Iza svega stoji licna frustracija i nezadovoljstvo, mozda u nekih slucajevima i nostalgija. Sve to skupa meni ne znaci nista, sve to skupa ne moze generisati nikakvu ideju ni promjenu (svjedocimo tome) nego samo dublje nezadovoljstvo koje polako prelazi u opsesiju pa mozda i mrznju. Iz tvojih postova izbija po meni patoloska mrznja prema SDA, time opravdavas neciji prazan novcanik, gladan stomak i slicne floskule. Danas su gladni i praznih novcanika samo jako nesposobni ljudi zapeli u sjecanjima na neka prosla vremena bez snage da shvate kada i gdje zive i bez trunke zelje da se pokrenu i pocnu raditi na sebi, vecina tih misli da je netko drugi odgovoran za njih..tvsabina wrote:pemanapemani wrote:[
Jebi ga, još uvijek postoji određen broj ljudi koji više vjeruje svojim očima nego onome što mu govore religijski službenici i "patrioti".![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kako se usuđuju vjerovati svojim očima , pardon novčaniku , pardon stomaku , pardon penziji , pardon ulaganju u nauku i obrazovanje , pardon , pardon , pardon....?
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Doktor29
#11901 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
-
pemanapemani
#11902 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ni meni nije jasno kako neki ljudi padnu tako nisko i počnu vjerovati vlastitim čulima. Neće na dobro.tvsabina wrote:pemanapemani wrote:[
Jebi ga, još uvijek postoji određen broj ljudi koji više vjeruje svojim očima nego onome što mu govore religijski službenici i "patrioti".![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kako se usuđuju vjerovati svojim očima , pardon novčaniku , pardon stomaku , pardon penziji , pardon ulaganju u nauku i obrazovanje , pardon , pardon , pardon....?
- Co0l
#11903 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa samo on nek bude taj ekspert o kojima tolko pricaju bice dovoljno da ta vlada bude bolja od prethodnetvsabina wrote:Ma kako da ne ! I meni bi bilo "drago da prođe" ta vlada kada bi istaknuti doktor bio - jedini član te vlade koju predlaže SDA. Poznavajući "rad" SDA i životareći pod njima punih dvadeset godina , nemam niti jedan razlog da budem "oduševljena" sa njihovim "brilijantnim" prijedlozima.Co0l wrote:[
A Pedja napisa da predlozeni ministri nisu eksperti i ne spomenu ovog lika pa zato pitam a ja sto sam citao o njemu je dovoljno da mi bude drago ako prodje ta vlada.A jos covjek nestranacka licnost
Mada licno mislim da se previse daje prostora prici oko vlade KS,eno i u ZDK se sprema smjena vlade pa nikom nista.Mozda zato sto tamo NS nema ni na mapi pa ta prica nije tolko zanimljiva na ovoj reklamnoj temi.
Što se tiče ZDK tu ste 100 % upravu. NS-a tamo zbilja "nema na mapi" ali ne samo danas - već punih 20 godina.
