Zasto ih se ne tereti za podmicivanjedzolix wrote: ↑20/06/2021 14:57Jeste, pokrenuto je pitanje na sudu u vezi sumnje na podmicivanje sudija tuzilaca ili okrivljenih . O tome stoji u Presudi kantonalnog suda.GAU8 wrote: ↑20/06/2021 14:24Mislim na dio koji ide pred sudom. Jasno je da su sama saslušanja za početak nedostupna. Ali rezultat saslušanja ukoliko se radi o novom saznanju ili nekom dokazu, bude iznesen pred sudom.dzolix wrote: ↑20/06/2021 12:54
Zavisi sta mislis pod tim pretres
Sudski pretres kao dio sudjenja je javan
Ako mislis na pretres pod pojmom istraga onda je istraga tajna sa tim da neke informacije iz istrage mogu i trebaju biti javni.
Seferovic je imo svog advokata i advokat nikad nije tvrdio da je neko pokusavo da podmiti njegovog branjenika.
Prizno je tuziocu uz prisustvo advokata.
Zato pitam da li netko ko detaljno prati suđenja zna da li se potegnulo ovo pitanje.
Radi se o pljacki blagajnice hotela, postojala je sumnja da je neko sa tim novcem podmicen ali nista nije dokazano.
Seferovici su se zalili na pritvor, tretman, i slicno ali nema nista vidljivo da su oni bili podmiceni ili da su se zalili da neko pokusava da ih podmiti. .
Slučaj Dženan Memić
- GAU8
#11851 Re: Slučaj Dženan Memić
-
dzolix
#11852 Re: Slučaj Dženan Memić
Zato sto nema pravih dokaza za to.Zasto ih se ne tereti za podmicivanje
-
uvijekIInikadI
#11853 Re: Slučaj Dženan Memić
Hahahahaa ti nisi ni u dure ni uredu, to nije poanta cijele istrage. Samo mali dio onih koji su kolo vodili i skretali vodu naopako. Muriz rekao da Seferovici nisu krivi i on ih je i oslobodio. Kad budu dosli na red da se ponovo ispitaju ili pritvore bice i to zavrseno egzaktli.GAU8 wrote: ↑20/06/2021 15:01Ti nisi dure. Pa zar to nije poenta cijele istrage - da se nadju pokretaci zavjere.uvijekIInikadI wrote: ↑20/06/2021 14:56Ko ce ponavljati po milion puta da Seferovici nemsju veze s ubistvom, njihova krivica moze biti lazni iskaz na sudjenju a onda opet pod cijom direktivom su tako uradili.
Eto hajd opet pitaj za Seferovice.![]()
To nije "samo" lazni iskaz. Treba ih oritisnuti da kazu zasto su dali lazno priznanje.
A mescini da Muriz to vjesto zaobilazi. On radije ganja recepcionere hotela...
Eto dokazi da nisam u pravu, ja ti ljubim kopito.
- GAU8
#11854 Re: Slučaj Dženan Memić
"Muriz rekao"uvijekIInikadI wrote: ↑20/06/2021 15:07Hahahahaa ti nisi ni u dure ni uredu, to nije poanta cijele istrage. Samo mali dio onih koji su kolo vodili i skretali vodu naopako. Muriz rekao da Seferovici nisu krivi i on ih je i oslobodio. Kad budu dosli na red da se ponovo ispitaju ili pritvore bice i to zavrseno egzaktli.GAU8 wrote: ↑20/06/2021 15:01Ti nisi dure. Pa zar to nije poenta cijele istrage - da se nadju pokretaci zavjere.uvijekIInikadI wrote: ↑20/06/2021 14:56
Ko ce ponavljati po milion puta da Seferovici nemsju veze s ubistvom, njihova krivica moze biti lazni iskaz na sudjenju a onda opet pod cijom direktivom su tako uradili.
Eto hajd opet pitaj za Seferovice.![]()
To nije "samo" lazni iskaz. Treba ih oritisnuti da kazu zasto su dali lazno priznanje.
A mescini da Muriz to vjesto zaobilazi. On radije ganja recepcionere hotela...
Eto dokazi da nisam u pravu, ja ti ljubim kopito.
Kad je to on postao branitelj i sudija...
Salu na stranu. Kako nisu krivi ako su dali lazno priznanje?? Ima li iko normalan u toj grupi
Sami ste rekli da svi koji kriju informacije moraju biti u pritvoru i pritisnuti.
