SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#11851 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

kakvi sve idioti voze ovim gradom dobro pa nam ovakve i slicne nesrece nisu svakodnevnica :-)

odgoj, lijepo ponašanje i ostalo lijepo, jal ružno, se iz kuce nosi--kakvi roditelji takva djeca :-)
Alfons Kauders

#11852 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

basicm wrote:Dobro, nisu svi ljudi bezgrijesni kao pojedini ovdje, rodjeni sa full rezonovanjem.
Ne zelim nikome nista lose, samo da se opameti dok nije kasno, za njega i za druge. Budala ce uvijek biti, ginuce se jos, ali da se nasladjujem ne mogu. Mogu reci i da je na neki nacin neko i zasluzio, ali bez likovanja, i zavisno od slucaja do drugog. Nije isti ovaj momak kao suvozac i trkac koji je 20 puta napravio belaj i nikad skontao, pa na kraju poginuo, ili jos gore ubio nekoga sa sobom.
Vecina ovdje ima djecu, oni koji nemaju shvatice jednoga dana. A prica ja sam to znao u tim godinama i ja to ne bih nikad...
Ja prvi nisam, daleko od toga, i prvi mogu reci da sam bio i ostao kvalitetan komad budale, te da se stidim mnogih gluposti koje sam napravio.

Ali i kad sam bio budala, i kad sam pravio sranja, znao sam cijenu. Znao sam da cu fasovat robiju ako nekog zgazim, i zato nikad nisam pijan sjeo za volan, mada sam fakticki bio alkoholicar 10 godina, i vozio bez da sam ikad fasovo zabranu (platio par kazni za brzinu, jednom parking i to je to).

Ovi danas jednostavno nemaju kapacitet da povezu svoje odluke sa posljedicama. U poredjenju s njima, moje pizdarije izgledaju krajnje bezazleno, jer nikad nisam dosao ni blizu toga da nekog ubijem svojim kurcenjem. Idiotima jednostavno nije jasno da npr. mogu poginuti kada voze 100 i kusur po gradu, kada se igraju s naoruzanjem, drogom i slicno.

Prosto ne kontaju da njihove odluke nose posljedice. Valjda misle da je zivot PlayStation, pa da mogu ucitati poziciju kada nekog zgaze ili kad slucajno upucaju jarana? Ako je tako, onda nemaju mjesta za volanom. Zapravo nemaju mjesta u drustvu, jer ih treba proglasiti neuracunljivim i poslovno nesposobnim.
JThomas

#11853 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

sranja nastaju upravo jer ovi kontaju da se njima "to" ne može desiti.

generalno kod nas je i kod mladog i kod srednjeg i kod starog normalno: voziti pijan, voziti nakon neprospavane noći, tipkati poruku, tipkati mail dok voziš, pričati na telefon, jesti, za komercijaliste i popunjavati otpremnice i kucati fiskalne račune, voziti neispravno auto, voziti na ćelavim gumama, na ljetnim gumama zimi, na dotrajalim kočnicama, s jednim ispravnim svjetlom, neregistrovano auto, sa oduzetom dozvolom, bez dozvole ikako, itd.

sve to kod nas generalno potpada pod hajd' šta fali, od 16 do 86 godina života. i onda je đavo kriv...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11854 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pici »

umjesto da postave kamere na svakom cosku ko u svakom imalo civilizirano gradu i zaposle mlade ljude da odrzavaju i nadgledaju kamere jave policijskoj patroli 24h nadgledanje... et posla, SDA po kantonu masovno zaposljava pajz molim te visHe referente :shock: :? JEBO VAM REFERENT MAJKU KROZ MAJKU STOKO !!!
kloniran

#11855 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

BadBoy wrote:Živim tu i odgovorno tvrdim da je ovom okukom i 50 km/h na sat puno.
:thumbup:
basicm

#11856 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by basicm »

