Ukrajina

Post Reply
Avetinho

#11851 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Kaligula I wrote:https://twitter.com/marklowen/status/469464115879374848

...Obrambene snage DNR-a negiraju svaku povezanost s ovim napadom...izgleda da su sami sebe počeli rokat...ima indicija da su napad izvele paravojne snage Igora Kolomojskog -"Donbas"...dakle, oni što su pucali po civilima za vrijeme referenduma u jednom selu...napad na regularnu ukrajinsku vojsku, na kontrolnom punktu, je navodno osveta za 'izdaju Ukrajine'...
Sjecam se cetnickih objasnjenja za masakre u Bosni devedesetih. "Sami sebe..." Ko li je od koga ucio -- Ruje od cetalja ili cetalji od Ruja?
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#11852 Re: Ukrajina

Post by UnscarD »

sluga_okupatora wrote:
UnscarD wrote:To je taj placenicko-podanicki mentalitet ;-)
Garant se javljas direktno sa branika slobode - prsa u prsa protiv imerijalisticke gamadi.
Jesi makar nastim'o da se kreces sa W,A,S,D a da pucas lijevim klikom :lol:
Moras pokusati da ne projektujes svoj sopstveni svijetonazor na sve ljude ...to sto si ti pristao da u nekoj zemlji hiljadu km od kuce budes placenik i sluga ne znaci da su svi ljudi takvi. Ja konkretno nikada ne bih mogao da kuham i perem onima koji su okupatori ili jos gore da i sam uperim oruzje u neke ljude hiljadama km od mog zavicaja sa kojima nemam apsolutno nista, samo zato sto mi je neko platio za to ...srecom, nismo svi isti ;-) to je taj placenicki metalitet.

Prihvatanje jaceg koji jedini moze da nas izvede, aplaudiranje nacistima ili fasistima u tvojim ranijim postovima je taj podanicki metalitet koji si ti sam sebi lijepo zavio u realizam ...lakse je tako naravno...shvatam ja to sve, samo i ti shvati da nismo svi takvi.
AleksoMKD

#11853 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Pro-Ruske milicije zarobile 3 BMP-a kod Lisichanska danas, izgleda da su vozila bila napustena pokraj puta :? .

Image
Image
Image

Pro-ruske milicije se ukopavaju kod Lisichanska
Image
Image
Image

Nego, mozda je spekulacija ili dezinformacija sto me ne bi iznenadilo, ali izgleda da regularna Ukrajinska vojska ne pruza podrsku i pomoc borcima Desnog Sektora i bataljona "Donbas" koji je danas upao u zasedu i pretrpio gubitke.
Navodno je tenzija koja je odpocetka postojala izmedju regularne vojske i dobrovoljaca desnice isplivala na povrsinu i pocela su medjusobna optuzivanja.
Image
sanjin_1

#11854 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Šta se dešava na najnovijem svetioniku borbe protiv imeprijalizma?
Bacaju li zli Ukrainski madžahedini pravoslavnu nejač lavovima u Kijevu? Ili su napokon i pravoslavni teroristi okrenuli ploču nakon 20 godina primanja noge u prkno? :mrgreen:
Avetinho

#11855 Re: Odg: Ukrajina

Post by Avetinho »

flexibila wrote:
Renta wrote:
Bitno da si ti odgovorio na jednostavno pitanje -Jeli aneksija Krima rusko kršenje međunarodnog prava?
Toliko postova si potrošio a istinu nisi priznao....osjećaj praznine jelda...
Isto se pitanje da postaviti za Kosovo, dali je bilo krsenja medjunarodnog prava (btw koje ne postoji) a isto se pitanje da postaviti u vezi RS-a (repulike srbske) koju su ameri napravili i koja ce se odvojiti i pripojiti Srbiji kad se amerima digne kurac...
Medjunarodno pravo (na koje se pozivas) je za one kojima su video igrice plafon.
Moze se pitanje postaviti, ali niko ne postavlja odgovore.

Evo da ja probam.