Licemjerno.
- i agree
-
uvijekIInikadI
#11856 Re: Slučaj Dženan Memić
Isto ko i ti, nesto ti nije jasno, nesto ne znas a ko pitas se sto je tako, jesi li ti sudija i branitelj?
Kad dodju na red bice isputani i po potrebi pritvoreni, uglavnom nebitni su zasada, Cazimaga odlucuje.
Salu na stranu. Kako nisu krivi ako su dali lazno priznanje?? Ima li iko normalan u toj grupi![]()
![]()
![]()
![]()
Sami ste rekli da svi koji kriju informacije moraju biti u pritvoru i pritisnuti.
Licemjerno.
Lakse bi ti bilo da meni odgovoris: ko je sljedeci?
-
dzolix
#11857 Re: Slučaj Dženan Memić
Ubistvo tj. mjesto se nalazi od hotela oko 360 metara. Dali je to blizu.Ima nekoliko hotela izmedju.
Pljacke bogatih se desavaju. To je skoro normalna pojava.
Prvo neka se otkrije sta je tacno bilo sa snimcima i diskom .
Snimci i disk i kompjuter su pregledani oduzimani nezakonito bez sudske pismene naredbe, znaci nelegalno.
Moguce da je zbog toga vlasnik bio isfrustriran i namjerno ih iz principa u nekom prkosu izbriso.
Cudne stvari se desavaju u parkovima.
Cesto se desavaju samoubistva, tuce, sumnjive stvari,umiranja.Cesto sam vidjo.
- i agree
#11858 Re: Slučaj Dženan Memić
Sto su im onda bitni toliko snimci bas sa tog hotela ako je tolika udaljenost?dzolix wrote: ↑20/06/2021 15:49Ubistvo tj. mjesto se nalazi od hotela oko 360 metara. Dali je to blizu.Ima nekoliko hotela izmedju.
Snimci i disk i kompjuter su pregledani oduzimani nezakonito bez sudske pismene naredbe, znaci nelegalno.
Moguce da je zbog toga vlasnik bio isfrustriran i namjerno ih iz principa u nekom prkosu izbriso.
-
dzolix
#11859 Re: Slučaj Dženan Memić
Onda to mozda nije bilo bitno.Sto su im onda bitni toliko snimci bas sa tog hotela ako je tolika udaljenost?
Mogu biti bitni, pogotovo u ovom slucaju koji je komplikovan.
Mozda se otkrije ko je prolazio u tom djelu u to vrijeme, koja sve vozila .
Mozda hoce da vide dali je istina da Budnjo junior nije bio tu.
Ko je sve bio oko hotela.
- i agree
#11860 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa zar mali nije bio u njemackoj?ili su te pare mozda sto su ukradene otisle tim sto su lazirali da je mali tamo ili cak pomogli da se dokaze da je tamo?dzolix wrote: ↑20/06/2021 16:14Mogu biti bitni, pogotovo u ovom slucaju koji je komplikovan.Sto su im onda bitni toliko snimci bas sa tog hotela ako je tolika udaljenost?
Mozda se otkrije ko je prolazio u tom djelu u to vrijeme, koja sve vozila .
Mozda hoce da vide dali je istina da Budnjo junior nije bio tu.
Ko je sve bio oko hotela.
- JThomas
#11861 Re: Slučaj Dženan Memić
-
dzolix
#11862 Re: Slučaj Dženan Memić
Nije mi bas normalno karikiram: to, ako npr. trebam pare da nekog podmitim velika frka mediji pisu i da zbog toga izreziram sopstvenu pljacku da bi doso do sopstvenog novca.
Nebuloza.Previse upadljivo.
To se odradi da se posudi od nekoga iz zelene sume.
- i agree
#11863 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa to je rizicno,svjedok vise ako si u sta upleten,sutra taj iz zelene sume te moze ucjenjivat da mu das hotel i sve sto imas jer ce da progovori.
-
Nero Histrion
#11864 Re: Slučaj Dženan Memić
Boldirano . grohotom se smijem.dzolix wrote: ↑20/06/2021 15:49Ubistvo tj. mjesto se nalazi od hotela oko 360 metara. Dali je to blizu.Ima nekoliko hotela izmedju.
