivno prekrižen. Strah od izbornoga poraza i srozavanje osobnoga autoriteta iznova su pragmatično povezali Čovića i Komšića.
Treba se naime sjetiti kako je Komšić, iako osporavan i pljuvan kao hrvatski član Predsjedništva, po nagovoru jednoga kontroverznoga hercegovačkoga svećenika, koji je napustio franjevački red i mota se po svim političkim salonima od Mostara i Sarajeva pa do Zagreba, dobio i prestižni “pečat”. :D
Od tada je jedno vrijeme postojao link i “tiha ljubav” između Dragana Čovića i Željka Komšića koji su se manifestirali kroz promoviranje Čovićevih časnika u OS-u BiH i nekih osoba u diplomaciji. Isticanjem anonimne Terzić Šeremet za hrvatskoga člana Predsjedništva, Komšić je učinio ustupak Čoviću i istodobno odustao od politike da se bošnjačkim glasovima nameće hrvatski član Predsjedništva BiH.
Napravio je otklon od politike SDP-a kojoj je on osam godina bio sredstvo potiranja hrvatskog suvereniteta u BiH, i uvećao šanse da, ovaj put u Predsjedništvo sjedne onaj koji osvoji najveću potporu hrvatskih birača, a to bi trebao biti, po Radončićevoj, Komšićevoj i naravno Čovićevoj kalkulaciji samoproglašeni hrvatski stožernik.
- Cilj je relaksacija odnosa između Bošnjaka i Hrvata i stabilizacija prilika u BiH, nevješto je obrazložio sam Komšić teme sastanka koje je imao i odluku DF-a o isticanju dva kandidata.

Dva bloka

Kako tvrde dobri poznavatelji prilika u DF-u, računica sudionika sastanka je jasna. Komšić je svjestan kako bi ponovno pravljenje vlasti u FBiH, bez HDZ-a BiH, vjerujući da će ta stranka uvjerljivo pobijediti među Hrvatima, bio sulud posao koji bi gurnuo BiH još bliže provaliji, i još više povećao jaz između Hrvata i Bošnjaka.
S druge, pak, strane, u okolnostima, kada su se na bošnjačkoj političkoj sceni jasno profilirala dva bloka; jedan koji čine SDA i SDP i drugi koji čine SBB i DF, Čović je navodno postao svjestan da će mu ili Lagumdžija ili Komšić morati biti partneri za formiranje vlasti nakon izbora.
Iz onog što je Lagumdžija napravio protekle četiri godine isključivanjem HDZ-a iz izvršne vlasti u FBiH i stigmatiziranja Čovića kao krivca za sve loše u BiH, jasno je, naime, da je lider HDZ-a BiH Lagumdžiju “prekrižio” pa mu i nije preostala druga mogućnost već pokušati postići dogovor s drugim blokom SBB-DF prije izbora, o formiranju vlasti u Federaciji nakon izbora.
Ipak, mnogi analitičari drže kako je u Širokom Brijegu napravljen račun bez krčmara. Takvi naime apsolutno ne vide u budućoj vlasti niti Čovića, niti Radončića, a pogotovo ne Komšića. Takva teza argumentira se predviđanjem da će u bošnjačkom biračkom tijelu pobjedu odnijeti SDA i SDP, a nikako SBB ili DF, dok će kod Hrvata HDZ 1990. u najmanju ruku biti ravnopravan HDZ-u BiH što već sada pokazuju neka istraživanja.
Moglo bi se dakle desiti da SDA pod palicom Bakira Izetbegovića, koji se s Radončićem gleda “preko nišana”, prigrli u budućoj vlasti SDP ali i “devedesetku” i još neku hrvatsku stranku. Ako se poklopi da u RS-u i na državnoj razini pobijedi Savez za promjene, a ne Dodikov SNSD eto nove opasnosti da Čovićev HDZ BiH “izvisi” i na državnoj razini.
Svih tih zamki je apsolutno svjestan i Dragan Čović jer on nikada ne bi sjeo za stol s Komšićem da njegov HDZ BiH hoće bjanko za partnera SDA i SDP… Ali, čudnu igru igra Željko Komšić. On polako ali sigurno gubi kompas i neobjašnjivo stremi prema neprirodnim opcijama.
To je dokaz da nije uspio stabilizirati stranku i da se plaši izbornoga kolapsa, pa se paranoično želi na vrijeme za nekoga zalijepiti pod svaku cijenu kako bi preživio na političkoj pozornici. Moglo bi ga to koštati jer “s vragom tikve sadi”.