Putinko, svjetski kabadahija i kriminalac, izvrsio je nelegalnu aneksiju dijela teritorije susjedne i nezavisne drzave, i kao svjetski kabadahija i kriminalac se mora i tretirati.
sanjin_1

#11856 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Challenger__ wrote:Hajte da se ne lažemo više. USA barabari i kriminalci, jednom riječju - banditi su izvršili puč. Ukrajinu, Evropu pa i svijet po ko zna koji put doveli na rub ambisa. Rusiji su nametnuli ekstremni bezbjedonosni izazov, a RF odgovara onako kako misli da treba da odgovara. S obzirom na izazov, žrtve su male do sada. Prije svega zahvaljujući RF. Barabari trebaju da se povuku iz ove priče ili će biti demontirani kao svi koji su čačkali mečku na ovoj adresi: Hazari, tevtonci, Mongoli, Osmanlije, Poljaci, Napoleon, Hitler. Htjeli su ruski Vijetnam a dobili ku*ac.

Kratko-jasno.
Vidi, barbari i fašisti su oni koji ankesiraju tuđe teritorije..baš kao što su to radili Hitler i Staljin, tada oni a danas Putin...
Međutim, svakom zlu se stane u kraj. Pa tako i Putinovom. Napredne civlizacije i bastiljoni demokratije ne prihvataju barbarske ultimate. Tako i bi. Pa car Vladimir Putinčić popuši samo tako...natjeraše golemog cara da povuče "najsavremeniju i najmoćniju armadu od svih cvetckih armada u cvetu okolici pa i šire" da se povuku i to bez ispaljenog metka...toliko o moći Rusije i "cara putinčića"..podvijena repa, "naprijed braćo...pravac okle smo došli"

kratko - jasno
Avetinho

#11857 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Zanimljiva paralela Jugoslavija - Ukrajina:
VOA wrote:Worries Grow Over Ukraine ‘Yugoslav Scenario’
...
“Putin and the people in Russia who are talking about reuniting Russians, how they are artificially divided, and how this is a legitimate aim, are raising the questions that [late Serbian and Yugoslav President Slobodan] Milosevic raised when he was talking about Bosnia and some other places. I think that’s very dangerous,” said James Collins, a former U.S. ambassador to Russia.
...
Google Translate wrote:"Putin i ljudi u Rusiji koji govori o ponovnom ujedinjenju Rusi, kako su umjetno podijeljene, i kako je to legitiman cilj, su podizanje pitanja koja [pokojnog srpskog i jugoslovenskog predsjednika Slobodana] Miloševića podigao kada je govorio o Bosni i nekim drugim mjestima. Mislim da je to vrlo opasno ", rekao je James Collins, bivši američki ambasador u Rusiji.
http://www.voanews.com/content/worries- ... 20697.html
sanjin_1

#11858 Re: Odg: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

flexibila wrote:
Renta wrote:
Challenger__ wrote: Evo humoriste... :pisnuo:

Bitno da si ti odgovorio na jednostavno pitanje -Jeli aneksija Krima rusko kršenje međunarodnog prava?
Toliko postova si potrošio a istinu nisi priznao....osjećaj praznine jelda...
Isto se pitanje da postaviti za Kosovo, dali je bilo krsenja medjunarodnog prava (btw koje ne postoji) a isto se pitanje da postaviti u vezi RS-a (repulike srbske) koju su ameri napravili i koja ce se odvojiti i pripojiti Srbiji kad se amerima digne kurac...
Medjunarodno pravo (na koje se pozivas) je za one kojima su video igrice plafon.
Pa na to pitanje vezano za Kosovo već je dat odgovor i to veoma jasan. Ukoliko međunarodno pravo ne postoji (kakva je ovo glupost ali eto da te zahakam malo) kome ste se onda vi žalili kad se Kosovo osamostalilo?
Dalje, stavljati u istu ravan Kosovo (na kome su Srbi izvršili etničko čišćenje i užasne ratne zločine) sa entitetom koji je nastao upravo na genocidu koji su počinili ti isti Srbi, u najmanju je ruku debiliski.
E sad što se tiče međunarodnog prava, ono je tu da štiti civilizovane narode od barbara i divljaka tipa Hitler, Staljin, Putin, Milošević, i ostla plejada "napredinh" lidera..tvoj je izbor da li da to pravo poštuješ ili ne poštuješ. Ukoliko ga poštuješ kretat ćeš se u društvu civilizacije. Ukoliko ga ne poštuješ završit ćeš kao gore nabrojani "napredni lideri"..dakle "negde ispod šljive u Požarevcu"..
Blek Stena

