Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- skafiskafsnjak
#11876 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prisjetim se famlije svim kamiondzijama koji guslaju 50-60kmh , a imaju x prosirenja da stanu .

- arslanica
#11877 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
juče ujutro vozim dionicu B.Potok - Pofalići ... ulica je Drinska ... prolazim ispod zelenog mosta, vidim da auta ispred mene "nešto" obilaze čitavo vrijeme ... kad ono pješakinja ide desnom stranom ceste, u mom smjeru ....
ma ne mogu da vjerujem
i zaobidjem je i ja ... gledam u reteovizor poslije, ona i dalje ide "svojoj" stranom ceste
i onda kad se nešto desi, uvijek ispašta vozač
-
adodbr
#11878 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kruzni tok Mojmilo izlazim na cestu prema aerodromu i stajem hocu da skrenem lijevo u peticu sa pravca aerodroma 1500 auta ide svi udaljeni jedan od drugog 2 metra nema boga da skrenem lola iza mene ubi sirenu da ja skrenem makar pogino
- xamp
#11879 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jel ima trotoar tu? Jer po zakonu, ako nema trotoara, pjesaci se krecu lijevom stranom ulice.arslanica wrote:juče ujutro vozim dionicu B.Potok - Pofalići ... ulica je Drinska ... prolazim ispod zelenog mosta, vidim da auta ispred mene "nešto" obilaze čitavo vrijeme ... kad ono pješakinja ide desnom stranom ceste, u mom smjeru ....ma ne mogu da vjerujem
i zaobidjem je i ja ... gledam u reteovizor poslije, ona i dalje ide "svojoj" stranom ceste
![]()
![]()
- nadžak
#11880 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Eh to slabo ko govori a veliki je problem! Nekad je bilo u ZOBS-u nešto o dužnosti propuštanja vozila ali ne znam ima li sad to? Ne da mi se tražit.skafiskafsnjak wrote:Prisjetim se famlije svim kamiondzijama koji guslaju 50-60kmh , a imaju x prosirenja da stanu .
- arslanica
#11881 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja išla iz pravca B.Potoka ... i znači ona je išla s moje desne strane ... a sa lijeve strane ima trotoar ..xamp wrote:Jel ima trotoar tu? Jer po zakonu, ako nema trotoara, pjesaci se krecu lijevom stranom ulice.arslanica wrote:juče ujutro vozim dionicu B.Potok - Pofalići ... ulica je Drinska ... prolazim ispod zelenog mosta, vidim da auta ispred mene "nešto" obilaze čitavo vrijeme ... kad ono pješakinja ide desnom stranom ceste, u mom smjeru ....ma ne mogu da vjerujem
![]()
![]()
- xamp
#11882 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako je ona isla u suprotnom smjeru od tebe, znaci isla je svojom lijevom stranom.arslanica wrote:ja išla iz pravca B.Potoka ... i znači ona je išla s moje desne strane ... a sa lijeve strane ima trotoar ..xamp wrote:Jel ima trotoar tu? Jer po zakonu, ako nema trotoara, pjesaci se krecu lijevom stranom ulice.arslanica wrote:juče ujutro vozim dionicu B.Potok - Pofalići ... ulica je Drinska ... prolazim ispod zelenog mosta, vidim da auta ispred mene "nešto" obilaze čitavo vrijeme ... kad ono pješakinja ide desnom stranom ceste, u mom smjeru ....ma ne mogu da vjerujem
![]()
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11883 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pješaci su opasno krenuli hodati cestom
i kad kola nisu parkirana na trotoaru
- arslanica
#11884 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
još jedino da nacrtamxamp wrote:
Ako je ona isla u suprotnom smjeru od tebe, znaci isla je svojom lijevom stranom.
