Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
triconja

#11901 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by triconja »

Hakiz wrote:
Bloo wrote:...
Jedino akone zelis reci da su se njemu svidale izbrijane pa to ubacio u propise?
Ja nešto razmišljam, ona pravila o oblačenju i pokrivanju izazovnih dijelova tijela.

Sve imam sliku u glavi: Sjedi mali pisar i stari diktator Kur'ana (diktako rje čovjek koji diktira). I zatvori oči stari diktator, mao se umorio i prolaze mu milsi kroz glavu. I sjeti se, baš juče sjedio on, upekao zvizdan, prolazi mlada, jedra, grud ise njiši ispod lanene prozirne kalje, nosi na glavi vodu koja se prosipa iz posude i kvasi joj grudi, matori ohrndani pervrznjak se upalio. Zaletio se, navali, bori se ona, drž' ne daj, ali na kraju ništa. Hoće glava, ali tijelo izdalo. Ode mladica, možda ga i ismijavajući.

I sjsti se stari diktator toga, udari mu krvu u obraze i na rubu plača staračkim glasom zagrmi na mladog pisara: Piši u Kur'an ovo: Ima žene da se oblače da i mse kosa ne vidi, da im se ništa osim šaka ne vidi, da i mse oblici tjela ne vide. Grmi prostorija, mladi pisar drhtavom rukom piše sve strah potiskuje. A star idiktator u vjerskom zanosu u sebi misli: "Neće mene više ni jedna izazivati, svima ću im pokazati".

I tak onastadoše pravila o oblačenju.

Pa možda je slično i sa izbrijaanjem. Spustio se jedan dole, drugi diktator, možda isti, ko zna, krenuo junački, kad zape dlaka među zube. E nećemo tako. Ima sve da su izbrijane, ovo mi se više neće ponoviti. I tako nastade pravilo.

Pravila su potrebe života, pretočene u pisanu normu.
Image
Bloo
Globalna šefica

#11902 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

vatrogasac wrote:
Eno....ja ofanzivan. :mrgreen:
Muskarci su zbog vagina ubijali, osvajali, rusili...tak da prelazak na neku religiju zbog vagine nije tako strasno.
Jel ti sad jasnije?
Hakiz

#11903 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

Bloo wrote:
vatrogasac wrote:
Muskarci su zbog vagina ubijali, osvajali, rusili...tak da prelazak na neku religiju zbog vagine nije tako strasno.
Jel ti sad jasnije?
I još izbrijanu...
triconja

#11904 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by triconja »

Hakiz wrote:
Bloo wrote:Kad smo vec kod kupanja, abdesta i ostalog, lijepo bi bilo kad bi se ljudi bez obzira na vjeroispovijest kupali barem jednom dnevno.
Javni saobracaj bi bio podnosljiviji za koristiti.
Kada si već spomenula doktore vezano za temu koja mi još ne da mira, isti ti doktori kažu da se ne valja ni previše prati. Ima veze se isušivanjem kože, pretjeranim odmašćivanjem kože itd.
Pranje safunom, dok se vodom mozes prat koliko hoces. Dovoljno je pogledati mehanizam rada safuna da se nadodje sto se ne treba puno koristit
Bloo
Globalna šefica

#11905 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

Hakiz wrote:
Bloo wrote:Kad smo vec kod kupanja, abdesta i ostalog, lijepo bi bilo kad bi se ljudi bez obzira na vjeroispovijest kupali barem jednom dnevno.
Kada si već spomenula doktore vezano za temu koja mi još ne da mira, isti ti doktori kažu da se ne valja ni previše prati. Ima veze se isušivanjem kože, pretjeranim odmašćivanjem kože itd.
Obicnom vodom.
Ne sapunima.
Vagina se sama cisti tehnicki.
Peres vanjske dijelove.
Nema potrebe za douching i slicnim glupostima
Namnoze se bakterije onda jer im poremetis ekosistem.