#11859 Re: Ukrajina

Post by Blek Stena »

sanjin_1 wrote:
Challenger__ wrote:Hajte da se ne lažemo više. USA barabari i kriminalci, jednom riječju - banditi su izvršili puč. Ukrajinu, Evropu pa i svijet po ko zna koji put doveli na rub ambisa. Rusiji su nametnuli ekstremni bezbjedonosni izazov, a RF odgovara onako kako misli da treba da odgovara. S obzirom na izazov, žrtve su male do sada. Prije svega zahvaljujući RF. Barabari trebaju da se povuku iz ove priče ili će biti demontirani kao svi koji su čačkali mečku na ovoj adresi: Hazari, tevtonci, Mongoli, Osmanlije, Poljaci, Napoleon, Hitler. Htjeli su ruski Vijetnam a dobili ku*ac.

Kratko-jasno.
Vidi, barbari i fašisti su oni koji ankesiraju tuđe teritorije..baš kao što su to radili Hitler i Staljin, tada oni a danas Putin...
Međutim, svakom zlu se stane u kraj. Pa tako i Putinovom. Napredne civlizacije i bastiljoni demokratije ne prihvataju barbarske ultimate. Tako i bi. Pa car Vladimir Putinčić popuši samo tako...natjeraše golemog cara da povuče "najsavremeniju i najmoćniju armadu od svih cvetckih armada u cvetu okolici pa i šire" da se povuku i to bez ispaljenog metka...toliko o moći Rusije i "cara putinčića"..podvijena repa, "naprijed braćo...pravac okle smo došli"

kratko - jasno
:lol:
sanjin_1

#11860 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Ja Sam Odavle wrote:Zanimljiva paralela Jugoslavija - Ukrajina:
VOA wrote:Worries Grow Over Ukraine ‘Yugoslav Scenario’
...
“Putin and the people in Russia who are talking about reuniting Russians, how they are artificially divided, and how this is a legitimate aim, are raising the questions that [late Serbian and Yugoslav President Slobodan] Milosevic raised when he was talking about Bosnia and some other places. I think that’s very dangerous,” said James Collins, a former U.S. ambassador to Russia.
...
Google Translate wrote:"Putin i ljudi u Rusiji koji govori o ponovnom ujedinjenju Rusi, kako su umjetno podijeljene, i kako je to legitiman cilj, su podizanje pitanja koja [pokojnog srpskog i jugoslovenskog predsjednika Slobodana] Miloševića podigao kada je govorio o Bosni i nekim drugim mjestima. Mislim da je to vrlo opasno ", rekao je James Collins, bivši američki ambasador u Rusiji.
http://www.voanews.com/content/worries- ... 20697.html
Pa to je ista fašistička ideologija. Nikakve tu razlike nema. Milošević pas a Putin mu brat.
Samo ćorav čovjek ne vidi da je ovo isti scenario kojim je Milošević želio uništiti i etnički očistiti djelove Hrvatske, čitavu BiH a potom Kosovo..
sluga_okupatora

#11861 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

UnscarD wrote:
sluga_okupatora wrote:
Garant se javljas direktno sa branika slobode - prsa u prsa protiv imerijalisticke gamadi.
Moras pokusati da ne projektujes svoj sopstveni svijetonazor na sve ljude ...to sto si ti pristao da u nekoj zemlji hiljadu km od kuce budes placenik i sluga ne znaci da su svi ljudi takvi. Ja konkretno nikada ne bih mogao da kuham i perem onima koji su okupatori ili jos gore da i sam uperim oruzje u neke ljude hiljadama km od mog zavicaja sa kojima nemam apsolutno nista, samo zato sto mi je neko platio za to ...srecom, nismo svi isti ;-) to je taj placenicki metalitet.

Prihvatanje jaceg koji jedini moze da nas izvede, aplaudiranje nacistima ili fasistima u tvojim ranijim postovima je taj podanicki metalitet koji si ti sam sebi lijepo zavio u realizam ...lakse je tako naravno...shvatam ja to sve, samo i ti shvati da nismo svi takvi.
Eto vidis, vi rusofili ne mozete dvije recenice da sastavite a da ne spomenete naciste i fasiste :lol:
Ja da se furam na amere ne bih imao ovo "okupatora" u nicku :D
Ono sto je fascinantno je da vi ustvari i ne volite ruje toliko nego mrzite amere iz dna duse - ovakav stepen mrznje moze ispoljavati samo neko ko je dobio po tamburi od njih :lol:
Objektivni navijac

