NOVE CIJENE GORIVA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#11851 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

Me_again wrote:
amar1994 wrote:
Me_again wrote:
Više za tebe nego za mene :)
Imaš BP sada i u Rajlovcu, kada prođeš Gazprom i ostale, sa lijeve strane
:) :thumbup:

Nekad su tu Kinezi glavni bili :D
E moj Amarildo, pa kupili Srbi od Kineza, dok dobri Bošnjani vrte mobitele i sunčane naočale po kafićima. Ne bih nešto da te pitam ko je tu kako prošao, ne bi bilo popularno u današnjem okruženju.
:D

Mah , poslovniji su od nas , misle glavom valjda :? :D

Evo ja da krenem od sebe , bolje ovako malo s Vama piskarat , nego sjedit u nekim glupim barovima i pusit one nargile , drogirat se i sl. , radit i zaradjivat , a jos malo i porodicu osnivat , neki zivot nesto :) . Ima posla ko hoce da radi :run:

Meni ne treba svabo :-D

Samo treba bit cestit i posten , pa te i ljudi cijene 8-)
Last edited by amar1994 on 06/04/2017 23:46, edited 3 times in total.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#11852 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by bitanga_sa_otesa »

Me_again wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:za mene je glupost i ogranicenost najveca bolest,a vi kako hocete...
Pa o čemu pričamo :lol: :lol: :lol:
citam sve ,nego samo da se tuspasim :D
Me_again

#11853 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Me_again »

bitanga_sa_otesa wrote:
Me_again wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:za mene je glupost i ogranicenost najveca bolest,a vi kako hocete...
Pa o čemu pričamo :lol: :lol: :lol:
citam sve ,nego samo da se tuspasim :D
Tuspas tebe :-) :-) :-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#11854 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by bitanga_sa_otesa »

amar1994 wrote: Ne mrzim ih , boli me briga , al ta "prava" su najgora
pa zar nisu ovdje svi pravnici i svi imaju pravo da voze 20km/h gdje je ogranicenje 60km/h ,da se parkiraju na polutravi i slicno?? :lol: :lol:
amar1994

#11855 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

bitanga_sa_otesa wrote:
amar1994 wrote: Ne mrzim ih , boli me briga , al ta "prava" su najgora
pa zar nisu ovdje svi pravnici i svi imaju pravo da voze 20km/h gdje je ogranicenje 60km/h ,da se parkiraju na polutravi i slicno?? :lol: :lol:
naravno , to je ta demokratija :lol: :lol: :izet:

btw. ima onaj filter , hvala :)
Me_again

#11856 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Me_again »

amar1994 wrote:
Me_again wrote:
E moj Amarildo, pa kupili Srbi od Kineza, dok dobri Bošnjani vrte mobitele i sunčane naočale po kafićima. Ne bih nešto da te pitam ko je tu kako prošao, ne bi bilo popularno u današnjem okruženju.
:D

Mah , poslovniji su od nas , misle glavom valjda :? :D

Evo ja da krenem od sebe , bolje ovako malo s Vama piskarat , nego sjedit u nekim glupim barovima i pusit one nargile , drogirat se i sl. , radit i zaradjivat , a jos malo i porodicu osnivat , neki zivot nesto :) . Ima posla ko hoce da radi :run:
Ovo prvo - vidi, poštujem ljude koji misle glavom ali poštujem i ljude koji misle glavićima, a ovi između su mi baš fuj.
Ovo drugo, sasvim si u pravu, možda u ovim prepiskama sa starijim od sebe naučiš i kako ne treba u životu :-D
channel10

#11857 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by channel10 »

Naslovnica wrote:
channel10 wrote:Zenica EP na autoputu: BMB 95 1,86, D5 isto, D4 1,81
Izvini, koji EP na kojem autoputu?!
:shock:
Izvini, nisam ja odavle...pogrešan forum.
supercali

#11858 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by supercali »

amar1994 wrote:
supercali wrote:Vidi do "juce" ubijali su djecu sa daunovim sindromom jer nisu bili "normalni" i nisu bili po ps-u
Jel homoseksualnost bolest ili normalno sasvim je nebitno jer moras postovati svaciji izbor sve dok ne ugrozava druge
Mebi je veca bolest ovih koji mrze pedere nego sami pederi

Da se vratimo bar malo temi kao sto rekose bosnjo bi sve pogodnosti al da nekako ne plati ni marke (vidjeti pod dgl nik)
Da politicari na pozicijana kradu kradu al smo vidjeli prosli mandat da se nesto i napravi
Krediti mmf-a najvise idu na njihove plate e to treba iskorijeniti a ne akcize za ac za obicne ceste i sl
:thumbup:

Ne mrzim ih , boli me briga , al ta "prava" su najgora i dobro rece kolega paravan za svasta nesto :cry: :-)

I sta kaze frljo , ulagali smo u puteve ali se to ne primjeti :-) :lol: :lol: , mislim ono , nebuloze teske :thumbup:
Hajmo kafu pit @supercali , mogli bi se ispricat posteno :mrgreen: :skoljka:
Ma frljo opravdava ovu sada vlast jer nisu otvorili kilonetar puta dok je sdp otvorio bar nekoliko kilometara
I oni su skoro isti kao ovi al bar nesto grade
Da se razumijemo glasao sam za nasu stranku a inace sam komunista po ubjedjenju da ne bude branim sdp iako sam u njih vjerovao do unazad mozda 10 godina al pokazase se suprotnim no nebitno
Prvo treba ukinuti kantone jer sa entitetima bas i ne ide znamo zasto
Smanjiti administraciju koliko god moze
Trazitu odgovornost politicara za svaki potez i onda bi vjerujem napredovali
Vec je pomenuto koliko god mi to negirali auto je luksuz bas zato sto se toliko gadjamo terminom nizak standard
Pa bas zato ne moras imati auto jer imas malo para da platis sve sto auti zahtjeva servis registracija i parking u gradskoj zoni
Drugi problem je sto se kupi pasat a ne polo jer gdje ce me vidjeti u polu da mi se smiju itd itd
Cijene goriva su niske ako uporedjujemo i okruzenje i ostatak europe
Gorivo nam je i jeftinije i kvalitetnije nego u srbiji recimo
amar1994

#11859 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

Me_again wrote:
Ovo prvo - vidi, poštujem ljude koji misle glavom ali poštujem i ljude koji misle glavićima, a ovi između su mi baš fuj.
Ovo drugo, sasvim si u pravu, možda u ovim prepiskama sa starijim od sebe naučiš i kako ne treba u životu :-D
sta da ti kazem :D

Od njih sta sam god kupio , nije me zajebao ni jedan :wink: , nema sta ja samo iskreno govorim , jos me doceka ako mu dodjem negdje 8-)

Pa noramlno , od starijih i pametnijih ljudi se uci :)
amar1994

#11860 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

supercali wrote: Ma frljo opravdava ovu sada vlast jer nisu otvorili kilonetar puta dok je sdp otvorio bar nekoliko kilometara
I oni su skoro isti kao ovi al bar nesto grade
Da se razumijemo glasao sam za nasu stranku a inace sam komunista po ubjedjenju da ne bude branim sdp iako sam u njih vjerovao do unazad mozda 10 godina al pokazase se suprotnim no nebitno
Prvo treba ukinuti kantone jer sa entitetima bas i ne ide znamo zasto
Smanjiti administraciju koliko god moze
Trazitu odgovornost politicara za svaki potez i onda bi vjerujem napredovali
Vec je pomenuto koliko god mi to negirali auto je luksuz bas zato sto se toliko gadjamo terminom nizak standard
Pa bas zato ne moras imati auto jer imas malo para da platis sve sto auti zahtjeva servis registracija i parking u gradskoj zoni
Drugi problem je sto se kupi pasat a ne polo jer gdje ce me vidjeti u polu da mi se smiju itd itd
Cijene goriva su niske ako uporedjujemo i okruzenje i ostatak europe
Gorivo nam je i jeftinije i kvalitetnije nego u srbiji recimo
Pa i ja sam ti za ideju socijalizma :D , ne znam da je ikada komunizam bio na ovim prostorima :? , al eto ako jeste i ja sam za tu ideju :thumbup:

Pa da , SDP je napravio nesto , ovi nisu nista , i ja sam glasao za nasu stranku zbog omladine u njoj i nekih dobrih ideja , takodje nisam nacinalista i boli me briga , da mi je eskim predsjednik :-D

Za sve ostalo , slazem se 1/1 :thumbup: , a za auto , protegnes se koliko si dugacak i zavrsis pricu :)
amar1994

#11861 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

Da se vratim na gorivo , znaci :

Neskovic poskupio : 1.84 D5
EP Stup : 1.81 D5
BP oil : 1.71 D5

:thumbup:
NediM17

#11862 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by NediM17 »

Sipao na BP Oil-u peticu, cini mi se kao odlicno gorivo.
TDI golf

#11863 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by TDI golf »

