veljaca wrote:SARAJEVO - Povodom stranačkog dogovora između lidera SNSD-a i SDP-a, a koji bi po izjavama Milorada Dodika mogao uskoro biti formaliziran političkim ugovorom, Naša stranka smatra da bi štete po ustavnu uređenje, izborni zakon BiH, podjelu nadležnosti između države i entiteta, te imovinu i finansijska sredstva Bosne i Hercegovine, mogle biti nepopravljive.
Naša stranka smatra da je nedopustivo da se lične ambicije i interesi političkih stranaka i njihovih lidera zadovoljavaju na štetu strateških interesa države BiH i njenih građana, te da se o sudbonosnim pitanjima dogovara na netransparentan način.
Naša stranka poziva sve političke stranke, međunarodne predstavnike i cijelokupnu bh javnost da pomno prati razvoj situacije i da spriječi teško popravljive štete koje bi mogle nastati ovakvim stranačkim dogovorima koji su potpuno nedemokratski, saopćeno je iz Naše stranke.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Innovation
#11876 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
-
pemanapemani
#11877 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zar NS nije satelit SDP-a, njihovi klimoglavci?
Za priopćenje.
Za priopćenje.
-
Innovation
#11878 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Tako su SDP-ovci govorili, ali izgleda da su se zeznuli. 
-
pemanapemani
#11879 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nisu ničiji sateliti, bar se meni tako čini. Sad, što nekome smetaju principjelne odluke, pa i suzdržanost kod rušenje Vlade KS, to je problem tih pojedinaca. NS je danima prozivana zbog suzdržanosti. Kasnija kandidatura "eksperta" iz Toplana sa jedne strane, te bivšeg premijera čija je Vlada ostvarila katastrofalne rezultate sa druge strane, pokazala je da je suzdržanost moralan i inteligentan potez.
- cyprus
#11880 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Znači definitivno se krenulo patriotskim stazamaveljaca wrote:SARAJEVO - Povodom stranačkog dogovora između lidera SNSD-a i SDP-a, a koji bi po izjavama Milorada Dodika mogao uskoro biti formaliziran političkim ugovorom, Naša stranka smatra da bi štete po ustavnu uređenje, izborni zakon BiH, podjelu nadležnosti između države i entiteta, te imovinu i finansijska sredstva Bosne i Hercegovine, mogle biti nepopravljive.
Naša stranka smatra da je nedopustivo da se lične ambicije i interesi političkih stranaka i njihovih lidera zadovoljavaju na štetu strateških interesa države BiH i njenih građana, te da se o sudbonosnim pitanjima dogovara na netransparentan način.
Naša stranka poziva sve političke stranke, međunarodne predstavnike i cijelokupnu bh javnost da pomno prati razvoj situacije i da spriječi teško popravljive štete koje bi mogle nastati ovakvim stranačkim dogovorima koji su potpuno nedemokratski, saopćeno je iz Naše stranke.
-------------------
- Corto Maltese
#11881 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ovo mu dođe kao: "Saopštavajmo globalno, suzdržavajmo se lokalno!"veljaca wrote:SARAJEVO - Povodom stranačkog dogovora između lidera SNSD-a i SDP-a, a koji bi po izjavama Milorada Dodika mogao uskoro biti formaliziran političkim ugovorom, Naša stranka smatra da bi štete po ustavnu uređenje, izborni zakon BiH, podjelu nadležnosti između države i entiteta, te imovinu i finansijska sredstva Bosne i Hercegovine, mogle biti nepopravljive.
-------------------
- veljaca
#11882 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Imas pravo na svoje misljenje, ali suzdrzanost - po meni ( a i ja imam pravo na to ) nije dobra ....pemanapemani wrote:Nisu ničiji sateliti, bar se meni tako čini. Sad, što nekome smetaju principjelne odluke, pa i suzdržanost kod rušenje Vlade KS, to je problem tih pojedinaca. NS je danima prozivana zbog suzdržanosti. Kasnija kandidatura "eksperta" iz Toplana sa jedne strane, te bivšeg premijera čija je Vlada ostvarila katastrofalne rezultate sa druge strane, pokazala je da je suzdržanost moralan i inteligentan potez.
Za situaciju koju navodis - kljucna je ova povecana rijec ....
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#11883 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja, jesete li dobili poziv za narednu sjednicu skupsine KS?
I sta mislis, i kako cete se ocitovati i ponasati, sada kada znamo i zvanicno pojedina imena, i mandatara, i pojedinih ministara?
