Vjernici misle da ce se njima sve kroz prste progledati,a nevjernicima se tesko Bog ce ubit boga u njima 'tam.Zar stvarno mislis da bog tako lahko prasta kad se namjerno krse njegovi propisi?
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
-
kerima1
#11851 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- triconja
#11852 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
E da vidis kad se sastanem sa nekim ko voli puno filozofirat, ode dan ko od sale. Nema mi nista bolje i draze nego imati duboke razgovore.MarlboroGold wrote:Što liku postavljate zamke. Triconja najgori od sve djece
Nekad mi se tesko bude rastati ali eto
- triconja
#11853 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Znaci ubijem covjeka i 5 zdravo marija i eto ga tabula rasa. Ubijem covjeka i udarim mjesec dana po tri vitra i eto ga tabula rasa.kerima1 wrote:Vjernici misle da ce se njima sve kroz prste progledati,a nevjernicima se tesko Bog ce ubit boga u njima 'tam.Zar stvarno mislis da bog tako lahko prasta kad se namjerno krse njegovi propisi?
Povrijedim covjeka jedno zdravo marija tabula rasa ili pet dana po tri vitra i eto ga.
Mislim da tako religije ne rade
- Bloo
- Globalna šefica
#11854 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ja razmisljam o prakticnim nedostacima nudizma.
Sjednes na koznu fotelju ljeti.
Kod mene mahala sve vidi kroz prozor.
Ovulacija.
Hmm
Nepraktican zivotni stil.
Ovulacija.
Hmm
- vatrogasac
#11855 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Čuj sada. Ja je potičem da što prije stekne iskustva, a time i nove spoznaje koje će obogatiti njen životni talog iz kojeg se razvija stav prema svijetu, ali onaj definitivni. Ostalo su varijacije na temu.Bloo wrote:Gdje ga neces voljet, kad ovako pasivno agresivno prijeti.vatrogasac wrote:Ti si se odrekla ahireta i tvoj je sada samo dunjaluk. Iskoristi dobro to što ti ostalo i požuri jer sat otkucava.kerima1 wrote: I Bog voli hrabre, legenda si nema sta.
A ja..cekam da se ohrabrim jos me drzi ono haram ovo, ono..
Ne znam samo sto na osmrtnicama.odmah ne pise gdje je zavrsio pokojnik. Ah da pise...preselio na ahiret.hmm...
-
kerima1
#11856 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
triconja wrote:Znaci ubijem covjeka i 5 zdravo marija i eto ga tabula rasa. Ubijem covjeka i udarim mjesec dana po tri vitra i eto ga tabula rasa.kerima1 wrote:Vjernici misle da ce se njima sve kroz prste progledati,a nevjernicima se tesko Bog ce ubit boga u njima 'tam.Zar stvarno mislis da bog tako lahko prasta kad se namjerno krse njegovi propisi?
Povrijedim covjeka jedno zdravo marija tabula rasa ili pet dana po tri vitra i eto ga.
Mislim da tako religije ne rade![]()
- vatrogasac
#11857 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Po meni je to zezanje prvo sa sobom. Jer vjernik ima tri vrste dužnosti: prema Bogu, drugim ljudima i sebi. Sve su u kauzalnom odnosu tako da se može reći da je jedna.triconja wrote:Znaci ubijem covjeka i 5 zdravo marija i eto ga tabula rasa. Ubijem covjeka i udarim mjesec dana po tri vitra i eto ga tabula rasa.kerima1 wrote:Vjernici misle da ce se njima sve kroz prste progledati,a nevjernicima se tesko Bog ce ubit boga u njima 'tam.Zar stvarno mislis da bog tako lahko prasta kad se namjerno krse njegovi propisi?
Mislim da tako religije ne rade![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#11858 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Zloban si.vatrogasac wrote: Čuj sada. Ja je potičem da što prije stekne iskustva, a time i nove spoznaje koje će obogatiti njen životni talog iz kojeg se razvija stav prema svijetu, ali onaj definitivni. Ostalo su varijacije na temu.
To sto je neko izasao iz religije, ne mora znaciti da je ateist.