A i pranje koze jakim sapunima je suvisno. Nije bas da kopamo na.polju.
vatrogasac

#11906 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by vatrogasac »

Bloo wrote:
vatrogasac wrote:
Jel ti sad jasnije?
Nije poenta u tome nego u komparaciji pridjeva. Loš, gori, najgori. :mrgreen:

Svo veče se fulaju moje poente i ide se na ono što je marginalno i ono se prebacuje u prvi plan. A ja ne želim da podcijenim sagovornika crtajući. :wink:
Hakiz

#11907 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

triconja wrote:
Hakiz wrote:
Pranje safunom, dok se vodom mozes prat koliko hoces. Dovoljno je pogledati mehanizam rada safuna da se nadodje sto se ne treba puno koristit
Pa, može se koristiti hidratantni sapun, pa poslije mlijeko za tijelo. Šta fali muškarcima, takođe, da se koriste tim blagodatima?
Bloo
Globalna šefica

#11908 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

vatrogasac wrote:
Bloo wrote:
vatrogasac wrote:
Jel ti sad jasnije?

Svo veče se fulaju moje poente i ide se na ono što je marginalno i ono se prebacuje u prvi plan. A ja ne želim da podcijenim sagovornika crtajući. :wink:
Tebi znaci nije grozno da neko prede u tvoju vjeru zbog izbrijane vagine kao jedine motivacije?

I rest my case...
Bloo
Globalna šefica

#11909 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

Hakiz wrote:]

Pa, može se koristiti hidratantni sapun, pa poslije mlijeko za tijelo. Šta fali muškarcima, takođe, da se koriste tim blagodatima?
Hidrantni ne hidrantni, kao sto triconja rece, mehanizam je isti.
Sapuni su agresivni za kozu.
Cesto i stalno.
Nasapunjaj se ispod ruku i saperi.
Ja sam od silnog saounjanja plus vrela voda dobila dermatitise :mrgreen:
Psihopata tusirajuci
triconja

#11910 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by triconja »

Hakiz wrote:
triconja wrote:
Hakiz wrote:
Safun, to jest molekul safuna se vezu za vodu i mastnocu, prvo za mastnocu ako nema puno vode pa onda za vodu kad sapiremo i to zavrsi u kanalizaciji. Ko je mastan i osaftan treba da koristi blagodeti safuna cesce. Kad nema mastnoce na kozi onda je moguce da se iz celije izvuce mastnoca i osteti celija. Kad se proguta (safun) ili ode u oko (safun) onda unisti dosta vise celija jer nema koze da ih zastiti.

Znaci ko je fizicki puno aktivan treba se cesce kupati ali ne treba zanemariti ni ostecenje koje nastaje uzljed hemijskih reakcija.
Hakiz

#11911 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

triconja wrote: Pranje safunom, dok se vodom mozes prat koliko hoces. Dovoljno je pogledati mehanizam rada safuna da se nadodje sto se ne treba puno koristit
Ovo me podsjeti na nešto šta sam pročitao o jednoj studiji o masovnoj upotrebi mirisa:

Naime, studija kaže otprilike ovo: Modernizacijom života, naročito uvođenjem javnog grupnog saobraćaja (tramvaji, pa autobusi itd) došlo se u situaciju koja se prije nije dešavala. Veliki broj ljudi je bio stisnut na malom prostoru. Privatni prostor koji je do tada iznosio više od metra, u javnom prevozu se nekada svede na samo nekoliko centimetara. Osim smrada od nehigijene, javio se još jedan problem. Feromoni bliskih tijela su stvarali seksualnu napetost, koja, kaako nije mogla biti zadovoljena, racionalizovala se u nervozu, stres, pa i agresiju. Pa su mirisi, naročito rani oblici dezodoransa, služili ne samo da otklone neugodne mirise, nago isto tako, možda čak i više, da prikriju feromone i uklone seksualnu napetost, to jeste stres i agresiju, u gužvama u javnom masovnom prevozu.
vatrogasac

#11912 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by vatrogasac »

Bloo wrote: Tebi znaci nije grozno da neko prede u tvoju vjeru zbog izbrijane vagine kao jedine motivacije?