Plus, licni (ili stranacki) osvrt na ovu trgovinu SDA podrzava Kljujica, SDU podrzava Zeljkovica?
Hvala na odgovorima.
I sta mislis, i kako cete se ocitovati i ponasati, sada kada znamo i zvanicno pojedina imena, i mandatara, i pojedinih ministara?
Plus, licni (ili stranacki) osvrt na ovu trgovinu SDA podrzava Kljujica, SDU podrzava Zeljkovica?
Hvala na odgovorima.
-
bosančica-sunčica
#11884 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
to je to... bravooooooooooooooooveljaca wrote:SARAJEVO - Povodom stranačkog dogovora između lidera SNSD-a i SDP-a, a koji bi po izjavama Milorada Dodika mogao uskoro biti formaliziran političkim ugovorom, Naša stranka smatra da bi štete po ustavnu uređenje, izborni zakon BiH, podjelu nadležnosti između države i entiteta, te imovinu i finansijska sredstva Bosne i Hercegovine, mogle biti nepopravljive.
-------------------
šta javnost da uradi ???? samo nas brzo organizujte...da nam ne padne marak na oči dok "pomno pratimo" ....
plzz...možda uspijemo "da se desimo"...
PS: podrška Kojeviću za "suzdržanost" onomad kada je padala SDP-SBB vlada
-
Pedja Kojovic
#11885 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
libero
Izvinjavam se sto ce odgovori biti "telegrafski", ali pregovori medju strankama su u toku i imam puno obaveza.
Dakle,
jos uvijek nismo dobili poziv za sjednicu.
SDA prijedlog pokazuje - to sam pisao ranije - da je rijec ekspertna samo maska za njihov povratak na vlast.
Predlozeni ministri nisu, ponama, eksperti i u politickom smislu su "istrosen materijal".
S obzirom na sastav vecine vidjecemo koliko ce njihovo "jedinstvo" kostati gradjane Sarajeva.
(To sto neki ne ucestvuju u izvrsnoj vlasti ne znaci, recimo, da podrsku nisu "naplatili" kontrolom nad odredjenim javnim preduzecima).
Na sinosnjem sastanku sa SDP-om smo rekli da ne mozemo podrzati njihov potez da predloze istog mandatara i isti sastav Vlade koja je smjenjena. Oni smatraju da bi zamjenom pojedinih ministara na neki nacin priznali da Vlada nije bila dobra. Mi smo rekli da bi takvo priznanje bio prvi korak ka izlasku iz ideoloske krize u koju su kao partija zabasali nakon izbora 2010.
Nas stav i poziv da u formiranju ekspertne Vlade za KS predju preko partijskih razmirica, koje sa SDA vode na drugim nivoima vlasti i tako pokazu da im je interes gradjana KS na prvom mjestu su, nazalost, odbili, bez, barem se meni tako cini, mogucnosti daljneg razgovora na tu temu.
(Takodje, upozorili smo da ce mogucnost buduce saradnje uveliko zavisiti od odgovora na pitanje; sta su dogovorili Lagumdzija i Dodik).
Slucaj Kljuica pokazuje da su stranke nove vecine sve pregovarale u paketu - rukovodstva opstinskih vjeca i komisije - gradsko vjece, gradonacelnik - kantonalna vlast - FBiH - 2014.
(MI smo takav metod eksplicitno odbili).
Kljuic nije osoba ciji bi izbor za gradonacelnika mi podrzali.
p.k.
Izvinjavam se sto ce odgovori biti "telegrafski", ali pregovori medju strankama su u toku i imam puno obaveza.
Dakle,
jos uvijek nismo dobili poziv za sjednicu.
SDA prijedlog pokazuje - to sam pisao ranije - da je rijec ekspertna samo maska za njihov povratak na vlast.
Predlozeni ministri nisu, ponama, eksperti i u politickom smislu su "istrosen materijal".
S obzirom na sastav vecine vidjecemo koliko ce njihovo "jedinstvo" kostati gradjane Sarajeva.
(To sto neki ne ucestvuju u izvrsnoj vlasti ne znaci, recimo, da podrsku nisu "naplatili" kontrolom nad odredjenim javnim preduzecima).
Na sinosnjem sastanku sa SDP-om smo rekli da ne mozemo podrzati njihov potez da predloze istog mandatara i isti sastav Vlade koja je smjenjena. Oni smatraju da bi zamjenom pojedinih ministara na neki nacin priznali da Vlada nije bila dobra. Mi smo rekli da bi takvo priznanje bio prvi korak ka izlasku iz ideoloske krize u koju su kao partija zabasali nakon izbora 2010.