Ili ako je i postao ateist, da to znaci raskalasen zivot, omotavanje u trake pancete, spavanje u kadi punoj vina i izigravanje Kaligule.
- Bloo
- Globalna šefica
#11859 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Mada.kad zamislim.ovo sto sam. napisala, ne zvuci neprivlacno 
- triconja
#11860 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Veliki plus je to sto ne moras brijati dole po nedjedje jer luftira bez odjece a dlaka cuva od naglih promjena u temperaturi, pogotovo kod muskinjaBloo wrote:Ja razmisljam o prakticnim nedostacima nudizma.
Ovulacija.
Hmm
-
kerima1
#11861 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Bloo wrote:Mada.kad zamislim.ovo sto sam. napisala, ne zvuci neprivlacno
- triconja
#11862 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Vjerujes li ti u boga bloo? Ja vjerujem samo sto me napadaju i ateisti i vjernici kad pocnem pricati da bog nema nikakvih osobina osim sto je stvorio univerzumBloo wrote:Zloban si.vatrogasac wrote: Čuj sada. Ja je potičem da što prije stekne iskustva, a time i nove spoznaje koje će obogatiti njen životni talog iz kojeg se razvija stav prema svijetu, ali onaj definitivni. Ostalo su varijacije na temu.
Ili ako je i postao ateist, da to znaci raskalasen zivot, omotavanje u trake pancete, spavanje u kadi punoj vina i izigravanje Kaligule.
- Bloo
- Globalna šefica
#11863 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Dosta ginekologa je protiv izbrijavanja ili depiliranja spolnih organa u potpunosti zbog mogucnosti infekcije uslijed mikroranica.triconja wrote:Veliki plus je to sto ne moras brijati dole po nedjedje jer luftira bez odjece a dlaka cuva od naglih promjena u temperaturi, pogotovo kod muskinjaBloo wrote:Ja razmisljam o prakticnim nedostacima nudizma.
Ovulacija.
Hmm
Dlake nisu atavizam tu, vec imaju funkciju.
-
kerima1
#11864 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
triconja wrote:Vjerujes li ti u boga bloo? Ja vjerujem samo sto me napadaju i ateisti i vjernici kad pocnem pricati da bog nema nikakvih osobina osim sto je stvorio univerzumBloo wrote:Zloban si.vatrogasac wrote: Čuj sada. Ja je potičem da što prije stekne iskustva, a time i nove spoznaje koje će obogatiti njen životni talog iz kojeg se razvija stav prema svijetu, ali onaj definitivni. Ostalo su varijacije na temu.
- vatrogasac
#11865 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
I onda na kraju još glasaš na izborima za konja. Da se upotpuni doživljaj.kerima1 wrote:Bloo wrote:Mada.kad zamislim.ovo sto sam. napisala, ne zvuci neprivlacnoIstina.
- triconja
#11866 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Bloo wrote:Dosta ginekologa je protiv izbrijavanja ili depiliranja spolnih organa u potpunosti zbog mogucnosti infekcije uslijed mikroranica.triconja wrote:Veliki plus je to sto ne moras brijati dole po nedjedje jer luftira bez odjece a dlaka cuva od naglih promjena u temperaturi, pogotovo kod muskinjaBloo wrote:Ja razmisljam o prakticnim nedostacima nudizma.
Ovulacija.
Hmm
- vatrogasac
#11867 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Zato je sunnet kratiti, a ne brijati.Bloo wrote: Dosta ginekologa je protiv izbrijavanja ili depiliranja spolnih organa u potpunosti zbog mogucnosti infekcije uslijed mikroranica.
- Bloo
- Globalna šefica
#11868 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ja SMATRAM da ne postoji. Ne bih rekla vjerujem, vec sam ubijedena, mislim, smatram, zastupam, etc.triconja wrote:Vjerujes li ti u boga bloo? Ja vjerujem samo sto me napadaju i ateisti i vjernici kad pocnem pricati da bog nema nikakvih osobina osim sto je stvorio univerzumBloo wrote:Zloban si.vatrogasac wrote: Čuj sada. Ja je potičem da što prije stekne iskustva, a time i nove spoznaje koje će obogatiti njen životni talog iz kojeg se razvija stav prema svijetu, ali onaj definitivni. Ostalo su varijacije na temu.
