Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Juliuscezar

#11876 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

annoy wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Ne kazem da je namjerno, al' sjecam se da je on prvo odbio da ga vjestica lijeci, i da je to dopustio tek kad ga je Dany zamolila da to uradi. Imala je definitivno najbolje namjere, al' da je kriva na neki nacin - pa jeste.
Rana je očito bila toliko gadna da nije bilo dovoljno ju očistiti i zamotati
Moralo se to sanirati, da je odbio bilo kakvo liječenje sumnjam da bi ishod bio drugačiji
No, to je već "što bi bilo kad bi bilo"

Ja Dany ne bih nazvala krivcem u toj situaciji, no eto, toliko je imala povjerenje u Mirri, jer je poznata po tome da je uvjerena da ljudima život počinje u trenutku kad ju upoznaju

Pa tako ignorira da ljudi imaju svoj život i prije toga, da ih nije "spasila" od ničega, ili recimo da imaju stoljetne običaje koji možda eto njihovo društvo održavaju u jednom komadu :roll:
Sta mislite koliko ce trebati Zaljevu zmajeva da se opet pretvori u zaljev robova, pa druge sinove ce poklat prvom prilikom. Nije ona nikako mogla ubit sve robovlasnike..
Capajebo

#11877 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Ma jok, zbog toka price u Westerosu, stanje u Essosu ce ostati stabilno. Ne sekiram se ja :D
annoy

#11878 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

bhnapoleon1 wrote:
Sta mislite koliko ce trebati Zaljevu zmajeva da se opet pretvori u zaljev robova, pa druge sinove ce poklat prvom prilikom. Nije ona nikako mogla ubit sve robovlasnike..
Joj tebe, pa ostavila je Daaria da im pomogne uvesti demokraciju, čovjeka koji živi od ubijanja ljudi i izjavljuje "Fuck Mereen, fuck people" :D sigurna sam da će biti dobro :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11879 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

kako su ove dvije ludace krenule Cersei i Dany, spalit ce dubrovnik a tek pocela sezona... :mrgreen:
Capajebo

#11880 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

ALi ljudi kako je Lena odglumila u ovoj zadnjoj. pa ono je za onih kipica fkt. Jos onaj hod prema tronu wooohoooo :ljulja: :kiss:
Pandakonda

#11881 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Ma pljunuta Arya :izet: :izet:

Image
Capajebo

#11882 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Nije fotogenicna mescini, al' je lijepa :D
Pandakonda

#11883 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Miguel Sapochnik, known for Hardhome, Battle of the Bastards, and The Winds of Winter will not be directing any season 7 episodes.
Also notable, David Nutter, who directed The Red Wedding won't be directing anything either.
Valjda će ih vratit za finalnu sezonu :roll:
kamberovica polje

#11884 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kamberovica polje »

Pandakonda wrote:Ma pljunuta Arya :izet: :izet:

Image
:postar:
kamberovica polje

#11885 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Pandakonda wrote:
Miguel Sapochnik, known for Hardhome, Battle of the Bastards, and The Winds of Winter will not be directing any season 7 episodes.
Also notable, David Nutter, who directed The Red Wedding won't be directing anything either.
Valjda će ih vratit za finalnu sezonu :roll:
Loš potez. Jasno se vidi razlika u kvaliteti između zadnje dvije epizode i ostatka sezone pogotovo u odnosu na one filler epizode 8 7 i 6.
boogy

#11886 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by boogy »

Poslije svake epizode odgledam Ozzy Man recenziju, zadnja je bila odlična :D

Pandakonda

#11887 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

I Kit bi da zigu ko Khal Drogo :izet:

Image
kamberovica polje

#11888 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

boogy wrote:Poslije svake epizode odgledam Ozzy Man recenziju, zadnja je bila odlična :D

:lol: NA čemu je ovaj? Preporučujem what the flick i collider recenzije. Collider općenito ima emisije svaki dan posebno za tv film i sve žanrove. :thumbup:
drogon2