I rest my case...
Danas je taj islamski propis skoro pa svjetski trend. Odakle toliki saloni ljepote u kojima se rade te depilacije skoro pa redovno. Nije ni tabu više pričati o tome jer čujemo od koleginica kad koja nešto ne može jer ima termin za depilaciju bikini zone.

A neće niko preći zbog toga mada može se desiti da počne čitati o tome i u čitanju ode dalje pa ono dalje da bude razlog.
triconja

#11913 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by triconja »

Bloo wrote:

Cesto i stalno.
Psihopata tusirajuci
Kolko se cesto kupas? Joj da mi je nac kakvu da smo na istoj talasnoj kupo bih se nekoliko puta na dan :lol:
triconja

#11914 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by triconja »

Hakiz wrote:
triconja wrote: Pranje safunom, dok se vodom mozes prat koliko hoces. Dovoljno je pogledati mehanizam rada safuna da se nadodje sto se ne treba puno koristit
Ovo me podsjeti na nešto šta sam pročitao o jednoj studiji o masovnoj upotrebi mirisa:

Naime, studija kaže otprilike ovo: Modernizacijom života, naročito uvođenjem javnog grupnog saobraćaja (tramvaji, pa autobusi itd) došlo se u situaciju koja se prije nije dešavala. Veliki broj ljudi je bio stisnut na malom prostoru. Privatni prostor koji je do tada iznosio više od metra, u javnom prevozu se nekada svede na samo nekoliko centimetara. Osim smrada od nehigijene, javio se još jedan problem. Feromoni bliskih tijela su stvarali seksualnu napetost, koja, kaako nije mogla biti zadovoljena, racionalizovala se u nervozu, stres, pa i agresiju. Pa su mirisi, naročito rani oblici dezodoransa, služili ne samo da otklone neugodne mirise, nago isto tako, možda čak i više, da prikriju feromone i uklone seksualnu napetost, to jeste stres i agresiju, u gužvama u javnom masovnom prevozu.
Zanimljivo :thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#11915 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

vatrogasac wrote:
Bloo wrote: Tebi znaci nije grozno da neko prede u tvoju vjeru zbog izbrijane vagine kao jedine motivacije?

I rest my case...
Danas je taj islamski propis skoro pa svjetski trend. Odakle toliki saloni ljepote u kojima se rade te depilacije skoro pa redovno. Nije ni tabu više pričati o tome jer čujemo od koleginica kad koja nešto ne može jer ima termin za depilaciju bikini zone.

A neće niko preći zbog toga mada može se desiti da počne čitati o tome i u čitanju ode dalje pa ono dalje da bude razlog.
Sad opet procitaj sta sam napisala.
Hakiz rece sa bi oresao na islam zbog toga.
Ja napisah da su ljudi radili i gore stvari.

Btw depilacija bikini zone i brazilska depilacija su dvije razlicite stvari.

Depilacija se spominje jos kod egipcana.
Last edited by Bloo on 05/02/2018 01:12, edited 1 time in total.
Hakiz

#11916 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

Bloo wrote:
vatrogasac wrote:

Tebi znaci nije grozno da neko prede u tvoju vjeru zbog izbrijane vagine kao jedine motivacije?

I rest my case...
Da stanem u odbranu vatrogasca: Nije to bitno. Neka se uđe u vjeru pa makar zbog izbrijane vagine, Samo da se uđe u vjeru. Kada se uđe, krenuće socijalni, moralno politički i drugi rad i prevaspitavanje. Braća, ako treba i sestre, će već znati šta i kako.

Dok te mamim, medom te hranim. A kada se zamka zatvori, onda...
Bloo
Globalna šefica

#11917 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

triconja wrote:
Bloo wrote:

Cesto i stalno.
Psihopata tusirajuci
Kolko se cesto kupas? Joj da mi je nac kakvu da smo na istoj talasnoj kupo bih se nekoliko puta na dan :lol:
Znala sam da si Smradek.
:mrgreen:
Kupam se cesto ljeti ali smanjila dozivljaj sa sapunima.
Zimi jednom dnevno...il dva put ako sam otisla na trening.
triconja

#11918 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by triconja »

Bloo wrote:
triconja wrote: Kolko se cesto kupas? Joj da mi je nac kakvu da smo na istoj talasnoj kupo bih se nekoliko puta na dan :lol:
Znala sam da si Smradek.
:mrgreen:
Kupam se cesto ljeti ali smanjila dozivljaj sa sapunima.
Zimi jednom dnevno...il dva put ako sam otisla na trening.
Ja se kupam u zavisnosti od naprezanja i saftanja. Ako lezim kupam se jednom u dva ili tri dana. Kad hodam barem oko pola sata kupam se svaki dan. Kad se vozam i ne trosim fizicki onda se kupam jednom u dva dana.