Zbog toga su sjajan život u Zenici i brilijantan ekonomsko-privredni razvoj i rast grada i kantona ustvari ogledalo onih kojih "ima na mapi". Čestitam - SDA , HDZ , 1990 , SzBIH ...pa to se zove uspjeh
Sto se tice ZDK-stanovnici tog kantona i njihovo glasanje je najrelevantniji pokazatelj koliko su zadovoljni onima za koje glasaju i sta misle o onima kojima uskracuju svoje glasove pa ih zbog toga tamo nema
- Banksy
#11904 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jazuk Fahrinih eksperata, to će biti nenadoknadiv gubitak ...Co0l wrote: Pa samo on nek bude taj ekspert o kojima tolko pricaju bice dovoljno da ta vlada bude bolja od prethodne![]()
-
pemanapemani
#11905 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Želim ti da pola godine osjetiš kako je biti Bosanac u BiH. Onda predaš dokumente za posao u struci, pa traže da se izjasniš, pa nemaš štelu, pa ti otvoreno kažu da ako ćeš čitav život inzistirati da si Bosanac možeš slobodno seliti iz Bosne i Hercegovine, a sve to zašećeriš radom na građevini, kopanjem kanala, istovaranjem gajbi, noćnim radom, krampom, motikom, itd. Stvarno je obiman spisak djelatnosti.Doktor29 wrote:Iza svega stoji licna frustracija i nezadovoljstvo, mozda u nekih slucajevima i nostalgija. Sve to skupa meni ne znaci nista, sve to skupa ne moze generisati nikakvu ideju ni promjenu (svjedocimo tome) nego samo dublje nezadovoljstvo koje polako prelazi u opsesiju pa mozda i mrznju. Iz tvojih postova izbija po meni patoloska mrznja prema SDA, time opravdavas neciji prazan novcanik, gladan stomak i slicne floskule. Danas su gladni i praznih novcanika samo jako nesposobni ljudi zapeli u sjecanjima na neka prosla vremena bez snage da shvate kada i gdje zive i bez trunke zelje da se pokrenu i pocnu raditi na sebi, vecina tih misli da je netko drugi odgovoran za njih..tvsabina wrote:pemanapemani wrote:[
![]()
![]()
![]()
![]()
Hvala SDA, na svemu im hvala. Problem je u nama. Mi smo nesposobni i tražimo previše.
-
rahmanjin
#11906 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kljuic nije mijenjao nikada misljenje ?????!!! Pa ljudi zar je toliko kratko pamcenje. Jedan od osnivaca HDZ-a, pa kad su ga nogirali osnovao Republikansku stranku, govorio non stop protiv HDZ-a, pa onda poslije sve te price bio savjetnik Draganu Covicu ( dok je bio u predsjednistvu ), pa onda nakon toga postaje clan SDU-a. Znaci, nikakvih principa nema.KatarinaKosaca wrote:A zbog radi čega? Zato što nije mjenjao mišljenje nikad? Ili zato što je bio sa svojim sugrađanima cijeli rat? Ili zato što je rođen u Sarajevu? Ili zato što ste jednostavno takvu depešu dobili od SDP-a?Kljuic nije osoba ciji bi izbor za gradonacelnika mi podrzali.
Podržali vi njega ili ne, bio on gradonačelnik ili ne, on je mnogim sarajlijama gradonačenlnik,(pogledaj temu o gradonačelniku na pdf Sarajevo). što pjani Batman nikad nije bio
Osluhnete li ikad šta građani Sarajeva misle ili to sami sa sobom nešto zaključujete ili sve kako vam kažu poslušate oni za koje se špekulira da su vas i osnovali?
Isprike ako je pitanje malo drsko, nisam to imala običaj na ovoj temi, ali nikako ne razumijem ovaj i ovakav stav. U isto vrijeme nikad, baš nikad se niste oglasili povodom Batmana ni po kojem pitanju. A bio je gradonačelnik.. gori nemoguće
Behmen je katastrofa, ali Kljuic... i da jos jedna stvar, u cvijetu je mladosti, 73 godine. Al ko zna, mozda ispuni predizborno obecanje i napravi metro.
-
Doktor29
#11907 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
pemanapemani
Ja sam Bosanac u Bosni, radim tu i znam o cemu pricam, jedno je zavrsiti fakultet a nesto sasvim drugo biti kvalitetan da se bavis time sto si zavrsio, svetko tko bilo sta vrijedi i zna raditi on ima posao, ostale sam manje vise nabrojao, tu ima jos jedan momenat jako bitan koji vi zaboravljate a to je da nema zemlje gdje je lakse zavrsiti fakultet, mi danas imamo tone nekakvih Bolonjskih magistara i raznih surogata iz Viteza i Kiseljaka koji masu nekim diplomama i ocekuju od drzave da nadje posao za 15.000 socijalnih radnika, Socijologa i sl ali sa druge strane rijetki su ljudi koji zavrse Masinstvo, Gradjevinu da ne rade...
