Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- supercali
#11901 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako mislis na ono pogledaj u retrovizor prije preticanja valjda se to ne treba objasnjavati da vidis ima li koga
- zomri
#11902 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
poseban krug pakla za kombi komercijaliste.
jutros šalta trake u titovoj, prestrojava se bez žmigavca kod čeke jer tramvaj, a on mora odmah prestrojiti. onda opet kod predsjedništva poslije tram stanice iz tram trake hoće frajko lijevo
, umalo udes ne bi.
jutros šalta trake u titovoj, prestrojava se bez žmigavca kod čeke jer tramvaj, a on mora odmah prestrojiti. onda opet kod predsjedništva poslije tram stanice iz tram trake hoće frajko lijevo
-
tempuser
#11903 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U prosli petak je debil kamionom niz Ivan prema Mostaru prosao pored 3 ugibalista i naredao 36 auta iza sebe prije nego sto se pomakao.skafiskafsnjak wrote:Prisjetim se famlije svim kamiondzijama koji guslaju 50-60kmh , a imaju x prosirenja da stanu .
- skafiskafsnjak
#11904 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma nije samo tu, svugdje je problem. Ajd sto nam je shit drzava, pa smiju vikendom voziti, shit je jos sto za taj vikend krenes da se provozas i uzivas pa te neki takav idiot jebe u zdrav mozak. Al sta ces, svakakva bagra i polaze vozacketempuser wrote:U prosli petak je debil kamionom niz Ivan prema Mostaru prosao pored 3 ugibalista i naredao 36 auta iza sebe prije nego sto se pomakao.skafiskafsnjak wrote:Prisjetim se famlije svim kamiondzijama koji guslaju 50-60kmh , a imaju x prosirenja da stanu .
- arslanica
#11905 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
isto kao što si učen školski kako sa lijeva ili desna u rikverc parkirati, isto tako postoji pravilo obilaženja biciklistesupercali wrote:Ako mislis na ono pogledaj u retrovizor prije preticanja valjda se to ne treba objasnjavati da vidis ima li koga
- amar1994
#11906 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne znam sta ocekujete od nekog seljackog loletempuser wrote:U prosli petak je debil kamionom niz Ivan prema Mostaru prosao pored 3 ugibalista i naredao 36 auta iza sebe prije nego sto se pomakao.skafiskafsnjak wrote:Prisjetim se famlije svim kamiondzijama koji guslaju 50-60kmh , a imaju x prosirenja da stanu .
ima i pravih profi vozaca , meni se svaki put potrefe
- beni-bu-man
#11907 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E moji vi, vi kad ste polagali dosta se pravila promjeniloarslanica wrote:isto kao što si učen školski kako sa lijeva ili desna u rikverc parkirati, isto tako postoji pravilo obilaženja biciklistesupercali wrote:Ako mislis na ono pogledaj u retrovizor prije preticanja valjda se to ne treba objasnjavati da vidis ima li koga
- supercali
#11908 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja koliko znam kad se u rikverc parkiras upalis sva 4 i onda odradjujes radnju a tako si i najzamjeceniji jer obicni zmigavac lijevo desno ne znaci da ces parkiratiarslanica wrote:isto kao što si učen školski kako sa lijeva ili desna u rikverc parkirati, isto tako postoji pravilo obilaženja biciklistesupercali wrote:Ako mislis na ono pogledaj u retrovizor prije preticanja valjda se to ne treba objasnjavati da vidis ima li koga
- Logovan
#11909 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Upravo tako.supercali wrote:Ja koliko znam kad se u rikverc parkiras upalis sva 4 i onda odradjujes radnju a tako si i najzamjeceniji jer obicni zmigavac lijevo desno ne znaci da ces parkiratiarslanica wrote:isto kao što si učen školski kako sa lijeva ili desna u rikverc parkirati, isto tako postoji pravilo obilaženja biciklistesupercali wrote:Ako mislis na ono pogledaj u retrovizor prije preticanja valjda se to ne treba objasnjavati da vidis ima li koga
- beni-bu-man
#11910 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A kruzni tok 
- supercali
#11911 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki nisu savladali ni pravac a kamoli raskrsnicu i kruzni
- arslanica
#11912 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
isti je biciklista bio prije X godinabeni-bu-man wrote:E moji vi, vi kad ste polagali dosta se pravila promjeniloarslanica wrote:isto kao što si učen školski kako sa lijeva ili desna u rikverc parkirati, isto tako postoji pravilo obilaženja biciklistesupercali wrote:Ako mislis na ono pogledaj u retrovizor prije preticanja valjda se to ne treba objasnjavati da vidis ima li koga
ma znaš šta ... ustvari .. ne znam ni ja što se uopšte ovdje javljam, kad su ovdje sve profesionalci
čuj onoga - sa žmigavcima
- arslanica
#11913 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ho'š me naučiti ... pojma nemambeni-bu-man wrote:A kruzni tok
- beni-bu-man
#11914 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
necuarslanica wrote:ho'š me naučiti ... pojma nemambeni-bu-man wrote:A kruzni tok![]()
- arslanica
#11915 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
alli ja kad sam polagala prije X godinabeni-bu-man wrote:necuarslanica wrote:ho'š me naučiti ... pojma nemambeni-bu-man wrote:A kruzni tok![]()
uzmi testove i obnovi gradivo
- beni-bu-man
#11916 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zato ti kazem uzmi testove i obnovi gradivoarslanica wrote:
alli ja kad sam polagala prije X godinanije bilo kružnih tokova
- arslanica
#11917 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ondaK ću se ja kroz kružni laktatibeni-bu-man wrote:zato ti kazem uzmi testove i obnovi gradivoarslanica wrote:
-
boshniak
#11918 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Očit prekršaj, puna linija, na FB grupi BHTruck čovjek javno priznaje da je vozio taj kamion, šta policiji više treba.Dadulino wrote:Situacija od danas,FIS-ovac ulijeće u makazice,al brza reakcija i sve ok..biće da mu je šleper dao "žmigavac" da ide..al..