Piše: A. Mrkonjić/Dnevni list
Last edited by crvenebrigade on 05/08/2014 20:08, edited 1 time in total.
Objektivitet

#11946 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Objektivitet »

Pa lave uključi malo vijuge, zar niste upravo vi dogovarali sa HDZ-om o vrijednosti glasa ?
webby-x

#11947 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

ZLATKO I BAKIR HAMAN SU NAS ZADUŽILI ZA MILIJARDU I TRISTA MILIONA MARAKA
http://demokratskafronta.ba/index.php?l ... ew=484%2C4

Je li ovo stvarno književni bosanski?

:roll:
crvenebrigade

#11948 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crvenebrigade »

Objektivitet wrote:Pa lave uključi malo vijuge, zar niste upravo vi dogovarali sa HDZ-om o vrijednosti glasa ?
Odgovorit ce ti umjesto mene vas nekadasnji viskopozicionirani clan rukovodstva, casni dr. Damir Marjanovic:

Damir Marjanović napustio Demokratsku frontu: Ne mogu da shvatim dogovore "ljutih neprijatelja"!

Prije dvije sedmice sam vratio svoju člansku kartu i napustio mjesto člana predsjedništva. Razlozi? Ima ih više, ali je presudilo to što su vodeći ljudi 'te stranke' ušli u zvanične predizborne koalicije i nezvanične predizborne kalkulacije sa već postojećim strankama koje su dobrim dijelom odgovorne za stanje u kojoj se BiH nalazi", napisao je Marjanović.

Istakao je da je bio jedan "nezvaničnih kandidata za člana predsjedništva", te da je nakon napuštanja stranke postao i "zvanični kandidat".

"Mogu shvatiti političke igre, iskorištavanje prilika, promjene strategije i sklapanje novih saveza. No, jednostavno ne mogu da shvatim fige u džepu, neiskrene riječi i tajne sastanke i dogovore 'ljutih neprijatelja' početkom jula u jednom 'širokom hercegovačkom gradu' (koji se naravno nikada nisu 'zvanično' desili). Da li je ovo kraj? Pa naravno da nije, jer idemo dalje – a kako bi drugačije", dodao je Marjanović :thumbup:
Last edited by crvenebrigade on 05/08/2014 20:14, edited 1 time in total.
webby-x

#11949 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

Objektivitet wrote:Pa lave uključi malo vijuge, zar niste upravo vi dogovarali sa HDZ-om o vrijednosti glasa ?
Jesi li svjestan da i sada postoji vrijednost glasa?
Znate li uošće razlike između Doma Naroda i Zastupničkog Doma?
Znate li uopće zašto postoji Dom Naroda?
joint union

#11950 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

crvenebrigade wrote:
Odgovorit ce ti umjesto mene vas nekadasnji clan rukovodstva dr. Damir Marjanovic:

Damir Marjanović napustio Demokratsku frontu: Ne mogu da shvatim dogovore "ljutih neprijatelja"!

Prije dvije sedmice sam vratio svoju člansku kartu i napustio mjesto člana predsjedništva. Razlozi? Ima ih više, ali je presudilo to što su vodeći ljudi 'te stranke' ušli u zvanične predizborne koalicije i nezvanične predizborne kalkulacije sa već postojećim strankama koje su dobrim dijelom odgovorne za stanje u kojoj se BiH nalazi", napisao je Marjanović.

Istakao je da je bio jedan "nezvaničnih kandidata za člana predsjedništva", te da je nakon napuštanja stranke postao i "zvanični kandidat".

"Mogu shvatiti političke igre, iskorištavanje prilika, promjene strategije i sklapanje novih saveza. No, jednostavno ne mogu da shvatim fige u džepu, neiskrene riječi i tajne sastanke i dogovore 'ljutih neprijatelja' početkom jula u jednom 'širokom hercegovačkom gradu' (koji se naravno nikada nisu 'zvanično' desili). Da li je ovo kraj? Pa naravno da nije, jer idemo dalje – a kako bi drugačije", dodao je Marjanović :thumbup:
O kome se radi?
Post Reply