Ja sam Bosanac u Bosni, radim tu i znam o cemu pricam, jedno je zavrsiti fakultet a nesto sasvim drugo biti kvalitetan da se bavis time sto si zavrsio, svetko tko bilo sta vrijedi i zna raditi on ima posao, ostale sam manje vise nabrojao, tu ima jos jedan momenat jako bitan koji vi zaboravljate a to je da nema zemlje gdje je lakse zavrsiti fakultet, mi danas imamo tone nekakvih Bolonjskih magistara i raznih surogata iz Viteza i Kiseljaka koji masu nekim diplomama i ocekuju od drzave da nadje posao za 15.000 socijalnih radnika, Socijologa i sl ali sa druge strane rijetki su ljudi koji zavrse Masinstvo, Gradjevinu da ne rade...
- Co0l
#11908 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ima i onih sto rade dok mi spavamoBanksy wrote:Jazuk Fahrinih eksperata, to će biti nenadoknadiv gubitak ...Co0l wrote: Pa samo on nek bude taj ekspert o kojima tolko pricaju bice dovoljno da ta vlada bude bolja od prethodne![]()
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#11909 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sve netačno što si napisao. Kao prvo nije bio osnivač HDZ-a u BIH, to je bio dr. Davor Perinović. Na početku rata bio i ostao u Sarajevu, zalagao se uvijek za građansku nedjeljivu BIH. Zavisi od kriterijuma sviđanja, poklapa se sa mojim viđenjem BIH i željom da takva bude. U studiju pri Dedinom hapšenju na aerodromu uzviknuo (dok je Ganić gutao knedle) "Pa Alija, ti si uhapšen. Uhapsili su predsjednika jedne nezavisne i suverene zemlje".. Pri početku sukoba ABIH i HVO u Srednjoj Bosni, a kad su Hrvati bili u okruženju vodio duge pregovore sa Alijom i tako smanjio još veće krvoproliće. Po ideji komadanja BIH na salveti, pozvan u Grude gdje se tome otvoreno usprotivio i bio trovan. Na njegovo mjesto dolazi zločinac Boban. Poslije , naravno, traži svoje mjesto pod suncem, ali od novokomponiranih sugradžana , baš i ne može. Nacionalista koji nije šovinista, gospodin, vjernik koji ne maše svojom vjerom i dokazani patriota..rahmanjin wrote:Kljuic nije mijenjao nikada misljenje ?????!!! Pa ljudi zar je toliko kratko pamcenje. Jedan od osnivaca HDZ-a, pa kad su ga nogirali osnovao Republikansku stranku, govorio non stop protiv HDZ-a, pa onda poslije sve te price bio savjetnik Draganu Covicu ( dok je bio u predsjednistvu ), pa onda nakon toga postaje clan SDU-a. Znaci, nikakvih principa nema.
Behmen je katastrofa, ali Kljuic... i da jos jedna stvar, u cvijetu je mladosti, 73 godine. Al ko zna, mozda ispuni predizborno obecanje i napravi metro.
- Banksy
#11910 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
apsolutno, apsolutno ...Co0l wrote:Ima i onih sto rade dok mi spavamoBanksy wrote:Jazuk Fahrinih eksperata, to će biti nenadoknadiv gubitak ...Co0l wrote: Pa samo on nek bude taj ekspert o kojima tolko pricaju bice dovoljno da ta vlada bude bolja od prethodne![]()
Kad ih čita čovjek kako kritikuju SDA, rekao bi da su im kriteriji iznimno visoki, uz spremna kadrovska rješenja koja će nas povesti u BB ... a ono tamo, Fahrino društvo eksperata ...
SDA ili SBB? Nemam dilema.
