Zašto se SDA i Trhulj "zabrinuti" za sudbinu radnika u Bosnalijeku, a sudbina radnika u Hidrogradnji i Krivaji, ili nekom drugom propalom preduzeću, ih ne zanima? To su deplasirane teze. Trhulj brani intese oligarha koji je blizak njegovim mentorima bez obzira što na taj način urušava institucije i zakone koje je dužan poštovati. To je suluda politika zbog koje smo danas najsiromašnija i najbesperspektivnija zemlja Evrope, uprkos činjenici da smo primaoc najveće pomoći, računajući iznose po glavi stanovnika, u istoriji čovječanstva. Praksa koja nema opravdanja, koja je možda čak još i gora od predavanja zdravstvenog fonda od 350 miliona maraka osuđenom privrednom kriminalcu inepismenom Esi Radeljašu. To su SDA prakse, vidljive u stvarnom životu.weredsf wrote:
Manje vise se ja slazem sa tobom, pravila trzisne ekonomije su poznata ali sutra ce pola radnika ostati bez posla i ko ce biti kriv za to, oni ce kriviti drzavu nece Arslanagica sigurno i sve ce to pasti na drzavna ledja.
Drzava u ovom slucaju nije stitili Bosnalijek, premijer pogotovo jer je njegov prvi komsija i dobar prijatelj ( kako sam tvrdi) vjerovatno novi direktor Bosnalijeka skupa sa ovim Sosonom Blekicem
SDA-All about
- Shahab
#11851 Re: SDA-All about
-
StupskaBitanga
#11852 Re: SDA-All about
Jel ovi SDAovci građane smatraju budalama ili šta
Današnji naslovi vezani za njihove dužnosnike i rukovodstvo stranke samo vrijeđaju inteligenciju mada prije da oni i računaju da je narod neinteligentan
Današnji naslovi vezani za njihove dužnosnike i rukovodstvo stranke samo vrijeđaju inteligenciju mada prije da oni i računaju da je narod neinteligentan
- Havatar
#11853 Re: SDA-All about
A zbog cega je dobro da Rusi koji su naklonjeni Srbima povecavaju svoj udio u BH privredi 
-
VjecitiStudent
#11854 Re: SDA-All about
Bravo Predsjedniče, tako se bori za BiH!

Propuste sve vozove za popravak loših zakone i onda rješavaju problem - doniranjem gredaČlan Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović donirao je drvene grede za šatore u kojima već deseti dan borave roditelji i djeca bošnjačke nacionalnosti iz Konjević-Polja.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... za-satore-
- area51
#11855 Re: SDA-All about
VjecitiStudent wrote:Bravo Predsjedniče, tako se bori za BiH!
Propuste sve vozove za popravak loših zakone i onda rješavaju problem - doniranjem gredaČlan Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović donirao je drvene grede za šatore u kojima već deseti dan borave roditelji i djeca bošnjačke nacionalnosti iz Konjević-Polja.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#11856 Re: SDA-All about
area51 wrote:VjecitiStudent wrote:Bravo Predsjedniče, tako se bori za BiH!
Dirnut sam humanim gestom člana Predsjedništva......
Rastjerala Sebija skule iz šupe.
- Shahab
#11857 Re: SDA-All about
Da li ti svjesno manipulišeš i izvrčeš činjenice ili stvarno ne razumiješ šta se dešava u tvom okruženju? Sada SDA bezakonje i institucionalno nasilje pravdaš motivom da se ospori ruski uticaj u Bosnalijeku, a isti taj Bosnalijek egzistira iključivo zahvaljujući ruskom tržištu. A gdje to Bosnalijek prodaje robu i pravi profit ako ne u Rusiji? Šta bi bilo da Rusija praktikuje istu politiku pa zabrani izvoz Bosnalijekovih proizvoda kao što SDA lopovi sabotiraju ruski kapital u Bosnalijeku. Pa prije godinu dana ta ista SDA je osporila ulazak američkog Alvogena u Bosnalijek. I tada i danas su motivi identični. Zaštiti finansijske interese SDA oligarha Edina Arslanagića, koji bi da bude vlasnik Bosnalijeka, ali bez da uloži novac, on bi da bude vlasnik, manipulišući državnim kapitalom i korumpiranim aparatčicima poput Trhulja i sličnih.Havatar wrote:A zbog cega je dobro da Rusi koji su naklonjeni Srbima povecavaju svoj udio u BH privredi
- Shahab
#11858 Re: SDA-All about
Koja budala..sada mu se svi smiju.VjecitiStudent wrote:Bravo Predsjedniče, tako se bori za BiH!
