SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vješalica

#11876 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

basicm wrote:
Necemo na licni nivo previse, ne poznajes me, ne znas sta sam ja kome rekao i savjetovao i da li cu, i ne poznajem te, ali nemoj misliti da si nesto idealna jer nisi, ne samo ti nego svi ljudi. Imati visoko misljenje o sebi je pozeljno do neke granice, iznad toga je to dijagnoza.
Ako odlucis da ne ides na licni nivo onda ako pretjeras ocekuj istu mjeru.Nemoj poslije da te razocara posljedica sopatvenog ponasanja.Od samog starta si ugravirao svima kako nisu cvijece upravo iz razloga sa kojim se i sam branis pa sagledaj odredjene atvari iz vise uglova i sa vise vremena prije nego nesto veoma glupo napises.
I manje misli o tudjim dijagnozama jer nisi definitivno u dometu da to radis oaim mozda da lijecis svoje 'pravedne teorije'.
red evil

#11877 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by red evil »

vješalica wrote:
red evil wrote:Pjani bili jer osoba sa 23 i 21 godinom u 3:15 nema šta raditi vani osim da se iz kafane vrača, s posla nije, poslovnog puta isto nije. U tim godinama adrenalin te povede, puno veća mogućnost je da te tad ponese nego sa 25+ godina. Tako da bih ja zabranio vožnju iznad 20h za osobe ispod 25 godina, bilo ispravno ili ne tako bi bilo. Jer lako je reći "budala, neka je sam je tražio", sve dok ta budala ne bude neko iz tvoje porodice.
Kud ce ti veceg dometa drustva kad u novim izmjenama Zakona nema zabrane za pocetnike a ocekivati zabranu za likove ispod 25 godina mozda u nekom drugom drustvu i sa drugim ljudima.
Istrazni organi bi morali detaljnije precesljati ljekarska koja se izdaju u KS za vozacke kakvi sve debilovici voze i kakve nerede svakodnevno prave po ulici.U drugim mjestima moze.Ali ovdje jos zadugo ne.
Ima i tog, mora se nešto uraditi jer hajmo reći da nisu ni bitni ovi ludaci ali zbog ovih nvinih, npr one cure što ih je Sefić ubio zbog takvih treba nešto uraditi.

Ja imam 21 i niko me ne bi mogao nagovoriti da ovo, tako je glupo reći da smo svi isti jer nismo.
vješalica

#11878 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

muha_sa wrote:svi vi koji imate djecu jedan savjet :-D

željezo se kali dok je vruce :) od malena vodit racuna o svojoj djeci :-D nije dovoljno djetetu kupit dobre pazike, mobitel, laptop i ostale drangulije vec kontrolisat i pratit svaki njegov potez i usmjeravat :)
Ma hajde moze se svakome desiti da ubije. Isto ko kad prospes malo kafe, nesto ti malo ispadne iz tanjira....ma svakome se to moze desiti..... :run:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11879 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by japin_mutapi »

nekada davno sam bio suvozač u nekoliko prilika dvojici "vozača" - oba golf2 gti 16v(nisu se međusobno poznavali)
rekoh i jednom i drugom - sa tobom se više ne vozim, osim ako ja vozim i ovaj jedan pita jel te to strah - rekoh jeste, ne znaš da voziš, jurcaš ko muha bez glave a voziš šporet obični po pitanju sigurnosti
ne treba napominjati da su to shvatili kao uvredu

imali su posle po dva tri teža udesa iz kojih su izlazili nepovrijeđeni i sa lakšim ozljedama, kaonć i njihovi suvozači
obojica su sada rahmetlije, poginuli na motorima doduše
moja tetka

#11880 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moja tetka »

a klix ukinuo komentare.......... na crnoj kronici.............baš se pitam vas ist das
vješalica

#11881 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

japin_mutapi wrote:nekada davno sam bio suvozač u nekoliko prilika dvojici "vozača" - oba golf2 gti 16v(nisu se međusobno poznavali)
rekoh i jednom i drugom - sa tobom se više ne vozim, osim ako ja vozim i ovaj jedan pita jel te to strah - rekoh jeste, ne znaš da voziš, jurcaš ko muha bez glave a voziš šporet obični po pitanju sigurnosti
ne treba napominjati da su to shvatili kao uvredu

imali su posle po dva tri teža udesa iz kojih su izlazili nepovrijeđeni i sa lakšim ozljedama, kaonć i njihovi suvozači
obojica su sada rahmetlije, poginuli na motorima doduše
Vrhunska umna dostignuca naseg proajecnog covjeka:
ne moze se to nama desiti
bio je dobar covjek
sta ti znas?
treba ga malo puatiti nek dijete uziva
neka ga nemoj ga dirat
moze se svakome desiti....
Itd...
zateznistub

