I jel jedan ukljucuje hranu?
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- Bloo
- Globalna šefica
#11876 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Koja tri puta?
-
Hakiz
#11877 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Uze mi riječ iz usta...Bloo wrote:Mada.kad zamislim.ovo sto sam. napisala, ne zvuci neprivlacno
-
Hakiz
#11878 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Došejtana! Jedna od rijetkih stvari koja mi se u islamu sviđa, nije dobra...Bloo wrote:Dosta ginekologa je protiv izbrijavanja ili depiliranja spolnih organa u potpunosti zbog mogucnosti infekcije uslijed mikroranica.triconja wrote:Veliki plus je to sto ne moras brijati dole po nedjedje jer luftira bez odjece a dlaka cuva od naglih promjena u temperaturi, pogotovo kod muskinjaBloo wrote:Ja razmisljam o prakticnim nedostacima nudizma.
Sjednes na koznu fotelju ljeti.
Kod mene mahala sve vidi kroz prozor.
Ovulacija.
Hmm
Nepraktican zivotni stil.
Dlake nisu atavizam tu, vec imaju funkciju.
Ne kaže slučajno izreka: Sve šta valja ili je nezdravo ili je nelegalno...
- Bloo
- Globalna šefica
#11879 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Negdje sam procitala..mozda Hazarski rjecnik, da svako zavrsi u paklu nekog drugog...Hakiz wrote:Interesantnija raja. A i toplo...kerima1 wrote: Neka mi je Bog na pomoci jelde, valja mi sa sejtanima camiti u paklu.
Ja bih u jednu verziju jevrejskog. Gdje te bude sramota dok ti se dusa ne procisti i onda ides u neki vrstu raja.
-
Hakiz
#11880 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Pa, jedan je oralan. Pa kome je hrana pala na pamet, tome uključuje hranu...Bloo wrote:Koja tri puta?
- Bloo
- Globalna šefica
#11881 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Kulturoloski je imalo smisla.Hakiz wrote:
Došejtana! Jedna od rijetkih stvari koja mi se u islamu sviđa, nije dobra...
Lakse je odrzavati higijenu ako nema tekuce vode uvijek dostupne.
- Bloo
- Globalna šefica
#11882 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Hakiz wrote:Pa, jedan je oralan. Pa kome je hrana pala na pamet, tome uključuje hranu...Bloo wrote:Koja tri puta?
Naravno da mi je hrana pala na.pamet.
-
Hakiz
#11883 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ne sporim ja to. Samo sam malo tužan...Bloo wrote:Kulturoloski je imalo smisla.Hakiz wrote:
- Bloo
- Globalna šefica
#11884 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
JbgHakiz wrote:Ne sporim ja to. Samo sam malo tužan...Bloo wrote:Kulturoloski je imalo smisla.Hakiz wrote:
Ali dovoljno zena hoda okolo sa brazilkom tako da nemoj tugovati.
- triconja
#11885 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Isto ko frojdov razvoj djeceHakiz wrote:Pa, jedan je oralan. Pa kome je hrana pala na pamet, tome uključuje hranu...Bloo wrote:Koja tri puta?
-
Hakiz
#11886 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Uvijek mogu preći na islam...Bloo wrote: Jbg
-
Hakiz
#11887 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Zar nismo svi djeca? Neko božija, neko svojih roditelja.triconja wrote:Isto ko frojdov razvoj djeceHakiz wrote:Pa, jedan je oralan. Pa kome je hrana pala na pamet, tome uključuje hranu...Bloo wrote:Koja tri puta?
- Bloo
- Globalna šefica
#11888 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ljudi su i gore stvari radili zbog i radi vagina, tako da je razumljivo.Hakiz wrote:Uvijek mogu preći na islam...Bloo wrote: Jbg
- vatrogasac
#11889 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ali zanimljivo da Muhammed a.s. širi islam gdje je nedovoljno vode i onda se mora prati poslije male nužde pa poslije velike pa prije sexa pa obavezno sav okupati poslije sexa pa abdest uzimati 5x na dan pa prati ruke prije i poslije jela pa prati odjeću jer ako je na njoj kap nečistoće nije više za klanjanja kao i mjesto na kojem se klanja itd. itd....Bloo wrote:Kulturoloski je imalo smisla.Hakiz wrote:
-
Hakiz
#11890 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Svako ima cijenu.Bloo wrote:Ljudi su i gore stvari radili zbog i radi vagina, tako da je razumljivo.Hakiz wrote:Uvijek mogu preći na islam...Bloo wrote: Jbg
- vatrogasac
#11891 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Dijete ostaje do kraja života prisutno u čovjeku. Jedan od čovjekova tri dijela pored kojeg su roditelj i odrasli.triconja wrote:Isto ko frojdov razvoj djeceHakiz wrote:Pa, jedan je oralan. Pa kome je hrana pala na pamet, tome uključuje hranu...Bloo wrote:Koja tri puta?
-
Hakiz
#11892 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Koliko ja znam, gdje nema vode može i pijesak za abdest, tako da je to pravilo o pranju više simboličko pranje nego higijensko.vatrogasac wrote:Ali zanimljivo da Muhammed a.s. širi islam gdje je nedovoljno vode i onda se mora prati poslije male nužde pa poslije velike pa prije sexa pa obavezno sav okupati poslije sexa pa abdest uzimati 5x na dan pa prati ruke prije i poslije jela pa prati odjeću jer ako je na njoj kap nečistoće nije više za klanjanja kao i mjesto na kojem se klanja itd. itd....Bloo wrote:Kulturoloski je imalo smisla.Hakiz wrote:
Nešto kao desna ruka. Mislim da je svejedno hoćeš li uzeti hranu lijevom ili desnom rukom, ali ko zna. Možda je ukusnija ako se uzme desnom.
Samo, šta da radimo mi koji smo božijom voljom prisiljeni koristiti lijevu ruku?
- Bloo
- Globalna šefica
#11893 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Sreca pa je sam nanosio svu tu vodu.vatrogasac wrote:Ali zanimljivo da Muhammed a.s. širi islam gdje je nedovoljno vode i onda se mora prati poslije male nužde pa poslije velike pa prije sexa pa obavezno sav okupati poslije sexa pa abdest uzimati 5x na dan pa prati ruke prije i poslije jela pa prati odjeću jer ako je na njoj kap nečistoće nije više za klanjanja kao i mjesto na kojem se klanja itd. itd....Bloo wrote:Kulturoloski je imalo smisla.Hakiz wrote:
Zasto si odmah ofanzivan.?
Ja spominjem kultoroloski razlog. Otprilike kao i zabranu jedenja odredenog mesa i drugih zivuljaka vodenih.
Jedino akone zelis reci da su se njemu svidale izbrijane pa to ubacio u propise?
- vatrogasac
#11894 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Tejemum samo ako nemaš vode u krugu od 20 km. Inače takav tejemum ne važi.Hakiz wrote:Koliko ja znam, gdje nema vode može i pijesak za abdest, tako da je to pravilo o pranju više simboličko pranje nego higijensko.vatrogasac wrote:Ali zanimljivo da Muhammed a.s. širi islam gdje je nedovoljno vode i onda se mora prati poslije male nužde pa poslije velike pa prije sexa pa obavezno sav okupati poslije sexa pa abdest uzimati 5x na dan pa prati ruke prije i poslije jela pa prati odjeću jer ako je na njoj kap nečistoće nije više za klanjanja kao i mjesto na kojem se klanja itd. itd....Bloo wrote: Kulturoloski je imalo smisla.
Nešto kao desna ruka. Mislim da je svejedno hoćeš li uzeti hranu lijevom ili desnom rukom, ali ko zna. Možda je ukusnija ako se uzme desnom.
Samo, šta da radimo mi koji smo božijom voljom prisiljeni koristiti lijevu ruku?
- Bloo
- Globalna šefica
#11895 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
20 km do vode
Morel dalje ikako?
Morel dalje ikako?
- vatrogasac
#11896 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Eno....ja ofanzivan.Bloo wrote:Ljudi su i gore stvari radili zbog i radi vagina, tako da je razumljivo.Hakiz wrote:Uvijek mogu preći na islam...Bloo wrote: Jbg
- Bloo
- Globalna šefica
#11897 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Kad smo vec kod kupanja, abdesta i ostalog, lijepo bi bilo kad bi se ljudi bez obzira na vjeroispovijest kupali barem jednom dnevno.
Javni saobracaj bi bio podnosljiviji za koristiti.
- triconja
#11898 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Jednom u tri dana za pocetak pa tek onda pricat o higijeniBloo wrote:Kad smo vec kod kupanja, abdesta i ostalog, lijepo bi bilo kad bi se ljudi bez obzira na vjeroispovijest kupali barem jednom dnevno.
-
Hakiz
#11899 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ja nešto razmišljam, ona pravila o oblačenju i pokrivanju izazovnih dijelova tijela.Bloo wrote:...
Jedino akone zelis reci da su se njemu svidale izbrijane pa to ubacio u propise?
Sve imam sliku u glavi: Sjede mladi pisar i stari diktator Kur'ana (diktakor je čovjek koji diktira). I zatvorio oči stari diktator, malo se umorio i prolaze mu misli kroz glavu. I sjeti se, baš juče sjedio on, upekao zvizdan, prolazi mlada, jedra, grudi se njišu ispod lanene prozirne halje, nosi na glavi vodu koja se prosipa iz posude i kvasi joj grudi, matori ohrndani pervrznjak se upalio. Zaletio se, navalio, bori se ona, drž' ne daj, ali na kraju ništa. Hoće glava, ali tijelo izdalo. Ode mladica, možda ga i ismijavajući.
I sjeti se stari diktator toga, udari mu krvu u obraze i na rubu plača staračkim glasom zagrmi na mladog pisara. "Piši u Kur'an ovo: Ima žene da se oblače da im se kosa ne vidi, da im se ništa osim šaka ne vidi, da im se oblici tjela ne vide." Grmi prostorija, mladi pisar drhtavom rukom piše, sve strah potiskuje. A stari diktator u vjerskom zanosu u sebi misli: "Neće mene više ni jedna izazivati, svima ću im pokazati".
I tako nastadoše pravila o oblačenju.
Pa možda je slično i sa izbrijavanjem. Spustio se jedan dole, drugi diktator, možda isti, ko zna, krenuo junački, kad zape dlaka među zube. E nećemo tako. Ima sve da su izbrijane, ovo mi se više neće ponoviti. I tako nastade pravilo.
Pravila su potrebe života, pretočene u pisanu normu.
Last edited by Hakiz on 05/02/2018 00:53, edited 2 times in total.
-
Hakiz
#11900 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Kada si već spomenula doktore vezano za temu koja mi još ne da mira, isti ti doktori kažu da se ne valja ni previše prati. Ima veze se isušivanjem kože, pretjeranim odmašćivanjem kože itd.Bloo wrote:Kad smo vec kod kupanja, abdesta i ostalog, lijepo bi bilo kad bi se ljudi bez obzira na vjeroispovijest kupali barem jednom dnevno.