Nas stav i poziv da u formiranju ekspertne Vlade za KS predju preko partijskih razmirica, koje sa SDA vode na drugim nivoima vlasti i tako pokazu da im je interes gradjana KS na prvom mjestu su, nazalost, odbili, bez, barem se meni tako cini, mogucnosti daljneg razgovora na tu temu.
(Takodje, upozorili smo da ce mogucnost buduce saradnje uveliko zavisiti od odgovora na pitanje; sta su dogovorili Lagumdzija i Dodik).
Slucaj Kljuica pokazuje da su stranke nove vecine sve pregovarale u paketu - rukovodstva opstinskih vjeca i komisije - gradsko vjece, gradonacelnik - kantonalna vlast - FBiH - 2014.
(MI smo takav metod eksplicitno odbili).
Kljuic nije osoba ciji bi izbor za gradonacelnika mi podrzali.
p.k.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#11886 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A zbog radi čega? Zato što nije mjenjao mišljenje nikad? Ili zato što je bio sa svojim sugrađanima cijeli rat? Ili zato što je rođen u Sarajevu? Ili zato što ste jednostavno takvu depešu dobili od SDP-a?Kljuic nije osoba ciji bi izbor za gradonacelnika mi podrzali.
Podržali vi njega ili ne, bio on gradonačelnik ili ne, on je mnogim sarajlijama gradonačenlnik,(pogledaj temu o gradonačelniku na pdf Sarajevo). što pjani Batman nikad nije bio
Osluhnete li ikad šta građani Sarajeva misle ili to sami sa sobom nešto zaključujete ili sve kako vam kažu poslušate oni za koje se špekulira da su vas i osnovali?
Isprike ako je pitanje malo drsko, nisam to imala običaj na ovoj temi, ali nikako ne razumijem ovaj i ovakav stav. U isto vrijeme nikad, baš nikad se niste oglasili povodom Batmana ni po kojem pitanju. A bio je gradonačelnik.. gori nemoguće
- Banksy
#11887 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja ću ti odgovoriti ...
''On je istrošeni političar, simbol prošlih vremena'', pa još ''aktivni učesnik ratnih događanja ...'' ... znaš da su na to osjetljivi ...
''On je istrošeni političar, simbol prošlih vremena'', pa još ''aktivni učesnik ratnih događanja ...'' ... znaš da su na to osjetljivi ...
- Co0l
#11888 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Citam da je prof. dr. Damir Marjanović predlozen kao jedan od ministara i vidim po njegovom odgovoru da ne bjezi od tog imenovanja.Je li on dovoljno ekspert za ukuse NS?
-
Doktor29
#11889 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
To je bar jasno, podrzava ga SDA, njima je smrtni grijeh imati nesto zajednicko sa SDAKatarinaKosaca wrote:A zbog radi čega? Zato što nije mjenjao mišljenje nikad? Ili zato što je bio sa svojim sugrađanima cijeli rat? Ili zato što je rođen u Sarajevu? Ili zato što ste jednostavno takvu depešu dobili od SDP-a?Kljuic nije osoba ciji bi izbor za gradonacelnika mi podrzali.
Podržali vi njega ili ne, bio on gradonačelnik ili ne, on je mnogim sarajlijama gradonačenlnik,(pogledaj temu o gradonačelniku na pdf Sarajevo). što pjani Batman nikad nije bio
Osluhnete li ikad šta građani Sarajeva misle ili to sami sa sobom nešto zaključujete ili sve kako vam kažu poslušate oni za koje se špekulira da su vas i osnovali?