#11862 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

UnscarD wrote:
sluga_okupatora wrote:

Relax take it easy :D
Mislim da si ti pobrkao ovdje likove :D K'o kada su sve Bosnje sluge okupatora :D Jok,eto ti treba da projektujes svoj svjetonazor :D
Jbg,ja volim i Ruse i Amere i Njemce i Engleze :D Ne volim ove male i prznave,kao Ukrajinci i slicno :D
Challenger__

#11863 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

- Pojedine upise sa ove teme treba arhivirati u "Antologiju tranzicijskog papanluka". Kada jednom sve ovo bude juče, oni koji dođu iza nas neće vjerovati da su nekada, na ovom prostoru, živjeli takvi giga-krkani.

A kada se uvjere, iščitavajući "Antolgiju papanluka", biće im jasno zašto su ovi prostori propali.
sluga_okupatora

#11864 Re: Ukrajina

Stig'o blogger :lol:
Objektivni navijac

#11865 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

sluga_okupatora wrote:Stig'o blogger :lol:
Blogger nicknamed ObUma :D :izet:
General War

#11866 Re: Ukrajina

Post by General War »

Objektivni navijac wrote:
sluga_okupatora wrote:Stig'o blogger :lol:
Blogger nicknamed ObUma :D :izet:
:D

UnscarD

#11867 Re: Ukrajina

Post by UnscarD »

sluga_okupatora wrote:
UnscarD wrote:
sluga_okupatora wrote: Garant se javljas direktno sa branika slobode - prsa u prsa protiv imerijalisticke gamadi.

Eto vidis, vi rusofili ne mozete dvije recenice da sastavite a da ne spomenete naciste i fasiste :lol:
Ja da se furam na amere ne bih imao ovo "okupatora" u nicku :D
Ono sto je fascinantno je da vi ustvari i ne volite ruje toliko nego mrzite amere iz dna duse - ovakav stepen mrznje moze ispoljavati samo neko ko je dobio po tamburi od njih :lol:
Tako je ...ja ne volim Ruse koliko mrzim zapadni korporativizam koji je industrija za ubijanje i eksploataciju kao i stvarne gospodare zapadnoga svijeta, onu sacicu ljudi za koje se ne glasa a koji su 1913 oteli do tada sjajnu zemlju Ameriku i nemaju namjeru da je puste.
Fasiste nisam spomenuo ja nego tvoj jaro Objektivni Navijac kojem je danas normalno docekivanje Nacista u Zagrebu i koji misli da to tako treba i koji je zakacio taj filmic a cega se odrice Hrvatska politika danas koja pokusava sa tekovinama NDH koja je nastala pod pokrivetljstvom tih istih nacista, da se obracuna dan danas.
Last edited by UnscarD on 23/05/2014 19:10, edited 1 time in total.
asurbanipal

#11868 Re: Ukrajina

Post by asurbanipal »

Događa se sličan scenario kao i s kraja 30-ih godina prošlog stoljeća. Amerika gura Evropu u rat, baš kao što je i tada gurnula Njemačku i Hitlera na SSSR. Zanimljivo je da su i tada SSSR i Njemačka imali dobre odnose. Staljin je Nijemcima ustupio svoju teritoriju za vježbe u periodu od 1926.-1931., njemačka vojska je u ruskim prostranstvima uvježbavala taktiku za blitzkrieg. Sve do 22.6. 1941. postojala je saradnja na ekonomskom i privrednom planu. Vozovi iz SSSR-a su do tog datuma svakodnevno vagonima dogonili žito, drvnu građu i ostale sirovine u Njemačku. Naravno, iza tog sukoba, kao i danas, stajao je interes krupnog kapitala (Wall Street, londonski City), bankarskog lobija i prevashodno vojne industrije. Ne treba puno pameti i mudrosti da se vidi ko je sve to u svojim rukama držao, isto kao i danas. Nažalost, na greškama se ne uči, tako da stoji ona "vječita" - "dok je ovaca biće i vune". :izet:

Challenger__ wrote:- Pojedine upise sa ove teme treba arhivirati u "Antologiju tranzicijskog papanluka".

Misliš kao ovaj ispod ? :D
sanjin_1 wrote: Međutim, svakom zlu se stane u kraj. Pa tako i Putinovom. Napredne civlizacije i bastiljoni demokratije ne prihvataju barbarske ultimate.

