Sirija

Locked
Klavikula

#11901 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Zestoke borbe se vode na sjeveru. komandanti SAA kazu da bi borbe mogle potrajati i do heftu dana. najveci problem predstavljaju snajperisti i minirana podrucja koja teroristi ostavljaju iza sebe nakon sto se povuku sa neke lokacije, a ni oruzja im (teroristima) ne fali. generalno, haman je nemoguce da odbrane Qusayr, ali SAA bi mogla imat velike zrtve.
Avetinho

#11902 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Klavikula wrote:Zestoke borbe se vode na sjeveru. komandanti SAA kazu da bi borbe mogle potrajati i do heftu dana. najveci problem predstavljaju snajperisti i minirana podrucja koja teroristi ostavljaju iza sebe nakon sto se povuku sa neke lokacije, a ni oruzja im (teroristima) ne fali. generalno, haman je nemoguce da odbrane Qusayr, ali SAA bi mogla imat velike zrtve.
Sta kaze Advance, jesu li oborili jos koji britanski avion i zarobili jos koji izraelski dzip?
Challenger__

#11903 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Nadam se da je ova vijest tačna, jer ako je tačna... :-D
The arrival of thousands of militants fleeing from Syria into Turkish territory today ...
HNN
Opetja033

#11904 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

mirsek wrote:Bwahahaha,koje izvrtanje teza :-) .
Naravno vehabije poznate po svojoj miroljubivosti su tako fine da im saudija placa po 600-700 KM to sto glume kao i njhovim zenama 400-500 KM a koji se u svojoj povrsnosti kunu u Sunet a kad klanjaju , klanjaju samo sto je Farz dok rekjate po Sunetu ne obavljaju, a ne zaborave nosati kratke 'tole, duge brade i glumatati prave muslimane. Prava placenicka englesko saudijska sekta koja te zovne na druzenje u kucu pa ti nudi pare da postanes sekatas kao i oni.
Veze oni sa pravim islamom nemaju.
Ako me vec placaju radije cu u jehovine svjedoke, tu mi odmah daju posao i dobijes stan poslije par godina jer kod njih sva imovina pripada svima njima zajedno.
Samo sam cekao da vidim da li ce iko od ovih proassadovskih licemjera biti konsekventan i reagovati na teoloska pljuvanja ovog delegata. Ali od takvih ljudi konsekventnost se ne moze ocekivati.

Ja u svakom trenutku, bilo koja islamska frakcija (pa i neislamska poput alevija) da se pljuje - prvi kazem da se otvori posebna tema za teoloska prepucavanja. I vi odmah poletiti kada neko pocne pricati o sitima. Medjutim kada je obrnuta stvar u pitanju onda mudro sutite. Nije ovo prvi put, nisam ranije htio da reagujem misleci da se mozda radi o slucajnosti, da vam je promaklo. Medjutim sasvim je ocigledno da nije propust u pitanju.

Zakljucak je vrlo jasan: vama ne smeta teoloska podloga sve dok se pljuje po bilo kojem pravcu ehlu sunneta. Cim neko pocne da teoloski napada neki od sitskih pravaca, odmah licemjerno skacete i kmecite kako ovdje nije mjesto raspravama o teoloskim pitanjima.

Licemjeri, dvolicnjaci.

Svima je jasan moj stav o vehabijama, medjutim necu dozvoliti da ovdje bilo kome prodajete muda za bubrege i sirite sitsku propagandu pod plastom jeftinih geostrateskih analiza.

Od ove teme zelite napraviti sve sto ima veze sa sitima nedodirljivim a vi mozete do mile volje pljuvati po pravcima ehlu sunneta sa kojima se ne slazete.

Hajde, hoce li iko od vas koji toliko glasno kmeciti da se treba bjezati od teoloskih tema osuditi ovog delegata? Da vidim.

U principu, me boli neka stvar za vehabijama. Ali iz principijelnih razloga, na svaki negativan pomen vehabija u bilo kojem kontekstu smatracu se sasvim slobodnim da pocnem pljuvati po sitima opcenito. A onda supljirajte nekome drugom o tome kako tema ne treba da bude teoloska. Ja sam do sada bio konsekventan a vi ste ispali najgori licemjeri, od sada cemo se pljuvati. :thumbup:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11905 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

lavovi iz baba amra stigli u ispomoć braniteljima u al-kusajru
Challenger__

#11906 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Zakljucak je vrlo jasan: vama ne smeta teoloska podloga sve dok se pljuje po bilo kojem pravcu ehlu sunneta.
Pišeš besmisilice.

