Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Opet ti uplices Arbeitsamt koji nema veze s ovim, niti sam ga spominjala.
Osobe koje imaju vizu NE smiju uzeti bilo kakvu socijalu jer im se ne bi produzila viza i to je tako ma sta ti tvrdila. Mogu oni uzeti ali kad dođe do toga da produze vizu nastaje problem.
Nadalje, znam eu obitelji koji su vec u prvim mjesecima uzeli neku pomoc, prevodila sam im dokumente, ali je jedan clan radio i privređivao. Jedni od njih su naivno rasprodali sve sto su imali u BiH i nasjeli na pricu nekog prevaranta, dosli u De i nisu imali ni posao ni ista. Srecom su imali krov nad glavom i prijavu jer se nisu imali gdje vratiti. I Jobcentar im je pomogao.
Ne nagovaram nikoga da ode i nakaci se na drzavnu kasu ali da ima ljudi koji su na ovaj ili onaj nacin nesto isposlovali ima i to kako.
I ako je rumunjska mafija uspjela obrnuti milijune iz Familienkasse laznim rodnim listovima, ne misli da nekome nije proslo i nesto sitnije.
S ovim zavrsavam raspravu a da nisam sigurna u ovo sto pisem ne bih se ni raspravljala s tobom.
Ma šta mi napriča? Imaju ljudi sa državljanstvima svih EX YU republika i njihovo potomstvo došli 60' i 70'?
Šta je s njima? Djeca rođena imaju ista prava kao i Nijemci. Roditelji stalni boravak još za vrijeme EX YU.
I ne seciraj postove.
Izvrćeš stvari bezveze, a ne odgovaraš na tvrdnje/teze i upise koje si predhodno zastupala. Imaš moj konkretan post. Ne navodi me "iznimne" slučajeve i senzacionalne novinske članke.
Zakonski život i rad. Prosječnog stranca u EU. EU građani i građani tkz trećih zemalja.
Last edited by SaraFina on 26/04/2019 16:02, edited 1 time in total.
insomnia78 wrote:Meni u po Austrije neko retrovizor odvali. Probaj u Parizu ostaviti kutiju cigara u parkiranom autu pa javi kako si proso
Ma sta ti je, samo se auta kradu u BIH...Znaju ovi sve,,,,Jutros u Melbourne u jednoj ulici oko 50 automobila osteceno, probusene gume i ostali bez retrovizora...Ali znaju dijasporci da se samo u BIH to radi
Nazif_Gljiva wrote:Bayern ima 13 miliona stanovnika(10,2 miliona registrovanih auta), 821 ukradeno auto.
U Njemackoj je se manje kradu auta ali se vise kradu djelovi, vise je provala gdje se kradu airbags, konzole, nacigacije, rucice mjenjaca, felge itd....
Ma jebo to mene nervira ovo kriticar. Kakav kurcevi kriticar? Ja nigdje ni u jednom postu nisam napis’o da je u Fr lose ili da je meni lose. Valjda ovi sto guglaju su pozvaniji da pricaju od mene koji osam godina ovdje zivim, radim, vozim, lijecim se, skolujem djete, vracam kredit...
Nazif_Gljiva wrote:Bayern ima 13 miliona stanovnika(10,2 miliona registrovanih auta), 821 ukradeno auto.
U Njemackoj je se manje kradu auta ali se vise kradu djelovi, vise je provala gdje se kradu airbags, konzole, nacigacije, rucice mjenjaca, felge itd....
Na hiljadu auta se ukrade 0,1 auto.
Krađa dijelova, šteta na istim se riješi sa osiguranjem...
Na hiljadu auta se ukrade 0,1 auto.
Krađa dijelova, šteta na istim se riješi sa osiguranjem...
Jasta, vise od 50 posto privatnih vlasnika auta imaju samo osnovno osiguranje aka KFZ- Haftpflichtversicherung.