SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#11901 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Ima vala kenjaca i sa 40+ koji voze ko da ih je tek pubertet opalio.
drug_profi

#11902 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ono što se može i što postoji u drugim zemljama je ograničenje snage vozila kojim upravlja početnik. Jeste da se i Twingo moze zaletiti 120 ali ipak malo je teze divljati sa njim.
vješalica

#11903 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Thorgerson wrote:
vješalica wrote:
red evil wrote:Pjani bili jer osoba sa 23 i 21 godinom u 3:15 nema šta raditi vani osim da se iz kafane vrača, s posla nije, poslovnog puta isto nije. U tim godinama adrenalin te povede, puno veća mogućnost je da te tad ponese nego sa 25+ godina. Tako da bih ja zabpranio vožnju iznad 20h za osobe ispod 25 godina, bilo ispravno ili ne tako bi bilo. Jer lako je reći "budala, neka je sam je tražio", sve dok ta budala ne bude neko iz tvoje porodice.
Kud ce ti veceg dometa drustva kad u novim izmjenama Zakona nema zabrane za pocetnike a ocekivati zabranu za likove ispod 25 godina mozda u nekom drugom drustvu i sa drugim ljudima.
Istrazni organi bi morali detaljnije precesljati ljekarska koja se izdaju u KS za vozacke kakvi sve debilovici voze i kakve nerede svakodnevno prave po ulici.U drugim mjestima moze.Ali ovdje jos zadugo ne.
Gdje ste vi prije pisali odredbe zakona. :-)

Pa ajmo onda pomjeriti da se moze poloziti vozacki tek kad navrsis 30 godina i bicemo mirni.

Nemojte vise boga vam.

:run:
Sto mene pominjes u negativnom kontekstu?
Prvo odredba za pocetnike je bila u zakonu pa je obrisana zato sto nekim debilima smeta
Sto se tice ljekarskih sasvim je notmalno da se izvrsi revizija iatihjer vozacka nije pravo nego privilegija oaim kod nas ;)
Naravno ne mozes uociti razliku izmedju te dvije stvari
Osim toga ne vidim zasto treba prikrivati cinjenicu da je u jednom dijelu BIH izdato 500 ljelarskih falsifikovanih za vozacke
500 kriminalaca i potrncijalnih ubojica ;)
Ma hajdeee svakome se moze desiti
vješalica

#11904 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Tomahawk11 wrote:Ima vala kenjaca i sa 40+ koji voze ko da ih je tek pubertet opalio.
Tacno
Pravi su primjer mladjim generacijama
Cak i gori kad im prigovoris
Bullet Tooth Tony

#11905 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bullet Tooth Tony »

drugi profil wrote:Ono što se može i što postoji u drugim zemljama je ograničenje snage vozila kojim upravlja početnik. Jeste da se i Twingo moze zaletiti 120 ali ipak malo je teze divljati sa njim.
U kojim ... imas li konkretno neki primjer ?

Ne osporavam da ima ili nema ali hajmo malo primjera , cinjenica ... itd
Better Man

#11906 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Better Man »

Bullet Tooth Tony wrote:
drugi profil wrote:Ono što se može i što postoji u drugim zemljama je ograničenje snage vozila kojim upravlja početnik. Jeste da se i Twingo moze zaletiti 120 ali ipak malo je teze divljati sa njim.

U svakoj normalno zemlji postoji to ograničnje snage vozila kojim može upravljati početnik.
kloniran

#11907 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

Bullet Tooth Tony wrote:

bilo je u hrvatskoj ali ukinuto
Bullet Tooth Tony

#11908 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

haj dobro ... hvala na konkretnom odgovoru
Alfons Kauders

#11909 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Maloprije s kolegom prolazio pored Vjecne. Zajednicki zakljucak: steta sto vozac nije poginuo.

Frajer je izgubio kontrolu na sinama, tamo prema Ribici... i onda otplesao preko prije semafora, pa doslovno letio do pekare i Planike.

Da nije bilo 3 ujutru, da je bilo 23 ili 06, ili bilo sta izmedju, u tih 15-20 metara bi ubio jos nekoliko ljudi.