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#11919 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Preporučio bih ti i ja, položio sam prije 2 godine pa se fino sjećam, čak i u knjizi onoj žutoj je navedeno da se parkiraš sa sva 4 žmigavca uključena, čak mi je i instruktor (iskusan) to govorio.beni-bu-man wrote:zato ti kazem uzmi testove i obnovi gradivoarslanica wrote:
Što ne sa samo jednim žmigavcem ?
Prvo i osnovno, vozač iza tebe može pomisliti da ćeš možda naprijed i desno skrenuti pa si upalio/la, i krenuti unaprijed kako ti kreneš unazad, pa belaj nastane. A drugo vidljiviji si sa sva 4 u svakom slučaju
- supercali
#11920 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jbt ja se jos toga i ne sjecam al mi logika govori sva 4 pa parkiraj jer se nesto desava na cesti
-
530i
#11921 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Al valjate gluposti...kakva 4 žmigavca i parkiranje?! 4 žmigavca se koriste kad je u pitanju opasnost...za vožnju unazad i skretanje dovoljno je žmigavac za željeni pravac i svjetlo za vožnju unazad.
- Laertes
#11922 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
530i wrote:Al valjate gluposti...kakva 4 žmigavca i parkiranje?! 4 žmigavca se koriste kad je u pitanju opasnost...za vožnju unazad i skretanje dovoljno je žmigavac za željeni pravac i svjetlo za vožnju unazad.
Voziš ispred mene, staneš i upališ 4 žmigavca i ja kao trebam znati da se ti hoćeš parkirati... How Yes No...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#11923 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Upalit ce se rikverc svjetla, to ces vjerovatno uociti.Laertes wrote:530i wrote:Al valjate gluposti...kakva 4 žmigavca i parkiranje?! 4 žmigavca se koriste kad je u pitanju opasnost...za vožnju unazad i skretanje dovoljno je žmigavac za željeni pravac i svjetlo za vožnju unazad.![]()
Voziš ispred mene, staneš i upališ 4 žmigavca i ja kao trebam znati da se ti hoćeš parkirati... How Yes No...
- arslanica
#11924 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
evo ovo mene nervira kod vozača .. kad se većina njih pravi pametna, kao da su svu pamet svijeta pokupili ..
prodjem grad uzduž i poprijeko, i recimo sad u nekih 10ak km mogu na prste jedne ruke nabrojati paljenje žmigavca, odnosno pokazivača pravca ... i ne pričajte više o žmigavcima ...
preticanje bicikla ili bicikliste ... (hajde jarane ti što si položio prije dvije godine, prati me) ... prvo se pogleda naprijed da se vidi ide li šta u susret ... daje se lijevi žmigavac .... onda se predje sa svojim autom u pola suprotne trake ... i onda se u unutrašnjem retrovizoru prati gdje je biciklo, odnosno biciklista ... tek kad se u tom retrovizoru vidi, onda se daje desni žmigavac i tek se tada možeš vratiti u svoju traku ...
prodjem grad uzduž i poprijeko, i recimo sad u nekih 10ak km mogu na prste jedne ruke nabrojati paljenje žmigavca, odnosno pokazivača pravca ... i ne pričajte više o žmigavcima ...
preticanje bicikla ili bicikliste ... (hajde jarane ti što si položio prije dvije godine, prati me) ... prvo se pogleda naprijed da se vidi ide li šta u susret ... daje se lijevi žmigavac .... onda se predje sa svojim autom u pola suprotne trake ... i onda se u unutrašnjem retrovizoru prati gdje je biciklo, odnosno biciklista ... tek kad se u tom retrovizoru vidi, onda se daje desni žmigavac i tek se tada možeš vratiti u svoju traku ...
-
BadBoy
#11925 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Allahu dragi napravi ti proceduru od zaobilaženja bicikliste zdravlja mi. Koliko je dvije stranice ložila raju ja kontam' sad će izvući nešto izniktenarslanica wrote:evo ovo mene nervira kod vozača .. kad se većina njih pravi pametna, kao da su svu pamet svijeta pokupili ..
Isto to je onaj frajer prije tebe rekao u jednoj rečenici.