SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#11851 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

je, ruby pumps je nesto najdivnije.
al meni je presljokicav da ga stavljam "nako". svejedno, jedva docekam kakvu priliku :D

btw, i ja sam primjetila slab asortiman, pa radije narucim s neta.

btw, cekam da mi dodje
Image
zoya caitlin
i
Image
Image
china glaze heli-yum i flyin' high.
flyin high mi lici na for audrey, al nadam se da ce biti malo plavlji, jer for audrey povuce na zeleno :)

hocu neki zeleni al se razmisljam koji :D
edit: i treba mi dobar crveni, isto se razmisljam koji. inace volim od manhattana onaj crveni...
Last edited by alica.k on 31/03/2012 11:42, edited 1 time in total.
Deep red

#11852 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

ladyblue18 wrote:@deep red - ruby pumps se ne moze porediti sa marilyn & me od catrice, vjeruj mi. Kupila sam m&m zimus, sljokica ima na fazon trc trc pa sljokica.
Nisam mislila na Mariliyn &Me, vec na ovaj, nasla sam poredjenje na internetu
http://lvcam.blogspot.com/2011/12/compa ... s-and.html
Znam da sam vidjala crveni Catrice sa sljokicama, mislila sam da je to taj :?
Alica, Zoya i Heli yum su :thumbup: Od kog sellera ti naručuješ?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#11853 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

A to sto si ti vidjela je bio dio LE, nema toga vise. :mrgreen:

Alice, ti su divni :thumbup:
alica.k

#11854 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

ja uvjek od ovog narucujem :D (il ove). cak i ako nije najjeftinije.
http://stores.ebay.com/topnailshop

a ako nema tu onda

http://stores.ebay.com/strawberryfieldsforever029
http://stores.ebay.com/glitzandglamorize
Sunascebih

#11855 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Sunascebih »

Sminkerice ;) zanima me vase misljenje vezano za sjene MAC koje se prodaju na pik-u da li se radi o originalima ili nekim kopijama. Da li je neka od vas kupovala od nekoga i ako jeste i ako su dobre moze li preporuka. Ipak i nisu jeftine ako su lose kopije. Ja sam ljubitelj PUPINE kozmetike i imam sigurno oko 15 sjena njihovoih i malo je reci i prezadovoljna, zna mi se desiti da cak ono ujutru se nasminkam cijeli dan drzi, navecer od umora zaspem sa sminkom i da se probudim u 2-3h ujutru i da je i dalje ista sjena kao sto je i bila kad sam je nanijela kao i rumenilo sto je mene bas iznenadilo. E jedino njihove ruzeve ne koristim nego Golden Roze i Avonove a koristila sam i pupine nekad prije kada su dolazile u pakovanju sa ogledalcem jako prakticno ono mi se pravo svidja ali eto ruzevi se i onako skidaju a negdje sam citala ako zelite da vam boja na usnicama ostane sto duze prije svega preko usana staviti puder u prahu (ja bar kako stavljam na lice puder uprahu i preko usnica malo predjem ne sad da zacementiram nego malcicce) i olovku nanositi u vise slojeva (olovku za usne) ja doduse samo iscrtam rub olovkom a ostalo popunim ruzem.
A sto se tice sjajila za usne Flormar su mi odlicna imam ih 4 a nisu skupa 3-4km za to mi se ne daje puno para jer to se brzo trosi, a sjena puder rumenilo aaaa za tim sam luda. Zato molim vas ako moze savjet za ove MAC-ove sjene koje se nalaze na piku ko zeli neka pogleda evo link http://www.pik.ba/artikal/2970327/m-a-c-sjene-za-oci-/
anestezija123

#11856 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anestezija123 »

Kupih i ja par ovih Flormar lakova na Otoci, cine se fini, vidjecemo koliko ce mi trajati. Mada, meni nijedan lak do sad nije stojao duze od dan, pa i oni najskuplji. Ne znam u cemu je problem, moguce da previse radim nesto s rukama. :)
Nisrin

#11857 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Sunascebih, SUmnjam da je preko PIK-ba original MAC kozmetia! Kod nas ima dosta plagijata, ja sam i u Marsu vidjala plagijate, ako su originali dosta su skuplji i imaju karakteristicna slova i pakovanja, pa pogledaj...

anestezija123, Ja koristim te Flormar lakove, a koristim i druge mnogoooo skuplje ali svejedno mi traje lak dan, ne stavljam top coat doduse...Do mojih noktiju je, jer su prirodno masni, kada gel stavim, nakon 2 dana mi se taj gel digne, a djevojkama traje po 2-3 mjeseca :D

Neko od vas je pitao za palete sjena preko e-baya...djevojka Lola iz Mostara narucuje puno robe iz Kine preko e-baya i ima razvijen biznis, ima stranicu na FBu i ona ima paletu od 88 sjena. nude nijanse, mat sjene za 23 KM...ima i dosta drugih paleta i svega drugog, pa ko je zainteresovan mogu staviti link za FB profil :D
anestezija123

#11858 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anestezija123 »

Moguce da su i moji, nemam pojma. U svakom slucaju, od sad samo ganjam fine nijanse, to mi je kriterij. I manje cijene. Posto svakako spadaju za dan. Zato sam i uzela ove Flormar sada, prejeftini, a nasla nijanse koje mi odgovaraju. :D
Ductus Holedocus

#11859 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

zna li neko je li ovaj puder stvarno povucen iz asortimana..
http://www.neseser.hr/puder/1844-Manhat ... ke-Up.html

Izgleda mi nekako privlacno,a i nekako ima dosta pozitivnih kritika..Pa htjela bih i njega da probam.
Nakon isprobanih stotine pudera,lica mi ne lici ni na sto.Pore su mi nekako vidljive,postalo je masno..neke sitne nevidljive bubuljice...Uzas:(
Nisrin

#11860 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Ductus Holedocus wrote:zna li neko je li ovaj puder stvarno povucen iz asortimana..
http://www.neseser.hr/puder/1844-Manhat ... ke-Up.html

Izgleda mi nekako privlacno,a i nekako ima dosta pozitivnih kritika..Pa htjela bih i njega da probam.
Nakon isprobanih stotine pudera,lica mi ne lici ni na sto.Pore su mi nekako vidljive,postalo je masno..neke sitne nevidljive bubuljice...Uzas:(

Ja sam ga vidjela u DMu...ja koristim Manhattan matt puder isto ovako u tubi, crnoj, obicnoj (ne onoj zakrivljenoj) i nemam nikakvih problema :)
Inace, ja sam isto isprobala sve moguce pudere- od Shiseida do onih punoo jetinijih :D Manhattan mi se pokazao najboljim, Njemci bas vode racuna da bude sve super kvalitetno, Manhattan je njemacka kozmetika, dok se sve drugo proizvodi u Poljskoj namjenski za trziste juzne i istocne Evrope, pa otud i nizi kvalitet!

ovo tvrdim jer sam IDENTICNE stvari uzimala u Njemackoj i ovdje i razlika je preocita- za sve osim Manhattan kozmetike :D
Ductus Holedocus

#11861 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

uzimala sam i ja taj u crnoj tubi,ali mi je pretezak..koza me od njega svrbi i nekako mi se ne razmazuje,pa ostaju muzge
Nisrin

#11862 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Ductus Holedocus wrote:uzimala sam i ja taj u crnoj tubi,ali mi je pretezak..koza me od njega svrbi i nekako mi se ne razmazuje,pa ostaju muzge

Jesi stavljala kremu ispod??? Meni najbolje taj odgovara, ali nikome me odgovara sve, sve je individualno...ne znam jesi probavala Vichy-eve, meni su se pokazali super, iako nekim curama ne, Pupini su super kvalitetni, Diorovi, Canebo, Collistar od skupljih, a od DM za mene su svi onako- srednja zalost, a ovaj plavi Manhattan ima cink u sastavu i bas je za problematicno lice...
Ja trenutno koristim i MF koji mi prije nije odgovarao, sad je OK :)
Ductus Holedocus

#11863 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Nisrin wrote:
Ductus Holedocus wrote:uzimala sam i ja taj u crnoj tubi,ali mi je pretezak..koza me od njega svrbi i nekako mi se ne razmazuje,pa ostaju muzge

