Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Optimist

#11851 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Dadulino wrote:Situacija od danas,FIS-ovac ulijeće u makazice,al brza reakcija i sve ok..biće da mu je šleper dao "žmigavac" da ide..al..
Image
Slika objavljena 12.10. na fb stranici BHTruck, tako da dzaba ne lazes oko vremena dogadjaja.

https://www.facebook.com/BHTruckk/photo ... =3&theater
muha_sa

#11852 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

Optimist wrote:
Dadulino wrote:Situacija od danas,FIS-ovac ulijeće u makazice,al brza reakcija i sve ok..biće da mu je šleper dao "žmigavac" da ide..al..
Image
Slika objavljena 12.10. na fb stranici BHTruck, tako da dzaba ne lazes oko vremena dogadjaja.

https://www.facebook.com/BHTruckk/photo ... =3&theater
:lol: :lol:

OZNA sve dozna :lol:
Dadulino

#11853 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dadulino »

Moji ljudovi ja sam autor slike i ja sam je poslao Enesu na BHtruck :)
Image
A za ovo situacija od danas...oprostite mi :(
beni-bu-man

#11854 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Dadulino wrote:Moji ljudovi ja sam autor slike i ja sam je poslao Enesu na BHtruck :)
https://image.ibb.co/d1U8T6/image_0_02_ ... dbf0_V.jpg
mene interesuje koja je ovo lokacija ??
Dadulino

#11855 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dadulino »

beni-bu-man wrote:
Dadulino wrote:Moji ljudovi ja sam autor slike i ja sam je poslao Enesu na BHtruck :)
https://image.ibb.co/d1U8T6/image_0_02_ ... dbf0_V.jpg
mene interesuje koja je ovo lokacija ??
Borova glava,ona dionica gdje često bude divljih konja
530i

#11856 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

Da ovdje ima države dobio bi taj lijepu kaznu, ugrožavanje saobraćaja uz preticanje na punoj.
belkic

#11857 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by belkic »

O vi iskusni. :mrgreen: Znači situacija (skoro svakodnevna): dolazim iz pravca kružnog sa Stupa, pravo pa skrećem lijevo za Dobrinju, u sebi najbližu traku, stop na cesti. Ljudi idu lijevo, za Lukavicu (valjda, ne poznajem baš taj dio), stop na cesti. Svako jutro mlataranje rukama i sirena, ko je kome uzeo prednost. Jutros mi se čovjek hladno nagovori, da sam frajer bi me pozvao da se tučemo. :lol: Ja im dolazim s desne strane, pa mi malo nevjerovatno da griješim, no može biti. Ko je u prednosti da provjerim, prije no padnu mrtve glave? :lol:
adodbr

#11858 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by adodbr »

Ja sam vazda gledo one iz pravca aerodroma i skreto nikad mi se ovi dole nisu bunili
belkic

#11859 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by belkic »

To otprilike (neravno :lol: ) izgleda ovako: X ja, O ljuti čikica.

Image
nadžak

#11860 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nadžak »

belkic wrote:To otprilike (neravno :lol: ) izgleda ovako: X ja, O ljuti čikica.

Image
Po meni je pravilo desne strane tu i ne vidim šta drugo bi moglo bit. :? Obje sporedne ceste a istog su ranga. Ljudi po navici voze i kad tako nekom lokalcu kažeš da je drugačije odmah ide ona poznata šta pričaš, ja ovdje godinama vozim!

Edit: Jesi li ovo pitala možda na temi ZOBS?
hizo ramidovic

#11861 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hizo ramidovic »

belkic wrote:O vi iskusni. :mrgreen: Znači situacija (skoro svakodnevna): dolazim iz pravca kružnog sa Stupa, pravo pa skrećem lijevo za Dobrinju, u sebi najbližu traku, stop na cesti. Ljudi idu lijevo, za Lukavicu (valjda, ne poznajem baš taj dio), stop na cesti. Svako jutro mlataranje rukama i sirena, ko je kome uzeo prednost. Jutros mi se čovjek hladno nagovori, da sam frajer bi me pozvao da se tučemo. :lol: Ja im dolazim s desne strane, pa mi malo nevjerovatno da griješim, no može biti. Ko je u prednosti da provjerim, prije no padnu mrtve glave? :lol:
akoje on doso prie tebe iprvi upalijo zmigavac ondak ima on pravo daprodze prvi
takie zakon
esad zavisi kako tie auto koi tip itakodalje...
nadžak

#11862 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nadžak »

hizo ramidovic wrote:
belkic wrote:O vi iskusni. :mrgreen: Znači situacija (skoro svakodnevna): dolazim iz pravca kružnog sa Stupa, pravo pa skrećem lijevo za Dobrinju, u sebi najbližu traku, stop na cesti. Ljudi idu lijevo, za Lukavicu (valjda, ne poznajem baš taj dio), stop na cesti. Svako jutro mlataranje rukama i sirena, ko je kome uzeo prednost. Jutros mi se čovjek hladno nagovori, da sam frajer bi me pozvao da se tučemo. :lol: Ja im dolazim s desne strane, pa mi malo nevjerovatno da griješim, no može biti. Ko je u prednosti da provjerim, prije no padnu mrtve glave? :lol:
akoje on doso prie tebe iprvi upalijo zmigavac ondak ima on pravo daprodze prvi
takie zakon
esad zavisi kako tie auto koi tip itakodalje...
:D
supercali