#11889 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

A ima nekih recenzenata koji se bas prave pametni tipa Prestona Jacobsa ili onog Ideas of Ice and Fire.Ne kazem da nisu imali nekih dobrih teorija,ali ovo za R+L=J su bili totalno u krivu,izmisljali neke tamo gluposti od Brandona i Ashare kad je sve ovo za R+J bilo bas ocito.
Mislim za ovu teoriju je dovoljno da se pogleda prvih par epizoda prve sezone i odmah znas kako stoje stvari.Jon ne zna nista o majci,Ned nece da mu isprica,Bran obilazi kripte i spominje Lyannu (ne Brandona :D ) te takodje govori da Ned nikad ne prica o njoj.Ono jbte ogadi mi kanal,jer su inace dobri recenzenti a izmisljaju neke nove stvari samo zbog pregleda.
Pandakonda

#11890 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

drogon2 wrote:A ima nekih recenzenata koji se bas prave pametni tipa Prestona Jacobsa ili onog Ideas of Ice and Fire.Ne kazem da nisu imali nekih dobrih teorija,ali ovo za R+L=J su bili totalno u krivu,izmisljali neke tamo gluposti od Brandona i Ashare kad je sve ovo za R+J bilo bas ocito.
Mislim za ovu teoriju je dovoljno da se pogleda prvih par epizoda prve sezone i odmah znas kako stoje stvari.Jon ne zna nista o majci,Ned nece da mu isprica,Bran obilazi kripte i spominje Lyannu (ne Brandona :D ) te takodje govori da Ned nikad ne prica o njoj.Ono jbte ogadi mi kanal,jer su inace dobri recenzenti a izmisljaju neke nove stvari samo zbog pregleda.
U tome je i čar serijala da ima toliko elemenata da možeš napravit suludu teoriju i ona će imat smisla. Isto kao što je onaj lik "dokazao" da je Ser Pounce Azor Ahai :D
kamberovica polje

#11891 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

drogon2 wrote:A ima nekih recenzenata koji se bas prave pametni tipa Prestona Jacobsa ili onog Ideas of Ice and Fire.Ne kazem da nisu imali nekih dobrih teorija,ali ovo za R+L=J su bili totalno u krivu,izmisljali neke tamo gluposti od Brandona i Ashare kad je sve ovo za R+J bilo bas ocito.
Ma slažem se ali ima nešto sumnjivo vezano za Asharu, barem koliko sam od ovih slinih recenzenata čuo što su knjige čitali.
Capajebo

#11892 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Ovo je bilo previse jednostavno, ocekujem puno komplikovanije u knjigama, iskreno :D
Capajebo

#11893 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

A Prestona mojne dirati, kad mu pogledas te teorije svaka ima smisla i veoma jake argumente :D
Posebno mi se svidja njegova teorija za Dorne :D
annoy

#11894 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Ja ne znam zasto nekima smetaju te teorije, meni je to bas zabavno citati, pa i one najluđe :D sve je to u svrhu zabave, malo te i natjera na razmisljanje ako je teorija dobro potkovana, pogledas neke stvari iz drugog ugla...nije ni toliko bitno je li teorija na koncu tocna, car je u razmisljanju o razlicitim mogucnostima
Preston je zakon 8)
Capajebo

#11895 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Upravo. Da nema tih teorija, i tih tajni, serijal ne bi ni bio tako popularan kao sto jeste. To i daje tu dozu neizvjesnosti zbog koje svi volimo ovu seriju i knjige. :D
A Preston kad je upozn'o Martina, mislim da se i Martin sjeb'o koliko ovaj zna :lol:
drogon2

#11896 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Recimo za Lyannu sam odmah u toj prvoj sezoni pomislio da je Jonova majka iako tad nisam bio jos procitao knjige.Ashara je lik koji se i ne spominje u seriji,ali bukvalno joj niko ne spomene ni ime i zbog toga sam se cudio tim teorijama.Preston uzme zenu koja uopste nije spomenuta u seriji i covjeka koji je spomenut jednom u punih 5 sezona serije i uzme da teoretise nesto o njima.Od Prestona mi se najvise svidja ona njegova serija "What are you missing" mada i tu izvali dosta stvari s kojima se ne slazem.