Jedino se mozemo nadati da se imbecil dovoljno uneredio da vise nikad ne bude u stanju voziti auto.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#11910 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

JThomas

#11911 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

nije auto krivo. ovi svi zadnji eksponiraniji slučajevi što mi prolaze kroz glavu su bili sa totalno običnim autima...

a ljekarski u 80% slučajeva ide po principu - jesi zdrav, jesam, piši da je zdrav i naplati mu, hvala lijepo. mene su samo prvi put kad sam polagao dobro ispeglali, ni tad vjerovatno ne bi da nisam tada nosio naočale...

u onom velikom spisku za hajd' šta fali sam zaboravio još - bolesni, povrijeđeni, bez naočala/sočiva a koje trebaju nositi...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#11912 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

za cvike je kriva policija svakako.

svaki put kada su me zaustavili nisu to ni pogledali niti me pitali nosim li šta... doduše, sad svakako nosim. :mrgreen:
al-em

#11913 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by al-em »

Ćoro
Bullet Tooth Tony

#11914 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Jesam li dobro skontao ... barem sam nabrzaka preletio... da bi onda ovaj momak mogao voziti ovog Stila u ovoj drzavi (Austrija ili Australija)

to be driven by provisional licence holders, on the condition that the vehicle power to weight ratio is not greater than 130 kilowatts per tonne in tare mass, and no modification is made to alter engine performance.

Opet naglasavam da samo pitam , raspravaljam .. ne opravdavam ovo, Boze sacuvaj

Znaci ne bi mogao voziti recimo :

Volvo S80 T6 3.0 Turbo - [2003]170.3 bhp per tonne
Alfa-Romeo GT 3.2 V6 Lusso - [2004]170.2 bhp per tonne
Volkswagen(VW) Phaeton 6.0 W12 - [2005]170.1 bhp per tonne
Chevrolet Corvette C3 Stingray ZR-1 - [1972]170.1 bhp per tonne
Honda Integra 1.8 Type R DC2 - [1996]169.8 bhp per tonne
Peugeot 208 GTi 1.6 Turbo - [2013]169.8 bhp per tonne
Lexus LS 600h - [2012]169.8 bhp per tonne
Volkswagen(VW) Golf R 2.0 Turbo - [2012]169.7 bhp per tonne
Last edited by Bullet Tooth Tony on 07/03/2017 16:06, edited 1 time in total.
peepeep

#11915 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by peepeep »

Nema ovde šta auto biti kriv, jasno je k'o dan da se ovde vozilo mnogo više nego što je dopušteno i da je izgubio kontrolu i da ga je bacilo u lijevu stranu na Planiku. Možebit da je "kriva" i činjenica da je prije same Vječne vatre ona k'o mala krivina pa da je heroj momački nagazio od Katedrale pa do Vječne misleći da će stati na vrijeme. Udario u brzini na krivinu i, što reče neko gore, "otplesao" i završio gdje je završio. Vrijeme je, meni se čini, da počnemo stavljati ležeće policajce na svaki prelaz.
drug_profi

#11916 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

kloniran wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:

A u Srbiji upravo uvedeno. 80 kw max, što baš i nije malo, ali hajd.
Alfons Kauders

#11917 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

peepeep wrote:Nema ovde šta auto biti kriv, jasno je k'o dan da se ovde vozilo mnogo više nego što je dopušteno i da je izgubio kontrolu i da ga je bacilo u lijevu stranu na Planiku. Možebit da je "kriva" i činjenica da je prije same Vječne vatre ona k'o mala krivina pa da je heroj momački nagazio od Katedrale pa do Vječne misleći da će stati na vrijeme. Udario u brzini na krivinu i, što reče neko gore, "otplesao" i završio gdje je završio. Vrijeme je, meni se čini, da počnemo stavljati ležeće policajce na svaki prelaz.
Nikakve veze s autom.

Lik je vec bio gotov kod Cemaluse... Zanijeo se kada je usao u krivinu, udario kontru, i dok se pokusavao iscupati, odletio na trotoar, i u toj putanji zakacio pekaru i onda zid... Mozda je i pokusao sjeci krivinu, pa zakacio sinu dok je hvatao idealan ugao.