- MuaDib
#11859 Re: SDA-All about
Mnogo gore od ove kvazipomoći je današnji raport u Šamcu na Tihićevom minderu.Shahab wrote:Koja budala..sada mu se svi smiju.VjecitiStudent wrote:Bravo Predsjedniče, tako se bori za BiH!
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... za-satore-To je tako kada si neiskren i poziraš empatiju.
- Shahab
#11860 Re: SDA-All about
Koji je Bake-beg licemjer i farizej, odlazi mu na raport a jedva čeka da mu rođak odleti na vječna lovišta. To je taj orijentalni pokvarenluk. SDA je gora od harema Sulejmana Veličanstvenog. Bake beg me podsjeća na Sumbul agu.MuaDib wrote:
Mnogo gore od ove kvazipomoći je današnji raport u Šamcu na Tihićevom minderu.
Last edited by Shahab on 18/10/2013 20:47, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#11861 Re: SDA-All about
Shahab wrote:Koji je Bake-beg licemjer i farizej, odlazi mu na raport a jedva čeka da mu rođak odleti na vječna lovišta. To je taj orijentalni pokvarenluk. SDA je gora od harema Sulejmana Veličanstvenog.MuaDib wrote:
Mnogo gore od ove kvazipomoći je današnji raport u Šamcu na Tihićevom minderu.
- MuaDib
#11862 Re: SDA-All about
ultima_palabra wrote:Shahab wrote:Koji je Bake-beg licemjer i farizej, odlazi mu na raport a jedva čeka da mu rođak odleti na vječna lovišta. To je taj orijentalni pokvarenluk. SDA je gora od harema Sulejmana Veličanstvenog.MuaDib wrote:
Mnogo gore od ove kvazipomoći je današnji raport u Šamcu na Tihićevom minderu.![]()
![]()
Bravo
- Danguba
#11863 Re: SDA-All about
pljuc...evo da i ja pljunem
Pa stvarno na sta smo mi spali da idemo na protivnicke teme da pljujemo po protivnicima jer nemamo niti jednog razloga da odemo na svoje teme i da se tamo pohvalimo o nekom uspjehu da li stranke ili pojedinca.
Ovo sto sam napisao ne odnosi se konkretno ni na jednu stranku niti na pojedinca nego na sve stranke i njihovo clanstvo.
p.s. dok sam ovdje...koji kreten moras biti pa se hvaliti letvama koje si poklonio nesretnoj djeci ciji si problem trebao davno da rijesis
Pa stvarno na sta smo mi spali da idemo na protivnicke teme da pljujemo po protivnicima jer nemamo niti jednog razloga da odemo na svoje teme i da se tamo pohvalimo o nekom uspjehu da li stranke ili pojedinca.
