Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#11901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

afannedim wrote:
jalijas74 wrote:Jutros mi se sa liste programa izbrisala MINI ULTRA, standardno ugasi i upali i pojavi se ali sam imao samo zvuk bez slike.
Fino pici crtic zvuk a slika CRNA.

Sta se desava ?

Poštovani korisnici,

Trenutačno imamo problem s kanalom Mini Ultra. Kolege užurbano rade na otklanjanju ovog problema.

Hvala vam na strpljenju.

Srdačan pozdrav,

Zadnja izmjena: Telemach; 04/03/2014 08:30; ukupno mijenjano 1 put/a.

Ovo je jutros napisao @Telemach, a sada ti traži podatke da provjere u čemu je problem koji ublehaši hahah.

@afannedim

Podatke smo tražili od korisnika koji ima problem s spomenutim kanalom, odnosni Mini Ultra. Da li Vi imate isti problem?

Srdačan pozdrav
Telemach

#11902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani korisnici,

Radi izvođenja određenih tehničkih radova, doći će do tridesetominutnog prekida signala na području Butmira

Hvala na razumijevanju

Srdačan pozdrav,
Jazzy.ba

#11903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Jazzy.ba »

Sto se fino nasmijah na odgovor o zatamnjivanju HRT-a. Mozete vi to bolje. :D
Maharadza

#11904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

afannedim wrote:
jalijas74 wrote:Jutros mi se sa liste programa izbrisala MINI ULTRA, standardno ugasi i upali i pojavi se ali sam imao samo zvuk bez slike.
Fino pici crtic zvuk a slika CRNA.

Sta se desava ?

Poštovani korisnici,

Trenutačno imamo problem s kanalom Mini Ultra. Kolege užurbano rade na otklanjanju ovog problema.

Hvala vam na strpljenju.

Srdačan pozdrav,

Zadnja izmjena: Telemach; 04/03/2014 08:30; ukupno mijenjano 1 put/a.

Ovo je jutros napisao @Telemach, a sada ti traži podatke da provjere u čemu je problem koji ublehaši hahah.
A vi na LoL temi inače imate super brzu podršku koja ODMAH odgovara i rješava probleme. :roll:

Bolje zovi taj lol i traži da se i oni uključe na forum s podrškom umjesto što komplekse ovdje liječiš. ;)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
manekenka u penziji

#11905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by manekenka u penziji »

Sta je sad caka pa ja ne mogu gledati ni vox ni fox kao ni rtl,rtl II, comedy central...
kakaljin

#11906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Hvala,a šta je sa nezatamnjenjem HRT 2 u nekim gradovima?
@kakavdanakneiskustvu,

Vezano uz problematiku zatamnjivanje, u potpunosti razumijemo kako se u takvim slučajevima kod korisnika ponekad pojavi osjećaj svojevrsne zakinutosti. Međutim, u ovom slučaju se radi se o međunarodnim standardima vezanim uz emitovanje i u tom području kablovski operatori djeluju unutar zadanih kriterija regulatora na koje se zajedno trebamo naviknuti.

Poslovno je opravdano da ni jedna televizija koja plati prava za neku seriju u BiH ne želi dopustiti da se ista serija u isto vrijeme emituje na nekom od kanala iz susjednih zemalja, a koji nema prava emitovanja za BiH. Također, postoje i prava za sportske događaje koja prate sličnu logiku.

S druge strane, postoji europska regulativa, a koju je usvojila i BiH koja definiše uslove reemitiranja prekogranične televizije, te zaštite ljudskih prava na informacije koje predstavljaju iznimno značajnu važnost (kako svojom kvalitetom tako i jezikom) za narod koji živi na određenom području. Određeni dogadjaji koje prenose regionalne televizije, mogu se ponekad tretirati tim dijelom regulative.

Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju
Srdačan pozdrav,
Ovdje niko ne spori razlog zatamnjivanja Vec sukcesivno zatamjivanje pojedinima.

Ovdje nigdje ne pise da se taj signal koji se zove "PRELJEVANJE" pusta kroz kablovski sistem. Ovdje niko nikome ne brani da sobnom antenom ako moze uhvati signal koji se PRELJEVA iz druge drzave, ali kroz kablovski sistem se nema pravo pustati signal za koje se nema otkupljeno pravo na emitovanje u Drzavi Bosni i Hercegovini.