@vjesalica

Hvala na lijepim rijecima, vidim skontala si dobro sta sam htio reci. Steta sto takav kapacitet kao ti i slicni tebi nisu uticali vise na okolinu pa svojim dobrim primjerom na svoje vrsnjake nisu vise uradili na dobrobiti drustva. Ali mozda zbog nedostatka empatije i vece doze egoizma, ili mozda malo i sociopatije koja vjerovatno bila potpuna razvijena kao i sve kognitivne sposobnosti od ranoga djetinjstva nisu dale da se ta drustvena duznost obavi.
Sjedi malo sama sa sobom, pa malo pregledaj memorije i vidi da li si uvijek bila u pravu, da li si uvijek slusala roditelje, da li si uvijek bila bila razumna. Odgovori sebi, meni ne moras.
Alfons Kauders

#11857 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

vješalica wrote:
basicm wrote:Dobro, nisu svi ljudi bezgrijesni kao pojedini ovdje, rodjeni sa full rezonovanjem.
Ne zelim nikome nista lose, samo da se opameti dok nije kasno, za njega i za druge. Budala ce uvijek biti, ginuce se jos, ali da se nasladjujem ne mogu. Mogu reci i da je na neki nacin neko i zasluzio, ali bez likovanja, i zavisno od slucaja do drugog. Nije isti ovaj momak kao suvozac i trkac koji je 20 puta napravio belaj i nikad skontao, pa na kraju poginuo, ili jos gore ubio nekoga sa sobom.
Vecina ovdje ima djecu, oni koji nemaju shvatice jednoga dana. A prica ja sam to znao u tim godinama i ja to ne bih nikad...
Tebi fakat svaka cast da zivia u ubjedjenju da nije bilo likova u 20tim koji su mogli reci jaranu nemoj brzo i necemo pjani...jednostavno zivices cio zivot u ubjedjenju da nije postojao takav rezon kod pojedinaca
Cijeli zivot cea ostat invalid mentalni jer cea vjerovati da ne postoje ljudi u 20tim koji nece ajesti pjani,neapoaobni,nenaspavani za volan ili nece to uraditi nekome drugom...
Cak ga ni ti neces po avoj prilici uvesti u avoj zivot
Nwgo cea dogadjaje pravdati apletom okolnoati i ono more se deaiti svakome ono iz novina sto citamo
Jednom prilikom sam jaranu povukao rucnu kad je malo usporio, da se malo dozove. Zanijeli se 120 stepeni na praznoj cesti, frajer se usro ko grlica i otrijeznio iste sekunde, kao i svi u autu. Ja izasao iz auta, poslo ga u picku materinu, i lagano do kuce.

Sutra se izvinili jedan drugom i cao.
vješalica

#11858 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/crn ... =1&slide=0

Na slajdu prva slika
Ovako cete zavrsiti ako budete kreten
Logovan

#11859 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

JThomas wrote:sranja nastaju upravo jer ovi kontaju da se njima "to" ne može desiti.

generalno kod nas je i kod mladog i kod srednjeg i kod starog normalno: voziti pijan, voziti nakon neprospavane noći, tipkati poruku, tipkati mail dok voziš, pričati na telefon, jesti, za komercijaliste i popunjavati otpremnice i kucati fiskalne račune, voziti neispravno auto, voziti na ćelavim gumama, na ljetnim gumama zimi, na dotrajalim kočnicama, s jednim ispravnim svjetlom, neregistrovano auto, sa oduzetom dozvolom, bez dozvole ikako, itd.

sve to kod nas generalno potpada pod hajd' šta fali, od 16 do 86 godina života. i onda je đavo kriv...
:thumbup:
Ovog trenutka da odeš u Titovu, vidio bi najmanje pola ovih što si nabrojao.
vješalica

#11860 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

basicm wrote:@vjesalica

Hvala na lijepim rijecima, vidim skontala si dobro sta sam htio reci. Steta sto takav kapacitet kao ti i slicni tebi nisu uticali vise na okolinu pa svojim dobrim primjerom na svoje vrsnjake nisu vise uradili na dobrobiti drustva. Ali mozda zbog nedostatka empatije i vece doze egoizma, ili mozda malo i sociopatije koja vjerovatno bila potpuna razvijena kao i sve kognitivne sposobnosti od ranoga djetinjstva nisu dale da se ta drustvena duznost obavi.
Sjedi malo sama sa sobom, pa malo pregledaj memorije i vidi da li si uvijek bila u pravu, da li si uvijek slusala roditelje, da li si uvijek bila bila razumna. Odgovori sebi, meni ne moras.
Tipicni primjer odbrane svojih stavova je zivjeti u ubjedjenju vjecnom da su svi zivjeli po defaultu kao danasnje generacije u nesadrzajnom druatvu.
Dokaz tome su tvoje bahate teorije jer ti danas nisi nikome dao savjet nemoj sjedati sa nekim ko divlja ili nemoj kad vidis da sere nego izadji iz auta.
Ti to danas neces uciniti.
Neces nikada.
Samo ces vrtiti isti film i ispricnicu modela 'svakome se moze desiti'.
Nije to tanjir da ti ispadne kad ga peres pa se razbije.