Što se mene lično tiče, ovo je iz aviona vidljiva stvar: zatečene antagonizme unutar muslimanskog svijeta koristi treća strana i ulaziti u tu dubiozu je čisto gubljenje vremena koje dodatno zamagljuje perspektivu.

Ne pada mi na pammet da se spuštam u tu maglu.
Opetja033

#11907 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:
Zakljucak je vrlo jasan: vama ne smeta teoloska podloga sve dok se pljuje po bilo kojem pravcu ehlu sunneta.
Pišeš besmisilice.

Što se mene lično tiče, ovo iz aviona vidljiva stvar: zatečene antagonizme unutar muslimanskog svijeta koristi treća strana i ulaziti u tu dubiozu je čisto gubljenje vremena.
Svjedok si da sam PRVI nekoliko puta reagovao i govorio ljudima da ne spamuju ovu temu napadajuci sitsku teologiju. Svjedok si da smo na drugim temama raspravljali o sitima (dzaferijama) opcenito i da ih smatram muslimanima, cak sam i pozitivno govorio o nekim njihovim vjerskim vodjama.

Ali isto tako ni ti ni @Klavikula (ove sitske agitatore necu ni spominjati jer nisu vrijedni komentara) rijeci niste rekli ovome delegatu a sasvim ocito je da je napao vehabijski pokret sa teoloskog aspekta, oko njihovih doktrina. I to nije prvi put. Ali je prvi put da ja reagujem.

E pa sada cemo malo drugacije. Na svaki pomen vehabija u kontekstu teologije, novca, placanja. Na svaki pomen porodice Saud (na koju se popisam) u historijskom kontekstu - idemo par rafala i na siizam opcenito.

Dosta je bilo. Kazem nije prvi put, sutio sam jer ni meni nije u interesu da se tema spamuje ali vama teoloske rasprave smetaju samo kada se kroz tu prizmu napadaju siti. To ste dokazali.
racionalista

#11908 Re: Sirija

Post by racionalista »

Ovo će na kraju završiti vjerovatno vojnom intervencijom USA i Izraela. Analizirajući objektivno stanje na terenu i obavještajne podatke koji se iznose u javnost da se zaključiti da "pobunjenici" bez aktivne vojne podrške Izraela nemaju šanse svrgnuti režim. Previše su razjedinjeni i nemaju centralnu komandu. Svaka grupa pobunjenika ima svoje ciljeve, svoju komandnu strukturu, svoje ciljeve. Dugoročno takav pristup borbi vodi u sigurnu propast frontovskog oblika borbe i na kraju će se samo transformisati u neki gerilski oblik. Svu slabost smo mogli vidjeti ovih dana na primjeru Qusayra, opozicija umjesto da naredi frontalni napad na drugim frontovima s ciljem odvlačenja Asadovih snaga šalje apele da se borci prebacuju i defanzivno djeluju. Iz tog primjera se da zaključiti da im je potencijal ofanzivnog djelovanja jednak nuli. Političari opozicije su većinom u egzilu i nemaju nikakvog uticaja na borbene jedinice, ali to je već druga strana medalje. Razjedinjeni su i to je glavni problem opozicije. Na drugu stranu Asadovci nemaju dovoljno snage da u isto vrijeme vode ofanzivna dejstva na svim frontovima, Izrael i USA mu vise nad glavom, nejasna je i uloga Kurdskog dijela stanovništva. Po mojoj procjeni dugoročno ima veću šansu da izađe kao pobjednik u ovom sukobu ako bude primjenjivao ovu taktiku parcijalnog okruživanaj određenih teritorija i eliminacije suparnika. Problem je samo što će to dugo trajati i gubitci će biti ogromni na obje strane, a i pitanje je koliko će međunarodna zajednica to tolerisati i koliko će dopustiti da ide daleko.
Challenger__

#11909 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Opetja033 wrote: Svjedok si da sam PRVI nekoliko puta reagovao i govorio ljudima da ne spamuju ovu temu napadajuci sitsku teologiju. Svjedok si da smo na drugim temama raspravljali o sitima (dzaferijama) opcenito i da ih smatram muslimanima, cak sam i pozitivno govorio o nekim njihovim vjerskim vodjama.
- Ne znam da li si prvi, ali ISTINA je da si apeolovao. Isto tako je istina da sam i ja, kao i Klavikula apelovao.