Ovo sto sam napisao ne odnosi se konkretno ni na jednu stranku niti na pojedinca nego na sve stranke i njihovo clanstvo.
p.s. dok sam ovdje...koji kreten moras biti pa se hvaliti letvama koje si poklonio nesretnoj djeci ciji si problem trebao davno da rijesis
- jon_jovi
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#11865 Re: SDA-All about
i tako dok multi-milioner Bake-beg donira grede iz šupe da mu ne smetaju, u isto vrijeme ...prljavi Hare wrote:
Dirnut sam humanim gestom člana Predsjedništva......![]()
Rastjerala Sebija skule iz šupe.![]()
![]()
http://www.klix.ba/vijesti/bih/roditelj ... /131019030
Da ima građana bez obzira na njihovu etničku pripadnost, koji ovo shvataju kao borbu za svu djecu, potvrđuju i pozivi te dolasci brojnih. "Došao je čovjek-Srbin, donio 5.000 KM i rekao: Evo ovo je moja podrška. Kroz vašu borbu ja se borim da sutra moje dijete ne bude diskriminirano na isti način", ispričao nam je Muhizin.
-
Nebitan32
#11866 Re: SDA-All about
Koje smece od "covjeka". I on i onaj njegov partijski gurbet koji se na nasu zalost ziv izvukao iz bolnice
- escobar__
#11867 Re: SDA-All about
Ja bolan, grede za šatore ljudima donir'o. O Bože dragi kakvi majmuni, pa kako ga nije sramota?Nebitan32 wrote:VjecitiStudent wrote:Bravo Predsjedniče, tako se bori za BiH!
Koje smece od "covjeka". I on i onaj njegov partijski gurbet koji se na nasu zalost ziv izvukao iz bolnice
- zeko071
#11868 Re: SDA-All about
Koje smece od "covjeka". I on i onaj njegov partijski gurbet koji se na nasu zalost ziv izvukao iz bolnice[/quote]
nek je ziv lijepi,pametni,obrazovni,principijalni,posteni,samilosni i emotivni drug zlaja iz intervjua od veceras!
nek je ziv lijepi,pametni,obrazovni,principijalni,posteni,samilosni i emotivni drug zlaja iz intervjua od veceras!
- Lakat Jebić
#11869 Re: SDA-All about
ovo je cinizam u brankovicevom stilu 
- Shahab
#11870 Re: SDA-All about
Jučer sam razgovarao sa jednim politologom, ekspertom za Balkan, inače umirovljenim austrijskim obavještajcem, vrhunski informisanim i sposobnim tipom. Mi uopće nismo svjesni u kojem opasnom trenutku svjetske povijesti živimo. Svijet se nalazi usred procesa velike tranzicije i nakon što se taj proces okonča, svijet neće ličiti na ono što poznajemo danas. Prema njegovim riječima, zahvaljujući isključivo naporima Pape Franje i predsjednika Putina izbjegnut je treći svjetski rat u Siriji. Salto mortale predsjednika Obame u poslednjem trenutku spasio je čovječanstvo ogromne tragedije sa neopisivim posljedicama. Što se tiče BiH situacija nije nimalo povoljna. Probosanske snage izgubile su momentum koji će biti teško povratiti. Zbog loše politike SDA i kadrovskog šljama koji predstavlja tu stranku, kako za vrijeme Izetbegovića, tako i kasnije za vrijeme vlasti njihovog rođaka Tihića, umjesto da iskoriste izuzetno povoljnu konjukturu i volju međunarodne zajednice, prije svega Amerike, i građenjem centralizovanih državnih institucija i pravne države, potpuno obesmisli okupatorsku Republiku Srpsku, SDA se posvetila pljačkanju sopstvene države i izgradnji nepotističke diktature na teritoriju fildžana, i to prema modelu egipatskog Muslimanskog Bratstva. Danas je taj momentum izgubljen, najvjerovatnije nepovratno, i ono što na predstoji predstavlja izgubljenu budućnost za barem dvije slijedeće generacije. Današnji trend propadanja, nastavit će se i u budućnosti, a EU nema nikakvu namjeru da interveniše, jer je zabavljena kolosalnom internom krizom, gdje jedan Nijemac izdržava, 500 Rumuna, 400 Bugara, 600 Španaca, 320 Grka...... Oni će od BiH napraviti neku vrstu inkubatora, gdje će stanovništvo uživati u benefitima nacionalizma i vlasti tranzicijske političke mafije, i to u vidu siromaštva, propadanja, besperspektivnosti, socijalnog očaja i društvene nepravde...Računajući na potencijal ovog pokvarenog i lijenog naroda, da evolutivno podigne sopstvenu svijest o razlozima propadanja, predviđam barem narednih 60-70 godina statusa quo. Totalna depresija. Zato bježi narode iz ove propale ekonomije dok još imamo bezvizni režim. Nisu Cigani budale....
