Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
nadžak

#11901 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

lijek-za-sve wrote:PAZNJA

sad se svi pitate zasto paznja.....nekom ko s ebay-om devera nekoliko godina i koji nikad nije imao problema ni sa prodavcem ni sa BHP danas mi se desilo sto ce se desiti a mozda i nece i ostalima...posiljku koja je narucena nekad pocetkom novembra sa jos 10-ak koje sam dobio u petak i subotu i sa kojima nije bilo problema (ovo pisem u vezi onih danas 11 tona) dobijem i paketu sa litar vode-morske :D i prodje mi u sekundu kroz glavu da je nekad prije mjesec dva i ovde na klix-u bila vijest da je sa tankera sa kontejnerima odletilo usljed nevremana u more i sve mi bude jasno iste sekunde kada sam bio okupan tom vodom :D da sam barem znao da pripremim lavor da noge izbanjam :lol:
e to sve pisem za one koji jos nisu dobili posiljke a narucili su elektoniku da obrate paznju jer su kod mene bile u pitanju majice ,kod koga bude elektonike taj je :izet: :D
:shock: :-) :lol:
Kod mene po belaju sve elektronika.
lijek-za-sve

#11902 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by lijek-za-sve »

nadžak wrote:
:shock: :-) :lol:
Kod mene po belaju sve elektronika.
pa eto obrati paznju....moze a i nemora biti ....kod mene stara kad je primila paket nije primjetila ,niti sam ja dok nisam otvorio i dok me voda nije zalila.....tada mi je sve bilo jasno .....jos majice nisu moje vec kolegica narucila,ja ih nisam smio izvaditi iz one sive folije,samo malo na vrhu otvorio onaj providni celofan i iz njega jos voda izasla :-) :-)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#11903 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hrasno38 »

lijek-za-sve wrote:PAZNJA

sad se svi pitate zasto paznja.....nekom ko s ebay-om devera nekoliko godina i koji nikad nije imao problema ni sa prodavcem ni sa BHP danas mi se desilo sto ce se desiti a mozda i nece i ostalima...posiljku koja je narucena nekad pocetkom novembra sa jos 10-ak koje sam dobio u petak i subotu i sa kojima nije bilo problema (ovo pisem u vezi onih danas 11 tona) dobijem i paketu sa litar vode-morske :D i prodje mi u sekundu kroz glavu da je nekad prije mjesec dva i ovde na klix-u bila vijest da je sa tankera sa kontejnerima odletilo usljed nevremana u more i sve mi bude jasno iste sekunde kada sam bio okupan tom vodom :D da sam barem znao da pripremim lavor da noge izbanjam :lol:
e to sve pisem za one koji jos nisu dobili posiljke a narucili su elektoniku da obrate paznju jer su kod mene bile u pitanju majice ,kod koga bude elektonike taj je :izet: :D
hehehehe i ja sam dobio cvike kompletno okupane :D
lijek-za-sve

#11904 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by lijek-za-sve »

pa neznam kako se ne sjecate mislim da je bilo ovde na klixuili sam ja to ne nekom kanalu gledao kako nevrijeme valja onaj tanker i sa njega lete kontejneri u more......ali kako izvadise i sve to prodje dalje nemam pojma.....i jesu li sve kontejnere povadili ili ima jos koji na dnu mora :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: sad mi naompala ona kinder jaja od neki dan hahahahahahah sve je to sa istog tankera ahahahahahahah
lijek-za-sve

#11905 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by lijek-za-sve »

:lol: :lol: :lol: :lol: sad ce ovi moji postovi biti udarna vijest na svim portalima :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Running

#11906 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Running »

Izgleda ko da malo bombe bacas :shock: :-) :lol:

Inace, airmailom meni uglavnom stize. :izet: :oops: :D
nadžak

#11907 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Running wrote:Izgleda ko da malo bombe bacas :shock: :-) :lol:

A hajd znaj, onaj economy shipping vjerovatno ne ide avionom.
Running

#11908 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Running »

Pa pise ti na posiljci Airmail per avion, a i prodavaci naglase sve u dijelu postarinu, amo neko cita detaljnije oglas.