E da vidis poslije operacije, nisam se kupo 15 dana, kad nisam umro. Svake dvije sekunde sam se ceso, mislio sam da sam dobio i vaske i buhe i sugu i sta jos ne :lol: :lol: :lol:
Hakiz

#11919 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

vatrogasac wrote:

I rest my case...

Ja baš u ruci držim knjigu koju je napisao Abd Al-Wahab Bouhdiba, "Vrt milovanja". U originalu je naslov "Sexuality in Islam". Prevod dr. Rešid Hafizović i dr. Enes Karić. izdavač Sehara.

Davno sam je pročitao, ali, šta misliš vatrogasac, ako je opet pročitam, kuda bi me mogla odvesti.

ima interesantnih naslova poglavlja: Općenje sa nevidljivim, Beskonačni orgazam, Važnost Erosa, Sveta misija seksualnosti itd.
triconja

#11920 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by triconja »

Hakiz wrote:
vatrogasac wrote:

I rest my case...

Ja baš u ruci držim knjigu koju je napisao Abd Al-Wahab Bouhdiba, "Vrt milovanja". U originalu je naslov "Sexuality in Islam". Prevod dr. Rešid Hafizović i dr. Enes Karić. izdavač Sehara.

Davno sam je pročitao, ali, šta misliš vatrogasac, ako je opet pročitam, kuda bi me mogla odvesti.

ima interesantnih naslova poglavlja: Općenje sa nevidljivim, Beskonačni orgazam, Važnost Erosa, Sveta misija seksualnosti itd.
Zar u islamu nije zabranjeno uzivati u seksu (u tolikom intenzitetu)?
vatrogasac

#11921 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by vatrogasac »

Hakiz wrote:
Nepredvidljivi su putevi Gospodnji, a ne treba zaboraviti da on izabere čovjeka pa ga uputi baš na osnovu njegovog srca. Ako si odabran, džaba ti se braniti. :mrgreen:
Hakiz

#11922 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

vatrogasac wrote:
Hakiz wrote:
Nepredvidljivi su putevi Gospodnji, a ne treba zaboraviti da on izabere čovjeka pa ga uputi baš na osnovu njegovog srca. Ako si odabran, džaba ti se braniti. :mrgreen:
A gdje je mamac?
Hakiz

#11923 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

triconja wrote:
Hakiz wrote:
vatrogasac wrote:

Zar u islamu nije zabranjeno uzivati u seksu (u tolikom intenzitetu)?
Ako je suditi po ovoj knjizi, dapače. Čim čim više, tim tim bolje.
vatrogasac

#11924 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by vatrogasac »

triconja wrote: Zar u islamu nije zabranjeno uzivati u seksu (u tolikom intenzitetu)?
Baš sam raspravljao sa Bloo nekoliko stranica unazad, ali ona to razdvoji pa definisa sex kao potrebu i sex kao vođenje ljubavi. Ovo drugo je prijemčivije islamu. Žena najprije može dobiti razvod braka po šerijatu ako nije zadovoljna sa mužem u krevetu. Tu smo mi muški donji jer nit možeš dokazati, a udara u ego. :mrgreen:
vatrogasac

#11925 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by vatrogasac »

Hakiz wrote:
vatrogasac wrote:
Hakiz wrote:
A gdje je mamac?
Ako si tragač, naći ćeš. Tebi su postavljeni znakovi, samo ih pratiš i izbjegavaj kratice da šta važno ne propustiš. Shortcuti su dobri samo na kompjuteru.
Post Reply