-
dzolix
- i agree
#11866 Re: Slučaj Dženan Memić
Znas sta ja mislim da tu lova uopste nije ni bila kod te zene,otisla drugim putem a vamo kao iscenirana pljacka.Da su kojim slucajem uhvatili pljackasa nasli bi papir i sta bi dobio za pljacku,mozda koji mjesec ili uslovnu zbog otete torbe u kojoj je bio papir
-
dzolix
#11867 Re: Slučaj Dženan Memić
Moguce je i to.
Samo ovako imas upetljanu radnicu .Koja ti odradjuje mutne poslove.
Opet rizik, plus pljacka, previse buke.
- i agree
#11868 Re: Slučaj Dženan Memić
Ona je mozda mislila da nosi pare.Ne mora znaciti da je umjesana.Ne vjerujem da ce covjek koji je izaso iz rata sa 0km davat lovu nemocnoj zeni tek tako.Stari je to lisac
Ne znam samo koja je bila cifra?
- karanana
#11869 Re: Slučaj Dženan Memić
moze li mi neko nacrtati hronologiju dogadjaja od pocetka do kraja ali da je hronologija u jednoj liniji a ne da se raznorazne teorije razgranavaju i da nista veze s vezom nema? mozemo li ukratko zakljuciti da je ovo ta hronologija, a ovo je cak i bez motiva:
1. iz nekog razloga, a u dogovoru sa alisom, nekolicina osoba dolazi i prebije dzenana, vjerovatno bez plana da ga ubiju.
2. policija je potplacena da kasno reaguje i da usere dokaze sa lica mjesta
3. hitna pomoc je potplacena da dodje kasno i da ne pomogne na vrijeme jer se plan promijenio i ta grupa kriminalaca je ipak htjela da dzenan premine
4. nakon sto se dzenan jos uvijek bori za zivot, kako bi osigurali njegovu smrt, potplacuju/rjesavaju ljude u kbc-u koji ce sigurno zavrsiti posao
5. hotelsko osoblje je potplaceno da sakrije dokaze i unisti video zapise
6. romi su potplaceni da budu topovsko meso tj. da se na njih baci krivica
7. tuzilastvo (sudski vjestaci, inspektori, tuziteljica) je potplaceno da prikrije istragu i da ne cini nista tj. da podane lazne nalaze kada su u pitanju rezultati sa mjesta incidenta i rezultati raznoraznih medicinskih i policijskih ispitivanja
8. neko u granicnoj policiji bih, hrvatske i slovenije je potplacen kako bi ostambiljo budnjin pasos
9. apoteka u njemackoj je potplacena da predstavi da je budnjo bio tamo kada ustvari nije
10. budnjo pljacka sam svoj hotel kako bi obezbijedio lovu za sva ova silna potplacivanja. u medjuvremenu potplacuje jos nekolicinu policajaca koji pomazu da ova pljacka prodje bez mjesanja policije i otkrivanja pocinilaca.
11. i naravno potplacuje i kupuje sendviche sve nas koji u ovoj teoriji ne vidimo apsolutno nikakvu logiku niti neku mogucnost izvrsenja svih ovih radnji i da se sve poklopi kako treba. pa jebote, nije budnjo ni sda cia ni mosad, jebo svaki film sta ce se od ove price napraviti ako se ispostavi tacna.
a sigurno sam nesto fulio u ovom svemu, ispravite me/nadodajte.
eh sad ostaje i onaj najbitniji dio gdje se teorije granaju i gdje cini mi se niko ne moze pofatati sve krajeve. a to je motiv.
da li je budnjo junior bio ljubomoran jer je alisa njegov pichich?
da li je dzenan otkrio alisine prostitutske sheme i velike igrace koji su je karindzali u budnjinom hotelu, ali ipak ju je volio i nije mu smetalo sta ona radi kad nije s njim?
da li je babo mutap bio nezadovoljan sa dzenanom i nije htio alisicu da vidi s njim pa je on to odradio? ali zar je moguce da babo mutap ima takvu logistiku i poledjinu za sve ovo? ili je to uradio u saradnji sa budnjom bakirom i sebijom jer se dvije teorije mijesaju: babo mutap je ok s tim da mu karindzaju kcerku ali nije ok s tim da bude sa dzenanom?
ma haos ljudi moji. sta god da je bilo, ja sumnjam da ima ikakvih dokaza. ova hapsenja su cisto iz pritiska javnosti na tuzilastvo i sudstvo.