- Ja lično, nisam vidio dublji uvid u ovu, sirijsku dramu od perspektive koju je Siriji i svijetu ponudio suni alim dr. Ramadan šejh Buti r.a. i meni se ne može spočitati tvoja primjedba. Isto to mislim za Klavija.

Polako, polako... Čitamo se kasnije, aBd. Idem.
Challenger__

#11910 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

racionalista wrote:Ovo će na kraju završiti vjerovatno vojnom intervencijom USA i Izraela...
Dobra, racionalista, dobra!

:thumbup:

Često smo to pominjali. Ne gube Siriju, gube svijet ako izgube rat u Siriji. Čitamo se kasnije. Ćao.
AliceInChains

#11911 Re: Sirija

Post by AliceInChains »

Da ukatko remiziram 3 od tvojih zadnjih 4 posta:
Ja Sam Odavle wrote:
prometheus wrote:"Diktator, krvnik, alevit, sija". Zar ne moze ni malo strucnije, ni trunku realnije od ovoga? Kome da onda dajem misljenje?...
Vise od 100.000 pobijenih, stotine hiljada obogaljenih, dva miliona rastjeranih.
Treba li ti ista strucnije?
Fali drska od metle.
Sve Asad i SAA ubili, ili?
Ja Sam Odavle wrote:I dzaba je, uhvatis im asadisticko propagandne portale u lazi po sto puta, ali mladi ruski dobrovoljci i dalje sopaju forum "objektivnim vijestima" iza ADVANCE.HR I Ruskaje Pravdaje.
Dobro, razumijem. Kojim izvorima trebamo vjerovati? Na koje se iskljucivo trebamo osloniti?
Ja Sam Odavle wrote:
Klavikula wrote:Zestoke borbe se vode na sjeveru. komandanti SAA kazu da bi borbe mogle potrajati i do heftu dana. najveci problem predstavljaju snajperisti i minirana podrucja koja teroristi ostavljaju iza sebe nakon sto se povuku sa neke lokacije, a ni oruzja im (teroristima) ne fali. generalno, haman je nemoguce da odbrane Qusayr, ali SAA bi mogla imat velike zrtve.
Sta kaze Advance, jesu li oborili jos koji britanski avion i zarobili jos koji izraelski dzip?
A sta kazu tvoji izvori?

Mozda u sljedecem pokusaju probas odgovoriti na argumentativan nacin, pa i servirati neke od tvojih pouzadanih izvora, sta mislis? Mislis li uopste?

Lazu svi. Neki manje, neki vise. Ali u zadnje vrijeme su se zapadne medije dobro obrukale. Do prije sedmicu dana su nam imputirali, da su pobunjenici za tren prije konacne pobjede, da su skoro svi okrenuli leda onim 8% Alevitima, na cijem celu se nalazi Asad. Istom u subotu i zapadni toalet papiri od izvora (i prije ove potvrde sa strane njemacke obavjestajne sluzbe) ipak priznase, da vojska vrlo dobro stoji na nogama i da je pri oslobadanju zadnje dinastije pobunjenika, tj. Kusair-a. Pa naspram ovakvih obavjestanja je Ruska propaganda trenutno mala maca, NAZALOST.
Avetinho

#11912 Re: Sirija

Post by Avetinho »

AliceInChains wrote:Da ukatko remiziram 3 od tvojih zadnjih 4 posta:
Ja Sam Odavle wrote:
prometheus wrote:"Diktator, krvnik, alevit, sija". Zar ne moze ni malo strucnije, ni trunku realnije od ovoga? Kome da onda dajem misljenje?...
Vise od 100.000 pobijenih, stotine hiljada obogaljenih, dva miliona rastjeranih.
Treba li ti ista strucnije?
Fali drska od metle.
Pa eto koliko su Asad i SAA pobili? "Samo" 90,000, ili "samo" 80,000, ili "samo" 70,000? Pa da su eto i "samo" 60,000, i budali bi moralo biti jasno da je Asad i asadisticka klika kriva i za sve ostale pobijene, jer je Asad na celu asadisticke klike prvi zapucao po golorukom narodu i izazvao ovaj haos.