#11882 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Od badžinog malog drug :-) Image
Innovation

#11883 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Innovation »

muha_sa wrote:
JThomas wrote:ne. ali poznajem itekako one koji stalno, u kontinuitetu voze pijani, a ubijeđeni su da je to potpuno u redu i da se njima ništa loše ne može desiti. između ostalog i zato što ne voze 100 na sat...polako ću pa može.
popit i sjest za volan pa nekog ubit što se mene tice je ubistvo sa predumišljajem--tako ja na to gledam i ne pada mi na pamet popit i vozit :-)

sinoc gledam na Hajatovim nekim slucajevima X pjanu žensku sa 1,5 promila :-) još se nešto kurci :-)

onda se neko cudi kad žalim za Tiletovom milicijom

al nije tema--a možda i jest
:thumbup:
basicm

#11884 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by basicm »

vješalica wrote:
basicm wrote:
Necemo na licni nivo previse, ne poznajes me, ne znas sta sam ja kome rekao i savjetovao i da li cu, i ne poznajem te, ali nemoj misliti da si nesto idealna jer nisi, ne samo ti nego svi ljudi. Imati visoko misljenje o sebi je pozeljno do neke granice, iznad toga je to dijagnoza.
Ako odlucis da ne ides na licni nivo onda ako pretjeras ocekuj istu mjeru.Nemoj poslije da te razocara posljedica sopatvenog ponasanja.Od samog starta si ugravirao svima kako nisu cvijece upravo iz razloga sa kojim se i sam branis pa sagledaj odredjene atvari iz vise uglova i sa vise vremena prije nego nesto veoma glupo napises.
I manje misli o tudjim dijagnozama jer nisi definitivno u dometu da to radis oaim mozda da lijecis svoje 'pravedne teorije'.
Ti si samo pronasla u mom pisanju, nista vise :)
Innovation

#11885 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Innovation »

muha_sa wrote:
svi vi koji imate djecu jedan savjet :-D

željezo se kali dok je vruce :) od malena vodit racuna o svojoj djeci :-D nije dovoljno djetetu kupit dobre pazike, mobitel, laptop i ostale drangulije vec kontrolisat i pratit svaki njegov potez i usmjeravat :)
:thumbup: :kakoste: :kiss:
drug_profi

#11886 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Možda nikome nije na pameti, ali mi smo imali korektivnu mjeru za propuste roditelja. Vojni rok u JNA čim se stekne punoljetstvo.
Tu okusis sto nikad nisi mislio da moze da postoji.
Nema ga ko nije izasao kao bolji covjek nego sto je usao.
Volio bih da ova jadna drzava ima sredstava za makar 6 mjeseci obaveznog roka uz svu stegu i dril kao u JNA.
VjecitiStudent

#11888 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by VjecitiStudent »

Nekoliko sedmica, odmah nakon ubistva studentica, bili su uzorni i policija i vozači.
Kako smijeniše komesara, nestalo je policije, stanje po starom.
Zaključak?
vješalica

#11889 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

basicm wrote: Ti si samo pronasla u mom pisanju, nista vise :)
Ne ti ai se pronasao u mojim odgovorima
I pisao si sve ino sto si i sam
Pogotovo jer si se pronasao u cinjenici da nisi cvijece a iritira te sto drugi nisu ko ti
Tipicni domet proajecnog mislioca sa.foruma
Bullet Tooth Tony

#11890 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bullet Tooth Tony »

VjecitiStudent wrote:Nekoliko sedmica, odmah nakon ubistva studentica, bili su uzorni i policija i vozači.
Zaključak?
Narod - ovce
jao_situacije

#11891 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

VjecitiStudent wrote:Nekoliko sedmica, odmah nakon ubistva studentica, bili su uzorni i policija i vozači.
Zaključak?
uopće nije nestalo policije, pretresaju ove poznate klošare redovno
saobraćajci su druga priča, uvijek sam govorio i nastaviću, ugraditi kamere i radare i otkaz za pola saobraćajaca
vješalica

#11892 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

drugi profil wrote:Možda nikome nije na pameti, alvalja imali korektivnu mjeru za propuste roditelja. Vojni rok u JNA čim se stekne punoljetstvo.
Tu okusis sto nikad nisi mislio da moze da postoji.
Nema ga ko nije izasao kao bolji covjek nego sto je usao.
Volio bih da ova jadna drzava ima sredstava za makar 6 mjeseci obaveznog roka uz svu stegu i dril kao u JNA.
Sve ove geneacije novokomponivanih roditelja
Onda njihive razmazene i umisljene djece
To nikad nije imalo djetinjstvo i odrastanje ni jedni ni drugi
Neko ce pricati o dozuvljaju kako je zaradio para da kupi aslame
A danasnje prosjecno djete ce pricat kako se odvalilo od votke i nargile
I onda kad se pojedinci vide u toj propasti ide tura valjanja mudrolizija
mehoxy