Razumijem tvoje promisljanje jer nije nista novo.
Kao sto napisah nebrojeno puta, meni validno i postujem, jer samo po sebi nije nesto zlo i naopako sto ugrozava na nacin da si zato losa osoba koja nanosi zlo.
Imas i kod Lovecrafta takve bogove, stvorili svijet i zaboravili na njega.
- MarlboroGold
#11869 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Isto je i kod mene. Pogotovo kad je sa druge strane poprilično šuplja priča.triconja wrote:E da vidis kad se sastanem sa nekim ko voli puno filozofirat, ode dan ko od sale. Nema mi nista bolje i draze nego imati duboke razgovore.MarlboroGold wrote:Što liku postavljate zamke. Triconja najgori od sve djece
Nekad mi se tesko bude rastati ali eto![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#11870 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Eno vec je u predsjednistvuvatrogasac wrote:I onda na kraju još glasaš na izborima za konja. Da se upotpuni doživljaj.kerima1 wrote:Bloo wrote:Mada.kad zamislim.ovo sto sam. napisala, ne zvuci neprivlacnoIstina.
- Bloo
- Globalna šefica
#11871 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ti bi jedan dan trebao ovdje izloziti svoj pogled na silu, te kako ta ucenja uticu na tvoj zivot i postupkeMarlboroGold wrote:Isto je i kod mene. Pogotovo kad je sa druge strane poprilično šuplja priča.triconja wrote:E da vidis kad se sastanem sa nekim ko voli puno filozofirat, ode dan ko od sale. Nema mi nista bolje i draze nego imati duboke razgovore.MarlboroGold wrote:Što liku postavljate zamke. Triconja najgori od sve djece
Nekad mi se tesko bude rastati ali eto![]()
WWRD...what would revan do filozofija
- triconja
#11872 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Meni je logicniji prikaz boga koji koristi lovecraft nego prikaz boga iz svetih knjiga, nekako mi sve te intervencije imaju slabo logike.Bloo wrote:Ja SMATRAM da ne postoji. Ne bih rekla vjerujem, vec sam ubijedena, mislim, smatram, zastupam, etc.triconja wrote: Vjerujes li ti u boga bloo? Ja vjerujem samo sto me napadaju i ateisti i vjernici kad pocnem pricati da bog nema nikakvih osobina osim sto je stvorio univerzum
Razumijem tvoje promisljanje jer nije nista novo.
Kao sto napisah nebrojeno puta, meni validno i postujem, jer samo po sebi nije nesto zlo i naopako sto ugrozava na nacin da si zato losa osoba koja nanosi zlo.
Imas i kod Lovecrafta takve bogove, stvorili svijet i zaboravili na njega.
-
Hakiz
#11873 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ne znam ni ja, nisam ni musliman ni žena. S moje tačke gledišta, sva tri su ispravna.kerima1 wrote:Ne znam, reci ti.Hakiz wrote:Tri su puta do ženskog srca. Koji je haram?kerima1 wrote:Tacnije koja je razlika u halal i haram sa zenama
- Bloo
- Globalna šefica
#11874 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
S obzirom da ne tekuca voda sada svima dostupna, nema potrebe za izbrijavanjem spolnih organa ako se higijena redovno odrzava.vatrogasac wrote:Zato je sunnet kratiti, a ne brijati.Bloo wrote: Dosta ginekologa je protiv izbrijavanja ili depiliranja spolnih organa u potpunosti zbog mogucnosti infekcije uslijed mikroranica.
Dlake nisu atavizam tu, vec imaju funkciju.Mada je tu dobra i kombinacija.
Brijanje i izbrijavanke drugih dijelova je manje opasno(butine,pazduh etc).
-
Hakiz
#11875 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Interesantnija raja. A i toplo...kerima1 wrote: Neka mi je Bog na pomoci jelde, valja mi sa sejtanima camiti u paklu.