Edit: ona pitanja i komentari ispod su ti totalno besmisleni, zato sam ih preskocio.
sarajevoxxxx

#11913 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ja Sam Odavle wrote: Pa eto koliko su Asad i SAA pobili? "Samo" 90,000, ili "samo" 80,000, ili "samo" 70,000? Pa da su eto i "samo" 60,000, i budali bi moralo biti jasno da je Asad i asadisticka klika kriva i za sve ostale pobijene, jer je Asad na celu asadisticke klike prvi zapucao po golorukom narodu i izazvao ovaj haos.

Edit: ona pitanja i komentari ispod su ti totalno besmisleni, zato sam ih preskocio.
Svo ovo krvoprolice je zbog kasapina. Sve sto se trazilo je da idiot ode. Da je najzlatniji na svijetu, a zapravo je vanserijsko djubre i on mu i otac mu, morao je da ode da sacuva mir, ili ako ne to da ne bude razlogom krvoprolica. Da je to uradio vrlo lako postao bi u ocima naivnog i ubogog naroda heroj i zatvorio bi usta svima onima koji su govorili da je razlog rata u Siriji samo njegovo umobolno drzanje za stolicu. Ali prokleta vlast i neopisiva zelja da vlada ga je jednostavno zaslijepila i ono malo pameti iz mozga mu iskljucala i ucinila od njega bolesnog i neuracnljivog lika koji je svo moguce oruzje upotrjebio protiv svoga naroda.

I evo Turski prijedlog okoncanja krize sve sto Turci traze je odlazak Kasapina sa vlasti. Nude mu i da ostane u dvorcu, nude mu i da se kandiduje na slijedecim izborima 2014, bukvalno od Kasapina se samo trazi da ode sa vlasti. Zaista kako bezazlen i smijesan zahtjev, svo ovo krvoprolice i sva stvar se svodi na jedno jebeno ime od covjeka i njegovu funkciju.

- Neka ode i neka nastavi svoju borbu protiv atlantizma kao zamjenik predsjednika recimo, kao hebeni ministar, bilo sta. Ali djubre ce vjerovatno i to odbiti jer je ne sebe, nego svoju funkciju poistovjetio, pazi koje ironije, sa Sirijom koju mlavi dvije godine i dva mjeseca iz sveg raspolozivog oruzja. Funkcija predsjednika Sirije - jeste Sirija i sirijski narod.

Naci ce opravdanje za ubistva hiljada Sirijaca, kao i za udaranje skudovima po sirijskom narodu, avionima, tenkovima, ulazak Hezbollaha, brutalno unistavanje Sirije ali ne i za njegov odlazak sa mjesta predsjednika Sirije.
Last edited by sarajevoxxxx on 22/05/2013 19:47, edited 1 time in total.
Herr Flick

#11914 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Turci mu nude da se kandiduje 2014 na izborima a prethodno ode sa vlasti.Ko to onda garantuje da nece pobjediti na izborima 2014.Kakve vi sve nebuloze pisete :roll: :roll:
AliceInChains

#11915 Re: Sirija

Post by AliceInChains »

Ja Sam Odavle wrote:
AliceInChains wrote:Da ukatko remiziram 3 od tvojih zadnjih 4 posta:

Pa eto koliko su Asad i SAA pobili? "Samo" 90,000, ili "samo" 80,000, ili "samo" 70,000? Pa da su eto i "samo" 60,000, i budali bi moralo biti jasno da je Asad i asadisticka klika kriva i za sve ostale pobijene, jer je Asad na celu asadisticke klike prvi zapucao po golorukom narodu i izazvao ovaj haos.

Argumentacija ti je potpuno irelevantna.

U pokusaju rusenja jednog sistema, tj. revolucije uvjek i u svakoj drzavi ima mrtvih. Tu Sirija i Asad ne prave nikakav izuzetak. Dovoljno je samo nauciti hisoriju. Dali je Asad odgovoran za ovaj sukob, jer nije htio da napusti vlast? Jeste. Dali su pobunjenici na celu sa njihovim sponzorima iz inostranstva krivi, sto su od pocetka iskljucili razgovor ne samo sa Asadom, nego i sa Srijiskom oficijelnom opozicijom? Jesu. Dali je prepotentan zapad kriv, sto je forsirao svoju u Londonu i Berlinu izmisljenu opozicijonu skupinu, koju nisu ni Sirijske izbjeglice priznale i nju bezuvjetno htio da instalira na vlast, bez da ferma drugu stranu, tj. Ruse i Kineze? Jeste.