Poceo i Neskovic da glumi ludilo,u Bijeljini i Brckom mu dizel1.74KM
Me_again

#11864 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Me_again »

NediM17 wrote:Sipao na BP Oil-u peticu, cini mi se kao odlicno gorivo.
Ma ja ti to trošim zadnjih otprilike 40.000 km, nema problema sa tim gorivom. i Dizel i benzin. Više sam belaja vidio sa Petrolom i Energopetrolom. Ublehaši.
Nekada i negdje i Nestro bude dobar, čak šta više, ali je promjenljive kvalitete.
supercali

#11865 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by supercali »

Pazi sve sto na pisem ne odnosi se na tebe licno nego govorim generalno kako ljudi razmisljaju ovdje
Jedino za koga sam siguran na forumu da je kao iz prica je dgL jer je sam to rekao i priznao
Ok i ja gledam da jeftinije prodjem da ostane novca vise u dzepu al to necu raditi na tone da ne platim uslugu nego cu to odrediti na kolicini ili kvaliteti ako ne mogu kupiti nutelu kupit cu eurokrem ako ne mogu kilu kupit cu pola al mi ne pada na pamet da ne platim onome sto je spremio palacinke te i sl
Uzet cu bitangu za primjer
Jbg cijena servisa je 100 maraka
Kod nas raja hoce bosch michelin i sl i onda puta majstore moze li sta jeftinije
Pa plati njemu 100 al nemoj onda kupiti 4x mischelin od 120 maraka nego uzmi tigar od 80 usteda je 60 maraka
Nemoj uzimati pasata sto je odrzavanje mjesecno u prosjeku recimo 150 maraka na godisnjem nivou 1800 a u pola 90 i godisnje 1080 sto ti ostane 720 maraka za goriva recimo
Onda se ne bi bunio za akcize
Al jbg kompleksi udaraju zesce nego kad naidjes na rupu dok se penjes od ase prema mojmilu u lijeoj traci kod citroen salona
Ondje ce neko tocak iscupati
Jbg odosmo mi daleko od teme
Jutros nasuo na bp kod bitumenke i meni su oni ok zasada i po kvaliteti i po usluzi
Me_again

#11866 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Me_again »

supercali wrote:Pazi sve sto na pisem ne odnosi se na tebe licno nego govorim generalno kako ljudi razmisljaju ovdje
Jedino za koga sam siguran na forumu da je kao iz prica je dgL jer je sam to rekao i priznao
Ok i ja gledam da jeftinije prodjem da ostane novca vise u dzepu al to necu raditi na tone da ne platim uslugu nego cu to odrediti na kolicini ili kvaliteti ako ne mogu kupiti nutelu kupit cu eurokrem ako ne mogu kilu kupit cu pola al mi ne pada na pamet da ne platim onome sto je spremio palacinke te i sl
Kod nas raja hoce bosch michelin i sl i onda puta majstore moze li sta jeftinije
Pa plati njemu 100 al nemoj onda kupiti 4x mischelin od 120 maraka nego uzmi tigar od 80 usteda je 60 maraka
Nemoj uzimati pasata sto je odrzavanje mjesecno u prosjeku recimo 150 maraka na godisnjem nivou 1800 a u pola 90 i godisnje 1080 sto ti ostane 720 maraka za goriva recimo
Al jbg kompleksi udaraju zesce nego kad naidjes na rupu dok se penjes od ase prema mojmilu u lijeoj traci kod citroen salona
Jutros nasuo na bp kod bitumenke i meni su oni ok zasada i po kvaliteti i po usluzi
Ma nemoj tako. Pa mora se Michelin vozati, samo papci ture Tigar na auto, nesigurno je to, ne bih se ja sa takvim vozao nema teorije :roll:
Znam jednog papka, kupio one Sportiva ili tako nekako gume, jbt ja neznam kako to uopšte na felgama ostane u mali jačoj krivini.
Mah, možemo do sutra .....
Ovo za BP, najbolja kupovina meni se čini. Fakat nemam problema sa tim gorivom a puno su jeftiniji od ostalih, još imam onu karticu kod njih pa bude još 5 pf jeftinije. Nabere se, puno se troši....
Imaju pumpu sada i ispred Mostara.
amar1994

