Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
kerima1

#11851 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by kerima1 »

Zar stvarno mislis da bog tako lahko prasta kad se namjerno krse njegovi propisi?
Vjernici misle da ce se njima sve kroz prste progledati,a nevjernicima se tesko Bog ce ubit boga u njima 'tam. :-)
triconja

#11852 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by triconja »

MarlboroGold wrote:Što liku postavljate zamke. Triconja najgori od sve djece :D
E da vidis kad se sastanem sa nekim ko voli puno filozofirat, ode dan ko od sale. Nema mi nista bolje i draze nego imati duboke razgovore.

Nekad mi se tesko bude rastati ali eto :lol: :thumbup:
triconja

#11853 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by triconja »

kerima1 wrote:
Zar stvarno mislis da bog tako lahko prasta kad se namjerno krse njegovi propisi?
Vjernici misle da ce se njima sve kroz prste progledati,a nevjernicima se tesko Bog ce ubit boga u njima 'tam. :-)
Znaci ubijem covjeka i 5 zdravo marija i eto ga tabula rasa. Ubijem covjeka i udarim mjesec dana po tri vitra i eto ga tabula rasa.

Povrijedim covjeka jedno zdravo marija tabula rasa ili pet dana po tri vitra i eto ga.

Mislim da tako religije ne rade :lol: :thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#11854 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

Ja razmisljam o prakticnim nedostacima nudizma.
Sjednes na koznu fotelju ljeti.
Kod mene mahala sve vidi kroz prozor.
Ovulacija.
Hmm

Nepraktican zivotni stil.
vatrogasac

#11855 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by vatrogasac »

Bloo wrote:
vatrogasac wrote:
kerima1 wrote: I Bog voli hrabre, legenda si nema sta.
A ja..cekam da se ohrabrim jos me drzi ono haram ovo, ono.. :D
Ti si se odrekla ahireta i tvoj je sada samo dunjaluk. Iskoristi dobro to što ti ostalo i požuri jer sat otkucava. :wink:
Gdje ga neces voljet, kad ovako pasivno agresivno prijeti.
Ne znam samo sto na osmrtnicama.odmah ne pise gdje je zavrsio pokojnik. Ah da pise...preselio na ahiret.hmm...
Čuj sada. Ja je potičem da što prije stekne iskustva, a time i nove spoznaje koje će obogatiti njen životni talog iz kojeg se razvija stav prema svijetu, ali onaj definitivni. Ostalo su varijacije na temu.
kerima1

#11856 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by kerima1 »

triconja wrote:
kerima1 wrote:
Znaci ubijem covjeka i 5 zdravo marija i eto ga tabula rasa. Ubijem covjeka i udarim mjesec dana po tri vitra i eto ga tabula rasa.

Povrijedim covjeka jedno zdravo marija tabula rasa ili pet dana po tri vitra i eto ga.

:lol:
vatrogasac

#11857 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by vatrogasac »

triconja wrote:
kerima1 wrote:

Po meni je to zezanje prvo sa sobom. Jer vjernik ima tri vrste dužnosti: prema Bogu, drugim ljudima i sebi. Sve su u kauzalnom odnosu tako da se može reći da je jedna.
Bloo
Globalna šefica

#11858 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

vatrogasac wrote: Čuj sada. Ja je potičem da što prije stekne iskustva, a time i nove spoznaje koje će obogatiti njen životni talog iz kojeg se razvija stav prema svijetu, ali onaj definitivni. Ostalo su varijacije na temu.
Zloban si.
To sto je neko izasao iz religije, ne mora znaciti da je ateist.
Ili ako je i postao ateist, da to znaci raskalasen zivot, omotavanje u trake pancete, spavanje u kadi punoj vina i izigravanje Kaligule.
Bloo
Globalna šefica

#11859 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

Mada.kad zamislim.ovo sto sam. napisala, ne zvuci neprivlacno :mrgreen:
triconja

#11860 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by triconja »

Bloo wrote:Ja razmisljam o prakticnim nedostacima nudizma.
Ovulacija.
Hmm

Veliki plus je to sto ne moras brijati dole po nedjedje jer luftira bez odjece a dlaka cuva od naglih promjena u temperaturi, pogotovo kod muskinja
kerima1

#11861 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by kerima1 »

Bloo wrote:Mada.kad zamislim.ovo sto sam. napisala, ne zvuci neprivlacno :mrgreen:
:D Istina.
triconja

#11862 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by triconja »

Bloo wrote:
vatrogasac wrote: Čuj sada. Ja je potičem da što prije stekne iskustva, a time i nove spoznaje koje će obogatiti njen životni talog iz kojeg se razvija stav prema svijetu, ali onaj definitivni. Ostalo su varijacije na temu.
Zloban si.
Ili ako je i postao ateist, da to znaci raskalasen zivot, omotavanje u trake pancete, spavanje u kadi punoj vina i izigravanje Kaligule.
Vjerujes li ti u boga bloo? Ja vjerujem samo sto me napadaju i ateisti i vjernici kad pocnem pricati da bog nema nikakvih osobina osim sto je stvorio univerzum :izet:
Bloo
Globalna šefica