Isprike ako je pitanje malo drsko, nisam to imala običaj na ovoj temi, ali nikako ne razumijem ovaj i ovakav stav. U isto vrijeme nikad, baš nikad se niste oglasili povodom Batmana ni po kojem pitanju. A bio je gradonačelnik.. gori nemoguće
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#11890 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
U svakom kukolju ima žita. Šteta što spisak eksperata počinje i završava s tim čovjekom.Co0l wrote:Citam da je prof. dr. Damir Marjanović predlozen kao jedan od ministara i vidim po njegovom odgovoru da ne bjezi od tog imenovanja.Je li on dovoljno ekspert za ukuse NS?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#11891 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zaista , mislim da si u pravu. Jer, Denis Gratz počne histerisati na primjer kad se spomene SBIH, tako da to toliko gubi smisao i ozbiljnost, daje utisak histerika.. Da je bilo po nastupima Peđe Kojovića , i zaista ovo iskreno kažem, ako ništa radi ovog načina komunikacije, dala bi im glas. Ali baš radi tih i takvih foliranja, histerisanja ostalih učesnika medijskih istupa NS-a, nisam. Sad kad čujem za Kljujića , valjda jedinog koji nije promijenio mišljenje po cijenu fotelje pa čak i fizičkog integriteta, dokazanog patriote i čovjeka koji nije ni izdao ni prodao, jako mi je drago za taj glas koji nisu dobili..Doktor29 wrote:To je bar jasno, podrzava ga SDA, njima je smrtni grijeh imati nesto zajednicko sa SDA
- Banksy
#11892 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Vojnici o skraćenju, NS o poštenju ...Doktor29 wrote: To je bar jasno, podrzava ga SDA, njima je smrtni grijeh imati nesto zajednicko sa SDA
Kad jedni podrže političku poziciju mandatara vlade, a zauzvrat dobiju političku poziciju gradonačelnika, to je nemoralno. Za razliku od situacije gdje jedni podrže političku poziciju mandatara vlade, a zauzvrat dobiju privatnu uslugu, privatne prirode, privatnog biznisa.
- sabina1
#11893 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Mislim Kate da su ljudi iz te političke organizacije isuviše kvalitetno prošli, ukoliko je jedina negativna konotacija po njih i njihovo "djelovanje" isključivo Gratz-ova histerija.KatarinaKosaca wrote:Zaista , mislim da si u pravu. Jer, Denis Gratz počne histerisati na primjer kad se spomene SBIH, tako da to toliko gubi smisao i ozbiljnost, daje utisak histerika.. Da je bilo po nastupima Peđe Kojovića , i zaista ovo iskreno kažem, ako ništa radi ovog načina komunikacije, dala bi im glas. Ali baš radi tih i takvih foliranja, histerisanja ostalih učesnika medijskih istupa NS-a, nisam. Sad kad čujem za Kljujića , valjda jedinog koji nije promijenio mišljenje po cijenu fotelje pa čak i fizičkog integriteta, dokazanog patriote i čovjeka koji nije ni izdao ni prodao, jako mi je drago za taj glas koji nisu dobili..Doktor29 wrote:To je bar jasno, podrzava ga SDA, njima je smrtni grijeh imati nesto zajednicko sa SDA
- Co0l
#11894 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A Pedja napisa da predlozeni ministri nisu eksperti i ne spomenu ovog lika pa zato pitam a ja sto sam citao o njemu je dovoljno da mi bude drago ako prodje ta vlada.A jos covjek nestranacka licnosttvsabina wrote:U svakom kukolju ima žita. Šteta što spisak eksperata počinje i završava s tim čovjekom.Co0l wrote:Citam da je prof. dr. Damir Marjanović predlozen kao jedan od ministara i vidim po njegovom odgovoru da ne bjezi od tog imenovanja.Je li on dovoljno ekspert za ukuse NS?
Mada licno mislim da se previse daje prostora prici oko vlade KS,eno i u ZDK se sprema smjena vlade pa nikom nista.Mozda zato sto tamo NS nema ni na mapi pa ta prica nije tolko zanimljiva na ovoj reklamnoj temi.
-
Doktor29
#11895 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ma ne samo to, imam neki osjecaj da su oni uvjek i pod svaku cijenu protiv svega sto se moze dovesti u vezu sa SDA pa makar to bio i Kljujic.KatarinaKosaca wrote:Zaista , mislim da si u pravu. Jer, Denis Gratz počne histerisati na primjer kad se spomene SBIH, tako da to toliko gubi smisao i ozbiljnost, daje utisak histerika.. Da je bilo po nastupima Peđe Kojovića , i zaista ovo iskreno kažem, ako ništa radi ovog načina komunikacije, dala bi im glas. Ali baš radi tih i takvih foliranja, histerisanja ostalih učesnika medijskih istupa NS-a, nisam. Sad kad čujem za Kljujića , valjda jedinog koji nije promijenio mišljenje po cijenu fotelje pa čak i fizičkog integriteta, dokazanog patriote i čovjeka koji nije ni izdao ni prodao, jako mi je drago za taj glas koji nisu dobili..Doktor29 wrote:To je bar jasno, podrzava ga SDA, njima je smrtni grijeh imati nesto zajednicko sa SDA
Njihovo primarno djelovanje je anti SDA pa sve ostalo, licne frustracije sakrivene ispod gradjanske maske.