ja išla iz pravca B.Potoka ... i ona išla iz tog pravca prema Pofalićima ... sa moje desne strane ... a sa lijeve se lijepo nalazi trotoar
imam osjećaj da nikad nisi išao tom ulicom
- arslanica
#11885 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
i dalje trče, prelijeću ... ako mogu kako, prolaze izmedju auta koja su u pokretu ...Black swan wrote:pješaci su opasno krenuli hodati cestom
i dalje izlijeću iza tramvajske stanice, gdje ne bi smjeli .. jer ih vozač ne vidi dok do njih ne dodje
- beni-bu-man
#11886 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja jedino izbjegavam sahtove drinskomarslanica wrote:još jedino da nacrtamxamp wrote:
Ako je ona isla u suprotnom smjeru od tebe, znaci isla je svojom lijevom stranom.![]()
ja išla iz pravca B.Potoka ... i ona išla iz tog pravca prema Pofalićima ... sa moje desne strane ... a sa lijeve se lijepo nalazi trotoar
- arslanica
#11887 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
onda ti u pješaka BOOM TRASSSSSSSbeni-bu-man wrote:Ja jedino izbjegavam sahtove drinskomarslanica wrote:još jedino da nacrtamxamp wrote:
Ako je ona isla u suprotnom smjeru od tebe, znaci isla je svojom lijevom stranom.![]()
- supercali
#11888 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pjesaku kad nema trotoara ide lijevom stranom ulicearslanica wrote:još jedino da nacrtamxamp wrote:
Iz pravca pofalica lijeva strana je gdje je pjesak isao a tu sa strane samo ima siblje i dole brdo prema pruzi znaci pjesak je tu po zakonu
Zasto nije isao trotoarom s druge strane je druga prica
- arslanica
#11889 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
i ko bi odgovarao da ja npr udarim tog pješaka 
- MOSALJOZE
#11890 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve i kad ne bi bila kriva,ne bi mirno spavala.arslanica wrote:i ko bi odgovarao da ja npr udarim tog pješaka
- supercali
#11891 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa npr ti bi odgovarala jer je tvoja duznost da ga zaobidjesarslanica wrote:i ko bi odgovarao da ja npr udarim tog pješaka
Znas ono zmigavac zaobilazenje kao da zaobilazis biciklistu
Ps. Ako je i ona isla prema pofalicima onda je ona kriva po zakonu mada kad bi je udarila to bi ti bila samo olaksavajuca okolnost
Nisam odmah skontao da je i ona isla kao ti u istom pravcu nego se nadovezah na drugog forumasa
Last edited by supercali on 19/10/2017 14:35, edited 1 time in total.
- arslanica
#11892 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
fazon je u tome što je vozač uvijek kriv .. bez obzira desilo se nešto na zebri ili van nje ...MOSALJOZE wrote:Sve i kad ne bi bila kriva,ne bi mirno spavala.arslanica wrote:i ko bi odgovarao da ja npr udarim tog pješaka
u ovom slučaju bi bila čista krivica pješaka ... ali bi na kraju vozač bio kriv ...
na stranu što bih sebe istraumirala ... gluho bilo .. ne smijem na to mi pomisliti ...
- arslanica
#11893 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
aham ... hajd sad - kako se zaobilazi biciklista pod školski?supercali wrote:Pa npr ti bi odgovarala jer je tvoja duznost da ga zaobidjesarslanica wrote:i ko bi odgovarao da ja npr udarim tog pješaka
- beni-bu-man
#11894 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zmigavcemarslanica wrote:aham ... hajd sad - kako se zaobilazi biciklista pod školski?supercali wrote:Pa npr ti bi odgovarala jer je tvoja duznost da ga zaobidjesarslanica wrote:i ko bi odgovarao da ja npr udarim tog pješaka
- supercali
#11895 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zaobilazis kao bilo sta na cesti zmigavac i zaobidjesarslanica wrote:aham ... hajd sad - kako se zaobilazi biciklista pod školski?supercali wrote:Pa npr ti bi odgovarala jer je tvoja duznost da ga zaobidjesarslanica wrote:i ko bi odgovarao da ja npr udarim tog pješaka
Ps. Ako hoces balkanski otvoris prozor i kazes mu mars u pm ovuda si naso vozati i samo pravo nastavis
- arslanica
#11896 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a-a ... koliko se ja sjećam, i koliko me moje pamćenje služi, ima čitav postupak zaobilaženja/preticanja bicikliste
zera mi je falila da budem instruktor vožnje
- supercali
#11897 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa postupak je uspori daj zmigavac malo volanom.u lijevu stranu suprotan zmigavac I volanom u desnu stranuarslanica wrote:a-a ... koliko se ja sjećam, i koliko me moje pamćenje služi, ima čitav postupak zaobilaženja/preticanja bicikliste![]()
Bolje sto je zera falila
A I ovo drugo je skolski samo istureno odjeljenje
- arslanica
#11898 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a retrovizor služi za ukras?supercali wrote:Pa postupak je uspori daj zmigavac malo volanom.u lijevu stranu suprotan zmigavac I volanom u desnu stranuarslanica wrote:a-a ... koliko se ja sjećam, i koliko me moje pamćenje služi, ima čitav postupak zaobilaženja/preticanja bicikliste![]()
Bolje sto je zera falila![]()
- supercali
#11899 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Za sta ti treba retrovizor boga ti sto se tice biciklistearslanica wrote:a retrovizor služi za ukras?supercali wrote:Pa postupak je uspori daj zmigavac malo volanom.u lijevu stranu suprotan zmigavac I volanom u desnu stranuarslanica wrote:a-a ... koliko se ja sjećam, i koliko me moje pamćenje služi, ima čitav postupak zaobilaženja/preticanja bicikliste![]()
Bolje sto je zera falila![]()
I u jednoj I u drugoj skoli
- arslanica
#11900 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sreća moja pa nisma instruktor vožnje postala ...
sretno u daljoj vožnji
sretno u daljoj vožnji