Mislim da bi Titovu s obje strane fino trebali zabetonirati, ili poredati zardinjere kao kod BBI-a. Drugacije ocito ne moze. Armirani beton posvuda, pa bujrum, nek se kurce.
uglavnomja

#11918 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

Better Man wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:

U svakoj normalno zemlji postoji to ograničnje snage vozila kojim može upravljati početnik.
u norveskoj je obavezno popuniti da li ce osoba mladja od 25 godina voziti auto. u slucaju da hoce, cijena osiguranja drasticno skace :-)

ta granica broja konja se ne moze uvesti zbog nekih eu pravila, tako pise :?

osim toga je normala ko napravi vise prekrsaja mora ponovo polagati vozacki ili ima zabranu od nekoliko godina do DOZIVOTNO.

a visine kazni su :-) da se auto mora prodati.
Alfons Kauders

#11919 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

drugi profil wrote:
kloniran wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:

Vise od vecine auta koje sam posjedovao, pa i trenutnog. Sasvim dovoljno.

Ali fol je sto je ovo mogao napraviti i u Twingu, u bilo cemu... Zapravo, da je bio u nekom nabrijanijem autu, vjerovatno bi prosao bez problema, ili uz malo zanosenja, ali u jednom komadu.

Jednostavno, snaga vozila u ovom slucaju nije bila presudna, vec brzina... Proletio je kraj Trznice vozeci barem dvostruko vise od ogranicenja po kisi i kraj price. Pokusao proci kraj Vjecne brzinom ko da je na zaobilaznici.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#11920 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_milojica »

Pade mi nesto napamet,zar pocetnici smiju voziti poslije 23h?
drug_profi

#11921 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Alfons Kauders wrote:
drugi profil wrote:

Ali fol je sto je ovo mogao napraviti i u Twingu, u bilo cemu... Zapravo, da je bio u nekom nabrijanijem autu, vjerovatno bi prosao bez problema, ili uz malo zanosenja, ali u jednom komadu.

Jednostavno, snaga vozila u ovom slucaju nije bila presudna, vec brzina... Proletio je kraj Trznice vozeci barem dvostruko vise od ogranicenja po kisi i kraj price. Pokusao proci kraj Vjecne brzinom ko da je na zaobilaznici.
Ma da. Besmisleno ogranicenje.
drug_profi

#11922 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

mali_milojica wrote:Pade mi nesto napamet,zar pocetnici smiju voziti poslije 23h?
Zar mislis da je njih bilo briga sta pise u ZOBS-u?
Alfons Kauders

#11923 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

drugi profil wrote:
Alfons Kauders wrote:
drugi profil wrote:

Ma da. Besmisleno ogranicenje.
Nije besmisleno, ima logike i pomoglo bi u nekim situacijama, ali je mac s dvije ostrice. Jaca auta u pravilu imaju i jace kocnice, bolji ovjes, gume itd. A i snaga je nekad dobra, npr treba ti manje prostora za sigurno preticanje. U rukama normalnih vozaca, jaci auto bi trebao biti cak i sigurniji. U rukama obijesnih vozaca opasan je i bicikl, kamoli auto.

Imas sasvim odgovornih vozaca od 20 godina kojim bi radije povjerio da me negdje voze nego samom sebi. Bolja koncentracija, vrijeme reakcije itd. Mladi jebiga, zdraviji od mene, u formi. Njima bi dao da voze bilo sta, bilo kad, ali s druge strane ima hajvana koji ce sa Twingom i 55 konja ubiti cetvero ljudi u po bijela dana, u po grada.

Rjesenje je da se za pocetak uvedu drakonske kazne za obijesnu voznju, narocito za vozace sa malo staza, narocito mladje. Obicni vozac ce izgubiti dozvolu na par mjeseci i platiti nekoliko stoja kada prekoraci 30km/h u gradu? E pocetnik ce onda za takvo kurcenje morati izgubiti dozvolu trajno, da mora ponovo polagati, ali tek nakon godinu-dvije, da se malo smiri.

Ako se usudi da i pored zabrane sjedne za volan - krivicna, uslovna osuda, 5 milja kazna. Dovidjenja, pa hajd pokusaj opet svega ti.
vješalica

#11924 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

drugi profil wrote:
mali_milojica wrote:Pade mi nesto napamet,zar pocetnici smiju voziti poslije 23h?
Zar mislis da je njih bilo briga sta pise u ZOBS-u?
Smiju nazalost.
haos1

#11925 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by haos1 »

Vozači automobila poslije uličnih mafijaša su najveće ubice u Sarajevu.
Post Reply