Jesi stavljala kremu ispod??? Meni najbolje taj odgovara, ali nikome me odgovara sve, sve je individualno...ne znam jesi probavala Vichy-eve, meni su se pokazali super, iako nekim curama ne, Pupini su super kvalitetni, Diorovi, Canebo, Collistar od skupljih, a od DM za mene su svi onako- srednja zalost, a ovaj plavi Manhattan ima cink u sastavu i bas je za problematicno lice...
Ja trenutno koristim i MF koji mi prije nije odgovarao, sad je OK :)
vichy je i meni predobar i nije mi uopste tezak..samo mi boje odgovaraju,15mi je puno svjetao,a 25 crnkast.
od mf zadnji sam koristila lasting,meni je UZASAN..niti se moze razmazati,niti je postojan..a tek sta mi je uradio od lica..fuj
Za ove skuplje,nemam love..Studentski,skromno samo:)
frfi.

#11864 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by frfi. »

jesi probala healty mix od burjois? ja sam ga odnedavno pocela koristiti i pravo sam zadovoljna, imaju vise verzija ja sam uzela neku kojoj je bocica crvenkasta :D . nije uopste tezak na licu, fino prekrije, prilicno je matiran i ja sam zadovoljna. sto se tice postojanosti-tu ti nisam mjerodavna jer ja bilo koji puder stavim jednom kuci i vise ne provjeravam cijeli dan, meni su svi postojani :lol:
ovaj kosta 25 km, al meni traje evo vec skoro 2 mjeseca i nisam ga uopste previse potrosila iako ga koristim relativno cesto..
prije ovog sam kroistila max factor xperience, los. ima i gorih ali los, i def nije vrijedan tih para.
zamzija

#11865 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

narode - koliko vama traju sjajila za usne, ja sam kupila jedno krajem decembra početkom januara, već je pri kraju, samo ga stavim pa pojedem...ma nije mu ni tri mjeseca :)
Jel to tako treba biti :D
Ductus Holedocus

#11866 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

koja je najsvjetlija nijansa http://www.neseser.hr/puder/1844-Manhat ... ke-Up.html
saljem drugog da mi kupi,pa da znam da narucim :D
Semper

#11867 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Semper »

vidim da je ova tema najaktivnija a i nisam pronašao neku prigodnu za moje pitanje pa ću to ovdje postaviti.

imam masnu kožu i dosta bubuljica po licu, kao i mitesere po nosu. nekada sam koristio klindamicin iz apoteka ali nije nešto pretjerano palilo. bio sam i na tretmanu čiščenja lica al' opet, ništa specijalno. volio bih da mi neko prenese svoja iskustva sa preparatima a koji se mogu nabaviti na području Sarajeva. već znam priču o pravilnoj ishrani, stresu itd.
Last edited by Semper on 01/04/2012 13:37, edited 1 time in total.
Nisrin

#11868 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Ductus Holedocus wrote:koja je najsvjetlija nijansa http://www.neseser.hr/puder/1844-Manhat ... ke-Up.html
saljem drugog da mi kupi,pa da znam da narucim :D

Koliko ja znam 70ka VANILLA, s tim da su oni mijenjali izgled ambalaze i sastav pudera pa je 70ka sad tamnija...meni je cak i 80ka sand Manhattana u crnoj tubi tamna na licu :D

@Semper- Svako reaguje individualno na preparate, ne postoji preparat koji je dobar svima...Ja imam kolegu koji je imao problema i probao je sve zivo pa mu je lice totalno cisto od Uriage kreme u tubi koja kosta 50 KM i sapuna Uriage koji kosta 25 KM...vrijedi svakako, to je apotekarska marka...nekom se pokazala dobrom eucerin linija, nekome nije - meni licno nista specijalno nije! Vichy kreme su mi najgore bile, a nekome su dobre...
Postoji krema koja se zove BIOELIKSIR, biljna je :D i kosta 100 KM, ali ublazava i dermatisis, akne, upale, psorijazu, ako imas novac pokusaj- imas i njihovu oficijelnu stranicu!
Postoji jos jedna krema koja je meni preporodila lice ali je nema u slobodnoj prodaji, tako da ni ja vise ne mogu do nje- ZnO Acne stop Afroditina krema- cvrste strukture, bijela kao krec kad se stavi, u sastavu ima i cink, cajevac, salicilnu kiselinu itd...Imaju je pojedini kozmeticki saloni, ali ne znam da je neko prodaje kod nas u BiH, U BG se moze naci u slobodnoj prodaji...

ZAMZIJA- ja sam prije koristila sjajila i trajala su mi mjesecima,a stavljala sam ih svakodnevno nekoliko puta na dan :) Otkrice je za mene bilo sjajilo u Marsu na Cobaniji, na njemu pise MAC- kopija je, u tigrastom pakovanju, ne lijepi se puno, divnooo mirise, velika je tuba i dugooo traje! :D
Nisrin

#11869 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Za sve zene koje zanima sve o BB Garnier kremi, jedna blogerica je to divnooo objasnila-

BB krema je proizvod koji spaja u jedno njegujuća svojstva dobre hidratantne kreme, faktor zaštite od sunca i sastojke za obnovu kože a uz to sve obavlja i funkciju tekućeg pudera. Vani i na internetu ih možete pronaći zaista mnogo i vrsta i tipova a kod nas je u slobodnoj prodaji prisutna trenutno samo jedna - Garnierova, o kojoj ćemo pričati danas.

Šta kaže Garnier :

Kada je njihovo lice u pitanju, žene imaju višestruke i veoma specifične potrebe: žele hidrataciju, ujednačen i blistav ten, sakrivene nesavršenosti i tamne krugove oko očiju i manje bora. BB Krema - Miracle Skin Parfector je jedinstvena inovacija u njezi lica, inovativni proizvod koji spaja 5 koraka dnevne njege u jednu kremu: momentalno ujednačava ten, hidrira, ublažava nepravilnosti, čini kožu blistavom i štiti ju od štetnih vanjskih uticaja.

Gdje kupiti / Cijena

Svoju sam BB kremu kupila u DM-u gdje je trenutno nijansa Medium na sniženju i košta 9,20 KM a nijansa Light se prodaje za regularnih 11,70 KM. Vidjela sam da ju imaju i Kozmo i CM, čak i svi veći supermarketi tipa Mercatora. Cijenu smatram sasvim pristupačnom obzirom da je u rangu sa boljim Garnier kremama za lice, npr onima iz Nutritionist ili Ultra Lift linije. A pogotovo je ok u odnosu na ono što ćete dobiti njenom kupovinom.

Nijanse

U početku se MSP uvozio u samo jednoj nijansi - Medium, koja je bila za skoro dvije nijanse tamnija u odnosu na moju kožu a za referencu ja trenutno nosim HM 52, dakle nisam baš totalni Casper. To je zapravo bilo jedino što me je dosad sprečavalo da ju kupim. Tek od nedavno se kod nas pojavila i Light, rekla bih idealna nijansa za srednje i jako svijetle tonove kože. To su jedine dvije nijanse u kojima se MSP proizvodi. Mislim da su obje za djevojke neutralnog ili toplog podtona jer iako se MSP izuzetno dobro razmazuje i prilagođava, vidljivo je da u sebi ima dosta žutog pa ga ne bih ga mogla zamisliti na nekome čiji je podton hladan/ružičast, da to izgleda dobro a ne narandžasto.
Pakovanje i količina

MSP je pakiran u bež tubu oblikom identičnu kao kod tekućih pudera, sa malim otvorom ispod plastičnog zatvarača. Veliki plus što uvijek možete kontrolisati potrebnu količinu jer je otvor kroz koji izlazi dosta malen. Minus za činjenicu da nikad nećete znati koliko vam je proizvoda tačno ostalo unutra jer je pakiranje neprozirno, čak i pod jačim svjetlom. Ne volim ovako pakirane proizvode jer mi se obično dešava da se jedno jutro, u najvećoj žurbi, zateknem sa skoro praznom tubicom u rukama.
Količina u kojoj dolazi je pohvalnih 50 ml. Obzirom da vam je za jedno prekrivanje cijelog lica dovoljno bukvalno upola manje u odnosu na količinu koju inače koristite za tekući puder, MSP vam sa svojih 50 ml može potrajati prilično dugo. I to ga čini isplativim.