#11867 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

Me_again wrote:
supercali wrote:Pazi sve sto na pisem ne odnosi se na tebe licno nego govorim generalno kako ljudi razmisljaju ovdje
Ma nemoj tako. Pa mora se Michelin vozati, samo papci ture Tigar na auto, nesigurno je to, ne bih se ja sa takvim vozao nema teorije :roll:
Znam jednog papka, kupio one Sportiva ili tako nekako gume, jbt ja neznam kako to uopšte na felgama ostane u mali jačoj krivini.
Mah, možemo do sutra .....
Ovo za BP, najbolja kupovina meni se čini. Fakat nemam problema sa tim gorivom a puno su jeftiniji od ostalih, još imam onu karticu kod njih pa bude još 5 pf jeftinije. Nabere se, puno se troši....
Imaju pumpu sada i ispred Mostara.
:kiss: :)

@Me
Koji je auto kod tebe

@supercali
No sikiriki :) :thumbup: , sve je tacno sto si napisao , ne zakuhavaj sa dgl-om :P
supercali

#11868 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by supercali »

Al meni ne ide u glavu da se ide iz krajnosti u krajnost
Kupi a6 i stavi protekt ili golf 6 i michelin al kukaju
Ok michelin je super na golfu al sto kukas
Stavi sportivu barum tigar savu hankok fulda milion guma
On stavi najskuplje i onda kuka joj zaklase me gume
Ja sebi prosle godine se obnovio dunlop gumama i sada kupujem 2 po dvije svake mozda 2 godine jer smatram da nije potrebno mjenjati sve 4 al zato ne vozam nekog bmw 7 mercedes s audi a6-8 i sl nego pezo koji sada kosta nekih 10-ak hiljada servis samo "ovlasteni" (znamo za situaciju as dedovic) al nebitno necu vise da ne kvarimo temu

Meni nije jasno kako ni jedna benzinska ne stavi sada 1,65 pa taj bi imao zaradu vecu nego kad su cijene gorica bile preko 2 marke
amar1994

#11869 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

haha to kukanje je najgore , pa sta ce familija reci , ja sam pisao na drugoj temi za teleci pogled u familiji kad su vidjeli bushido auto :D , isto tako i za pezo , auh druze pa sto nisi golfa itd itd . :run:

pa naravno , oni bas suprotno , natjecu se ko ce bit skuplji :-) :D
amar1994

#11870 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

NediM17 wrote:Sipao na BP Oil-u peticu, cini mi se kao odlicno gorivo.
kakva ti je potrosnja , vuca i odziv na gas :? :D
Me_again

#11871 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Me_again »

supercali wrote:Al meni ne ide u glavu da se ide iz krajnosti u krajnost
Kupi a6 i stavi protekt ili golf 6 i michelin al kukaju
Ok michelin je super na golfu al sto kukas
Stavi sportivu barum tigar savu hankok fulda milion guma
On stavi najskuplje i onda kuka joj zaklase me gume
Ja sebi prosle godine se obnovio dunlop gumama i sada kupujem 2 po dvije svake mozda 2 godine jer smatram da nije potrebno mjenjati sve 4 al zato ne vozam nekog bmw 7 mercedes s audi a6-8 i sl nego pezo koji sada kosta nekih 10-ak hiljada servis samo "ovlasteni" (znamo za situaciju as dedovic) al nebitno necu vise da ne kvarimo temu

Meni nije jasno kako ni jedna benzinska ne stavi sada 1,65 pa taj bi imao zaradu vecu nego kad su cijene gorica bile preko 2 marke
Ima jedno dva mjeseca idem ja na BP pumpu i sipam pun rezervoar u "fukarskog" citroena, i vračam se za 15 minuta i sipam isto tako pun rezervoar u ženino auto. Dakle, u 20 minuta dva puna rezervoara u prizemna auta, a kretenčić dovukao A6 3.0 quatro i sipa gorivo za 10 KM. I još ga nešto turira. Nisam mogao vjerovati .....
Me_again

#11872 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Me_again »

amar1994 wrote: :kiss: :)

@Me
Koji je auto kod tebe

Ima raznih, koji te zanima ?
amar1994

#11873 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

Me_again wrote:

@Me
Koji je auto kod tebe

haha dizel taj , sto mu sipas euro 5 gorivo :D
supercali

#11874 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by supercali »

To je to sto si ti dao u ta 2 sipanja mozda 200 maraka a on 10 ti izgledas kao sirotinja al on je hadzo a6 3.0 iphone bez kredita na njemu i sl
To su te poremecene vrijednosti
Me_again

#11875 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Me_again »

amar1994 wrote:
Me_again wrote:

@Me
Koji je auto kod tebe

haha dizel taj , sto mu sipas euro 5 gorivo :D
Ima i dizela više :lol: :lol: :lol: