Ukrajina

Post Reply
Objektivni navijac

#11901 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

UnscarD wrote:
Objektivni navijac wrote:
General War wrote:
Naravno da US nije gurnuo Njemacku na SSSR ali da im je odgovaralo jeste, Ima poznata Trumanova izjava sa pocetka rata : Ako budu pobjedjivali Njemci,pomagacemo Ruse a ako budu pobjedjivali Rusi,pomagacemo Njemcima. U svakom slucaju,pomoci cemo im da se dobro pokolju :oops:
:shock:
Zmas li ti cijelog ti politbiroa ko je bio predcjednik SAD na pocetku rata? :zzzz:
Djenerale :D a znas li ti da i US podpredsjednici imaju moc govora :D Cak im je dozvoljeno davati i izjave :D Dozvoljeno im je i zeniti se :D
Tu izjavu je dao ao senator a ne kao podpredsjednik buduci da je tek 1944 postao podpredsjednik a 1944 niti jedan a pogotvo ne tako visok zvanicnik USA administrtacije niti u ludilu nije mogao reci da ce pomagati Njemce ...[/quote]
Trumanova izjava je dana na samom pocetku Sovjetsko-Njemackoga rata 1941. Iz sjecanja znam da je Trumanova,nisam nikada rekao da je dao kao predsjednik,no kada se @ Djeneral upleo,pomislio sam da je i tada 1941 bio podpredsjednik,kao u kasnijem Roosevelt-ovom mandatu. :D
madner

#11902 Re: Ukrajina

Post by madner »

Pozitivna historija, uci se samo ono sto pase u predefinisanu sliku svijeta.
Avetinho

#11903 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Objektivni navijac wrote: Netacno :oops: Streljani su iskljucivo oficiri/kulaci/burzoazija.
Naravno da US nije gurnuo Njemacku na SSSR ali da im je odgovaralo jeste, Ima poznata Trumanova izjava sa pocetka rata : Ako budu pobjedjivali Njemci,pomagacemo Ruse a ako budu pobjedjivali Rusi,pomagacemo Njemcima. U svakom slucaju,pomoci cemo im da se dobro pokolju :oops:
Staljin i Hitler su bili zlocinci istog kalibra, vrlo slicnih namjera, vrlo slican plan: porobi sta stugnes, ostalo pobij.
Kad se pomnlate dva narko-kartela u Meksiku, treba ih mirit, jelde, dobri su to momci.

Dobri Truman :evil:
General War

#11904 Re: Ukrajina

Post by General War »

Francuska: Ekstemna desnica mogla bi da pobijedi na izborima

Francuska ektremna desnica Nacionalni front (FN) i dalje je prva stranka desnice koja bi mogla bi da pobijedi na nedjeljnim izborima za Evropski parlament, prenose u subotu francuski mediji najnoviju anketu.

Isto kao i prije mjesec dana kada je provedena posljednja anketa, FN bi mogao da osvoji 24 odsto glasova, ispred desničarske Unije za narodni pokret (UMP) (21 odsto glasova) i vladajuće Socijalističke partije (16,5 odsto glasova), navodi se u istraživanju javnog mnijenja.

Očekuje se da će oko 42 odsto Francuza izaći na izbore za Evropski parlament...

http://www.slobodnaevropa.org/archive/n ... d=25396726

Evo prilike da i Njemacka omasti brke pa da aneksira dijelove Francuske shodno Ruskom tumacenju...jer evo ovi Majdanci se sire na sve strane bilo bi greota :lol:

Jerbo:
Russian Foreign Minister Sergei Lavrov says when it comes to Russia's annexation of Crimea and support for separatists in other parts of Ukraine's east, Europe and the US made them do it.

...As are the comments of the head of the Russian General Staff, Valery Gerasimov, speaking at the same conference with Shoigu and Lavrov. “Some Western countries have ramped up anti-Russian rhetoric and are building up NATO troops in the Baltic, Poland, and Romania, as well as military presence of the alliance in the Baltic Sea, the Mediterranean, and the Black Sea,” he said. “We cannot be indifferent to this and will have to take measures in response.”