Za nekog "civilizacija", za nekog kanalizacija.
madner

#11869 Re: Ukrajina

Post by madner »

Uf, ako ovako analiziras dogadjaje prije 70 godina, bolje ti je da ne govoris nista o ovom :D

Amerika gurnula Njemacku na SSSR :D
Avetinho

#11870 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

asurbanipal wrote:Događa se sličan scenario kao i s kraja 30-ih godina prošlog stoljeća. Amerika gura Evropu u rat, baš kao što je i tada gurnula Njemačku i Hitlera na SSSR...
Koja skola? Da ne saljem djecu tamo.
sluga_okupatora

#11871 Re: Ukrajina

Znaci ameri krivi za napad na SSSR od strane svaba

Sunce ti kalajisano, na kojem li se koleDzu ovo izucava - tipujem na onaj internacionalni u Travniku :lol:
asurbanipal

#11872 Re: Ukrajina

Post by asurbanipal »

madner wrote:Uf, ako ovako analiziras dogadjaje prije 70 godina, bolje ti je da ne govoris nista o ovom :D

Malo više dokumentaraca pogledaj. Nije baš tako jednostavno za objasniti, naravno, bilo je tu više faktora. Jest da se radilo i gradilo, ali činjenica je da je Njemačka upala u dugove... :D
Last edited by asurbanipal on 23/05/2014 19:30, edited 1 time in total.
UnscarD

#11873 Re: Ukrajina

Post by UnscarD »

Objektivni navijac wrote:
UnscarD wrote:
sluga_okupatora wrote:

Relax take it easy :D
Mislim da si ti pobrkao ovdje likove :D K'o kada su sve Bosnje sluge okupatora :D Jok,eto ti treba da projektujes svoj svjetonazor :D
Jbg,ja volim i Ruse i Amere i Njemce i Engleze :D Ne volim ove male i prznave,kao Ukrajinci i slicno :D
Jesam, pobrkao sam ...na tebe sam mislio kada sam rekao placenicko - podanicki mentalitet, do mene je ;-)
A opusten sam potpuno, ne laskaj sam sebi...iznervirati me moze samo neko do cjieg misljenja mi je stalo a svakako ne neko ko je placenik zapadnih korrporacija u industriji ubijanja ili njenoj podrsci.
Posto nismo istog mentaliteta, ja za raliku od tebe ne pravim razliku izmedju ljudi i naroda , za mene su svi jednaki, nema vise ili manje vrijednih..ali shvatam te potpuno...taj koncept kao integralni dio tvog mentaliteta je neophodan jer da bi neko bio podanik nekome, moraju postojati vise i manje vrijedni, veliki i mali.
A sve Bosnje niti su bile niti ce biti sluge okopatora ne sekiraj se, moj dedo je streljan od strane Njemaca na Banjici zbog svoje borbe protiv okupatora, onog istog kojeg bi ti docekivao cvijecem ...dakle sve Bosnje nikada nece biti sluge okupatora, samo neki Bosnje ce biti ... neki se predefisanim, specificnim mentalitetom ;-)
UnscarD

#11874 Re: Ukrajina

Post by UnscarD »

asurbanipal wrote:
madner wrote:Uf, ako ovako analiziras dogadjaje prije 70 godina, bolje ti je da ne govoris nista o ovom :D

Malo više dokumentaraca pogledaj. Nije baš tako jednostavno za objasniti, naravno, bilo je tu više faktora. Jest da se radilo i gradilo, ali činjenica je da je Njemačka upala u dugove... :D
Amerika nije gurnula Njemacku na SSSR naravno, Amerika je samo pickasto cekala da Rusi zavrse posao sa Nacistima pa je tek onda kada je sve bilo gotovo otovorila front na zapadu ...i to samo zato da ne bi ispalo kasnije da su Rusi bas sve sami odradili ...onda su upregnuli medijsku masineriju pa od Ardena i Normandije napravili Staljingrad na kvadrat ...sreca ima nas sto istoriju ne ucimo iz Holivudskih filmova.
madner

#11875 Re: Ukrajina

Post by madner »

asurbanipal wrote:

Manje dokumentaraca, vise knjiga za tebe. Knjiga gdje je circa trecina ispod crte. :D
Post Reply