Recimo jedna od njegovih najnovijih teorija poslije Jonovog uskrsnuca je da to nije Jon.Ono jbg :D
annoy

#11897 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Capajebo wrote:Upravo. Da nema tih teorija, i tih tajni, serijal ne bi ni bio tako popularan kao sto jeste. To i daje tu dozu neizvjesnosti zbog koje svi volimo ovu seriju i knjige. :D
A Preston kad je upozn'o Martina, mislim da se i Martin sjeb'o koliko ovaj zna :lol:
Mislim da je tad shvatio da je malo previse uzivljen :lol:
Zna cijeli njegov opus napamet a ovaj se ne sjeca pola toga sta je pisao :lol:

Svaka cast Prestonu on se stvarno trudi i obozavam ga slusati makar se ne slazem nuzno sa svime
Pandakonda

#11898 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

annoy wrote:Ja ne znam zasto nekima smetaju te teorije, meni je to bas zabavno citati, pa i one najluđe :D sve je to u svrhu zabave, malo te i natjera na razmisljanje ako je teorija dobro potkovana, pogledas neke stvari iz drugog ugla...nije ni toliko bitno je li teorija na koncu tocna, car je u razmisljanju o razlicitim mogucnostima
Preston je zakon 8)
Zamalo mi nije pozlilo kad mi je prijatelj pomislio da je Ned ustvari spavao sa sestrom, lik je bio ubjeđen da postoji neki twist samo zato što nisu direktno prikazali oca. Onda sam mu morao pokvarit zabavu kad sam mu pokazao grafik što je HBO objavio gdje su ti doslovno nacrtali ko je otac :D Vjerovatno je i on to čuo od nekog youtubera i nije se trudio da previše istražuje dalje.
Capajebo

#11899 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

annoy wrote:
Capajebo wrote:Upravo. Da nema tih teorija, i tih tajni, serijal ne bi ni bio tako popularan kao sto jeste. To i daje tu dozu neizvjesnosti zbog koje svi volimo ovu seriju i knjige. :D
Mislim da je tad shvatio da je malo previse uzivljen :lol:
Zna cijeli njegov opus napamet a ovaj se ne sjeca pola toga sta je pisao :lol:

Svaka cast Prestonu on se stvarno trudi i obozavam ga slusati makar se ne slazem nuzno sa svime
Meni je recimo trenutno najdraza teorija da je Quentin ziv :mrgreen: :mrgreen:
Kako je to izanalizir'o :lol: :-)
drogon2 wrote:Recimo za Lyannu sam odmah u toj prvoj sezoni pomislio da je Jonova majka iako tad nisam bio jos procitao knjige.Ashara je lik koji se i ne spominje u seriji,ali bukvalno joj niko ne spomene ni ime i zbog toga sam se cudio tim teorijama.Preston uzme zenu koja uopste nije spomenuta u seriji i covjeka koji je spomenut jednom u punih 5 sezona serije i uzme da teoretise nesto o njima.Od Prestona mi se najvise svidja ona njegova serija "What are you missing" mada i tu izvali dosta stvari s kojima se ne slazem.

Recimo jedna od njegovih najnovijih teorija poslije Jonovog uskrsnuca je da to nije Jon.Ono jbg :D
Dosta likova nije spomenuto u seriji, tako da to nije toliko bitno, jer ocigledno prave veliku razliku u prici sto mi se i svidja :thumbup:
drogon2

#11900 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Pa jeste.Ljudi znaju kako serija zavrsava i drze se samo likova koji su mnogo bitni za kraj price.Zato sam nakon trece ili cetvrte sezone shvatio da Ashara i Brandon to nisu,jer su Rhaegar i Lyanna do tada spominjani vise puta :D
Post Reply