- KatarinaKosaca
#11911 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Bosanka u Bosni... Po izjašnjenju Bosanka što su mi neki dužnosnici baš HDZ-a direktno spočitavali da "nema tog naroda", a njihovi sljedbenici vjerovali. "Iskoristila" svoje ustavno pravo, udala se za stranca. Da bi ovdje dobio papire, morala sam vaditi "svjež" vjenčani list i prijevod, dokaz da radim, M2 obrazac, dokaz da imam stan, potpis da ću ga hraniti , izdržavati itd, plaćeno zdravstveno godinu unaprijed je morao imati, test na sidu i ljekarski pregled, plus 100 uvjera o nekažnjavanju njegovih iz njegove zemlje, mojih odavde itd... Sve to već kao 4 godine vjenčan. Kad je došao da to preda, rekli su mu "Nemaš dovoljno, sigurno, nema ni potrebe da gledamo, nemaš"... Onda sam ja otišla, rekla da sam građanin i da plaćam poreze, novopečeni Bosanac (jer govori sa izrazitim naglaskom jednog dijele jedne susjedne zemlje), mrtva hladan rekao "Pa, šta"? Dolazili kući, pitali komšijepemanapemani wrote:Želim ti da pola godine osjetiš kako je biti Bosanac u BiH. Onda predaš dokumente za posao u struci, pa traže da se izjasniš, pa nemaš štelu, pa ti otvoreno kažu da ako ćeš čitav život inzistirati da si Bosanac možeš slobodno seliti iz Bosne i Hercegovine, a sve to zašećeriš radom na građevini, kopanjem kanala, istovaranjem gajbi, noćnim radom, krampom, motikom, itd. Stvarno je obiman spisak djelatnosti.
Hvala SDA, na svemu im hvala. Problem je u nama. Mi smo nesposobni i tražimo previše.
-
pemanapemani
#11912 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kažem ti, mi smo krivi jer smo nesposobni i lijeni. Hvala SDA što što nam je to pokazala.Doktor29 wrote:pemanapemani
Ko vlada sistemom u kojem je lagano završiti fakultet?
Ko svake godine uzima ogromne pare za hiperprodukciju zanimanja koja si naveo?
Ko je omogućio otvaranje fakulteta u svakoj mjesnoj zajednici?
Ko ne vrši provjeru rada tih fakulteta?
Kako te nije stid da optužiš sve one koji nisu zaposleni da su nesposobni, glupi i lijeni? Da li su nesposobni i glupi radnici Granita, Krivaje, Konjuha, Dite, Bratstva, itd.? Da li čovjek od 55 godina treba ići na prekvalifikaciju? Da li penzioner koji je pošteno zaradio penziju treba potražiti honorarni posao da preživi?
- KatarinaKosaca
#11913 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne radi se uopće o djelovanju SDA nego o medijskom nastupu i ponašanju jednog pretendenta na političara.tvsabina wrote:Mislim Kate da su ljudi iz te političke organizacije isuviše kvalitetno prošli, ukoliko je jedina negativna konotacija po njih i njihovo "djelovanje" isključivo Gratz-ova histerija.
- madner
#11914 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zaboravio je Travnik. Na travniku jedan od ljudi koji je dugo bio SDA glavnipemanapemani wrote:Kažem ti, mi smo krivi jer smo nesposobni i lijeni. Hvala SDA što što nam je to pokazala.Doktor29 wrote:pemanapemani
Kako te nije stid da optužiš sve one koji nisu zaposleni da su nesposobni, glupi i lijeni? Da li su nesposobni i glupi radnici Granita, Krivaje, Konjuha, Dite, Bratstva, itd.? Da li čovjek od 55 godina treba ići na prekvalifikaciju? Da li penzioner koji je pošteno zaradio penziju treba potražiti honorarni posao da preživi?
-
rahmanjin
#11915 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Napisao sam jedan od osnivaca HDZ-a, a ne osnivac. Kazes da je sve netacno za njega sto sam napisao. Sta konkretno nije tacno?KatarinaKosaca wrote:Sve netačno što si napisao. Kao prvo nije bio osnivač HDZ-a u BIH, to je bio dr. Davor Perinović. Na početku rata bio i ostao u Sarajevu, zalagao se uvijek za građansku nedjeljivu BIH. Zavisi od kriterijuma sviđanja, poklapa se sa mojim viđenjem BIH i željom da takva bude. U studiju pri Dedinom hapšenju na aerodromu uzviknuo (dok je Ganić gutao knedle) "Pa Alija, ti si uhapšen. Uhapsili su predsjednika jedne nezavisne i suverene zemlje".. Pri početku sukoba ABIH i HVO u Srednjoj Bosni, a kad su Hrvati bili u okruženju vodio duge pregovore sa Alijom i tako smanjio još veće krvoproliće. Po ideji komadanja BIH na salveti, pozvan u Grude gdje se tome otvoreno usprotivio i bio trovan. Na njegovo mjesto dolazi zločinac Boban. Poslije , naravno, traži svoje mjesto pod suncem, ali od novokomponiranih sugradžana , baš i ne može. Nacionalista koji nije šovinista, gospodin, vjernik koji ne maše svojom vjerom i dokazani patriota..rahmanjin wrote:Kljuic nije mijenjao nikada misljenje ?????!!! Pa ljudi zar je toliko kratko pamcenje. Jedan od osnivaca HDZ-a, pa kad su ga nogirali osnovao Republikansku stranku, govorio non stop protiv HDZ-a, pa onda poslije sve te price bio savjetnik Draganu Covicu ( dok je bio u predsjednistvu ), pa onda nakon toga postaje clan SDU-a. Znaci, nikakvih principa nema.