1. iz nekog razloga, a u dogovoru sa alisom, nekolicina osoba dolazi i prebije dzenana, vjerovatno bez plana da ga ubiju.
2. policija je potplacena da kasno reaguje i da usere dokaze sa lica mjesta
3. hitna pomoc je potplacena da dodje kasno i da ne pomogne na vrijeme jer se plan promijenio i ta grupa kriminalaca je ipak htjela da dzenan premine
4. nakon sto se dzenan jos uvijek bori za zivot, kako bi osigurali njegovu smrt, potplacuju/rjesavaju ljude u kbc-u koji ce sigurno zavrsiti posao
5. hotelsko osoblje je potplaceno da sakrije dokaze i unisti video zapise
6. romi su potplaceni da budu topovsko meso tj. da se na njih baci krivica
7. tuzilastvo (sudski vjestaci, inspektori, tuziteljica) je potplaceno da prikrije istragu i da ne cini nista tj. da podane lazne nalaze kada su u pitanju rezultati sa mjesta incidenta i rezultati raznoraznih medicinskih i policijskih ispitivanja
8. neko u granicnoj policiji bih, hrvatske i slovenije je potplacen kako bi ostambiljo budnjin pasos
9. apoteka u njemackoj je potplacena da predstavi da je budnjo bio tamo kada ustvari nije
10. budnjo pljacka sam svoj hotel kako bi obezbijedio lovu za sva ova silna potplacivanja. u medjuvremenu potplacuje jos nekolicinu policajaca koji pomazu da ova pljacka prodje bez mjesanja policije i otkrivanja pocinilaca.
11. i naravno potplacuje i kupuje sendviche sve nas koji u ovoj teoriji ne vidimo apsolutno nikakvu logiku niti neku mogucnost izvrsenja svih ovih radnji i da se sve poklopi kako treba. pa jebote, nije budnjo ni sda cia ni mosad, jebo svaki film sta ce se od ove price napraviti ako se ispostavi tacna.
a sigurno sam nesto fulio u ovom svemu, ispravite me/nadodajte.
eh sad ostaje i onaj najbitniji dio gdje se teorije granaju i gdje cini mi se niko ne moze pofatati sve krajeve. a to je motiv.
da li je budnjo junior bio ljubomoran jer je alisa njegov pichich?
da li je dzenan otkrio alisine prostitutske sheme i velike igrace koji su je karindzali u budnjinom hotelu, ali ipak ju je volio i nije mu smetalo sta ona radi kad nije s njim?
da li je babo mutap bio nezadovoljan sa dzenanom i nije htio alisicu da vidi s njim pa je on to odradio? ali zar je moguce da babo mutap ima takvu logistiku i poledjinu za sve ovo? ili je to uradio u saradnji sa budnjom bakirom i sebijom jer se dvije teorije mijesaju: babo mutap je ok s tim da mu karindzaju kcerku ali nije ok s tim da bude sa dzenanom?
ma haos ljudi moji. sta god da je bilo, ja sumnjam da ima ikakvih dokaza. ova hapsenja su cisto iz pritiska javnosti na tuzilastvo i sudstvo.
-
dzolix
- i agree
#11871 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa da se pare tolike tek tako nose i daju zenama nebi banke i ove jace firme koje zarađuju angazovale za to security agencije.Nije ni Ilija toliko blesav 
-
dzolix
- JThomas
#11873 Re: Slučaj Dženan Memić
e odavno nije bilo gospodin budnjo ima pečat i račun iz apoteke.
snimak je namjerno obrisan i tako su i oni "siroti" i došli u priču. sve preko toga nije neophodno - možda jeste, možda nije, ali nije neophodno.
snimak je namjerno obrisan i tako su i oni "siroti" i došli u priču. sve preko toga nije neophodno - možda jeste, možda nije, ali nije neophodno.
Last edited by JThomas on 20/06/2021 17:21, edited 1 time in total.
- i agree
#11874 Re: Slučaj Dženan Memić
Angazovo bi taj ako treba onog zmaja sto vatru bljuje,briga njega hoce li se gost uplasit zmaja
- i agree
#11875 Re: Slučaj Dženan Memić
Mislim da ima neka povezanost vrha i recepcionara,nije đaba uhapsen a isto tako nebi imo muda da brise bez dozvole vrha.