PS
Zbog svojih izuzetno ogranicenih mentalnih spoaobnoati i ciste sociopatije koja je ocito kod tebe prisutna u moci rasudjivanja svoje dubokosazalivacke komentare edukatuvne prirode ostavi za svoje djece ako ih imas uopce.
Jer takvi ko ti koji imaju zanimljivu teorije 'moze se svakome desiti' au upravo upropastili ovo druatvo i dali mu uvijek razloga da se opere za svaku sitnicu a ne da snosi posljedice svog ponasanja/djelovanja.
Dakle slijedeci put dobro razmisli koga ces nazvati sociopatom.
Last edited by vješalica on 07/03/2017 10:56, edited 1 time in total.
red evil

#11861 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by red evil »

Pjani bili jer osoba sa 23 i 21 godinom u 3:15 nema šta raditi vani osim da se iz kafane vrača, s posla nije, poslovnog puta isto nije. U tim godinama adrenalin te povede, puno veća mogućnost je da te tad ponese nego sa 25+ godina. Tako da bih ja zabranio vožnju iznad 20h za osobe ispod 25 godina, bilo ispravno ili ne tako bi bilo. Jer lako je reći "budala, neka je sam je tražio", sve dok ta budala ne bude neko iz tvoje porodice.
JThomas

#11862 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

đuturumi su kod nas i gori. mislim oni te hajmo reći kafanske provenijencije. njih ne ponese, nego su oni zaista i pijani i trijezni ubijeđeni da oni mogu normalno voziti pijani.
muha_sa

#11863 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

JThomas wrote:đuturumi su kod nas i gori. mislim oni te hajmo reći kafanske provenijencije. njih ne ponese, nego su oni zaista i pijani i trijezni ubijeđeni da oni mogu normalno voziti pijani.
poznaješ nekog đuturuma koji vozi pijan 100 na sat Titovom--il nekom drugom ulicom u SA :?
basicm

#11864 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by basicm »

vješalica wrote:
basicm wrote:@vjesalica

Tipicni primjer odbrane svojih stavova je zivjeti u ubjedjenju vjecnom da su svi zivjeli po defaultu kao danasnje generacije u nesadrzajnom druatvu.
Dokaz tome su tvoje bahate teorije jer ti danas nisi nikome dao savjet nemoj sjedati sa nekim ko divlja ili nemoj kad vidis da sere nego izadji iz auta.
Ti to danas neces uciniti.
Neces nikada.
Samo ces vrtiti isti film i ispricnicu modela 'svakome se moze desiti'.
Nije to tanjir da ti ispadne kad ga peres pa se razbije.
Necemo na licni nivo previse, ne poznajes me, ne znas sta sam ja kome rekao i savjetovao i da li cu, i ne poznajem te, ali nemoj misliti da si nesto idealna jer nisi, ne samo ti nego svi ljudi. Imati visoko misljenje o sebi je pozeljno do neke granice, iznad toga je to dijagnoza.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#11865 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_milojica »

Kod novog zakona u saobracaju im je promaklo da stave i clan zakona koji propisuje kakva auta pocetnici mogu voziti.
Trebalo je staviti,plafon 1.2 i max 60 KS.
Znam,moze se poginuti i u njemu,ali sanse su dosta manje nego u autima sa preko 100 ili vise KS.
JThomas

#11866 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

ne. ali poznajem itekako one koji stalno, u kontinuitetu voze pijani, a ubijeđeni su da je to potpuno u redu i da se njima ništa loše ne može desiti. između ostalog i zato što ne voze 100 na sat...polako ću pa može.
studiorum_tuzlaensis