-
pemanapemani
#11916 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Poštujem.KatarinaKosaca wrote:Bosanka u Bosni... Po izjašnjenju Bosanka što su mi neki dužnosnici baš HDZ-a direktno spočitavali da "nema tog naroda", a njihovi sljedbenici vjerovali. "Iskoristila" svoje ustavno pravo, udala se za stranca. Da bi ovdje dobio papire, morala sam vaditi "svjež" vjenčani list i prijevod, dokaz da radim, M2 obrazac, dokaz da imam stan, potpis da ću ga hraniti , izdržavati itd, plaćeno zdravstveno godinu unaprijed je morao imati, test na sidu i ljekarski pregled, plus 100 uvjera o nekažnjavanju njegovih iz njegove zemlje, mojih odavde itd... Sve to već kao 4 godine vjenčan. Kad je došao da to preda, rekli su mu "Nemaš dovoljno, sigurno, nema ni potrebe da gledamo, nemaš"... Onda sam ja otišla, rekla da sam građanin i da plaćam poreze, novopečeni Bosanac (jer govori sa izrazitim naglaskom jednog dijele jedne susjedne zemlje), mrtva hladan rekao "Pa, šta"? Dolazili kući, pitali komšijepemanapemani wrote:Želim ti da pola godine osjetiš kako je biti Bosanac u BiH. Onda predaš dokumente za posao u struci, pa traže da se izjasniš, pa nemaš štelu, pa ti otvoreno kažu da ako ćeš čitav život inzistirati da si Bosanac možeš slobodno seliti iz Bosne i Hercegovine, a sve to zašećeriš radom na građevini, kopanjem kanala, istovaranjem gajbi, noćnim radom, krampom, motikom, itd. Stvarno je obiman spisak djelatnosti.
Hvala SDA, na svemu im hvala. Problem je u nama. Mi smo nesposobni i tražimo previše.![]()
, zapisivali, prepisivali... I te kako sam osjetila šta je biti Bosanac u BIH, pa još politički neaktivan, pa još bez štela, jer niti ih tražim, niti mi je to navika. Ipak, i nikako, ne mogu za sve to kriviti SDA, jer i taj ***beni SDP čami što u oporbi što na lokalnoj vlasti decenijama, pa sem smjenjivanja SDA ništa nisu učinili za dobrobit građana ove zemlje. Pogazili su sve zakone i Ustav, uveli još drastičniju moralno političku i rodbinsku podobnost i nikad nije teže biti Bosanac u BIH nego u zadnje dvije godine.
Ne mogu zaboraviti "dostignuća i vrijednosti" SDA zbog nesposobnosti i političke prostitucije SDP-a. Jednostavno, ne mogu u istu ravan staviti 15 godina vlasti SDA i tri godine vlasti SDP-a (dvije Alijansa, jedna godina tzv. Platforma).
Ti ako možeš, to je tvoje demokratsko pravo i ne želim ga osporavati. Na kraju krajeva, tebi je dovoljno što su podržali Kljujića da im daš glas na izborima 2014., tako si napisala. Tu se nema šta više pričati. Svako dobro.
- KatarinaKosaca
#11917 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa, da mjenjao je mišljenje. Trebao je ostati u HDZ-u , biti umjesto Mate BObana, pa bi ti bio dosljedan. Valjda i Našoj stranci i Peđi Kojoviću na takav način...rahmanjin wrote: Napisao sam jedan od osnivaca HDZ-a, a ne osnivac. Kazes da je sve netacno za njega sto sam napisao. Sta konkretno nije tacno?
Umjesto toga rekao je "Domovina i roditelji se ne mogu izdati" ili "Bavljanje politikom treba biti visoko moralni čin"
vidiš, ima nas koji nemamo amneziju. Bay the way Danis Tanović je dezertirao 1994, pa su to možda sad kriterijumi NS
-
Doktor29
#11918 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Opet je netko drugi kriv, budi ti najbolji u tome sto radis i ljudi ce se otimati za tvoje usluge i moci ces birati radno mjesto. Siguran sam da si nekim slucajem poslodavac da bi uvjek zaposlio najbolje sto se nudipemanapemani wrote:Kažem ti, mi smo krivi jer smo nesposobni i lijeni. Hvala SDA što što nam je to pokazala.Doktor29 wrote:pemanapemani
-
pemanapemani
#11919 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
To on slučajno, zabrojao se.madner wrote:Zaboravio je Travnik. Na travniku jedan od ljudi koji je dugo bio SDA glavnipemanapemani wrote:Kažem ti, mi smo krivi jer smo nesposobni i lijeni. Hvala SDA što što nam je to pokazala.Doktor29 wrote:pemanapemani
Pričaju da ima travnjak ispred kuće na "podno grijanje". Kažu jednom ga ušćakla leđa dok je lopatao snijeg. Tako da je bolje spriječiti nego liječiti.
- KatarinaKosaca
#11920 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
I tebipemanapemani wrote: Ti ako možeš, to je tvoje demokratsko pravo i ne želim ga osporavati. Na kraju krajeva, tebi je dovoljno što su podržali Kljujića da im daš glas na izborima 2014., tako si napisala. Tu se nema šta više pričati. Svako dobro.
Ili je Batman možda bolji izbor? Ili nečiji brat? Ili nečija kuma?
SDA ima svojih svjetlih momenata, kao što su unutarnji demokratski izbori, ili odluka, evo, da gradonačelnik bude neBošnjak. I to je red više da se desi.
Ah, da, naravno, nemaju svojih 60 minuta, nemaju svoje nevladine ni svoje naručene proteste. Nemaju ni svoju opoziciju namjenski kreiranu...
Izbor je jadan, prejadan.... ali u takvom izboru i stjerana uz zid, naravno da im dajem glas radi Kljujića. Drugi nemaju ni to...
-
bosančica-sunčica
#11921 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
KatarinaKosaca wrote:Sve netačno što si napisao. Kao prvo nije bio osnivač HDZ-a u BIH, to je bio dr. Davor Perinović. Na početku rata bio i ostao u Sarajevu, zalagao se uvijek za građansku nedjeljivu BIH. Zavisi od kriterijuma sviđanja, poklapa se sa mojim viđenjem BIH i željom da takva bude. U studiju pri Dedinom hapšenju na aerodromu uzviknuo (dok je Ganić gutao knedle) "Pa Alija, ti si uhapšen. Uhapsili su predsjednika jedne nezavisne i suverene zemlje".. Pri početku sukoba ABIH i HVO u Srednjoj Bosni, a kad su Hrvati bili u okruženju vodio duge pregovore sa Alijom i tako smanjio još veće krvoproliće. Po ideji komadanja BIH na salveti, pozvan u Grude gdje se tome otvoreno usprotivio i bio trovan. Na njegovo mjesto dolazi zločinac Boban. Poslije , naravno, traži svoje mjesto pod suncem, ali od novokomponiranih sugradžana , baš i ne može. Nacionalista koji nije šovinista, gospodin, vjernik koji ne maše svojom vjerom i dokazani patriota..rahmanjin wrote:Kljuic nije mijenjao nikada misljenje ?????!!! Pa ljudi zar je toliko kratko pamcenje. Jedan od osnivaca HDZ-a, pa kad su ga nogirali osnovao Republikansku stranku, govorio non stop protiv HDZ-a, pa onda poslije sve te price bio savjetnik Draganu Covicu ( dok je bio u predsjednistvu ), pa onda nakon toga postaje clan SDU-a. Znaci, nikakvih principa nema.
