Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#11876 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hrasno38 »

I meni doslo dvoje naocala iz 01.11 koje su refundirane :?
Amomiman

#11877 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Amomiman »

Amomiman wrote:Trebam pomoć.

Naručio početkom novembra, delivery trebao biti početkom decembra. Nikada nije stiglo, pa sam krajem decembra kontaktirao prodavača. Frajer nije odgovarao, pa sam (nakon proteka nekoliko dana) kontaktirao eBay. Pisalo je da će eBay odgovoriti za 48 hrs. Međutim, prošlo je 5 dana i nema odgovora od eBay. Piše da je under review. Je li ovo normalno?
Bump. Da li je ovdje uopće neko došao do toga da mora otvoriti case sa ebayom? Da li su odgovorili u 48 sati? Evo, već 7 dana čekam njihov odgovor...
Filter

#11878 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Filter »

doslo od 04.11. :)

al za feedback... mrka kapa.
MOSALJOZE

#11879 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by MOSALJOZE »

E fakat mi ovo nije jasno

Image

Jel postoji neki dnevni limit?Ja sam uredno naručio prije ovog 15 predmeta bez problema,i sad ovaj jedan ne može.Probao sam kod 7-8 prodavaca kupiti,ali neće ;/
Mehemed
Vozim: automobil

#11880 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Imaš dnevni limit transakcija sa karticom, mada taj limit zna da se ne resetuje po nekoliko dana pa se nakupi 10 transakcija i neda više. Kada se to desi nazoveš banku i kažeš da ti očiste tu listu transakcija i onda možeš nastaviti kupovati.
MOSALJOZE

#11881 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by MOSALJOZE »

Mehemed wrote:Imaš dnevni limit transakcija sa karticom, mada taj limit zna da se ne resetuje po nekoliko dana pa se nakupi 10 transakcija i neda više. Kada se to desi nazoveš banku i kažeš da ti očiste tu listu transakcija i onda možeš nastaviti kupovati.
Hvala puno :thumbup:
Running

#11882 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Running »

Da ti nije blokiran pristup paypalu kao i meni.

Sent from my Pixel XL using Tapatalk
rudy81

#11884 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by rudy81 »

:lol: :lol: :lol: :lol:
a ja vec dobila refund, sta ako sad dobijem paket :?
holowey

#11885 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by holowey »

rudy81 wrote::lol: :lol: :lol: :lol:
dvije opcije:
- prva, manje postena ali i dalje postena, da ne prihvatis posiljku i ona se vrati selleru
- druga, skroz postena nadjes taj refund na paypal listi transakcija i opet platis selleru
zemomak

#11886 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zemomak »

Ma bjezi ba, doslo 11 tona, ja nisam jos dobio 2 paketica iz novembra, a i ovi iz decembra sad lakapo pocinju da kasne...:)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
AmerDurmo

#11887 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by AmerDurmo »

doslo vise od 10 tona a ja ni grama nisam dobio :(

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
rudy81

#11888 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by rudy81 »

holowey wrote:
dvije opcije:
- prva, manje postena ali i dalje postena, da ne prihvatis posiljku i ona se vrati selleru
- druga, skroz postena nadjes taj refund na paypal listi transakcija i opet platis selleru
ma prihvaticu je definitivno i javiti se selleru pa sta god hoce, nije neka pljacka kako god okrenes par dolara je u pitanju

ali hajd da pricekamo i vidimo sta ce izroniti iz ovih 11 tona :D
rudy81

#11889 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by rudy81 »

zemomak wrote:Ma bjezi ba, doslo 11 tona, ja nisam jos dobio 2 paketica iz novembra, a i ovi iz decembra sad lakapo pocinju da kasne...:)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

to iz decembra nekad oko maja ocekuj :lol:
AmerDurmo

#11890 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by AmerDurmo »

AmerDurmo wrote:doslo vise od 10 tona a ja ni grama nisam dobio :(

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Ako podijelimo 10 tona na 4 miliona stanovnika, trebalo bi da svi dobijemo po 0,0025 kg a ja ni to nisam dobio :(
BJB

#11891 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by BJB »