Kao sto ste u ranijem odgovoru naveli HRT-2 je zahtjevao da se zatamni signal, pa zato ga ne zatamljujete, jer ga morate zatamniti. Druga je stvar ako neki korisnik uhvati tzv "RIBLJOM KOSTI" taj signal i gleda ga bez problema.

Takodjer pitam Vas koji to narod zivi na odredjenom podruciju, kada taj isti narod zivi na cijeloj Teritoriji Drave Bosne i Hercegovine. Odkuda znate da ja nisam iz tog naroda za koji smatrate da treba da gleda taj program bez problema, a zivim u Sarajevu, pa sam ja razlicit od tok "naroda" koji zivi u drugim dijelovima drzave Bosne i Hercegovine.

Kakva je to iznimna znacajna sportska manifestacija bitna za samo odredjeni narod kada te sportske manifestacije gleda cijeli svijet bez podjela.
Last edited by kakaljin on 04/03/2014 18:48, edited 1 time in total.
Jazzy.ba

#11907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Jazzy.ba »

@Telemach

zbog čega PinkBH ima ovog kmezu za voditelja na vijestima u 18:00?

U isčekivanju odgovora,

Srdačan pozdrav.
south

#11908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

prikljucim prije 2 sata ovaj duo paket i internet mi katastrofa u pm :twisted: :twisted: a prije nisam nikako imao problema sa internetom
EDIT: sve je kako treba :thumbup: :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#11909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Jazzy.ba wrote:Sto se fino nasmijah na odgovor o zatamnjivanju HRT-a. Mozete vi to bolje. :D

ma ja bolan,čuj postoji regulativa,aaaaaaaaaa
kakavdanakneiskustvu

#11910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Jazzy.ba wrote:@Telemach

zbog čega PinkBH ima ovog kmezu za voditelja na vijestima u 18:00?

U isčekivanju odgovora,

Srdačan pozdrav.

:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#11911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

kakaljin wrote:
Telemach wrote:

Hvala,a šta je sa nezatamnjenjem HRT 2 u nekim gradovima?
@kakavdanakneiskustvu,

Vezano uz problematiku zatamnjivanje, u potpunosti razumijemo kako se u takvim slučajevima kod korisnika ponekad pojavi osjećaj svojevrsne zakinutosti. Međutim, u ovom slučaju se radi se o međunarodnim standardima vezanim uz emitovanje i u tom području kablovski operatori djeluju unutar zadanih kriterija regulatora na koje se zajedno trebamo naviknuti.

Poslovno je opravdano da ni jedna televizija koja plati prava za neku seriju u BiH ne želi dopustiti da se ista serija u isto vrijeme emituje na nekom od kanala iz susjednih zemalja, a koji nema prava emitovanja za BiH. Također, postoje i prava za sportske događaje koja prate sličnu logiku.

S druge strane, postoji europska regulativa, a koju je usvojila i BiH koja definiše uslove reemitiranja prekogranične televizije, te zaštite ljudskih prava na informacije koje predstavljaju iznimno značajnu važnost (kako svojom kvalitetom tako i jezikom) za narod koji živi na određenom području. Određeni dogadjaji koje prenose regionalne televizije, mogu se ponekad tretirati tim dijelom regulative.

Srdačan pozdrav,
Ovdje niko ne spori razlog zatamnjivanja Vec sukcesivno zatamjivanje pojedinima.

Ovdje nigdje ne pise da se taj signal koji se zove "PRELJEVANJE" pusta kroz kablovski sistem. Ovdje niko nikome ne brani da sobnom antenom ako moze uhvati signal koji se PRELJEVA iz druge drzave, ali kroz kablovski sistem se nema pravo pustati signal za koje se nema otkupljeno pravo na emitovanje u Drzavi Bosni i Hercegovini.

Kao sto ste u ranijem odgovoru naveli HRT-2 je zahtjevao da se zatamni signal, pa zato ga ne zatamljujete, jer ga morate zatamniti. Druga je stvar ako neki korisnik uhvati tzv "RIBLJOM KOSTI" taj signal i gleda ga bez problema.

Takodjer pitam Vas koji to narod zivi na odredjenom podruciju, kada taj isti narod zivi na cijeloj Teritoriji Drave Bosne i Hercegovine. Odkuda znate da ja nisam iz tog naroda za koji smatrate da treba da gleda taj program bez problema, a zivim u Sarajevu, pa sam ja razlicit od tok "naroda" koji zivi u drugim dijelovima drzave Bosne i Hercegovine.