Ali, humoristicno je vjerovati u to, da se vecina naroda protivila ovom sistemu. Jer, da je to zaista tako bilo, Asad se nikad nebi usudio izaci na ulicu Damaska (nego bi smrdio u nekom bunkeru, ili bi ga pri tome etnicki ocistio), niti bi mu uspjelo zadrzati bilo kakvu konrolu nad vojskom, nebitno, kolika podrska tece iz Irana, Rusije i Libanona. Najveca potvrda za to su zadnji dogadaji. Jer, zaboravljas jedno : Kako vojska moze zadrzati sve oslobodene teritorije bez podrske od naroda? Jednostavno bi nemoguce bilo bez podrske etnicki vecinskog naroda…..a vidimo, da ipak ide. I ne cujemo (ni od zapadnih izvora), da je vojska bilo kakve teritorije etnicki ocistila.
AliceInChains

#11916 Re: Sirija

Post by AliceInChains »

Herr Flick wrote:Turci mu nude da se kandiduje 2014 na izborima a prethodno ode sa vlasti.Ko to onda garantuje da nece pobjediti na izborima 2014.Kakve vi sve nebuloze pisete :roll: :roll:
Nebi me ni cudilo, da je ovo neko ozbiljno iz Ankare ponudio. Erdoganovi su se toliko preracunali, da su jednostavno kompas izgubili. :mrgreen:
mirsek

#11917 Re: Sirija

Post by mirsek »

Opetja033 wrote:
mirsek wrote:Bwahahaha,koje izvrtanje teza :-) .
Naravno vehabije poznate po svojoj miroljubivosti su tako fine da im saudija placa po 600-700 KM to sto glume kao i njhovim zenama 400-500 KM a koji se u svojoj povrsnosti kunu u Sunet a kad klanjaju , klanjaju samo sto je Farz dok rekjate po Sunetu ne obavljaju, a ne zaborave nosati kratke 'tole, duge brade i glumatati prave muslimane. Prava placenicka englesko saudijska sekta koja te zovne na druzenje u kucu pa ti nudi pare da postanes sekatas kao i oni.
Veze oni sa pravim islamom nemaju.
Ako me vec placaju radije cu u jehovine svjedoke, tu mi odmah daju posao i dobijes stan poslije par godina jer kod njih sva imovina pripada svima njima zajedno.
Samo sam cekao da vidim da li ce iko od ovih proassadovskih licemjera biti konsekventan i reagovati na teoloska pljuvanja ovog delegata. Ali od takvih ljudi konsekventnost se ne moze ocekivati.

Ja u svakom trenutku, bilo koja islamska frakcija (pa i neislamska poput alevija) da se pljuje - prvi kazem da se otvori posebna tema za teoloska prepucavanja. I vi odmah poletiti kada neko pocne pricati o sitima. Medjutim kada je obrnuta stvar u pitanju onda mudro sutite. Nije ovo prvi put, nisam ranije htio da reagujem misleci da se mozda radi o slucajnosti, da vam je promaklo. Medjutim sasvim je ocigledno da nije propust u pitanju.

Zakljucak je vrlo jasan: vama ne smeta teoloska podloga sve dok se pljuje po bilo kojem pravcu ehlu sunneta. Cim neko pocne da teoloski napada neki od sitskih pravaca, odmah licemjerno skacete i kmecite kako ovdje nije mjesto raspravama o teoloskim pitanjima.

Licemjeri, dvolicnjaci.

Svima je jasan moj stav o vehabijama, medjutim necu dozvoliti da ovdje bilo kome prodajete muda za bubrege i sirite sitsku propagandu pod plastom jeftinih geostrateskih analiza.

Od ove teme zelite napraviti sve sto ima veze sa sitima nedodirljivim a vi mozete do mile volje pljuvati po pravcima ehlu sunneta sa kojima se ne slazete.

Hajde, hoce li iko od vas koji toliko glasno kmeciti da se treba bjezati od teoloskih tema osuditi ovog delegata? Da vidim.