His comments raise the concern that when it comes to Russian intervention in its neighbors' affairs, Ukraine may be just the beginning

http://www.csmonitor.com/World/Security ... aine-video
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11905 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

dobro jesmo li se makar usaglasili da je rusija agresor i okupator
General War

#11906 Re: Ukrajina

Post by General War »

japin_mutapi wrote:dobro jesmo li se makar usaglasili da je rusija agresor i okupator
...Zar ti vise vjerujes svojim ocima nego Putinu :lol: ?
Naravno...ali ocito da Rusi imaju drugaciju percepciju...sto nije problem ali zasto druge nastoje da uvjere u to bez ijednog pravnog ili bezbjednosnog argumenta?
mirsek

#11907 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

japin_mutapi wrote:dobro jesmo li se makar usaglasili da je rusija agresor i okupator
Jesmo, kao sto se slazemo da je legalna vlast nelegalno skinuta neonacistickim pučem, bez ikakvog legitimiteta i pocela represiju prema ruskom jeziku i stanovnicima.
To sto je rusija agresor(bar neke logicke i eticke razloge ima za to), niko ko nije osudjivao ameriku u njenim pohodima po svijetu pod laznim razlozima i dokazima nema prava da istoj bilo ista kaze.
Kako bi englezi reagovali da lupam u skotskoj neonacisti silom sruse legalnu vladu, proglase nezavisnost i onda ukinu prava svim englezima na skotskom teritoriju na javni prevoz i javnu rijec.? Sve to dok na plakatima u gradovima pise lovimo englesku gamad i potjerajmo ih u njihovu otadzbinu da nam ne zagadjuju teritorij.
Jedino me malo cudi pocetna "neaktivnost" rusije dok su jos protesti bili.
Mozda, ali samo mozda je rusija htjela da ovi neonacisti preuzmu vlast pa da fino ima moralno pravo da djeluje u ukrajini protiv istih a plus da svijet i stanovnici ukrajine vide ko je preuzeo da im upravlja drzavom, plus ekonomsko kontrolisanje sa cijenama plina i moze se lako desiti da sam narod ukrajine sa puskom u ruci zatrazi ekonomsku ili politicku uniji ili cak konfederaciju sa rusijom do kraja godine.
Last edited by mirsek on 24/05/2014 16:48, edited 1 time in total.
General War

#11908 Re: Ukrajina

Post by General War »

mirsek wrote:
Jesmo, kao sto se slazemo da je legalna vlast nelegalno skinuta neonacistickim pučem, bez ikakvog legitimiteta i pocela represiju prema ruskom jeziku i stanovnicima.
To sto je rusija agresor(bar neke logicke i eticke razloge ima za to), niko ko nije osudjivao ameriku u njenim pohodima po svijetu pod laznim razlozima i dokazima nema prava da istoj bilo ista kaze.
Kako bi britanci reagovali da lupam u skotskoj neonacisti silom sruse legalnu vladu, proglase nezavisnost i onda ukinu prava svim englezima na skotskom teritoriju na javni prevoz i javnu rijec.? Sve to dok na plakatima u gradovima pise lovimo englesku gamad i potjerajmo ih u njihovu otadzbinu da nam ne zagadjuju teritorij.
Ja, I mi smo neonacisti po toj logici sto smo rusili legitimno postavljene kantonalne i federalne vlade...prije toga rusili Jugoslaviju i sta sve ne...

Je li tako tesko vidjeti da (desnice ima i u najdemokratskijim zemljama...eno gore sam postavio link pobogu) da su se spremali novi izbori u Ukrajini pa bujrum...ali ne, lesinari iskoristili priliku. Gdje su to amerikanci uzeli nekome teritoriju?...a kritika ima svugdje a najvise u americi za americki angazman u svijetu....koji na klraju krajeva steti najvise americi jer hrane svakakvu fukaru.
Avetinho

#11909 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

mirsek wrote:
Kako bi britanci reagovali da lupam u skotskoj neonacisti silom sruse legalnu vladu, proglase nezavisnost i onda ukinu prava svim englezima na skotskom teritoriju na javni prevoz i javnu rijec.? Sve to dok na plakatima u gradovima pise lovimo englesku gamad i potjerajmo ih u njihovu otadzbinu da nam ne zagadjuju teritorij.
Da je Viktorko Janukovicko imao ikakvu podrsku drzavnih struktura, ne bi pobjegao podvijenog repa pod Vladimirka Putinkove skute. Nije valjao, otisao. Mozes lijepiti etiketa koliko zelis, jedan korumpirani politicar koji je radio protiv svoje drzave je pobjegao natrag gazdi, koji mu je prdnuo u lice nakon toga.

O kakvim etickim razlozima govoris? Otimacina teritorije tudje drzave. To se u svijetu nije desilo jos od vremena SSSR-a. Pokusao je Sodomko s Kuvajtom, pa je dopio po pi^ki, da ne pominjem druge rupe. O, ne, za druge rupe bio je zaduzen Gad-afi.
mirsek

#11910 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

Ima neonacista u demokratskim zemljama ali kad pobjede na legalno na izborima pa bujrum.
Ovako su sami neonacisti dali rusima odrijesene ruke da mogu pomagati proruske pobunjenike svim mogucim sredstvima pa cak i vojskom.
Meni iskreno nema razlike kad neko pohara zemlju laznim dokazom, vojno je preore uranskom municijom i ostavi iza sebe milione mrtvih i ranjenih a onda ode jer se nema para za drzanje vojske plus su zasjede i bombe svaki dan ubijale te iste vojnike koji su bili okupatori.
Za razliku od toga rusi su preuzeli krim bez ijedne jedine zrtve poslije refernduma gdje je 90% ljudi bilo za pripojenje rusiji.
Mislim, ono realno nijedna strana nije cvjecka i zato ne znam sto se toliko upire na rusiju a amerika i njeno uplitanje u proteste i pobunu minimalizira do maksimuma.
Last edited by mirsek on 24/05/2014 17:16, edited 1 time in total.
Avetinho

#11911 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Otvori po hiljaditi put temu o Americi, Kolumbu, Indijancima, Japancima, Gvantanamu, pa pljuj do mile volje. Ovdje se radi o ruskoj otimacini teritorije suverene drzave Ukrajine, bez obzira je li ili nije izvedena uz pomoc domacih izdajnika.
mirsek

#11912 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

Ja Sam Odavle wrote:
mirsek wrote:
Da je Viktorko Janukovicko imao ikakvu podrsku drzavnih struktura, ne bi pobjegao podvijenog repa pod Vladimirka Putinkove skute. Nije valjao, otisao. Mozes lijepiti etiketa koliko zelis, jedan korumpirani politicar koji je radio protiv svoje drzave je pobjegao natrag gazdi, koji mu je prdnuo u lice nakon toga.

O kakvim etickim razlozima govoris? Otimacina teritorije tudje drzave. To se u svijetu nije desilo jos od vremena SSSR-a. Pokusao je Sodomko s Kuvajtom, pa je dopio po pi^ki, da ne pominjem druge rupe. O, ne, za druge rupe bio je zaduzen Gad-afi.
Viktorko je legalno dobio izbore e sad ko zna da li bio svrgnut da americka baka sa kolacima nije bila na protestima i ko zna ko jos tajno i prikriveno u samim organizatorima protesta.Jebo proteste kad 2000-3000 ljudi moze srusiti legalnu vlast.
To nema ni u crtanim filmovima.Mnogo je tu cudnih stvari, a prvenstveno to sto Viktorko nije naredio supresiju protesta silom jer je to bila sacica neonacista. Mogao je postediti ukrajinu mnogih patnji da je to tada uradio.
Pokusao je Sodomko i sa Iranom ali tada je bio fina americka pudlica pa je to bilo OK, sta vise pod njihovom podrskom i nagovorom je to i zapoceo.
Avetinho

#11913 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

I ulica je dio demokratskog procesa. Dobio izbore - korumpiran - noga u guzicu s ulice. Bolje noga nego metla.
Challenger__

#11914 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Mirsek. Previše se obazireš na rusofobe. To su mala isprepadana stvorenja koja nisu u stanju da racionalno promišljaju situaciju. Oni, po defaultu, brbljaju nepovezane besmislice.
General War