Kakva je to iznimna znacajna sportska manifestacija bitna za samo odredjeni narod kada te sportske manifestacije gleda cijeli svijet bez podjela.

ako odgovori na ovo boldovano ja jedem ovaj laptop,ali da konkretno odgovori,a ne da spominje regulative i sličnu šuplju priču,jebote pa sad imaju još jednu verziju priče,da odem šefu poslovnice u zenici on bi mi rekao da se svugdje zatamnjuje i da to tako mora a ovi spominju regulativu
dustaban

#11912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dustaban »

Jazzy.ba wrote:@Telemach
zbog čega PinkBH ima ovog kmezu za voditelja na vijestima u 18:00
U isčekivanju odgovora,
Srdačan pozdrav.
:thumbup:
Otkad se ja kanim da postavim ovo pitanje, sve danas cu sutracu...ali stvarno, je li ovo neka zayebancija, neki novi nadrealisti.
:mrgreen:
Ali, najozbiljnije, tip stvarno isce da ga coek onako iz cista mira opauci po onim iritantnim zvaljama...
Telemach

#11913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Sta je sad caka pa ja ne mogu gledati ni vox ni fox kao ni rtl,rtl II, comedy central...

@manekenka u penziji

Molimo Vas da posaljete korisnicke podatke na PP da provjerimo o cemu se radi

Srdacan pozdrav

Sent from my W200 using Tapatalk
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#11914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Decerto »

Telemach wrote:Sta je sad caka pa ja ne mogu gledati ni vox ni fox kao ni rtl,rtl II, comedy central...

@manekenka u penziji

Molimo Vas da posaljete korisnicke podatke na PP da provjerimo o cemu se radi

Srdacan pozdrav

Sent from my W200 using Tapatalk
nije ni meni jutros moglo,restartuj modem i vratit ce ti se...na svim mi kanalima pisalo pretplatite se.
south

#11915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

danas sam prikljucio ovaj duo paket e sad koliko ja znam sad bi trebao imati internet u citavoj kuci a NEMAM jer kad probam sa mobitelom da se konektujem ne moze :-x pa moze li mi iko objasniti kako to da napravim
fortaleza

#11916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Telemach wrote:S druge strane, postoji europska regulativa, a koju je usvojila i BiH koja definiše uslove reemitiranja prekogranične televizije, te zaštite ljudskih prava na informacije koje predstavljaju iznimno značajnu važnost (kako svojom kvalitetom tako i jezikom) za narod koji živi na određenom području. Određeni dogadjaji koje prenose regionalne televizije, mogu se ponekad tretirati tim dijelom regulative.

Srdačan pozdrav,

moje pitanje je zašto na zatamnite sport na hrt u svim gradovima u kojima imate korisnike?,konkretno koja regulativa??,možete li konkretno odgovoriti,zašto u vitezu ne zatamnite sport na HRT 2?,bez birokratskih odgovora,kakve veze prenos lige prvaka ima sa nekom iznimnom važnošću za neki narod u BiH??

na kraju krajeva,zašto ne smanjite račune onim vašim korisnicima kojima zatamnite te sadržaje???
Očigledno je da se i na europskoj razini i njihovim regulativama nije baš pozabavilo ovim pitanjima i da je to ostavljeno na razini državnih regulacijskih tijela i time se u BiH bavi RAK (regulatorna agencija za komunikacije) i pravo pitanje treba ići njima, a ne operateru kao takvom jer je i telemachu u interesu da ne zatamnjuje tv sadržaj.

Druga stvar, zakoni ili nisu jasno naznačeni i mogu se tumačiti na više načina i namjerno ostaviti prostora za svojevoljno puštanje programa zbog političkih i nacionalnih grupa. Jedan od razloga je i taj što hrvatski narod u BiH nema jasno definiran medijski prostor (koji je navodno tražen) i u nedostatku istog se ne zatamnjuju sadržaji na HTV-u (svi ostali sadržaji i tv kanali su svugdje isto regulirani) te da operater ne počne gubiti korisnike. I RAK očigledno ne pravi problem oko toga. Ako ti to nije jasno onda ne znam što jeste. Spamati u vezi ove teme na forumu može samo dovesti do negativnog efekta i onim korisnicima koji će sutra valjda moći u miru pogledati utakmicu Švicarska - Hrvatska na HTV2. Znači, ispod stola se pušta tv signal i to je jasno svima.