#11863 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

triconja wrote:
Ovulacija.
Hmm

Veliki plus je to sto ne moras brijati dole po nedjedje jer luftira bez odjece a dlaka cuva od naglih promjena u temperaturi, pogotovo kod muskinja
Dosta ginekologa je protiv izbrijavanja ili depiliranja spolnih organa u potpunosti zbog mogucnosti infekcije uslijed mikroranica.
Dlake nisu atavizam tu, vec imaju funkciju.
kerima1

#11864 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by kerima1 »

triconja wrote:
Bloo wrote:
Zloban si.
Vjerujes li ti u boga bloo? Ja vjerujem samo sto me napadaju i ateisti i vjernici kad pocnem pricati da bog nema nikakvih osobina osim sto je stvorio univerzum :izet:
:lol:
vatrogasac

#11865 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by vatrogasac »

kerima1 wrote:
Bloo wrote:Mada.kad zamislim.ovo sto sam. napisala, ne zvuci neprivlacno :mrgreen:
I onda na kraju još glasaš na izborima za konja. Da se upotpuni doživljaj. :mrgreen:
triconja

#11866 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by triconja »

Bloo wrote:
triconja wrote:
Ovulacija.
Hmm

Dosta ginekologa je protiv izbrijavanja ili depiliranja spolnih organa u potpunosti zbog mogucnosti infekcije uslijed mikroranica.
:thumbup:
vatrogasac

#11867 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by vatrogasac »

Bloo wrote: Dosta ginekologa je protiv izbrijavanja ili depiliranja spolnih organa u potpunosti zbog mogucnosti infekcije uslijed mikroranica.
Zato je sunnet kratiti, a ne brijati. :wink: Mada je tu dobra i kombinacija. :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#11868 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

triconja wrote:
Bloo wrote:
Zloban si.
Ja SMATRAM da ne postoji. Ne bih rekla vjerujem, vec sam ubijedena, mislim, smatram, zastupam, etc.
Razumijem tvoje promisljanje jer nije nista novo.
Kao sto napisah nebrojeno puta, meni validno i postujem, jer samo po sebi nije nesto zlo i naopako sto ugrozava na nacin da si zato losa osoba koja nanosi zlo.
Imas i kod Lovecrafta takve bogove, stvorili svijet i zaboravili na njega.
MarlboroGold

#11869 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by MarlboroGold »

triconja wrote:
E da vidis kad se sastanem sa nekim ko voli puno filozofirat, ode dan ko od sale. Nema mi nista bolje i draze nego imati duboke razgovore.

Isto je i kod mene. Pogotovo kad je sa druge strane poprilično šuplja priča.
Bloo
Globalna šefica

#11870 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

vatrogasac wrote:
kerima1 wrote:
I onda na kraju još glasaš na izborima za konja. Da se upotpuni doživljaj. :mrgreen:
Eno vec je u predsjednistvu :| skoro pa ergela,ne jedan
Bloo
Globalna šefica

#11871 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote:
triconja wrote:

Isto je i kod mene. Pogotovo kad je sa druge strane poprilično šuplja priča.
Ti bi jedan dan trebao ovdje izloziti svoj pogled na silu, te kako ta ucenja uticu na tvoj zivot i postupke :mrgreen:

WWRD...what would revan do filozofija
triconja

#11872 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by triconja »

Bloo wrote:
triconja wrote: Vjerujes li ti u boga bloo? Ja vjerujem samo sto me napadaju i ateisti i vjernici kad pocnem pricati da bog nema nikakvih osobina osim sto je stvorio univerzum :izet:
Ja SMATRAM da ne postoji. Ne bih rekla vjerujem, vec sam ubijedena, mislim, smatram, zastupam, etc.
Razumijem tvoje promisljanje jer nije nista novo.
Kao sto napisah nebrojeno puta, meni validno i postujem, jer samo po sebi nije nesto zlo i naopako sto ugrozava na nacin da si zato losa osoba koja nanosi zlo.
Imas i kod Lovecrafta takve bogove, stvorili svijet i zaboravili na njega.
Meni je logicniji prikaz boga koji koristi lovecraft nego prikaz boga iz svetih knjiga, nekako mi sve te intervencije imaju slabo logike.
Hakiz

#11873 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

kerima1 wrote:
Hakiz wrote:
kerima1 wrote:Tacnije koja je razlika u halal i haram sa zenama :D
Tri su puta do ženskog srca. Koji je haram?
Ne znam, reci ti.
Ne znam ni ja, nisam ni musliman ni žena. S moje tačke gledišta, sva tri su ispravna.
Bloo
Globalna šefica

#11874 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

vatrogasac wrote:
Bloo wrote: Dosta ginekologa je protiv izbrijavanja ili depiliranja spolnih organa u potpunosti zbog mogucnosti infekcije uslijed mikroranica.
Zato je sunnet kratiti, a ne brijati. :wink: Mada je tu dobra i kombinacija. :mrgreen:
S obzirom da ne tekuca voda sada svima dostupna, nema potrebe za izbrijavanjem spolnih organa ako se higijena redovno odrzava.
Brijanje i izbrijavanke drugih dijelova je manje opasno(butine,pazduh etc).
Hakiz

#11875 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

kerima1 wrote: Neka mi je Bog na pomoci jelde, valja mi sa sejtanima camiti u paklu. :D
Interesantnija raja. A i toplo...
Post Reply