Nemam dobra iskustva u smislu brze dostave sa ChinaPost-om, a takvih je mislim najvise. Vise volim saradjivati sa ovima iz HongKonga, Taiwana i ostalih oko Kine (brze stigne tj. da odatle ide posta), a posebno sa amerikancima, gdje paket nikad ne omane planiranu dostavu od 15ak dana. Jbg ameri su ameri, najvise povjerenja u njih imam...

Sent from my Pixel XL using Tapatalk
hrasno38

#11909 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hrasno38 »

Ima li iko iskustva tj da li mu se desilo da naruci neku djidju i ubrzo nakon toga mu se pojavi ovo

Image

ili u prevodu seller jednostavno nestane. Sta raditi u ovom slucaju jer je vjerovatno prevara u pitanju :? Kao sto se vidi nema nikavih podataka ni kad je naruceno ni kad je placeno ni kako se zove proizvod.
Hajlac

#11910 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Hajlac »

Running wrote:Vise volim saradjivati sa ovima iz HongKonga, Taiwana i ostalih oko Kine (brze stigne tj. da odatle ide posta), a posebno sa amerikancima, gdje paket nikad ne omane planiranu dostavu od 15ak dana. Jbg ameri su ameri, najvise povjerenja u njih imam...
Prije dva i po mjeseca s Floride poslan Victorinox multitool, s tracking brojem - nikad dosao, prodavac bacao bombe kako to nasa posta blokira, poznata kao spora bla bla, srecom na kraju ebay vratio pare...
LN490499225US

Ima svega. Ne iskljucujem mogucnost kradje jer mi se prije koju godinu desilo isto da misteriozno "zaglavi" u nasoj Posti/Carini isto Victorinox alat sve dok nije prodavac iz Njemacke preko DE Poste poslao zvanicni upit o stanju posiljke, da bi ovi odjednom isporucili dan-dva nakon prispjelog upita...
lijek-za-sve

#11911 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by lijek-za-sve »

meni nije bilo mrsko slikati pa ako zelis poslacu ti sliku da se uvjeris jer ja nisam balavac .....i ako si dobro pratio ispod mene je jos jedan forumas napisao da su mu naocale dosle vlazne.
hrasno38

#11912 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hrasno38 »

lijek-za-sve wrote:

meni nije bilo mrsko slikati pa ako zelis poslacu ti sliku da se uvjeris jer ja nisam balavac .....i ako si dobro pratio ispod mene je jos jedan forumas napisao da su mu naocale dosle vlazne.
Nisu vlazne nego mokre ko cep :D kao da ih je postar izvadio iz karnistera a ne iz svoje torbe:)
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#11913 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

Hajlac wrote: Victorinox multitool, s tracking brojem - nikad dosao, prodavac bacao bombe kako to nasa posta blokira, poznata kao spora bla bla, srecom na kraju ebay vratio pare...
LN490499225US
5 dana ranije sa UPS mi je poslan paket, ali eto, ista poruka i iskustvo kao kod tebe. Kao krenulo za BIH, ali nikada nije stiglo :(
Mehemed
Vozim: automobil

#11914 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Pravo je odčepilo, stiže pošiljka od 01.11., nakon 77 dana, pošiljka za koju je pisalo da je daaaavno "pristigla na Sarajevski aerodrom"

08.11.2016 12:00
Special line-YW
Bosnia and Herzegovina Arrive at Bosnia and Herzegovina airport.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#11915 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

Opet nema "novinarčića" da provjere navode pošte i prema ovim TN provjere gdje je zaista zastoj bio. Zar ne postoji istraživačko novinarstvo?
lajk

#11916 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by lajk »

Raja sta da radim, sat placen prije 7 dana jos nije oznaceno shipped :-?
starii

#11917 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by starii »

evo dosla posiljka ali sam dobio lovu nazad, nakon duge prepiske s prodavcem, e sad da li da mu javim da halali jer posiljka nije bas kao na slici il da mu vratim pare..