Jedan od dodatnih primjera kako tumačiti zakone na više načina kao i ovdje kod nas je taj u BiH da se i u nekim pograničnim mjestima u Srbiji mogu gledati hrvatski tv kanali preko kabelskih operatera (SBB i drugi) zbog prelijeva signala dok ih u drugim mjestima u istim firmama nema uopće u ponudi.
shandrprcSA wrote:ko je ono trazio AXN spin :D kanal je... :D ma nemam rijeci :lol: :lol:
Napomenuo sam to @Telemachu čisto iz razloga da ne budemo zakinuti u odnosu na korisnike SBB-a u Srbiji, nebitno kakav je kanal, red je da i nama dolaze noviteti. ;-)
avaks wrote:Proslijedite i ovo nadležnom sektoru:
Sestrinska vam firma ima Cinemaniu od 31. okt 2013.
Nova.rs (radi i na analogiji) je dostupna korisnicima od 16. dec 2013.
Evo od 1. marta ove godine svi korisnici analogije na SBB imaju opciju da gledaju 90 kanala u digitali BEZ DODATNIH TROŠKOVA dok su na mix paketima povećane brzine interneta na 20, 30 odnosno 50MB a cijena ostala ista.
A vi samo produžujte akcije "zbog velikog interesovanja korisnika" i izbjegavajte određene, da ne kažem ciljane, odgovore na konkretna pitanja.

Unaprijed hvala i lijep pozdrav.
@Telemach, hoće li i kod nas doći navedeni noviteti ili nas i ovo opet zaobilazi?
Cracked

#11917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Cracked »

Pa posto hrvati nemaju svoj kanal, a ako dodamo jos jedan kanal koji zivi na grbaci bht i ftv (kao npr. rtrs) nebi nista pametno donjelo ni hrvatima ni ovo zemlji. Predlazem da se puste hrt-ovi bez zatamljivanja za sve hrvate u cijeloj bih. Ovim se diskriminiraju hrvati u sarajevu jer ne mogu hrt-ove gledati 24/7 bez prekida. Valjda je ovaj vitalni nacionalni interes bitniji od nekih pisljivih ekskluzivnih prava emitiranja na nekom podrucju. :razz:

22 godine nas uce kako je naconalni interes bitniji od hljeba i dostojanstva i sa dodjednom prava emitiranja bitnija od nacionalnog interesa :)
kakavdanakneiskustvu

#11918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

fortaleza wrote:
Telemach wrote:S druge strane, postoji europska regulativa, a koju je usvojila i BiH koja definiše uslove reemitiranja prekogranične televizije, te zaštite ljudskih prava na informacije koje predstavljaju iznimno značajnu važnost (kako svojom kvalitetom tako i jezikom) za narod koji živi na određenom području. Određeni dogadjaji koje prenose regionalne televizije, mogu se ponekad tretirati tim dijelom regulative.

Srdačan pozdrav,

moje pitanje je zašto na zatamnite sport na hrt u svim gradovima u kojima imate korisnike?,konkretno koja regulativa??,možete li konkretno odgovoriti,zašto u vitezu ne zatamnite sport na HRT 2?,bez birokratskih odgovora,kakve veze prenos lige prvaka ima sa nekom iznimnom važnošću za neki narod u BiH??

na kraju krajeva,zašto ne smanjite račune onim vašim korisnicima kojima zatamnite te sadržaje???
Očigledno je da se i na europskoj razini i njihovim regulativama nije baš pozabavilo ovim pitanjima i da je to ostavljeno na razini državnih regulacijskih tijela i time se u BiH bavi RAK (regulatorna agencija za komunikacije) i pravo pitanje treba ići njima, a ne operateru kao takvom jer je i telemachu u interesu da ne zatamnjuje tv sadržaj.

