Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
O vi iskusni. Znači situacija (skoro svakodnevna): dolazim iz pravca kružnog sa Stupa, pravo pa skrećem lijevo za Dobrinju, u sebi najbližu traku, stop na cesti. Ljudi idu lijevo, za Lukavicu (valjda, ne poznajem baš taj dio), stop na cesti. Svako jutro mlataranje rukama i sirena, ko je kome uzeo prednost. Jutros mi se čovjek hladno nagovori, da sam frajer bi me pozvao da se tučemo. Ja im dolazim s desne strane, pa mi malo nevjerovatno da griješim, no može biti. Ko je u prednosti da provjerim, prije no padnu mrtve glave?
belkic wrote:To otprilike (neravno ) izgleda ovako: X ja, O ljuti čikica.
Po meni je pravilo desne strane tu i ne vidim šta drugo bi moglo bit. Obje sporedne ceste a istog su ranga. Ljudi po navici voze i kad tako nekom lokalcu kažeš da je drugačije odmah ide ona poznata šta pričaš, ja ovdje godinama vozim!
belkic wrote:O vi iskusni. Znači situacija (skoro svakodnevna): dolazim iz pravca kružnog sa Stupa, pravo pa skrećem lijevo za Dobrinju, u sebi najbližu traku, stop na cesti. Ljudi idu lijevo, za Lukavicu (valjda, ne poznajem baš taj dio), stop na cesti. Svako jutro mlataranje rukama i sirena, ko je kome uzeo prednost. Jutros mi se čovjek hladno nagovori, da sam frajer bi me pozvao da se tučemo. Ja im dolazim s desne strane, pa mi malo nevjerovatno da griješim, no može biti. Ko je u prednosti da provjerim, prije no padnu mrtve glave?
akoje on doso prie tebe iprvi upalijo zmigavac ondak ima on pravo daprodze prvi
takie zakon
esad zavisi kako tie auto koi tip itakodalje...
belkic wrote:O vi iskusni. Znači situacija (skoro svakodnevna): dolazim iz pravca kružnog sa Stupa, pravo pa skrećem lijevo za Dobrinju, u sebi najbližu traku, stop na cesti. Ljudi idu lijevo, za Lukavicu (valjda, ne poznajem baš taj dio), stop na cesti. Svako jutro mlataranje rukama i sirena, ko je kome uzeo prednost. Jutros mi se čovjek hladno nagovori, da sam frajer bi me pozvao da se tučemo. Ja im dolazim s desne strane, pa mi malo nevjerovatno da griješim, no može biti. Ko je u prednosti da provjerim, prije no padnu mrtve glave?
akoje on doso prie tebe iprvi upalijo zmigavac ondak ima on pravo daprodze prvi
takie zakon
esad zavisi kako tie auto koi tip itakodalje...
Jutros sam bio na tom dijelu, skrenuo sam lijevo, pustio prije toga vozila iz smjera Lukavice. Vozila koja su bila s moje lijeve strane su čekala da se uključe.
Ne ide tu niko ''lijevo za Lukavicu'' nego se nastavlja pravac. Dakle, ako skrećeš lijevo, oni koji dolaze se uključuju i svakako moraju čekati da se uključe. Isto i za one koji idu desno, prema Stupu, moraju čekati ove iz smjera Lukavice, ne mogu im prvenstvo oduzimati.
Jutros sam bio na tom dijelu, skrenuo sam lijevo, pustio prije toga vozila iz smjera Lukavice. Vozila koja su bila s moje lijeve strane su čekala da se uključe.
Ne ide tu niko ''lijevo za Lukavicu'' nego se nastavlja pravac. Dakle, ako skrećeš lijevo, oni koji dolaze se uključuju i svakako moraju čekati da se uključe. Isto i za one koji idu desno, prema Stupu, moraju čekati ove iz smjera Lukavice, ne mogu im prvenstvo oduzimati.
Čekaj, ne kontam ovako na prvu, ne znam taj dio. Jeli imaju oba STOPa za oba auta, ovako kako je ona nacrtala?
Jasno ko dan ovako kako si napisao, sasvim logično da ovamo ima STOP sa ove sporedne ceste koja se uključuje na ovu glavnu ( ovaj veliki pravac koji ide paralelno pisti, to je glavna) ali mi nikako nije jasno otkud STOP sa ove strane odakle je ona došla? Ispade ima STOP na tom pravcu?
Vi znate dole taj dio pa mi nije jasno. Jedino da nije neki nesporazum.
nadžak wrote:
Jasno ko dan ovako kako si napisao, sasvim logično da ovamo ima STOP sa ove sporedne ceste koja se uključuje na ovu glavnu ( ovaj veliki pravac koji ide paralelno pisti, to je glavna) ali mi nikako nije jasno otkud STOP sa ove strane odakle je ona došla? Ispade ima STOP na tom pravcu?
Pogledaj od black fotografiju, ima traka za isključenje lijevo.
Pored nje je traka za pravo. Ovi što dolaze na uključenje, moraju pustiti i te lijevo i ove pravo, iz oba smjera, logično.
nadžak wrote:
Pored nje je traka za pravo. Ovi što dolaze na uključenje, moraju pustiti i te lijevo i ove pravo, iz oba smjera, logično.
Svakako. Nije mi jasno otkud lole iz te sporedne ceste kontaju da imaju pravo u odnosu na vozila koja skreću lijevo sa glavne ceste.
Tito dragi.
nadžak wrote:
Svakako. Nije mi jasno otkud lole iz te sporedne ceste kontaju da imaju pravo u odnosu na vozila koja skreću lijevo sa glavne ceste.
Tito dragi.
Dopizidi čekat....Nekad se baš dugo zna tu stajati dok ne uhvatiš mogućnost da skreneš prema Aerodromu
na toj sam raskrsnici svaki dan ... idem iz pravca Mojmila ... skrećem lijevo prema Aerodromu... moram pustiti ove s lijeva što mi dolaze .... i ove što skreću prema Dobrinji ... ima ona traka za ubrzanje, ispred ovih što skreću lijevo prema Dobrinji
ali sam skontala taktiku ... izbacim "nos" malo napolje ... tako da mi staju ovi s lijeva .. i onda ja samo HOP skrenem