Miris / Tekstura / Stepen pokrivenosti

Kao i sva ostala Garnier preparativa koju sam dosad isprobala i ovdje se radi o izuzetno intenzivnom mirisu proizvoda. Opisala bih ga kao voćni puderasti, jako sličan mirisu Bourjois Healty Mix tekućeg pudera. Meni je jako prijatan i ugodan jer volim kad ono što stavljam na lice lijepo miriše ali ako ste osjetljivi to bi vam moglo smetati jer miris se ne osjeća samo dok se proizvod nanosi, on na koži ostaje i određeno vrijeme nakon toga.

Teksura mu je jedna od najljepših koje sam imala pod prstima - lagana kremasta, mekana i podatna. Jako se lijepo razmazuje i blenda i zaista ga je užitak nanositi na lice. Međutim, kad se tek nanese dojam koji ćete dobiti na prvu je zlo - koža je presjajna i ljepi se za prste kad ju dodirnete . Toliko da sam ga bila spremna baciti u smeće. Ali nakon 4 do 5 minuta se suši i potpuno se stapa s kožom, suvišan sjaj nestaje i jedino što ćete vidjeti na koži je suptilan zdravi sjaj, onako kao kad se dobro naspavate i odmorite.

Pokrvenost u jednom sloju je slaba do umjerena, MSP može ujednačiti ten i prekriti manju diskoloraciju što ipak ne smatram lošim jer lice s jednim slojem izgleda bolje ali kao da niste nanjeli ništa nego vam je koža jednostavno prirodno ljepša. Čak i iz neposredne blizine ne može se primjetiti da ga imate jer izgleda izuzetno prirodno. Ukoliko imate čistu kožu bez većih nepravilnosti zaljubićete se u ovaj efekat. U njega sam zaljubljena čak i ja s mješovitom, umjereno problematičnom kožom jer je nevjerovatan. My skin but better.

Zdravi sjaj koji sam gore spominjala na mješovitim kožama se lako može matirati mrvicom pudera u prahu a ukoliko trebate jače prekrivanje, na samom proizvodu je navedeno da se može dograđivati. Samo dobro obratite pažnju da se prvi sloj kreme osuši i stopi prije nego nanesete drugi. Prekivanje koje dobijete ovakvim načinom je srednje - manje nepravilnosti tipa slabije izraženih podočnjaka, manjih ožiljaka ili crvenila će biti pokrivene. Ne računajte na bilo šta više od toga. Super je da efekat i poslje dva sloja ostaje jednako prirodan i lijep.

MSP možete nanositi samostalno, bez hidrantantne kreme za lice ispod ali meni ipak mnogo bolje izgleda i ljepše se raspoređuje kad ga nanesem na kremu. Isprobala sam i nanošenje različitim vrstama kistova ali najljepše izgleda nanešen samo prstima.

Ono što sam još pokušala je da MSPom poboljšam pokrivenost drugih, lakših tekućih pudera tipa Bourjois HM Seruma, tako da sam MSP koristila kao podlogu, umjesto kreme za lice ispod pudera ali to nije ispalo lijepo obzirom da oba proizvoda imaju izražen dewy efekat pa ga je na kraju ispalo malo previše :)

Efekat na licu / Trajnost

Kao što sam spomenula, efekat ovog proizvoda je prekrasan. Izgleda najprirodnije od svega što sam ikad stavila na lice, kao da sam se rodila s blistavom i zaglađenom kožom koja je toliko hidrirana, mekana i baršunasta da ju imam neprestanu potrebu dodirivati. Obožavam i kako zagladi kožu, toliko da su čak i proširene pore i mimičke borice skoro nevidljive, da ne spominjem što se u njih nimalo ne uvlači. Svjež, naspavan i zdrav izgled je ono što ćete sigurno dobiti. Ali ne zadugo. Budući da je dosta sheer, sa malo pigmenta i razmazuje se kao krema na mješovitoj koži ne može potrajati duže od 3-4 sata bez prosijavanja na T zoni ukoliko se ne fiksira puderom u prahu. Zbog toga ga koristim za kraće izlaske i dnevne varijante. Vjerujem da bi se na normalnoj i suhoj koži zadržao mnogo duže.

