Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
NediM17 wrote:Nije ni kod mene. Zato sam i postavio pitanje.
Nesto sam misljenja ako su panciri i cijeli sistem rucne ispravni, da i ne moze zalediti. Tj. mislim da je smrzavanje rucne rezervisano za truhloscine.
Najgore kad neki ljudi ne mogu pojmiti neke stvari, i kad se krenu izvrtati cinjenice i gaziti necije iskustvo, u mom slucaju, 17- godisnje za volanom u kojem sam posjedovao 5 automobila, i nikad nisam imao problem sa rucnom u smislu da smrzne. Rucnu svakodnevno koristim, da li je ljeto, zima, nebitno, i onda dodje bitanga i moramo klimnuti svi glavom da je onako kako on kaze?!
Naravno Nedime, smrzavanje je rezervisano u vecini slucajeva za truhloscine i leseve, koji su suplji na sve strane.
Ja se tebi divim da nisi imao nikada probleme sa rucnom koju zatezes redovno.
Sta ako su pakne, diskovi mokri pa ti povuces rucnu a oni se zalijepe uz diskove a vani -10-20*C?
Nemoj samo reci da auto drzis u garazi pa zato ne mrzne.
Vjeruj mi, auta su 99% bila vani za svo ovo vrijeme.
Maraschino wrote:
Ja se tebi divim da nisi imao nikada probleme sa rucnom koju zatezes redovno.
Sta ako su pakne, diskovi mokri pa ti povuces rucnu a oni se zalijepe uz diskove a vani -10-20*C?
Nemoj samo reci da auto drzis u garazi pa zato ne mrzne.
samo sajla je problem ,udje voda u nju i zaledi,rucicom od pola metra kad povuces ,savladas led i zategne se,kad spustis rucicu opruga je slaba da je vrati nazad i tockovi ostanu blokirani.na svakom autu starom 10 god, pancir sajle je popucao jer je izlozen stalnim vanjskim uticajima...
slazem se. nagledao sam se svega na drugim autima tako da rucnu povucem samo povremeno da je razradim u zimskom periodu.
preventive radi ne bih nikome preporucio upotrebu rucne kocnice u minusima a mislim da i nema potrebe.
p.s. vozi covjek auto(prednja vuca) a za njim taljizaju zadnji tockovi, covjek fenom odledjava sajlu do podne, tata stoji pored auta nemocan jer je kcerka sinoc povukla rucnu...
Paulaner wrote:Meni danas motor prokuhao...Samo mi izbaci obavijest da fali rashladne tekucine i za 2-3 sekunde krenu para iz haube,ali ne puno kao inace sto bude..Odmah stanem,otvorim haubu,odmah gledam u ventilator ne vrti se.Dole ispod motora lokva tecnosti..Ugasim auto i ukljucim ventilaciju na max..Kad se smirilo samo ga zakljucam i ostavim i vratim se nakon par sati da dolijem antifriza..kako sam poceo tociti cuje se zvuk negdje tece ko iz cesme...sagnem se gledam,kad crijevo veliko debelo sto ide iz hladnjaka u motor,tacno prije one racve otkaceno...Uspio sam ga nekako rukom nabiti ali ne moze do kraja jer ima neki prsten na njemu,nije selna. Eh sad mene interesuje vase misljenje sta se prvo desilo jel ventilator ne radi iz nekog razloga,pa je tecnost dostigla 100+ stepeni i izbila to crijevo ili je prvo crijevo spalo pa tecnost curila na dzek od hladnjaka i tako i njega ugasila..Majstoru idem u ponedjeljak,ali me pojede sta je uzrok.Nisam presao nekih 10km kad se to desilo,sasvim normalne voznje. I jos da kazem,auto nema pokazivaca temp na instrument tabli tako da ne moze covjek ni pratiti
Evo danas bio kod majstora..ventilator je odradio svoje,mora se zamjeniti.Na mom autu je visko ventilator,uz njega cu odmah zamjeniti i termostat i novi antifriz ubaciti.
salle_eh1986 wrote:ne znam jesam na pravo mjestu
uglavnom valjda se nadam da pitanje neće izazvati smijeh
zanima me konkretno stabilizatori i selene, koliko su oni bitni (može i njihova namjena) i koliko mogu zajeb.ati ako se ne srede na vakat
cijena ???
i tako to...
moras dati malo detalja, u principu auto ima lufta/ praznog hoda u ovjesu i lupa nepodnosljivo preko rupa.
Sve je bolje napraviti ranije no kasnije.
ma dobro, više me zanima koliko je ono baš bitno da se mora raditi
jer imam i drugih stvari (registracija 5,5 stoja - te kozmetičke karafeke nekih 2)
edit. nije ono da ne znam šta su stabilizatori i selene ali više sam laik nego što nisam
pa možeš malo i o tome, može i pm ako ti volja da ne zatrpava se forum (mojim) glupostima
salle_eh1986 wrote:ne znam jesam na pravo mjestu
uglavnom valjda se nadam da pitanje neće izazvati smijeh
zanima me konkretno stabilizatori i selene, koliko su oni bitni (može i njihova namjena) i koliko mogu zajeb.ati ako se ne srede na vakat
cijena ???
i tako to...
Ako ti sad lupa preko rupa, zamijeni, vidjet ces ljepote kad zamijenis, cijena stabilizatora zavisi od auta do auta, ja za svoje sam platio 12 KM jedan, seleni mozda oko 20ak-