- sabina1
#11896 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ma kako da ne ! I meni bi bilo "drago da prođe" ta vlada kada bi istaknuti doktor bio - jedini član te vlade koju predlaže SDA. Poznavajući "rad" SDA i životareći pod njima punih dvadeset godina , nemam niti jedan razlog da budem "oduševljena" sa njihovim "brilijantnim" prijedlozima.Co0l wrote:[
A Pedja napisa da predlozeni ministri nisu eksperti i ne spomenu ovog lika pa zato pitam a ja sto sam citao o njemu je dovoljno da mi bude drago ako prodje ta vlada.A jos covjek nestranacka licnost
Mada licno mislim da se previse daje prostora prici oko vlade KS,eno i u ZDK se sprema smjena vlade pa nikom nista.Mozda zato sto tamo NS nema ni na mapi pa ta prica nije tolko zanimljiva na ovoj reklamnoj temi.
Što se tiče ZDK tu ste 100 % upravu. NS-a tamo zbilja "nema na mapi" ali ne samo danas - već punih 20 godina.
Zbog toga su sjajan život u Zenici i brilijantan ekonomsko-privredni razvoj i rast grada i kantona ustvari ogledalo onih kojih "ima na mapi". Čestitam - SDA , HDZ , 1990 , SzBIH ...pa to se zove uspjeh
-
bosančica-sunčica
#11897 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
KatarinaKosaca wrote:A zbog radi čega? Zato što nije mjenjao mišljenje nikad? Ili zato što je bio sa svojim sugrađanima cijeli rat? Ili zato što je rođen u Sarajevu? Ili zato što ste jednostavno takvu depešu dobili od SDP-a?Kljuic nije osoba ciji bi izbor za gradonacelnika mi podrzali.
i zaista ne vidim zašto Kljujić ne bi bio gradonačelnik Sarajeva. Zaslužuje to više od drugih...a bogmi i liči na Sarajevo,a i Sarajeva ima puno u njemu. Zajedno su rasli...a i u dobru i zlu bili zajedno...
Mislim da bio on bio najbolji Gradonačelnik ..istinski reprezent našeg grada.Ima sve od obrazovanja, kulture, hrabrosti, stila, retorike...i leptir mašnu
-
pemanapemani
#11898 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Šta je tu loše?Doktor29 wrote:Ma ne samo to, imam neki osjecaj da su oni uvjek i pod svaku cijenu protiv svega sto se moze dovesti u vezu sa SDA pa makar to bio i Kljujic.KatarinaKosaca wrote:Zaista , mislim da si u pravu. Jer, Denis Gratz počne histerisati na primjer kad se spomene SBIH, tako da to toliko gubi smisao i ozbiljnost, daje utisak histerika.. Da je bilo po nastupima Peđe Kojovića , i zaista ovo iskreno kažem, ako ništa radi ovog načina komunikacije, dala bi im glas. Ali baš radi tih i takvih foliranja, histerisanja ostalih učesnika medijskih istupa NS-a, nisam. Sad kad čujem za Kljujića , valjda jedinog koji nije promijenio mišljenje po cijenu fotelje pa čak i fizičkog integriteta, dokazanog patriote i čovjeka koji nije ni izdao ni prodao, jako mi je drago za taj glas koji nisu dobili..Doktor29 wrote:To je bar jasno, podrzava ga SDA, njima je smrtni grijeh imati nesto zajednicko sa SDA
Njihovo primarno djelovanje je anti SDA pa sve ostalo, licne frustracije sakrivene ispod gradjanske maske.
Ko je vladao državom 15 godina?
Ako želiš sekularno, demokratsko i socijalno osjetljivo društvo automatski si protiv SDA. Tome nije kriva NS, nego SDA.
Jebi ga, još uvijek postoji određen broj ljudi koji više vjeruje svojim očima nego onome što mu govore religijski službenici i "patrioti".
- sabina1
#11899 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
pemanapemani wrote:[
Jebi ga, još uvijek postoji određen broj ljudi koji više vjeruje svojim očima nego onome što mu govore religijski službenici i "patrioti".
Kako se usuđuju vjerovati svojim očima , pardon novčaniku , pardon stomaku , pardon penziji , pardon ulaganju u nauku i obrazovanje , pardon , pardon , pardon....?
- madner
#11900 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Dokazani clanovi SBiH i SDA dosli malo o principima