Funkcija Gradonačelnika Sarajeva gospodinu Kljujiću bi bilo priznanje i zahvalnost ovom čovjeku za njegov patriotizam...jasno pokazanom u minulom ratu...tuđman bi ga u tom periodu zlatom zlatio da je bio njegov..a on je bio i ostao naš bosanac...
- Banksy
#11922 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
To je to.KatarinaKosaca wrote: SDA ima svojih svjetlih momenata, kao što su unutarnji demokratski izbori, ili odluka, evo, da gradonačelnik bude neBošnjak. I to je red više da se desi.
Ah, da, naravno, nemaju svojih 60 minuta, nemaju svoje nevladine ni svoje naručene proteste. Nemaju ni svoju opoziciju namjenski kreiranu...
Izbor je jadan, prejadan.... ali u takvom izboru i stjerana uz zid, naravno da im dajem glas radi Kljujića. Drugi nemaju ni to...
-
rahmanjin
#11923 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sve sto sam prije napisao su cinjenice, ako je nesto netacno dokazite da je to netacno. Problem je sto ljudi poput Kjluica su dobili bilo kakvu priliku da se bave poltikom. Napuhan i uobrazen a supalj ko crkveno zvono.KatarinaKosaca wrote:Pa, da mjenjao je mišljenje. Trebao je ostati u HDZ-u , biti umjesto Mate BObana, pa bi ti bio dosljedan. Valjda i Našoj stranci i Peđi Kojoviću na takav način...rahmanjin wrote: Napisao sam jedan od osnivaca HDZ-a, a ne osnivac. Kazes da je sve netacno za njega sto sam napisao. Sta konkretno nije tacno?
Umjesto toga rekao je "Domovina i roditelji se ne mogu izdati" ili "Bavljanje politikom treba biti visoko moralni čin"
vidiš, ima nas koji nemamo amneziju. Bay the way Danis Tanović je dezertirao 1994, pa su to možda sad kriterijumi NS
- KatarinaKosaca
#11924 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa, naravno da je otišao iz HDZ-a kad nije htio biti Boban. Ništa nisi slagao, naravnorahmanjin wrote:Sve sto sam prije napisao su cinjenice, ako je nesto netacno dokazite da je to netacno. Problem je sto ljudi poput Kjluica su dobili bilo kakvu priliku da se bave poltikom. Napuhan i uobrazen a supalj ko crkveno zvono.
ali, eto, imamo gradonačelnika batmana, otima od siromašnih i daje bogatima
-
pemanapemani
#11925 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kako da pokažeš da si najbolji ako neće da te zaposle?Doktor29 wrote:Opet je netko drugi kriv, budi ti najbolji u tome sto radis i ljudi ce se otimati za tvoje usluge i moci ces birati radno mjesto. Siguran sam da si nekim slucajem poslodavac da bi uvjek zaposlio najbolje sto se nudipemanapemani wrote:Kažem ti, mi smo krivi jer smo nesposobni i lijeni. Hvala SDA što što nam je to pokazala.Doktor29 wrote:pemanapemani
Naravno da bih zaposlio najbolje što se nudi.
Oni su "poslodavci" u "firmi" (državi) za koju im je stalo da što slabije funkcioniše. Kada bi se zapošljavali oni koji bi radili, onda bi građani, nedao Bog, mogli pomisliti da se može nešto kvalitetno uraditi. Tada bi i oni bili primorani da rade ili bi dobili otkaz.
Recimo - završiš fakultet kao jedan od pet najboljih studenata. Za vrijeme studija volonterski radiš u struci i pokažeš se kao marljiv i vrijedan radnik. Kolege te poštuju i cijene, stalo im je da poslije studija dođeš raditi za njih. Naravno, oni ne odlučuju o konkursima, jer uvijek ima neko iznad njih. Kako napredovati i pokazati potencijal?