#11867 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by studiorum_tuzlaensis »

red evil wrote:Pjani bili jer osoba sa 23 i 21 godinom u 3:15 nema šta raditi vani osim da se iz kafane vrača, s posla nije, poslovnog puta isto nije. U tim godinama adrenalin te povede, puno veća mogućnost je da te tad ponese nego sa 25+ godina. Tako da bih ja zabranio vožnju iznad 20h za osobe ispod 25 godina, bilo ispravno ili ne tako bi bilo. Jer lako je reći "budala, neka je sam je tražio", sve dok ta budala ne bude neko iz tvoje porodice.
Hvala Bogu pa se ti ne pitaš.
Bullet Tooth Tony

#11868 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bullet Tooth Tony »

joj sto se izmisljaju odredbe :lol: :lol:
vješalica

#11869 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

red evil wrote:Pjani bili jer osoba sa 23 i 21 godinom u 3:15 nema šta raditi vani osim da se iz kafane vrača, s posla nije, poslovnog puta isto nije. U tim godinama adrenalin te povede, puno veća mogućnost je da te tad ponese nego sa 25+ godina. Tako da bih ja zabranio vožnju iznad 20h za osobe ispod 25 godina, bilo ispravno ili ne tako bi bilo. Jer lako je reći "budala, neka je sam je tražio", sve dok ta budala ne bude neko iz tvoje porodice.
Kud ce ti veceg dometa drustva kad u novim izmjenama Zakona nema zabrane za pocetnike a ocekivati zabranu za likove ispod 25 godina mozda u nekom drugom drustvu i sa drugim ljudima.
Istrazni organi bi morali detaljnije precesljati ljekarska koja se izdaju u KS za vozacke kakvi sve debilovici voze i kakve nerede svakodnevno prave po ulici.U drugim mjestima moze.Ali ovdje jos zadugo ne.
JThomas

#11870 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

svejedno je kakve su odredbe dok god se provode krajnje selektivno i nestalno.
muha_sa

#11871 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

svi vi koji imate djecu jedan savjet :-D

željezo se kali dok je vruce :) od malena vodit racuna o svojoj djeci :-D nije dovoljno djetetu kupit dobre pazike, mobitel, laptop i ostale drangulije vec kontrolisat i pratit svaki njegov potez i usmjeravat :)
zateznistub

#11872 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Nije sve u bezgriješnosti. I sa full rezonovanjem, mada rezonovanjem danas i nekad prije rata su dijametralno drugačije. Ovakvih i sličnih udesa prije rata je bili kudikamo manje. Manjim dijelom zbog slabijih auta a boga mi dobrano većim upravo zbog rezonovanjem a i države i milicije kakva je bila. Bilo je in tada, sa 19 imati svoje auto i pomalo se folirati u društvu. Ali nikako glupostima i jurcanjem cestama i prlascima kroz crveno. To je tada bilo nezamislivo a i uvijek ti je bilo u podsvijesti da ce te stari rastaviti od života ako napraviš nešto slično. Nije trebala gora kazna.
I niko, bar ja ne pročitah ovdje, se nije naslađivati već samo bezosjećajan ostali prema budalama koje ne cijene svoj ni tuđi život ni imovinu ni sigurnost drugog.
moja tetka

#11873 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moja tetka »

Imaju li imena ovaj poginuli i povredjeni ili........................
Logovan

#11874 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

moja tetka wrote:Imaju li imena ovaj poginuli i povredjeni ili........................
Sad sam negdje pročitao, vozač Mirza Š. i suvozač Admir N.
muha_sa

#11875 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

JThomas wrote:ne. ali poznajem itekako one koji stalno, u kontinuitetu voze pijani, a ubijeđeni su da je to potpuno u redu i da se njima ništa loše ne može desiti. između ostalog i zato što ne voze 100 na sat...polako ću pa može.
popit i sjest za volan pa nekog ubit što se mene tice je ubistvo sa predumišljajem--tako ja na to gledam i ne pada mi na pamet popit i vozit :-)

sinoc gledam na Hajatovim nekim slucajevima X pjanu žensku sa 1,5 promila :-) još se nešto kurci :-)

onda se neko cudi kad žalim za Tiletovom milicijom

al nije tema--a možda i jest
Post Reply