I ja isto, dogoovrit cu se sa sellerom, kupit cu istu stvar, a on nek je ne posalje i ostavit cu mu pozitivan feedback..E koliko smo se natezali oko tog negativnog feedbacka... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BJB

#11892 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by BJB »

Nisu jos otcepile u Hercegovini..Ja svracala jutros u postu, cekam cover case za Kindle od 11.novembra..
i ovo iz UK Image
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#11893 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hrasno38 »

holowey wrote:
dvije opcije:
E sad pazi ima i treca stvar koja se meni desila upravo jutros a to je posto su prosla dva mjeseca ne mogu vise da refundiram stvar koja mi nije dosla sto znaci da pare ostaju na racunu prodavca i ja se mogu jebati. Po kojoj onda logici neko treba da se plati nesto sto kasni 2,5 mjeseca kao sto meni kasne neke posiljke??? To je pravilo ebaya nije moje.
holowey

#11894 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by holowey »

hrasno38 wrote:
holowey wrote:
dvije opcije:
E sad pazi ima i treca stvar koja se meni desila upravo jutros a to je posto su prosla dva mjeseca ne mogu vise da refundiram stvar koja mi nije dosla sto znaci da pare ostaju na racunu prodavca i ja se mogu jebati. Po kojoj onda logici neko treba da se plati nesto sto kasni 2,5 mjeseca kao sto meni kasne neke posiljke??? To je pravilo ebaya nije moje.
mislim da je kod paypala rok za case 180 dana pa pokusaj tamo
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#11895 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by W0rM »

hrasno38 wrote:
holowey wrote:
dvije opcije:

Mozes naci e-mail od sellera i poslat mu pare na racun ;)
zlo zlo

#11896 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zlo zlo »

jedna tona je moja,a ostalo si podijelite :lol: i ja za 2 stvari otvorila case za refund i poništila ,drugi dan 4 pošiljke došle :D
Dinostula

#11897 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Dinostula »

Ovako narucio sam dvije stvarcice 10 januara. E sad koliko max mogu cekati da to dodje ?
Nakon koliko vremena trebam poceti dizati paniku i zaliti se tj traziti refund ?
Kome se salje poruka prodavacu ili direktno ebay-u ?
rudy81

#11898 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by rudy81 »

Dinostula wrote:Ovako narucio sam dvije stvarcice 10 januara. E sad koliko max mogu cekati da to dodje ?
Nakon koliko vremena trebam poceti dizati paniku i zaliti se tj traziti refund ?
Kome se salje poruka prodavacu ili direktno ebay-u ?

prodavacu, al moj ti je savjet pricekaj, pogotovo ako nije sta skupocjeno...vidis i sam/a koliko se cekaju posiljke.
doduse mozes imati srece pa i da dodje u neko razumno vrijeme
O'zone
Globalni moderator

#11899 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

Image

Stigla najstarija pošiljka koju čekam. A ja već dogovorio da mi pošalju opet jer mi je trebao artikal.

s mobt'ela
lijek-za-sve

#11900 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by lijek-za-sve »

PAZNJA

sad se svi pitate zasto paznja.....nekom ko s ebay-om devera nekoliko godina i koji nikad nije imao problema ni sa prodavcem ni sa BHP danas mi se desilo sto ce se desiti a mozda i nece i ostalima...posiljku koja je narucena nekad pocetkom novembra sa jos 10-ak koje sam dobio u petak i subotu i sa kojima nije bilo problema (ovo pisem u vezi onih danas 11 tona) dobijem i paketu sa litar vode-morske :D i prodje mi u sekundu kroz glavu da je nekad prije mjesec dva i ovde na klix-u bila vijest da je sa tankera sa kontejnerima odletilo usljed nevremana u more i sve mi bude jasno iste sekunde kada sam bio okupan tom vodom :D da sam barem znao da pripremim lavor da noge izbanjam :lol:
e to sve pisem za one koji jos nisu dobili posiljke a narucili su elektoniku da obrate paznju jer su kod mene bile u pitanju majice ,kod koga bude elektonike taj je :izet: :D
Post Reply