#11915 Re: Ukrajina

Post by General War »

mirsek wrote:Ima neonacista u demokratskim zemljama ali kad pobjede na legalno na izborima pa bujrum.
Ovako su sami neonacisti dali rusima odrijesene ruke da mogu pomagati proruske pobunjenike svim mogucim sredstvima pa cak i vojskom.
Meni iskreno nema razlike kad neko pohara zemlju laznim dokazom, vojno je preore uranskom municijom i ostavi iza sebe milione mrtvih i ranjenih a onda ode jer se nema para za drzanje vojske plus su zasjede i bombe svaki dan ubijale te iste vojnike koji su bili okupatori.
Za razliku od toga rusi su preuzeli krim bez ijedne jedine zrtve poslije refernduma gdje je 90% ljudi bilo za pripojenje rusiji.
Mislim, ono realno nijedna strana nije cvjecka i zato ne znam sto se toliko upire na rusiju a amerika i njeno uplitanje u proteste i pobunu minimalizira do maksimuma.
De da probam drugacije docarat:
Ruski nacin rjesavanja stvari:
Ti teski pijanica i mlatis zenu cijeli dan...da li to daje za pravo komsiji da ti uzme dnevni boravak na osnovu teskog stanja u tvojoj kuci?
Americki nacin rjesavanja stvari:
Ti teski pijanica, i mlatis i zenu i komsiju cijeli dan...da li to daje za pravo da neko pozove policiju da se kabadahija dozove pameti..ako kabadahija nece, posalju specijalce da malo preuredi i njega i stan...shodno ovlastenjima. (nadam se da se nece svako slovo vagati, vec karikiram)
Avetinho

#11916 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Mirsek. Previše se obazireš na rusofobe. To su mala isprepadana stvorenja koja nisu u stanju da racionalno promišljaju situaciju. Oni, po defaultu, brbljaju nepovezane besmislice.
Oni koje nazivas "rusofobima" su osobe kojima nije prvi izvor informacija Ruskaja Pravdaja i "balkanski anti-imperijalisticki pokret" i advance koji crpe znanje sa izvora Ruskaje Pravdaje. Nevjerovatno je da ove kreature blebecu o "mainstream" medijima, a uvuceni su u najteze hlorisanje mozga jos od Staljinovog vremena. Moje saucesce.
Last edited by Avetinho on 24/05/2014 17:29, edited 2 times in total.
General War

#11917 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:Mirsek. Previše se obazireš na rusofobe. To su mala isprepadana stvorenja koja nisu u stanju da racionalno promišljaju situaciju. Oni, po defaultu, brbljaju nepovezane besmislice.
Dok si ti GRANDIOZNI borac protiv ugnjetavanja i belosvetske zavjere...bjaaazi :run:
Challenger__

#11918 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Mirsek. Obrati pažnju. Već mi prijavilo komentar. Kod strašljivih su oči kao Kilimandžaro.
mirsek

#11919 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

General War wrote:
mirsek wrote:Ima neonacista u demokratskim zemljama ali kad pobjede na legalno na izborima pa bujrum.
Ti teski pijanica i mlatis zenu cijeli dan...da li to daje za pravo komsiji da ti uzme dnevni boravak na osnovu teskog stanja u tvojoj kuci?
Ti teski pijanica, i mlatis i zenu i komsiju cijeli dan...da li to daje za pravo da neko pozove policiju da se kabadahija dozove pameti..ako kabadahija nece, posalju specijalce da malo preuredi i njega i stan...shodno ovlastenjima. (nadam se da se nece svako slovo vagati, vec karikiram)
Nema u americkom slucaju policajac ovlastenje ili ga je nabavio poturanjem laznog dokaza ili laznom izjavom.(Koga je to sadam mlatio 2003.godine ?? )
U ruskom slucaju pijanica mlati zenu a prijeti zeni i djetetu od zene koje je unuk od rusije, da ce mu zabraniti da prica jezikom svoga dede i zabranit mu da kontaktira sa njim. A stan je uzet sa dedinim parama i dedo je poklonio svojoj kcerki stan besplatno da bude zajednicko vlasnistvo nje i muza. A dedo je baja i uticajan u citavom gradu.
Sad je fino uzeo stan, a pijanici je bolje da suti da ga ne bi skroz iz grada izbacio. :mrgreen:
DA PONOVIM, NE VALJA KAD BILO KOJA SILA POSTANE PREDOMINANTNA JER SMO ONDA MI MALI NAJEBALI A I VELIKIMA SE NE PISE DOBRO.
NADAM SE RAVNOTEZI SILA U SVIJETU JER JE TO NAJBOLJE STANJE DA SE NE DESI NEKO SRANJE.EVO CAK SE I RIMUJE :mrgreen:
NE BI VOLIO DA AMERI SKROZ GROHNU JER ETO NAM ZUTIH NA VRATA ALI IH TREBA MALO SMIRITI I VRATITI U NEKU NORMALNU PUTANJU I OBJASNITI IM DA NE MORAJU/NE MOGU VLADATI CIJELIM SVIJETOM DIREKTNO ILI INDIREKTNO.
Last edited by mirsek on 24/05/2014 17:50, edited 3 times in total.
Challenger__