U principu, me boli neka stvar za vehabijama. Ali iz principijelnih razloga, na svaki negativan pomen vehabija u bilo kojem kontekstu smatracu se sasvim slobodnim da pocnem pljuvati po sitima opcenito. A onda supljirajte nekome drugom o tome kako tema ne treba da bude teoloska. Ja sam do sada bio konsekventan a vi ste ispali najgori licemjeri, od sada cemo se pljuvati. :thumbup:
Ok, izvinjavam se na offtopicu mada sam mislio da se i vehabije mogu ukljuciti u siru raspravu o ovome jer kao sto citamo destine ih je sa balkana otislo u Siriju da se bori protiv Assada a par ih je i poginulo.
Kad se vec Hezbollah i SAA nazivaju teroristi i fanatici zasto ne bi komentarisali i ove nase sto idu u sveti rat protiv nevjernika i da sagledamo tu njihovu cistocu i izvor vjere. BTW. ti se napricao a nigdje ne demantira ni dio ovog mog posta ni sa obicnom prosto prosirenom recenicom. :thumbup:
Challenger__

#11918 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote: Svo ovo krvoprolice je zbog kasapina.
- Nemeoj tako Sa'voxe. Nemoj... Glavni "saveznik" opozicije preko g-dina Džona Kerija (John Kerry) Assada naziva predsjednikom Sirije, na koga apeluje da "zavede mir u svojoj zemlji".
Image
"We would call on President Assad to make the same commitment to find peace in his country," Kerry said.
Al Jazeera, English :-D

- toliko što se tiče leksike.
Sve sto se trazilo je da idiot ode.
Ko je tražio? Većinski sirijski narod nije.
Funkcija predsjednika Sirije - jeste Sirija i sirijski narod.
Još jednom, da vidimo šta misli narod Sirije, Damask, okolina Damaska i Alepo:

1. Damask

2. okolina Damaska

3. Alepo

DzeBra

#11919 Re: Sirija

Post by DzeBra »

madner wrote:Grad je za FSA strateski vazan jer predstavlja zapadnu rutu za oruzje i logistiku. Tako da nije neka utjeha da li ce trajat 4 ili 14 dana.
Quseyr je strateski vazan i za israhell jer upravo tuda prolazi glavna ruta kojom Iran snabdijeva Hezbollah oruzjem.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11920 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Herr Flick wrote:Turci mu nude da se kandiduje 2014 na izborima a prethodno ode sa vlasti.Ko to onda garantuje da nece pobjediti na izborima 2014.Kakve vi sve nebuloze pisete :roll: :roll:
šta je problem
zar nema podršku 170% naroda i narodnosti lako če uzeti izbore čak šta više superiorno
Challenger__

#11921 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Pominješ Tursku, Sa'voxe... Odkud pravo Ankari da odlučuje za Siriju, presmješno. BTW, turski narod ne misli kao ti, niti dezorijentisani Erdogan:

CREDIT, Izmir, Turska o "rebelsima" :-D !!

Buđenje momci, buđenje... :wink:
DzeBra

#11922 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Opetja033 wrote:To jest. Iskreno, nisam mislio ni da ce ovoliko izdrzati.
"Izdrzali" su zahvaljujuci civilima iza kojih se kriju u gradu.
Opetja033 wrote:Tako zestoko napadaju da je prvi dan (to sam vec spominjao) bio najsmrtonosniji po pripadnike Hizbollaha od kako su osnovani. Znaci ni protiv IDF nisu ovako najebali.
Po tvojim informacijama, koliko je pripadnika Hezbollaha poginulo prvi dan ?
Opetja033 wrote:Pa sjecas se i sam sa koliko entuzijazma su cak i ovdje ovi proassadovci pratili desavanja prvi dan napada..
U par dana zauzeto je 70% grada. Zar je to malo?
Challenger__

#11923 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote:šta je problem
:lol: :lol: :lol:

- Problem je što narod Sirije, kao i narod Turske zaboli ***** za promašenu Erdijevu politiku i njegove puste želje:

R(epriza); Izmir, Turkey :-D

AliceInChains

#11924 Re: Sirija

Post by AliceInChains »

japin_mutapi wrote:
šta je problem
zar nema podršku 170% naroda i narodnosti lako če uzeti izbore čak šta više superiorno
Obicna glupost to predloziti tokom trajuceg sukoba. Vidis, kako FSA funkcionise bez lidera :mrgreen:

Dok su bili u jakoj ofanzivi, round table sa Asadom je za Tursku i zapad bio nezamisliv. Sad, kad se odjednom Asad protivi sa od zapada izforsiranim razgovorima sa rebelima, znas koliko je sati na terenu. :mrgreen:
Klavikula

#11925 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Čely, druze moj, slozices se da su sljedeca dva klipa reprezentativniji primjeri:

Damask

Alep
Locked