Garnier MSP je za vas ako :

- ne volite ili ne koristite tečne pudere
- svijetle ste puti i treba vam nešto s čim ćete izgledati življe
- mate suhu, umjereno mješovitu ili normalnu kožu, bore, borice ili proširene pore
- ako vam koža treba odmor od mat/dugotrajnih tekućih pudera
- želite izgledati prirodno, svježe, blistavo i naspavano
- ako su tonirane kreme koje ste dosad isprobale na vama izgledale neprirodno/nisu se upijale i stapale dovoljno da se ne vide iz aviona
- ako ste neutralnog ili toplog podtona
- ako volite proizvode koji prekrasno mirišu

Garnier MSP nije za vas ako :

- imate dosta problematičnu ili masnu kožu
- imate mnogo toga za prekriti i ne možete se izvući na kombinaciju sa korektorom i puderom u prahu
- izrazito ste hladnog podtona
- uvijek radije birate mat završnice nego zdravi sjaj
- osjetljivi ste na intenzivne mirise u kozmetici

Spisak sastojaka

G790303- aqua/water, isononyl isononoanoate, isohexodecane, glycerin, alcohol denat, peg-20 methyl glucose sesquistearate, ethylhexyl methoxycinnamate, methyl glucose sesquistearate, cetyl palmitate, nylon-12, cyclohexasiloxane, propylene glycol, hydrogenated polyisobutene, stearyl alcohol, argilla/magnesium aluminium silicate, phenoxyethanol, parfum/fragrance, caprylyl glycol, lithium magnesium sodium silicate, disodium edta, linalool, benzyl salicylate, limonene, caffeine, ascorbyl glucoside, geraniol, cellulose acetate butyrate, polyphosphorylcholin glycol acrylate, citral, ammonium polyacryldimethyltauramide/ ammonium polyacryloyldimethyl taurate, polyvinyl alcohol, sodium chloride, butylene glycol, sodium hyaluronate, (+/- may contain CI 77891/titanium dioxide, CI 77491, CI 77492, CI 77499/iron oxides)

http://makeupmanija.blogspot.com/
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#11870 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

To je kod plavooke i ja sam se i dvoumila da li da kupim zbog hladnog podtona, ali na meni odlicno izgleda.
A i moram reci da sam maksuz stavila tubu kraj svijetla da vidim koliko je (ne)prozirna i bogam se kod mene vidi fino koliko ima :?
muhanata

#11871 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by muhanata »

ladyblue18 wrote:To je kod plavooke i ja sam se i dvoumila da li da kupim zbog hladnog podtona, ali na meni odlicno izgleda.
A i moram reci da sam maksuz stavila tubu kraj svijetla da vidim koliko je (ne)prozirna i bogam se kod mene vidi fino koliko ima :?
I ja sam okrenula tubu prema prozoru i fino se vidi (imam još ) :-D
Aurora Borealis

#11872 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Aurora Borealis »

Cure, mozete li mi reci u cemu je fol ovih BB krema, da ne okrecem unazad ovih 500 strana? Valjaju li, kakva je moc prekrivanja? Mama se nameracila da kupi, pa da ne baci pare prvo sam rekla da cu s vama vidjeti :D
Lounge Act

#11873 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

eto ti odmah gore iscrpan post od nisrin :)
Aurora Borealis

#11874 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Aurora Borealis »

enisa wrote:eto ti odmah gore iscrpan post od nisrin :)
Bravo ja, vidi se da me zadnja sedmica iscrpila :) TNX!
lidana09

#11875 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lidana09 »

Nisam ocekivala 500 stranica Vasih postova!Wow,svaka cast! :D
Nego...meni treba pomoc? Kome se obratiti,gdje pronaci sminkera za make up za vjencanje...jednom sam isla u Babic trade,napravili od mene cirkus ludjakinju! Gledam neke ponude,neki ludaci traze nenormalne novce da te malo nasminkaju :D
Dakle,treba mi neko solidan za decentan make up koji ce potrajati....
Unaprijed hvala :D
Post Reply