#11920 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Od samoodbrane, na jugoistoku zemlje, likvidirani pripadnik neonacističkog "Desnog sektora" - 18 +
Challenger__

#11921 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

A dedo je baja i uticajan u citavom gradu.
Sad je fino uzeo stan, a pijanici je bolje da suti da ga ne bi skroz iz grada izbacio. :mrgreen:
:thumbup:

Dobra, skroz! Dedo, baja, :pisnuo:
General War

#11922 Re: Ukrajina

Post by General War »

mirsek wrote:
General War wrote:
Nema u americkom slucaju policajac ovlastenje ili ga je nabavio poturanjem laznog dokaza ili laznom izjavom.(Koga je to sadam mlatio 2003.godine ?? )
U ruskom slucaju pijanica mlati zenu a prijeti zeni i djetetu od zene koje je unuk od rusije, da ce mu zabraniti da prica jezikom svoga dede i zabranit mu da kontaktira sa njim. A stan je uzet sa dedinim parama i dedo je poklonio svojoj kcerki stan besplatno da bude zajednicko vlasnistvo nje i muza. A dedo je baja i uticajan u citavom gradu.
U Americkom slucaju UN rezolucije je "ovlastenje".
Jos nisam vidio da deda uzme od oca stan ako je stan na ocu...vec primi unuka na konak...al hajd, ne vrijedi.
General War

#11923 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:Mirsek. Obrati pažnju. Već mi prijavilo komentar. Kod strašljivih su oči kao Kilimandžaro.
Ja bi da se ovaj dio foruma "oCepi" i prikljuci nekom slobodarskom forumu :D
mirsek

#11924 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

Sad si ti bukvalan.
A dokaz je bio lazan, tj. oruzja za mass destruction nije bilo ni na mapi niti je sadam 2003.godina ikoga dirao.
Priznajem, USA ima uticaja na UN i vecinu clanica VS-a. :bih:
sluga_okupatora

#11925 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

mirsek wrote:
Kako bi englezi reagovali da lupam u skotskoj neonacisti silom sruse legalnu vladu, proglase nezavisnost i onda ukinu prava svim englezima na skotskom teritoriju na javni prevoz i javnu rijec.? Sve to dok na plakatima u gradovima pise lovimo englesku gamad i potjerajmo ih u njihovu otadzbinu da nam ne zagadjuju teritorij.
Jedino me malo cudi pocetna "neaktivnost" rusije dok su jos protesti bili.
Mozda, ali samo mozda je rusija htjela da ovi neonacisti preuzmu vlast pa da fino ima moralno pravo da djeluje u ukrajini protiv istih a plus da svijet i stanovnici ukrajine vide ko je preuzeo da im upravlja drzavom, plus ekonomsko kontrolisanje sa cijenama plina i moze se lako desiti da sam narod ukrajine sa puskom u ruci zatrazi ekonomsku ili politicku uniji ili cak konfederaciju sa rusijom do kraja godine.

Koje ba "moralno pravo"?
Kako vam ne dosadi prditi o amerima i njihovim invazijama - jbt pa makar 500 puta ovdje se ponovilo, tema je Ukrajina.
Poredis Skote i Engleze nidje veze - malo prelistaj istoriju u zadnjih 70-80 godina pa vidi koje je i s kakvim ciljem aneksirao teritorije suverenih i medjunarodno priznatih zemalja. Ne trebaju ti nekakvi virtualni primjeri Hico i Sloba sloboda su tu kao pravi primjeri.
Sve nekakvi neonacisti, represije, ugnjetavanja i onda dolazi Rusija da spasava nejach.

Kako vam ne ide u glavu da je aneksirana teritorija tudje drzave, nema tu "skriveni razlozi", "imperijalisticka gamad", "neonacisti", "zastita manjina" i ostali qrci palci.
Ako i ima represije onda je to nad tatarima na Krimu al' o tome sutite k'o picici.
Post Reply