#11893 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mehoxy »

Zasto bi imao empatije za ovakve likove...ne ugrozavaju oni samo sebe svojom neodgojenoscu, kretenlukom i nedostatkom pameti. Naprotiv, cijenu najcese plate nevine osobe. Takodje, uzimanje uticaja alkohola kao olaksavajuce okolnosti se vjerujem moze sresti samo kod nas i u Zimbabweu.
basicm

#11894 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by basicm »

vješalica wrote:

Ma hajde moze se svakome desiti da ubije. Isto ko kad prospes malo kafe, nesto ti malo ispadne iz tanjira....ma svakome se to moze desiti..... :run:
Hajde ti procitaj sta sam ja pisao, prvi sam priznao da sam radio gluposti u tim godinama, za razliku od tebe koja je bila perfekt od pelena. Broj postova nije srazmjeran inteligenciji.
r_faruk

#11896 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by r_faruk »

vješalica wrote:http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/crn ... =1&slide=0

Na slajdu prva slika
Ovako cete zavrsiti ako budete kreten
"Pijani se pucali"
"Svađa na ulicu"
ko li je pisao ovaj clanak? Šojić?
Tomahawk11
Globalni moderator

#11897 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Nije povezano sa Sarajevom, ali jos jedan dokaz vukojebine.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/opljack ... /170307070 :-)
Tom prilikom je izvršen i vanredni nadzor kvantitativnog stanja materijalno tehničkih sredstava (MTS-a) u predmetnom objektu, gdje je utvrđen nedostatak određenih količina MTS-a: 6 kom pištolj MAKAROV 9 mm, 8 kom pištolj APi M84 7,65 mm, 8 kom okvira malih za APi M84 7,65 mm, 8 kom okvira velikih za APi M84 7,65 mm i 3 kom okvira za pištolj MAKAROV 9.
Sreca nisu odnijeli zolju i bestrzajni top :roll:
peepeep

#11898 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by peepeep »

Tomahawk11 wrote:Nije povezano sa Sarajevom, ali jos jedan dokaz vukojebine.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/opljack ... /170307070 :-)
Tom prilikom je izvršen i vanredni nadzor kvantitativnog stanja materijalno tehničkih sredstava (MTS-a) u predmetnom objektu, gdje je utvrđen nedostatak određenih količina MTS-a: 6 kom pištolj MAKAROV 9 mm, 8 kom pištolj APi M84 7,65 mm, 8 kom okvira malih za APi M84 7,65 mm, 8 kom okvira velikih za APi M84 7,65 mm i 3 kom okvira za pištolj MAKAROV 9.
Sreca nisu odnijeli zolju i bestrzajni top :roll:
Ma ovo je poznato da se kobajagi provali da bi se opravdalo što se prodalo.
vješalica

#11899 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

basicm wrote:
vješalica wrote:

Hajde ti procitaj sta sam ja pisao, prvi sam priznao da sam radio gluposti u tim godinama, za razliku od tebe koja je bila perfekt od pelena. Broj postova nije srazmjeran inteligenciji.
Ne govorimo o broju postova i inteligenciji izmisljas sam. Naravno srazmjerno pokusaju rezonovanja. ;)
Osim toga ja nigdje nisam za sebe rekla da sam perfekt od pelena.Dakle podmeces i izmisljas.
Thorgerson

#11900 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

vješalica wrote:
red evil wrote:Pjani bili jer osoba sa 23 i 21 godinom u 3:15 nema šta raditi vani osim da se iz kafane vrača, s posla nije, poslovnog puta isto nije. U tim godinama adrenalin te povede, puno veća mogućnost je da te tad ponese nego sa 25+ godina. Tako da bih ja zabranio vožnju iznad 20h za osobe ispod 25 godina, bilo ispravno ili ne tako bi bilo. Jer lako je reći "budala, neka je sam je tražio", sve dok ta budala ne bude neko iz tvoje porodice.
Kud ce ti veceg dometa drustva kad u novim izmjenama Zakona nema zabrane za pocetnike a ocekivati zabranu za likove ispod 25 godina mozda u nekom drugom drustvu i sa drugim ljudima.
Istrazni organi bi morali detaljnije precesljati ljekarska koja se izdaju u KS za vozacke kakvi sve debilovici voze i kakve nerede svakodnevno prave po ulici.U drugim mjestima moze.Ali ovdje jos zadugo ne.
Gdje ste vi prije pisali odredbe zakona. :-)

Pa ajmo onda pomjeriti da se moze poloziti vozacki tek kad navrsis 30 godina i bicemo mirni.

Nemojte vise boga vam.

:run:
Post Reply