2016-11-05 17:55:52.0 Guangzhou international parcel process center received
2017-01-13 12:22:00.0 arrive Bosnia and Herzegovina 萨拉热窝 Transit Station
lijek-za-sve

#11918 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by lijek-za-sve »

un1ted wrote:Opet nema "novinarčića" da provjere navode pošte i prema ovim TN provjere gdje je zaista zastoj bio. Zar ne postoji istraživačko novinarstvo?
ama 99,9 % je ono sto sam sinoc pisao a to je da su kontejneri letili u vodu ,jer drugog logicnog objasnjenja nema...nije se to kao sto vidis desilo pojedincu vec skoro svima......
Capsicum

#11919 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Capsicum »

lijek-za-sve wrote:
un1ted wrote:Opet nema "novinarčića" da provjere navode pošte i prema ovim TN provjere gdje je zaista zastoj bio. Zar ne postoji istraživačko novinarstvo?
ama 99,9 % je ono sto sam sinoc pisao a to je da su kontejneri letili u vodu ,jer drugog logicnog objasnjenja nema...nije se to kao sto vidis desilo pojedincu vec skoro svima......
Ma 100%!
Nema sanse da su posiljke bile negdje lose skladistene, negdje prokisnjavalo i sl. Sigurno su ih skupljali ronioci po dnu mora... :lol:
lijek-za-sve

#11920 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by lijek-za-sve »

Capsicum wrote: Nema sanse da su posiljke bile negdje lose skladistene, negdje prokisnjavalo i sl. Sigurno su ih skupljali ronioci po dnu mora... :lol:
11 tona da bude lose skladisteno? i da na 11 tona prokisnjava? :wink:
Capsicum

#11921 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Capsicum »

lijek-za-sve wrote:
Capsicum wrote: Nema sanse da su posiljke bile negdje lose skladistene, negdje prokisnjavalo i sl. Sigurno su ih skupljali ronioci po dnu mora... :lol:
11 tona da bude lose skladisteno? i da na 11 tona prokisnjava? :wink:
Ma ja, logicnije je da je skupljano sa dna mora :lol:
MOSALJOZE

#11922 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by MOSALJOZE »

:lol: :thumbup:
un1ted

#11923 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

Nema sanse da je stigao kontejner koji je bio na dnu mora. To je naucna fantastika. Prvenstveno zbog sigurnosnih aspekata pri transportu te robe nakon "izvlacenja", a nakon toga i zbog raznog sadržaja robe koja je mogla biti oštećena i dovesti do problema pri korištenju. Ne treba ni zaboraviti šta bi se desilo sa robom koja provede u moru, na par stotina metara dubine, pa onda još 20-30 dana u transportu u vlažnim uslovima.

Naučna fantastika je vjerovanje da je neko izvadio kontejner sa dna mora i vršio distribuciju sadržaja.
Hajlac

#11924 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Hajlac »

Mehemed wrote:Pravo je odčepilo, stiže pošiljka od 01.11., nakon 77 dana, pošiljka za koju je pisalo da je daaaavno "pristigla na Sarajevski aerodrom"

08.11.2016 12:00
Special line-YW
Bosnia and Herzegovina Arrive at Bosnia and Herzegovina airport.
S obzirom o kakvim kabadahijama se radi, mene ne bi cudilo da su pri ulasku u BiH blokirali dobar dio online narudzbi pristiglih u zadnih mjesec dana, kako bi:

a) 'upale' u ovaj od Nove godine samoproglaseni sistem forsiranja Speditera za sve "pravna lica"-prodavace
ili
b) da u svjetlu mogucih izmjena praga 50 na 200-250 KM Harac-Carina pokaze kako je bolje i unosnije ostati na 50KM, jer eto sve i svja se masovno narucuje iz Kine...
Last edited by Hajlac on 17/01/2017 11:45, edited 1 time in total.
zemomak

#11925 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zemomak »

Ma i ja mislim da je naucna fantastika, vjerovatno postoji neka vrsta osiguranja za takve slucajeve....

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Post Reply