-
Nebitan32
#11872 Re: SDA-All about
zeko071 wrote:Koje smece od "covjeka". I on i onaj njegov partijski gurbet koji se na nasu zalost ziv izvukao iz bolnice
Tema je SDA a ne Sratko koji je isto govno kao i ova dvojica
- vee-jay
#11873 Re: SDA-All about
Shahab wrote:Jučer sam razgovarao sa jednim politologom, ekspertom za Balkan, inače umirovljenim austrijskim obavještajcem, vrhunski informisanim i sposobnim tipom. Mi uopće nismo svjesni u kojem opasnom trenutku svjetske povijesti živimo. Svijet se nalazi usred procesa velike tranzicije i nakon što se taj proces okonča, svijet neće ličiti na ono što poznajemo danas. Prema njegovim riječima, zahvaljujući isključivo naporima Pape Franje i predsjednika Putina izbjegnut je treći svjetski rat u Siriji. Salto mortale predsjednika Obame u poslednjem trenutku spasio je čovječanstvo ogromne tragedije sa neopisivim posljedicama. Što se tiče BiH situacija nije nimalo povoljna. Probosanske snage izgubile su momentum koji će biti teško povratiti. Zbog loše politike SDA i kadrovskog šljama koji predstavlja tu stranku, kako za vrijeme Izetbegovića, tako i kasnije za vrijeme vlasti njihovog rođaka Tihića, umjesto da iskoriste izuzetno povoljnu konjukturu i volju međunarodne zajednice, prije svega Amerike, i građenjem centralizovanih državnih institucija i pravne države, potpuno obesmisli okupatorsku Republiku Srpsku, SDA se posvetila pljačkanju sopstvene države i izgradnji nepotističke diktature na teritoriju fildžana, i to prema modelu egipatskog Muslimanskog Bratstva. Danas je taj momentum izgubljen, najvjerovatnije nepovratno, i ono što na predstoji predstavlja izgubljenu budućnost za barem dvije slijedeće generacije. Današnji trend propadanja, nastavit će se i u budućnosti, a EU nema nikakvu namjeru da interveniše, jer je zabavljena kolosalnom internom krizom, gdje jedan Nijemac izdržava, 500 Rumuna, 400 Bugara, 600 Španaca, 320 Grka...... Oni će od BiH napraviti neku vrstu inkubatora, gdje će stanovništvo uživati u benefitima nacionalizma i vlasti tranzicijske političke mafije, i to u vidu siromaštva, propadanja, besperspektivnosti, socijalnog očaja i društvene nepravde...Računajući na potencijal ovog pokvarenog i lijenog naroda, da evolutivno podigne sopstvenu svijest o razlozima propadanja, predviđam barem narednih 60-70 godina statusa quo. Totalna depresija. Zato bježi narode iz ove propale ekonomije dok još imamo bezvizni režim. Nisu Cigani budale....
moje pretpostavke su izmedju 20-40 godina. ja sam, dakle, optimista
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#11874 Re: SDA-All about
oooooooo zemljo otvori se
-
udrch
#11875 Re: SDA-All about
ružno izgleda kad se pročita, ali ovi ljudi iz Konjević polja su od njega tražili grede da ojačaju šatore koji popuštaju zbog kiše tih zadnjih dana..
ali i vi to znate, nego nećete da propustite priliku..
ali i vi to znate, nego nećete da propustite priliku..