#11863 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Image
Produzi samo gdje si krenula pa se onda dogovorimo za kafu i onda neces morati ici na ovu raskrsnicu nego ces se na petlji odvojiti na glavnu
Tomahawk11
Globalni moderator

#11864 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Image
Jutros sam bio na tom dijelu, skrenuo sam lijevo, pustio prije toga vozila iz smjera Lukavice. Vozila koja su bila s moje lijeve strane su čekala da se uključe.
Ne ide tu niko ''lijevo za Lukavicu'' nego se nastavlja pravac. Dakle, ako skrećeš lijevo, oni koji dolaze se uključuju i svakako moraju čekati da se uključe. Isto i za one koji idu desno, prema Stupu, moraju čekati ove iz smjera Lukavice, ne mogu im prvenstvo oduzimati.
nadžak

#11865 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nadžak »

Tomahawk11 wrote:

Image
Jutros sam bio na tom dijelu, skrenuo sam lijevo, pustio prije toga vozila iz smjera Lukavice. Vozila koja su bila s moje lijeve strane su čekala da se uključe.
Ne ide tu niko ''lijevo za Lukavicu'' nego se nastavlja pravac. Dakle, ako skrećeš lijevo, oni koji dolaze se uključuju i svakako moraju čekati da se uključe. Isto i za one koji idu desno, prema Stupu, moraju čekati ove iz smjera Lukavice, ne mogu im prvenstvo oduzimati.
Čekaj, ne kontam ovako na prvu, ne znam taj dio. Jeli imaju oba STOPa za oba auta, ovako kako je ona nacrtala?
Tomahawk11
Globalni moderator

#11866 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

nadžak wrote: Čekaj, ne kontam ovako na prvu, ne znam taj dio. Jeli imaju oba STOPa za oba auta, ovako kako je ona nacrtala?
Ima.
Evo ti slika. Skroz u lijevom ćošku je to skretanje. Malo se vidi.
Image
BadBoy

#11867 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Još jedna situacija koju bi kružni lijepo riješio.
black

#11868 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black »

Tomahawk11 wrote:
nadžak wrote: Čekaj, ne kontam ovako na prvu, ne znam taj dio. Jeli imaju oba STOPa za oba auta, ovako kako je ona nacrtala?
Ima.
Evo ti slika. Skroz u lijevom ćošku je to skretanje. Malo se vidi.
Image

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#11869 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

black :thumbup:
nadžak

#11870 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nadžak »

Tomahawk11 wrote:

Image
Jasno ko dan ovako kako si napisao, sasvim logično da ovamo ima STOP sa ove sporedne ceste koja se uključuje na ovu glavnu ( ovaj veliki pravac koji ide paralelno pisti, to je glavna) ali mi nikako nije jasno otkud STOP sa ove strane odakle je ona došla? Ispade ima STOP na tom pravcu?
Vi znate dole taj dio pa mi nije jasno. Jedino da nije neki nesporazum. :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#11871 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

nadžak wrote:
Jasno ko dan ovako kako si napisao, sasvim logično da ovamo ima STOP sa ove sporedne ceste koja se uključuje na ovu glavnu ( ovaj veliki pravac koji ide paralelno pisti, to je glavna) ali mi nikako nije jasno otkud STOP sa ove strane odakle je ona došla? Ispade ima STOP na tom pravcu?
Pogledaj od black fotografiju, ima traka za isključenje lijevo.
Pored nje je traka za pravo. Ovi što dolaze na uključenje, moraju pustiti i te lijevo i ove pravo, iz oba smjera, logično.
nadžak

#11872 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nadžak »

Tomahawk11 wrote:
nadžak wrote:
Pored nje je traka za pravo. Ovi što dolaze na uključenje, moraju pustiti i te lijevo i ove pravo, iz oba smjera, logično.
Svakako. Nije mi jasno otkud lole iz te sporedne ceste kontaju da imaju pravo u odnosu na vozila koja skreću lijevo sa glavne ceste. :-)
Tito dragi. :run:
BadBoy

#11873 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Ma terso joj frajer što je žensko, a za žene se misli kod nas da po defaultu ne znaju da voze. Dakle, on je upravu zato što je muškarac.
O'zone
Globalni moderator

#11874 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by O'zone »

nadžak wrote:
Tomahawk11 wrote:
nadžak wrote:
Svakako. Nije mi jasno otkud lole iz te sporedne ceste kontaju da imaju pravo u odnosu na vozila koja skreću lijevo sa glavne ceste. :-)
Tito dragi. :run:
Dopizidi čekat....Nekad se baš dugo zna tu stajati dok ne uhvatiš mogućnost da skreneš prema Aerodromu
arslanica

#11875 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by arslanica »

na toj sam raskrsnici svaki dan ... idem iz pravca Mojmila ... skrećem lijevo prema Aerodromu... moram pustiti ove s lijeva što mi dolaze .... i ove što skreću prema Dobrinji ... ima ona traka za ubrzanje, ispred ovih što skreću lijevo prema Dobrinji :-D
ali sam skontala taktiku ... izbacim "nos" malo napolje ... tako da mi staju ovi s lijeva .. i onda ja samo HOP skrenem :mrgreen:
Post Reply