Druga stvar, zakoni ili nisu jasno naznačeni i mogu se tumačiti na više načina i namjerno ostaviti prostora za svojevoljno puštanje programa zbog političkih i nacionalnih grupa. Jedan od razloga je i taj što hrvatski narod u BiH nema jasno definiran medijski prostor (koji je navodno tražen) i u nedostatku istog se ne zatamnjuju sadržaji na HTV-u (svi ostali sadržaji i tv kanali su svugdje isto regulirani) te da operater ne počne gubiti korisnike. I RAK očigledno ne pravi problem oko toga. Ako ti to nije jasno onda ne znam što jeste. Spamati u vezi ove teme na forumu može samo dovesti do negativnog efekta i onim korisnicima koji će sutra valjda moći u miru pogledati utakmicu Švicarska - Hrvatska na HTV2. Znači, ispod stola se pušta tv signal i to je jasno svima.

Jedan od dodatnih primjera kako tumačiti zakone na više načina kao i ovdje kod nas je taj u BiH da se i u nekim pograničnim mjestima u Srbiji mogu gledati hrvatski tv kanali preko kabelskih operatera (SBB i drugi) zbog prelijeva signala dok ih u drugim mjestima u istim firmama nema uopće u ponudi.

a ko određuje kojim će se hrvatima nešto zatamniti a kojim ne,je li nema hrvata izvan tzv. lašvanske doline i hercegovine?
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 05/03/2014 08:26, edited 1 time in total.
holowey

#11919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by holowey »

Cracked wrote:Pa posto hrvati nemaju svoj kanal, a ako dodamo jos jedan kanal koji zivi na grbaci bht i ftv (kao npr. rtrs) nebi nista pametno donjelo ni hrvatima ni ovo zemlji. Predlazem da se puste hrt-ovi bez zatamljivanja za sve hrvate u cijeloj bih. Ovim se diskriminiraju hrvati u sarajevu jer ne mogu hrt-ove gledati 24/7 bez prekida. Valjda je ovaj vitalni nacionalni interes bitniji od nekih pisljivih ekskluzivnih prava emitiranja na nekom podrucju. :razz:

22 godine nas uce kako je naconalni interes bitniji od hljeba i dostojanstva i sa dodjednom prava emitiranja bitnija od nacionalnog interesa :)
ako ne zivis u hercegovini ili oko kiseljaka i viteza onda nisi pravi hrvat :D
Telemach

#11920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani korisnici,

Došlo je do prekida signala na području Ilijaša. Kolege su na terenu i užurbano otklanjaju razlog prekida signala.

Hvala na razumijevanju.

Srdačan pozdrav,
saraf_osmica

#11921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by saraf_osmica »

Telemach wrote:Poštovani korisnici,

Došlo je do prekida signala na području Ilijaša. Kolege su na terenu i užurbano otklanjaju razlog prekida signala.

Hvala na razumijevanju.

Srdačan pozdrav,
Šta se vi pravite idioti? ODGOVORITE NA PITANJE!

ZAŠTO HRT NE ZATAMNJUJETE U KISELJAKU, VITEZU, BUSOVAČI, NOVOM TRAVNIKU, TRAVNIKU, MOSTARU, ČAPLJINI,..?

Jel se to bojite hrvata? Jel se to bojite da ih ne "majorizirate"?

ODGOVORITE VEĆ JEDNOM!!!!

(Kiseljak, Vitez, Mostar nisu pogranična područja)
Telemach

#11922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani korisnici,

Došlo je do prekida signala na području Visokog-Srhinje. Kolege su na terenu i užurbano otklanjaju razlog prekida signala.

Hvala na razumijevanju.

Srdačan pozdrav
sve na kvadrat

#11923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sve na kvadrat »

Došlo je do prekida signala na području Visokog-Srhinje. Kolege su na terenu i užurbano otklanjaju razlog prekida signala.

Hvala na razumijevanju.

Srdačan pozdrav
HAHAHAHAHA....Kako samo vješto izbjegavate odgovor na prtehodni post koji vam je postavio jedan od forumaša. Ako vodite računa o svojim korisnicima bar bi trebali naći adekvatan odgovor na pitanje koje je upućeno Vama dragi @Telemach.
Telemach

#11924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani korisnici,

Radi izvođenja određenih tehničkih radova, doći će do prekida signala na području ulica Dr. Kasima Begića, Aleja Bosne Srebrene i većeg dijela Stupa

Hvala na razumijevanju,

Srdačan pozdrav
Telemach

#11925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Hvala na razumijevanju.

Srdačan pozdrav
Poštovani korisnici,

Prekid signala na području Visokog-Srhinje je završen.

Srdačan pozdrav,
Locked