Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
doff

#11876 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

kakavdanakneiskustvu wrote:koje objašnjenje sam dobio na pitanje zašto nama kojima zatamne sport na HRT 2 ne smanje račune?,koje objašnjenje sam dobio na pitanje zašto ne zatamne sport na HRT 2 svim korisnicima,na žalost nije bilo konkretnog odgovora na ova dva pitanja
Pa saam si pisao da si dobio odgovor od RAK-a da nisu dužni zatamniti sadržaj tamo gdje se signal preljeva. Što to isto pitaš Telemach kad si odgovor dobio od više institucije? A ovo drugo si dobio odgovor ranije zašto ne umanje račun.

Da se ja pitam, sve i jedan program bih izbacio iz programske šeme koji nema otkupljena prava prikaza na teritoriji BiH. Plaća im se ogromna suma od naših provider-a a neće da otkupe prava prikaza ccc
kakavdanakneiskustvu

#11877 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

doff wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:koje objašnjenje sam dobio na pitanje zašto nama kojima zatamne sport na HRT 2 ne smanje račune?,koje objašnjenje sam dobio na pitanje zašto ne zatamne sport na HRT 2 svim korisnicima,na žalost nije bilo konkretnog odgovora na ova dva pitanja
Pa saam si pisao da si dobio odgovor od RAK-a da nisu dužni zatamniti sadržaj tamo gdje se signal preljeva. Što to isto pitaš Telemach kad si odgovor dobio od više institucije? A ovo drugo si dobio odgovor ranije zašto ne umanje račun.

Da se ja pitam, sve i jedan program bih izbacio iz programske šeme koji nema otkupljena prava prikaza na teritoriji BiH. Plaća im se ogromna suma od naših provider-a a neće da otkupe prava prikaza ccc

od različitih ljudi u Telemachu sam dobio različite odgovore,od osobe koja me je nazvala dobio sam odgovor da nisu dužni zatamniti tamo gdje postoji zemaljski signal,isti dan od šefa njihove poslovnice u zenici da će zatamnjivati svugdje gdje imaju korisnike,zato i tražim odgovor,molio bih te da mi navedeš taj post gdje mi je odgovoreno ovo oko smanjenja računa
Mustang1

#11878 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Al pazi sad ovo.. Vi imate alternativu za taj sadrzaj koji je zatamnjen .. Utakmice LS i slicno .. A mi nemamo za SK
kakavdanakneiskustvu

#11879 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Mustang1 wrote:Al pazi sad ovo.. Vi imate alternativu za taj sadrzaj koji je zatamnjen .. Utakmice LS i slicno .. A mi nemamo za SK

na istom smo bolan, i tebi je zatamnjen hrt 2 kad i meni,i ja ne mogu gledati premijer ligu subotom u 16 kao ni ti,imamo alternativu ali je stvar u diskriminaciji,kontaš,10 kilometara od mene ljudi će najnormalnije gledati na HRT 2 svj. prvenstvo u brazilu,neće im biti zatamnjen,ok,ali smanji račun onome kome kao moraš zatamniti taj kanal
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 04/03/2014 13:18, edited 1 time in total.
Telemach

#11880 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakavdanakneiskustvu wrote:

Hvala,a šta je sa nezatamnjenjem HRT 2 u nekim gradovima?
@kakavdanakneiskustvu,

Vezano uz problematiku zatamnjivanje, u potpunosti razumijemo kako se u takvim slučajevima kod korisnika ponekad pojavi osjećaj svojevrsne zakinutosti. Međutim, u ovom slučaju se radi se o međunarodnim standardima vezanim uz emitovanje i u tom području kablovski operatori djeluju unutar zadanih kriterija regulatora na koje se zajedno trebamo naviknuti.

Poslovno je opravdano da ni jedna televizija koja plati prava za neku seriju u BiH ne želi dopustiti da se ista serija u isto vrijeme emituje na nekom od kanala iz susjednih zemalja, a koji nema prava emitovanja za BiH. Također, postoje i prava za sportske događaje koja prate sličnu logiku.

S druge strane, postoji europska regulativa, a koju je usvojila i BiH koja definiše uslove reemitiranja prekogranične televizije, te zaštite ljudskih prava na informacije koje predstavljaju iznimno značajnu važnost (kako svojom kvalitetom tako i jezikom) za narod koji živi na određenom području. Određeni dogadjaji koje prenose regionalne televizije, mogu se ponekad tretirati tim dijelom regulative.

Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju
Srdačan pozdrav,
Mustang1

#11881 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ali ja se ne bunim zbog HRT.a jer mi je svejedno gdje cu gledati samo da gledam utakmicu .. Eto ti objasnjenje je'l ti sad srce na mjestu ? :D
kakavdanakneiskustvu

#11882 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Telemach wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Hvala,a šta je sa nezatamnjenjem HRT 2 u nekim gradovima?
@kakavdanakneiskustvu,

Vezano uz problematiku zatamnjivanje, u potpunosti razumijemo kako se u takvim slučajevima kod korisnika ponekad pojavi osjećaj svojevrsne zakinutosti. Međutim, u ovom slučaju se radi se o međunarodnim standardima vezanim uz emitovanje i u tom području kablovski operatori djeluju unutar zadanih kriterija regulatora na koje se zajedno trebamo naviknuti.

Poslovno je opravdano da ni jedna televizija koja plati prava za neku seriju u BiH ne želi dopustiti da se ista serija u isto vrijeme emituje na nekom od kanala iz susjednih zemalja, a koji nema prava emitovanja za BiH. Također, postoje i prava za sportske događaje koja prate sličnu logiku.

S druge strane, postoji europska regulativa, a koju je usvojila i BiH koja definiše uslove reemitiranja prekogranične televizije, te zaštite ljudskih prava na informacije koje predstavljaju iznimno značajnu važnost (kako svojom kvalitetom tako i jezikom) za narod koji živi na određenom području. Određeni dogadjaji koje prenose regionalne televizije, mogu se ponekad tretirati tim dijelom regulative.

Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju
Srdačan pozdrav,

moje pitanje je zašto na zatamnite sport na hrt u svim gradovima u kojima imate korisnike?,konkretno koja regulativa??,možete li konkretno odgovoriti,zašto u vitezu ne zatamnite sport na HRT 2?,bez birokratskih odgovora,kakve veze prenos lige prvaka ima sa nekom iznimnom važnošću za neki narod u BiH??

na kraju krajeva,zašto ne smanjite račune onim vašim korisnicima kojima zatamnite te sadržaje???
Mustang1

#11883 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ne mogu vise :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
doff

#11884 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Oplakah :lol:
south

#11885 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

Telemach wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,vi baš nećete da odgovorite na moje pitanje?
@kakavdanakneiskustvu
Zahtjev da se zatamne pojedinih kanali ili programskog sadržaja podnosi emiter. S obzirom da od strane TV kuće HRT 2 jeste prispio zahtjev za zatamnjenje sportskog TV sadržaja, prinuđeni smo da ih ispoštujemo, iako to nije u interesu kompanije Telemach. Dužnost kompanije Telemach da zatamni sadržaj na zahtjev TV kuće HRT 2, odnosno emitera, objašnjena je u "Uslovima poslovanja", Članom 5 pod naslovom "Mjesečna naknada za održavanje KKS i praćenje analogne kablovske TV". Zaključno ovome, želimo spomenuti da je sadržaj zatamnjen na osnovu zahtjeva TV kuće HRT 2 i samim tim mi nismo obavezni umanjiti iznos pretplate.
Ljubazno Vas molimo za razumijevanje.

Srdačan pozdrav,
@kakavdanakneiskustvu jesi li ti uopste korisnik Telemacha :?: brate dragi i ja se zalazem da se smanji racun od kablovske jer kanali koji nude su katastrofa blago receno ali jbt ti se ponasas kao da ti zivot zavisi od tog sporta na Hrt-u 2
kakavdanakneiskustvu

#11886 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

south wrote:
Telemach wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,vi baš nećete da odgovorite na moje pitanje?
@kakavdanakneiskustvu
Zahtjev da se zatamne pojedinih kanali ili programskog sadržaja podnosi emiter. S obzirom da od strane TV kuće HRT 2 jeste prispio zahtjev za zatamnjenje sportskog TV sadržaja, prinuđeni smo da ih ispoštujemo, iako to nije u interesu kompanije Telemach. Dužnost kompanije Telemach da zatamni sadržaj na zahtjev TV kuće HRT 2, odnosno emitera, objašnjena je u "Uslovima poslovanja", Članom 5 pod naslovom "Mjesečna naknada za održavanje KKS i praćenje analogne kablovske TV". Zaključno ovome, želimo spomenuti da je sadržaj zatamnjen na osnovu zahtjeva TV kuće HRT 2 i samim tim mi nismo obavezni umanjiti iznos pretplate.
Ljubazno Vas molimo za razumijevanje.

Srdačan pozdrav,
@kakavdanakneiskustvu jesi li ti uopste korisnik Telemacha :?: brate dragi i ja se zalazem da se smanji racun od kablovske jer kanali koji nude su katastrofa blago receno ali jbt ti se ponasas kao da ti zivot zavisi od toh sporta na Hrt-u 2

jesam,stvar je u diskriminaciji,kontaš?
Tiger 033

#11887 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Molio bih sve ove sto se grohotom :lol: da objasne sto to MojaTV zatamnjuje hrt u cijelom svom sistemu ako je sve po "zakonu" :?: samo bez šupljiranja, ako moze konkretan odgovor...hvala lijepo
south

#11888 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

pa brate zali se Raku koji je glavni za to a ne ovdje na forumu i to obicnim radniku Telemacha e sad ja se sjecam emisije Zabranjeni Forum na Pink BH kad je bilo rijec o ovom zatamnjivanju pa je Keno sa Hayat tv-a se svađao sa onom plavkom iz Raka i ona je njemu rekla da ne moze kazniti operatera naprimjer ako u Visokom nije zatamnjen sadrzaj a u Sarajevu jeste jer oni to svojim ocima ne vide :roll: :roll: sto veze sa vezom nema ali eto u kakvoj drzavi zivimo :-x
Last edited by south on 04/03/2014 13:46, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#11889 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

@Telemach,de nek se vaši radnici već jednom dogovore šta će govoriti,već sam pisao da sam u jednom danu dobio dvije poptpunio različite informacije oko zatamnjenja,kome vjerovati?
doff

#11890 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Tiger 033 wrote:Molio bih sve ove sto se grohotom :lol: da objasne sto to MojaTV zatamnjuje hrt u cijelom svom sistemu ako je sve po "zakonu" :?: samo bez šupljiranja, ako moze konkretan odgovor...hvala lijepo
Ko su uglavnom korisnici MojaTV? Retoričko pitanje!
kakavdanakneiskustvu

#11891 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

south wrote:pa brate zali se Raku koji je glavni za to a ne ovdje na forumu i to obicnim radniku Telemacha e sad ja se sjecam emisije Zabranjeni Forum na Pink BH kad je bilo rijec o ovom zatamnjivanju pa je Keno sa Hayat tv-a se svađao sa onom plavkom iz Raka i ona je njemu rekla da ne moze kazniti operatera naprimjer ako u Visokom nije zatamnjen sadrzaj a u Sarajevu jeste jer oni to svojim ocima ne vide :roll: :roll: sto veze sa vezom nema ali eto u kakvoj drzavi zivimo :-x

zvao RAK,oni bolan nemaju pojma ni kako ljudi u busovači,kieljaku gledaju hrt uz pomoć obične antene,nemaju pojma,dali mi broj neke njihove službe koja izlazi na teren pa da ih ja nazovem i zamolim da odu izmjeriti signal ili šta već,mislim halooooo,državna agencija nadležna za te stvari nema pojma o tome otkud u sred države signal tv stanica iz susjedne države,zamisli da u puli u hrvatskoj ljudi najnormalnije uz običnu antenu gledaju ftv,bht,rtrs,to samo kod nas može
kakavdanakneiskustvu

#11892 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

doff wrote:
Tiger 033 wrote:Molio bih sve ove sto se grohotom :lol: da objasne sto to MojaTV zatamnjuje hrt u cijelom svom sistemu ako je sve po "zakonu" :?: samo bez šupljiranja, ako moze konkretan odgovor...hvala lijepo

većinom bošnjaci,i pazi ovo,ako ćemo se voditi ovime što nekad iz Telemacha govore,da ne moraju zatamniti tamo gdje postoji zemaljski signal,zašto Moja tv zatamni HRT 2 u vitezu,onom dijelu viteza gdje imaju korisnike,a Telemach to ne radi,zašto to rade u travniku,i u travniku ljudi najnormalnije hvataju signal hrt običnom antenom,a ipak im Moja tv zatamni sport na HRT 2
Tiger 033

#11893 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

doff wrote:
Jarane ba imas li konkretan odgovor :?: zajebi spinovanje :!:
madridist

#11894 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by madridist »

Zatamnjivanje programa je glupost nevidjenja,meni ako se nešto gleda na zatamnjenom programu naću ga na streamu i gledati a neću kako mi serviraju al ybg kod penzića ili onih koji se ne koriste pc-em to prolazi.Razumijem da javni emiteri moraju postojati i raditi ali ovo nije način,gdje npr televizija iz Bijeljine otkupi ATP turnire i zbog toga se b92 zatamni :lol: :izet: lud zbunjenog..kvalitet prenosa bi trebao odlučivati a ne ovo srednjovijekovno zatamnjivanje.
doff

#11895 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Tiger 033 wrote:Jarane ba imas li konkretan odgovor :?: zajebi spinovanje :!:
Pa konkretan odgovor si trebao saam pročitati i to ti je Telemach dao. Al evo opet
E sad, postoji jedan drugi problem a to je, šta (što) je sa Hrvatima iz Zenice, Sarajeva, Visokog... Jel to Čović rekao da to nisu Hrvati pa njima šipak?
Last edited by doff on 04/03/2014 14:19, edited 1 time in total.
Tiger 033

#11896 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

doff wrote:S druge strane, postoji europska regulativa, a koju je usvojila i BiH koja definiše uslove reemitiranja prekogranične televizije, te zaštite ljudskih prava na informacije koje predstavljaju iznimno značajnu važnost (kako svojom kvalitetom tako i jezikom) za narod koji živi na određenom području. Određeni dogadjaji koje prenose regionalne televizije, mogu se ponekad tretirati tim dijelom regulative.E sad, postoji jedan drugi problem a to je, šta (što) je sa Hrvatima iz Zenice, Sarajeva, Visokog... Jel to Čović rekao da to nisu Hrvati pa njima šipak?
I meni je odmaH ovaj pasus pao u oci...sto znaci da se i telekom moze pozvat' na isti i isto raditi sto i Telemach...ali nije... sta mislis STO ;-) buraz neJma drzave :izet: jer da je ima, vjeruj mi da se zakoni NE bi tumacili kako kome odgovara i ne bi jedan operater zatamnjiv'o a drugi NE ;-) imamo SUPER zakone...ali ih niko ne Hebe 2%
jalijas74

#11897 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jalijas74 »

Jutros mi se sa liste programa izbrisala MINI ULTRA, standardno ugasi i upali i pojavi se ali sam imao samo zvuk bez slike.
Fino pici crtic zvuk a slika CRNA.

Sta se desava ?
kakavdanakneiskustvu

#11898 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

doff wrote:
Tiger 033 wrote:Ko su uglavnom korisnici MojaTV? Retoričko pitanje!
Jarane ba imas li konkretan odgovor :?: zajebi spinovanje :!:
Pa konkretan odgovor si trebao saam pročitati i to ti je Telemach dao. Al evo opet
E sad, postoji jedan drugi problem a to je, šta (što) je sa Hrvatima iz Zenice, Sarajeva, Visokog... Jel to Čović rekao da to nisu Hrvati pa njima šipak?[/quote]

:thumbup: :thumbup:
Telemach

#11899 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Jutros mi se sa liste programa izbrisala MINI ULTRA, standardno ugasi i upali i pojavi se ali sam imao samo zvuk bez slike.

Sta se desava ?

@molimo Vas da posaljete korisnicke podatke na PP da provjerimo. Srdacan pozdrav

Sent from my W200 using Tapatalk
afannedim

#11900 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

jalijas74 wrote:Jutros mi se sa liste programa izbrisala MINI ULTRA, standardno ugasi i upali i pojavi se ali sam imao samo zvuk bez slike.

Sta se desava ?

Poštovani korisnici,

Trenutačno imamo problem s kanalom Mini Ultra. Kolege užurbano rade na otklanjanju ovog problema.

Hvala vam na strpljenju.

Srdačan pozdrav,

Zadnja izmjena: Telemach; 04/03/2014 08:30; ukupno mijenjano 1 put/a.

Ovo je jutros napisao @Telemach, a sada ti traži podatke da provjere u čemu je problem koji ublehaši hahah.
Locked